Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 22:04:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poginuo Tose Proeski!  (Pročitano 110453 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
NE slazem se sa tim da je on najbolji makedonski muzicar imaju oni mnogo boljih,mada bio je ok pevac

Smile Smile Smile Smile
Ti onda nemas pojma!!! Smile Smile Smile

A ti si gluplji no sto mislis

Vlatko Stefanovski je naravno najbolji,Koki Dimusevski,Bodan Arsovski,Garabet Tavitijan,Tose je bio veoma dobar pevac sto se tice glasovnih mogucnosti,nisam voleo njegov muzicki stil i to sto je radio,ali postujem
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 191
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
SonyEricsson xperia
Jos ne mogu da prezalim Toseta i ne mogu da verujem. Odlicne pesmice, odlican sluh, odlican glas, boja, interpretacija, energija...
Mislio sam da je on jedini koji moze dosegnuti slavu Z. Colica ili zasjeniti Vlatka stefanovskog, a mozda i jeste.
Kao da mi je drug otisao...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 191
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
SonyEricsson xperia
I ljudi, nemojte MOLIM VAS, PREKLINJEM VAS da saljete glupsti o nekim brojevima koji su izvedeni ne znam ni ja iz cega. Neka 28-ica, broj 6, neki zbirovi, razlike, cinioci.... To su gluposti. Neku simboliku iz njegovih tekstova... Kako svetac 10 dana posle smrti? Meni je muka sto moram da napisem i ovakvu poruku, ali ostanimo dostojanstveni, pustimo coveka na miru. Neka se svako ko zeli upise ovde svojom porukom i to jednom i to ce biti dovoljno. Ovo je ljigavo sto ljudi razvlace smrt po ustima kao krpu. Ovo je ligavo, odvratno, sujeverno, malogradjanski... Nemam reci, samo sam zgrozen.
Molim da se takvi komentari izbrisu!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Jes stavrno su gluposti Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Apple 15
Predlog da skopski aerodrom nosi ime Proeskog
Autor: Blic online | 25.10.2007 - 02:06

Juče je, devetog dana od tragične pogibije Tošeta Proeskog, u crkvi Uznesenja Presvete Bogorodice u Kruševu održana komemoracija. Kako javljaju makedonski mediji “u bolnoj tišini ispred njegovog groba, osim porodice i prijatelja, komemoraciji su prisustvovali i mnogi građani Kruševa”.

Komemoraciji su prisustvovali članovi benda s kojima je pokojni pevač sarađivao poslednjih šest godina, kao i menadžerka Ljiljana Petrović. Mediji javljaju da Petrovićeva nije mogla da podnese pogled na grob Proeskog, pa su okupljeni pozvali Hitnu pomoć.
Član benda Predrag Ikonomov, izjavio je kako još uvek ne veruje da Toše više nije među njima, a da su u danima pred nesreću radili na materijalima sa poslednjeg koncerta.
Mediji javljaju i kako porodica Tošeta Proeskog neće tražiti privatnu istragu o okolnostima pogibije, jer, kako se navodi, ne sumnjaju u zvaničnu istragu.
U Kruševu će biti podignut spomenik Proeskom, a u najužem izboru za vajara koji će ga izraditi su makedonski umetnik Ilija Adžiovski i Boris Staparac iz Hrvatske.
Uz to, među predloženim novim imenima za skopski aerodrom “Aleksandar Veliki“, pored imena Goce Delčeva, Borisa Trajkovskog i Nikole Kareva, našlo se i ime poginulog pevača.

I Britanci ga stavili među velikane

Današnji londonski Tajms je četvrtinu strane u rubrici u kojoj se, obično, osvrće na život i rad poznatih britanskih i svetskih naučnika, političara ili umetnika posvetio nedavno tragično preminulom makedonskom pevaču Tošetu Proeskom, prenosi BBC.
Najpopularniji pevač na Balkanu, piše Tajms, tokom svog kratkog života, koji je 16. oktobra naglo prekinula teška saobraćajna nesreća kod Nove Gradiške, uspeo je da kao niko pre njega premosti razlike između naroda i kultura na uzavrelom prostoru na jugu Evrope kojim su poslednjih deceniju i po harali ratovi i krize.
Reakcija na vest o smrti Proeskog u bivšim jugoslovenskim republikama primljena je sa šokom sličnim onom koji su svojevremeno doživeli obožavaoci Elvisa Prislija ili Džona Lenona, piše Tajms, navodeći da je Proeski, pored toga što je izgradio uspešnu karijeru kao muzičar (predstavljao je svoju zemlju na Evroviziji 2004. godine) bio i ambasador dobre volje Unicefa.
Štaviše, na humanitarnim koncertima širom Balkana on je neumorno prikupljao pomoć za siročad i decu ometenu u razvoju, a novac je ulagao u izgradnju škola u svojoj rodnoj Makedoniji.
Poslednji koncert, 5. oktobra u Skoplju, pred 30.000 razdraganih posetilaca iz svih republika bivše Jugoslavije, piše Tajms, Toše Proeski je, po svom običaju, završio rečima "Ve sakam site" - "Sve vas volim".

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Apple 15
PESME ŽIVE

O objavljivanju albuma Tošeta Proeskog na engleskom jeziku, čije je snimanje u trenutku njegove pogibije bilo pri kraju, odlučiće menadžerka Ljiljana Petrović

Prvi koraci ka svetskoj karijeri... Duet Tošeta Proeskog sa Đanom Nanini prvi su čuli posetioci koncerta u „Beogradskoj areni" 14. februara ove godine

Tragična vest o smrti Tošeta Proeskog potresla je i njegove menadžere u Engleskoj, koji su mu predviđali blistavu karijeru u svetskim okvirima. Šta će se desiti sa skoro završenim materijalom za inostrano tržište zasad je neizvesno, jer se menadžerka Ljiljana Petrović posle Tošetove pogibije povukla iz javnosti.

Vozač pušten na kućno lečenje

Istraga o uzroku saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Toše Proeski počeće po završetku lečenja vozača Georgija Georgijevskog, koji se od nedelje nalazi na Klinici za traumatologiju u Skoplju. Georgij je juče pušten kući posle pregleda očnog lekara i nakon što je dr Slavčo Stojmenski, direktor traumatološke klinike, saopštio da je njegovo zdravstveno stanje stabilno i da je van životne opasnosti. Istraga će najverovatnije početi po njegovom potpunom oporavku, a vršiće je makedonski organi koji će rad početi specijalnim veštačenjima na mestu nesreće u Hrvatskoj.

- Toše je bio blizu završetka albuma na engleskom jeziku, koji je trebalo da bude promovisan do kraja godine, i koji je najavljen duetskom pesmom sa poznatom italijanskom pevačicom Đanom Nanini (beogradska publika je na koncertu u „Areni" održanom 14. februara ove godine čula premijernu izvedbu ovog dueta - nap. aut.). Iznenadna smrt je prekinula sve planove, među kojima je osvajanje Evrope, a potom i sveta. Ričard Engler, glavni Tošetov menadžer u Londonu, već je kontaktirao s Ljiljanom i rekao joj da od nje očekuje odgovore i smernice o daljim planovima za album na engleskom jeziku - kaže za Press izvor blizak menadžerki Petrović.

- Apsolutno sam bio šokiran kada sam čuo tragičnu vest, jer je Toše bio predivna ličnost. Istinska privilegija je bila poznavati nekoga ko je toliko talentovan i toliko prijatan. Bio sam na njegovom koncertu u Skoplju i za mene je bilo neverovatno otkriće da 30.000 ljudi različitih uzrasta uživa u tročasovnom koncertu. Nisam znao nijednu pesmu koju je pevao, ali sam uživao i ja - izneo je svoje impresije Engler za makedonski „Utrinski vesnik".
(A. R.)

Izvor: Press

SEĆANJA NA ANĐEOSKU LJUBAV
Andrijana Budimir, devojka Tošeta Proeskog, otvoreno govori o njihovoj ljubavi i zajedničkom životu koji su planirali za budućnost

Istinitost tvrdnje da vreme ne leči sve rane, ponajmanje one ljubavne, svakom rečju, ponašanjem i gestom potvrđuje i Andrijana Budimir, devojka Tošeta Proeskog, tragično nastradale muzičke legende. Njihova nežna romansa surovo je prekinuta prošle nedelje, ali sećanja na voljenog čoveka, osećanja koja su ih spajala, nežnosti i zajednička iskustva i dalje ispunjavaju njene misli. I sve što je između njih bilo lepše je i jače od zlonamernih i zavidnih komentara ljudi koji nisu pripadali njihovom sazvežđu. Kako glasine o mladom paru, a posebno o njoj lično, nisu prestajale da kruže, naprotiv, mlada sportistkinja je prvi put novinarima hrvatskog magazina Ekstra poverila brižljivo čuvanu tajnu o idili, snovima i planovima koji će zauvek ostati neispunjeni.

Naime, u javnosti se digla velika prašina oko toga koliko i da li je u poslednje vreme srpska rukometašica bila prisutna u životu makedonskog pevača. Prema onome što je izjavila hrvatskim novinarima, veza ovo dvoje mladih bila je obnovljena nakon kraćeg prekida. Popularni pevač je insistirao da se ti delovi iz njegovog privatnog života, njegova intima i izabranica, što je moguće bolje kriju od očiju javnosti, jer je smatrao da razotkrivanje može naškoditi njegovoj karijeri. Mada, Andrijana tvrdi da je na tome više insistirala menadžerka Ljiljana Petrović nego što je to bila odluka samog pevača. To što je morao da krije svoju ljubav pravdao je moleći je da sačeka do Nove godine da prođu svi ti koncerti ... i obećao da će tada sve da postave na svoje mesto.

Kako Andrijana tvrdi, ona je bila ljubav Tošetovog života. U aprilu ove godine Andrijana Budimir je zbog Proeskog prekinula ugovor sa španskim rukometnim klubom za koji je igrala i preselila se u Skoplje, gde su zajedno živeli u njegovoj kući.

Dan pre polaska na put Toše se, kako Andrijana priča, jedva odvojio od nje, kaže, nije mu se išlo. Bio je umoran i govorio je da bi radije ostao sa njom. Međutim, na insistiranje njegove menadžerke Ljilje Petrović, koja je inače vodila računa o njegovoj karijeri, ipak je otišao. Njima nije bilo od velike važnosti da li će za njihovu ljubav ostali da znaju, oni su jedno drugom predstavljali ceo život i bilo im je dovoljno da njih dvoje znaju šta jedno drugom znače.

Toše i Andrijana bili su u vezi od 2001. do 2004, a obnovili su je ove godine na njegov rođendan, 25. januara. Dve godine koje su proveli razdvojeni, Andrijani se čini kao da nisu ni postojale.

Andrijana takođe priča o tome kako je Toše bio veliki vernik i kako je sa njom posetio Izrael, a imao je nameru i da ode s majkom na to sveto mesto. Kaže kako joj je stalno pevao i kako su svi u njegovoj porodici jako voleli pesmu. Njoj je čak dosadio koliko je u svakoj prilici slobodno vreme ispunjavao pevanjem hitova Olivera Dragojevića i Džibonija. Dok su se vozili kolima, kasetofon uopšte nije bio uključen, sve vreme je Toše pevao. Bio je veoma romantičan. Kada je bio kod nje u Valensiji, radovao se što može hodati ulicom a da ga niko ne prepoznaje i da javno razmenjuje nežnosti sa svojom devojkom.

Toše je Adrijani poklonio zlatnog retrivera da joj zameni bebu, dok ne dođe vreme da postanu roditelji. Tražio je da se strpi još samo malo.

POSLEDNJE SMS PORUKE TOŠETA PROESKOG

"Anđele moj, volim te. Anđele, nedostaješ mi, princezo moja."
" Živim za tebe, jedina moja, volim te više od svega."
"Ti si moja potpora i ljubav, koja mi pomaže da prebrodim i srušim svaku prepreku, a neke čak i da ne primetim."
"Princezo moja, vozi polako, ako me voliš. Ako nagaziš više od 140, znači da me ne voliš. Volim te, anđele."
"Pazi kako voziš, posebno tamo kod one okuke. Živim za tebe, ljubavi jedina, volim te više od svega."
"Princezo moja jedina, lepo mi pajki pa ću da te čuvam u snu. Sve ima smisla otkad si ponovo u mom životu. Volim te, lepo mi pajki."

Izvor: Kurir

Toše kao Lenon (6)
S. Rovčanin – M. Stančić, 24. oktobar 2007

POPUT aerodroma u Liverpulu, koji nosi ime jednog od članova “Bitlsa” Džona Lenona, onaj u Skoplju možda će se zvati – Toše Proeski. U konkurenciji predloga - Goce Delčev ili Boris Trajkovski, ime nedavno preminulog popularnog pevača ubedljivo vodi. Novim nazivom rešio bi se spor između Makedonije i Grčke. Jer, aerodrom se sada zove "Aleksandar Veliki" što susedima smeta.

- Time bi se smirile unutrašnjopolitičke strasti oko problema sa imenom, a i put Makedonije ka članstvu u Evropsku uniju i NATO bio bi olakšan – pišu skopski mediji.

Skopska štampa prenela je ispovest Andrijane Budimir.

- Mnogo smo želeli decu – rekla je Tošetova devojka zagrebačkom "Nacionalu". - Ali, zbog njegove karijere to u ovom trenutku nismo mogli da ostvarimo. Nekoliko dana uoči nesreće, bili smo u kafiću, gde mi je Toše pevao pred svima, a na kraju je rekao: "Još godinu dana i želim da mi rodiš dete." Ne sećam se kada sam u životu bila srećnija.

Potvrdila je da je menadžerka Ljiljana Petrović smatrala da za Tošetovu karijeru nije dobro otkrivati njihovu ljubav.

- Ćutala sam, krila našu vezu od medija – rekla je Andrijana. - Ni za koga ne želim da kažem ništa loše. Slika u javnosti bila je sasvim drugačija. Ljiljana jedino mene nije mogla sasvim da otrgne od Tošeta. Sada će se ionako mnogo stvari saznati. Ona nikada nije bila njegova druga majka.

Govorila je i o Georgiju Georgijevskom:

- Bili su nerazdvojni drugari. Ubeđena sam, da je mogao da bira, pre bi sam otišao u smrt, nego što bi to dozvolio Tošetu. Voleo ga je kao brata.
Mnogi pevača pamte kao odanog prijatelja. Kažu, umeo je da prašta. Posle povratka sa letovanja u Izraelu, kazao je:

- Otišao sam da vidim u šta verujem. Tamo mi se vera učvrstila. Isus je razapet na krst zbog ljudi. I danas, dobre i uspešne, njihovi najbliži razapinju. To se svima nama dešava. I meni. Ali, nisam razočaran. Smatram da je to u ljudskoj prirodi. Trudim se da im dam do znanja da ne treba da slede primer ljudi koji su izdali Isusa. A, kvalitetni ljudi koji odskaču bivaju razapeti. Umetnici, sportisti. Čekamo da se prvo proslave u svetu, pa tek onda mi ovde priznamo da su zaista nešto posebno. To se redovno dešava.

Na pitanje: Umete li da praštate? - odgovorio je:

- Opraštam svima koji me povrede. Ako je mogao Isus zašto ne bih i ja, koji sam niko i ništa.

DODATNO VEŠTAČENJE

IZVEŠTAJ o nesreći kod Nove Gradiške konačno je završen. Georgije Georgijevski vozio je brzinom od 171 kilometar na čas. Džip je bio tehnički ispravan. Ne objašnjava se zbog čega se vazdušni jastuci nisu otvorili, ali se nagađa da je razlog bočni udar u kamion, a ne direktni. Ne navodi se ni to da li su putnici bili vezani.

Porodica vozača, koji je na kućnom lečenju, traži dodatno veštačenje, jer nije utvrđeno da li su na prikolici kamiona radila štop svetla.

PORODICA

TOŠE je najviše voleo da odlazi u porodičnu kuću u Kruševo. Ovde je često najbližima svirao gitaru, ocu Nikoli i majci Dominiki. Posebno mesto u njegovom životu zauzimali su sestrići - sinovi njegove sestre Dore.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 3325
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S4 mini
da raspisemo peticiju i pomognemo MAkedonskoj pravoslavnoj crkvi da ga prograsi svecem

o bogovi  Smile Smile Smile  ovo je straobalno .... ljudi se stvarno toliko primaju na pop-zvezde ,a svakog dana u svetu umre na hiljade ljudi .  Smile
sta je on toliko uradio pa treba da bude svetac??? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4500
Zastava Šabac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Samsung Z-400
Citat
ako ne znas idi ubi se..
ako bude svetac, drzacu njegovu ikonu kod mene u sobi..
IP sačuvana
social share

Ja znam klince koji su iskipovali kevu i caleta iz prikolice zajedno sa par tona kukuruza,zatrpali ih  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Sve je dobro, dok ne krene loše

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1313
Zastava Požarevac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Sony XPERIA L1
Citat
ako ne znas idi ubi se..
ako bude svetac, drzacu njegovu ikonu kod mene u sobi..

Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"...semeni, semeni, slani pečeni, sport za zubi, melem za creva."
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 22:04:06
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.