Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 19:04:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poginuo Tose Proeski!  (Pročitano 110513 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 16696
Zastava Stuttgart
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Apple 
Naravno da je to sto se desilo strasno i uzasno i zato smo otvorili sledeci sajt pa ga posetite i upalite svecu Tose-tu
Upalite svijecu za Toseta Proevskog pocivao u miru Bozijem--ovdje

http://www.gratefulness.org/candles/candles.cfm?l=eng&gi=tose

Nek mu je laka zemlja

Upalila sam svecu... Nek mu je vecna slava i laka zemlja naj crnja!!! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Mobilni Manijak

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 7252
Zastava Makedonija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung S6 & Lumia 9
Posledniot Hit na Toše Proeski - Igri bez granici na koncertot vo Skopje na Gracki Stadion odrzan na 05.10.2007

http://www.youtube.com/watch?v=cIjmNJdiwWw&mode=related&search=

Toše Proeski - Bože čuvaj ja od zlo na koncertot vo Skopje na Gracki Stadion odrzan na 05.10.2007

http://www.youtube.com/watch?v=-ruVGWdBAyE&mode=related&search=

« Poslednja izmena: 19. Okt 2007, 19:43:58 od aco_kuna »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple 15
TOŠE SVETAC!

Makedonska pravoslavna crkva razmatraće mogućnost da tragično nastradali Toše Proeski bude proglašen za sveca, nakon brojnih zahteva vernika

Makedonska pravoslavna crkva razmatra mogućnost da Toše Proeski bude proglašen za sveca, nakon brojnih zahteva vernika, kaže prespansko-pelagonijski vladika Petar, predsedavajući u makedonskoj crkvenoj komisiji za kanonizaciju. Vladika Petar kaže da je još prerano da se preciznije govori o ovoj temi i da će konačna odluka biti doneta kada se prikupe sve činjenice o humanitarnim i verskim aktivnostima prerano preminule makedonske pop zvezde.

- U crkvi postoji pravilo na koji način se neka ličnost može proglasiti za sveca, kaže visoki zvaničnik makedonske pravoslavne crkve, i dodaje: - Pravilo je da se inicijativa podnosi nakon nečije smrti. Potrebno je da prođe izvesno vreme, da se daju konkretni predlozi, da se prikupe sva saznanja o nečijem radu i da se potom odluči ispunjava li ta osoba uslove da bude proglašena za sveca. Činjenica je da je Todor Proeski bio veliki vernik i da je ostavio velika dela iza sebe - kaže prespansko-pelagonijski vladika Petar.

Američko-kanadski mitropolit makedonske pravoslavne crkve Metodij izjavio je da nije obavezno da neko ko treba da bude proglašen za sveca mora i da pravi čuda.

- Po mom mišljenju Toše Proeski je imao sve osobine jednog svetog lica sa svojom skromnošću, nesebičnošću i darežljivošću. Neko može da bude proglašen za sveca i zbog svoje pravednosti i čestitog života. Zbog stvari koje je Toše Proeski uradio za života Gospod ga sigurno neće zaboraviti, navodi mitropolit Metodij.
J. MARKOVIĆ

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple 15
KO JE KRIV?

Posle tragične nesreće u kojoj je poginuo Toše Proeski, hrvatska policija podnela krivičnu prijavu protiv vozača „tuarega" Georgija Georgijevskog, mediji se pitaju zašto se nije otvorio vazdušni jastuk, a Tošetovi roditelji okrivljuju menadžerku Ljiljanu Petrović

Pitanje koje se neizbežno provlači kroz sve razgovore o tragediji makedonskog pevača Tošeta Proeskog glasi: da li je nesreća mogla da bude izbegnuta i ko je kriv što je Balkan ostao bez jednog od svojih najvećih mladih umetnika.

Policija Republike Hrvatske, na čijoj se teritoriji udes dogodio (na putu A3 Zagreb-Lipovac) 16. oktobra, u ranim jutarnjim časovima, podnela je Opštinskom državnom tužilaštvu u Novoj Gradiški krivičnu prijavu protiv vozača džipa „folksvagen tuareg" Georgija Georgijevskog (32) zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim posledicama. Makedonski dnevnik „Utrinski vesnik", međutim, piše da „ostaje misterija zašto se nisu otvorili zaštitni jastuci" u pevačevom automobilu i objavljuje izjavu direktora „Poršea" u Makedoniji Zlatka Muculskog da se „jastuci najčešće otvaraju zbog silnog udarca".

Postupak protiv vozača ipak u Makedoniji

Županijsko državno tužilaštvo u Slavonskom Brodu saopštilo je juče da će kazneni postupak protiv Georgija Georgijevskog, vozača automobila u kome je poginuo Toše Proeski, prepustiti pravosuđu Makedonije.

Georgijevski, makedonski državljanin, osumnjičen je da je izazvao saobraćajnu nesreću i uzrokovao smrt Proeskog, a županijski državni tužilac Stjepan Haramustek novinarima je rekao da će biti vraćen u Makedoniju čim to dopusti njegovo zdravstveno stanje. Georgijevski je teško povređen i još se nalazi u bolnici u Novoj Gradiški.

Makedonska štampa u dilemi

- Da se vozilo podvuklo pod kamion, i tada bi se jastuci aktivirali. U svakom slučaju, reč je o kompleksnim procesima - rekao je Muculski, od čije firme je Toše dobio na poklon džip vredan 60.000 evra.

Makedonski mediji takođe se bave činjenicom da su roditelji Tošeta Proeskog na dan sahrane isterali iz kuće njegovu menadžerku Ljiljanu Petrović, koja je bila u kolima s njihovim sinom.

„Tošetovi roditelji nisu hteli da je vide", piše makedonski list „Vest", i dodaje da se ona posle toga smestila u hotel „Montana" u Kruševu. Navodno, Tošetovi roditelji Nikola i Dominika optužuju upravo Ljiljanu za smrt svog sina „jer ga je godinama forsirala, namećući mu previše obaveza i da je bilo samo pitanje dana kada će se nešto dogoditi", piše makedonska štampa.

Već u prvim izveštajima posle nesreće, za tragediju je okrivljen Georgijevski. Vozač kamiona pod koji se „tuareg" podvukao, Slaviša Kuzmanović, u svojoj prvoj izjavi za medije rekao je da pretpostavlja da je Georgijevski zaspao za volanom, kao i da nije držao propisano rastojanje. Iako je istraga još u toku, iz policijskih izvora saznaje se da je džip išao brže od 150 kilometara na sat. Manje upućeni u bezbednost na putu odmah su se, međutim, upitali zašto se vazdušni jastuci na „tuaregu" nisu otvorili i da li je to moglo da pomogne da tragedija bude izbegnuta.

- Iz onoga što sam video, zaključio sam da su prilikom udara instrument-tabla i ceo suvozačev prostor potpuno smrskani, tako da vazdušni jastuci nisu ni mogli da se otvore - kaže za Press poznati srpski automobilista Andrej Kulundžić.

„Mama, kako da ja sad pomognem Tošetu"

„Mama, kako da ja sad pomognem Tošetu", potresan je naslov na naslovnoj strani makedonskog lista „Vest". Reč je o izjavi 15-godišnjeg Tošeta Ilieva, kome je njegov imenjak Proeski pre sedam godina spasao život.

Naime, Iliev, koji je tada imao osam godina, imao je tumor na mozgu, ali je Toše Proeski organizovao humanitarni koncert i tako pomogao tom dečaku, kao i ostaloj bolesnoj deci.

Tragičan ishod bio neizbežan

- „Tuareg" je odlično vozilo, sa izuzetnim karakteristikama. Kraš-testovi se rade na brzinama od 60 i od 80 km na sat, a pri velikim brzinama, kakva je bila u ovoj užasnoj nesreći, nažalost, nijedan automobil nije potpuno bezbedan. Čak i u Formuli 1, koja ima specijalne kočnice od ugljeničnih vlakana, tj. kompozitnih materijala, pri udaru na toj brzini ishod bi bio tragičan - dodaje Kulundžić.

Prema nepotvrđenim informacijama, Toše je spavao na spuštenom suvozačkom sedištu, ali još nije utvrđeno da li je u kobnom momentu bio vezan.

Konačno, sasvim razumljivi neprebol Tošetovih roditelja svakako je razlog da se krivac potraži na nekoj drugoj strani, pa se njihova reakcija prema Ljiljani Petrović u neku ruku može shvatiti. Činjenica je jedna. Tošeta više ništa neće vratiti, ali bi tačno otkrivanje uzroka nesreće svakako pomoglo da se nešto slično nikada ne ponovi.

Pesma Tonija Cetinskog „bratku" Tošetu Proeskom

Hrvatski pevač Toni Cetinski, jedan od najboljih prijatelja pokojnog Proeskog, napisao je, u noći posle tragedije, pesmu posvećenu, kako ga je zvao, svom „bratku" Tošetu.

Ostavi svjetlo na putu

kojim želiš poći,

pomozi mi kad snivam, sretan

i nasmijan da mogu ti doći

Podigni ruke, u bijeli

hram uspravno kreni

i reci tiho svima da ostat

ćeš dijete među anđelima.

A ja?

Neka mi Bog otvori oči,

neka mi nebo pojača sluh

da čujem te i vidim u svakom snu.

A ti?

Neka ti Bog podari krila

neka ti nebo podari spas

da pjevaš, pjevaš svima

da zauvijek čuju tvoj glas.

Ova te zemlja voli i čuva

uspomene na dane kad si bio tu,

a dragi ljudi nose te

ko vječnu ranu.

A ona?

Na jastuku leži. U nebo gleda,

sklapa ruke i suze skriva što nisi

s njom dok letiš s anđelima.

Crni eks-Ju bilans saobraćajnih nesreća

Brojne javne ličnosti sa prostora eks-Jugoslavije poginule su u teškim saobraćajnim nesrećama u jeku svoje popularnosti.

10. oktobar 1976. - Pevačica narodne muzike Silvana Armenulić (37) stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći u mestu Kolari na putu Beograd-Niš. U automobilu „ford granada", pored Silvane, poginuli su njena sestra Mirjana Barjaktarević i violinista Rade Jašarević

3. septembar 1985. - Fudbaler Partizana Dragan Mance (23) izgubio život žureći na trening kada se njegov automobil „pežo 205" zakucao u stub nadvožnjaka u Zemunu, na putu Beograd-Novi Sad.

7. jun 1993. - Jedan od najboljih košarkaša sa prostora stare Jugoslavije i Evrope Dražen Petrović (29) poginuo u teškoj automobilskoj nesreći u Nemačkoj, nalazeći se na mestu suvozača, kada je vozač izgubio kontrolu nad „folksvagen golfom" u kojem su bili

31. oktobar 1999. - Član grupe „Montenigers" Nebojša Saveljić (28) poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Cetinje-Podgorica. Do tragedije je došlo kada je vozač „folksvagen pasata" karavan, u kome se nalazio i Nebojša, usled neprilagođene brzine udario u stenu

15. avgust 2000. - Hrvatska glumica Ena Begović (40) poginula na ostrvu Brač kada su na njenom džipu „grand čiroki" otkazale kočnice

27. novembar 2002. - Kod Kovilja, na autoputu Beograd-Novi Sad, u svom automobilu „zastava 101" poginuo pevač Hašim Kučuk Hoki (56), kada je kamion iz suprotnog pravca prešao na njegovu stranu puta

16. oktobar 2007. - Makedonski pevač Toše Proeski (26) poginuo nedaleko do Nove Gradiške, kada je automobil „VW tuareg", u kojem se nalazio na mestu suvozača, udario u prikolicu kamiona koji se kretao u istom smeru
(R. J.)

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

18 till I die...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 26
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.5
mob
SonyEricsson k300i
"Iz mnoštva televizijskih priloga objavljenih ovih dana na svim balkanskim jezicima, naročito me je dotakao onaj u kojem Tošetov prijatelj prepričava njihov posledni susret, dan uoči tragedije:

- Šta radiš ovih dana? - pitao je drugar.
- Ništa. Noćas putujem gore. odgovorio je Toše.

I, otputovao je..."

[u][/u]Duško Bogdanović

[/b]Bože brani je od zla

Ona ima oči koje znaju moje tajne sve
moje tuge i moje nemire
Ona ima ruke i u njima svemir čitavi
u tom zagrljaju mogu umreti...
[b]
Bože meni tako malo treba ispod ovog svetog neba
topla postelja i njuena oka dva
Šalji andjele čuvare svoje
jer je duša duše moje
brani je od zla kad ne mogu ja...

BOg sebi uzima najbolje, ali mogao je da ga sluša i odozgo.
Slava mu i večni mir.
IP sačuvana
social share
Svaka čast drugima, ali samo je jednom Slovenu moglo pasti na pamet da napiše kako je čovek toliko širok da ga treba suziti. Mislio je, naime, na dušu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Jako mi je zao Toseta :cry: Zaista je bio kvalitetan muzicar, a pri tom jedan od retko prijatnih poznatih licnosti. . .  potpuno prirodan, uvek nasmejan i pun pozitivne enrgije. . .  Prerano je otisao. .  Zivece kroz pesme. .  Neka mu je laka zemlja
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Voljela sam ga kao pjevaca a sad se tek otkrivaju njegova dobra djela.  Bio je LJudina! U moru drogiranih, pijanih, nepisenih hahara, obucenih u etikete on je zaista bio izuzetak.  Nije se hvalio  ni isticao nicim iako je za to imao debela razloga.  Tose nije vodao "koke", glumio ofinger za krpice niti je napuhivao honorare i tiraze, nego je bio i ostao skroman mladic koji je i dalje radio na skolovanju glasa i pomogao mnoge.  I to bez velike pompe.  O njegovom glasu je suvisno raspravljati.  Poslusajte Bor Sadila Moma Evgenija i to je dovoljno.  Nema ga takvog  na estradi.
Tuga. . .  :cry:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Apple 15
Tošetova Andrijana
Zašto mu nisam rodila sina
Autor: Simonida Stanković, Maja Vidaković | 20.10.2007 - 08:06

Vele Georgijevski, otac čoveka koji je upravljao vozilom u kom je Toše Proeski poginuo, još uvek je u strašnom šoku. Voleo je, kaže, Tošeta kao svog rođenog sina. „Moj Georgi i Toše bili su najbolji prijatelji. Nije on bio njegov vozač kako se sada priča. Bio mu je drug. Ne znam kako sam preživeo vest da je Toše poginuo u kolima koja je moj sin vozio. Ne mogu ni da zamislim kako je sada mom detetu“, kaže Vele kroz suze.

- Toše mi je bio kao sin, a moj Georgije je to isto bio za Tošetove roditelje. Poslednjih pet-šest godina, otkad se njih dvojica druže, Toše je često bio u našoj kući. Svi smo ga mnogo voleli, a isto tako su i Tošetovi roditelji voleli mog sina. Njih dvojica su stalno bili zajedno: išli su na letovanje, zimovanje, koncerte, putovanja... Veliki su prijatelji bili, a preko njih sprijateljile su se i naše dve porodice - priča nesrećni čovek i dodaje da niko iz porodice Proeski ne krivi njegovog Georgija.
- Čim sam čuo za strašnu tragediju, otišao sam u Kruševo da izjavim saučešće. Zagrlio sam Tošetovog oca Nikolu. Zajedno smo plakali. Obojica smo unesrećeni. Otvorili su mi, kao da sam najbliža rodbina, i sanduk da poslednji put vidim svog drugog sina Tošeta. Strašno je izgledao. Neprepoznatljivo - govori Vele i dodaje da se sa sinom još nije čuo. Kaže da je iz novina saznao da je u teškoj depresiji pokušao i samoubistvo.
- Mnogo se sekiram zbog sina. Ne znam šta će se desiti s njim. Ali, kakvu god kaznu da dobije, gde ćeš veće kazne od ove koja ga je zadesila?! - pita se čovek.
- Kuku meni dok sam živ! - kaže Vele.
Juče je razloga za novi šok imala i Andrijana Budimir.
Skrhana bolom zbog gubitka svog voljenog Tošeta uzdrmana je dodatno ponašanjem Slaveta, zeta pokojnog pevača. Naime, on joj je zabranio da uđe u stan u Skoplju u kome je ona devet meseci živela sa Tošetom, otkriva za „Blic“ njihov komšija.
- Policija je nakon pogibije zapečatila stan Tošeta Proeskog i samo roditelji ili osobe kojima oni daju dozvolu mogu unutra da uđu - kaže za „Blic“ komšija iz skopskog naselja Zlokukani gde je mladi par živeo.
- Tošetovi roditelji ne znaju za sebe od bola. Ocu Nikoli je pozlilo i u teškom je zdravstvenom stanju. Tu situaciju je iskoristio muž Tošetove sestre Dore i nametnuo se kao glava porodice. Ne da Andrijani da uzme svoje stvari iz stana da ne bi nešto ukrala! Možete li da verujete?! - pita se komšija i nastavlja: - Juče je stigla iz hrvatske Tošetova torba sa stvarima, dokumentima... Andrijana je htela da uzme odatle svoj DVD, ali zet nije dozvolio. On se plaši da ona ne ukrade ajpod na kom se nalazi Tošetov nezavršen album na engleskom, proda ga i obogati se. Ljudi moji, možete li da verujete o čemu taj čovek razmišlja?! Jadan Toše se u grobu okreće. On je mnogo voleo Andrijanu, hteo je da se njome oženi, da imaju decu. Jadna devojka jedva da je živa od bola, a vidite šta doživljava?! Ne može da uđe u kuću ni da se presvuče. Gde će mu duša?! - čudi se komšija.
On kaže da je dobro poznavao mladi par.
- Toše je na nagovor svoje menadžerke Ljiljane morao da krije ovu vezu. Ona ga je i odvraćala od ženidbe jer je smatrala da to može loše da mu utiče na karijeru - priča čovek i dodaje je Andrijana na sahrani stalno ponavljala: „O Bože, zašto mu dete nisam rodila da imam to od njega, da bar tako moj Toše nastavi da živi!“ Juče mi žalila: „Sahranila sam mog anđela pre tri dana. Zašto me ne puste da ga odbolujem? Zašto mi to rade?! Ništa mi ne treba, i šta će mi kada sam njega izgubila. Neka me puste da uđem u stan da uzmem svoje stvari i naše zajedničke slike i uspomene“.

Menadžerka mu nije dala odmora
U porodici Proeski nepoželjna je Ljiljana Petrović, menadžerka slavnog pevača.
- Oni misle da ga je ona odvela u smrt. Terala ga je da radi i zarađuje. Nije imao ni mira ni odmora. Stalno je putovao za Zagreb, Ljubljanu, Beograd, London... Noću bi putovao, spavao malo u kolima, danju završavao poslove. Zbog jedne emisije potezao bi put od 500, 600, 800 kilometara. To je neodgovorno. Rođena sestra Tošetove majke Dominike tražila je od policije da Ljiljani zabrani izlaz iz zemlje i blokira sve njene račune. Najviše polemišu u vezi s tim još neobjavljenim albumom na engleskom na kom se neko može obogatiti - priča kućni prijatelj porodice Proeski.

Knjiga žalosti u Ambasadi Makedonije u Beogradu
Najdobroto srce na svetu

Knjiga žalosti povodom tragične smrti pevača Tošeta Proeskog zbog velikog interesovanja građana bila je otvorena i juče u makedonskoj ambasadi u Beogradu. Preksinoć je ambasada radila do ponoći, a Gospodar Jevremova ulica, u kojoj se nalazi, bila je prepuna uplakanih ljudi.

„Golema blagodarnost! Večno ćeš biti spominjan kod svih dobrih ljudi“, upisala je u knjigu žalosti Verka Stojković kojoj je, uprkos poodmaklim godinama, Toše bio omiljeni pevač.
- Za tako malo godina koliko je živeo, toliko toga je učinio. Pomagao je svakoga, bio je dobar čovek, žalim ga iz dubine duše. Uspeo je da spoji ljude sa celog Balkana, koji će ga zauvek pamtiti. Otišao je među anđele, mi ćemo ga se uvek sećati. Pogotovo mladi, a mi stari ćemo mu se uskoro i pridružiti - govori kroz suze Verka dok pali sveću za Tošeta.
- Slušale smo ga i volele, išle na njegove koncerte, s nestrpljenjem iščekivale svaki novi album, a sada ga više nema... Jako nam je teško i još uvek smo u šoku... - uplakane su Jelena, Ana i Bojana, koje su u knjigu žalosti napisale samo jednu rečenicu, koja, kako kažu, sve govori: „Najdobroto srce na svetu“.
Na hiljade poruka za oproštaj Tošetu upisano je za ova tri dana u knjigu žalosti u Beogradu.

Pesma

Ti mirno spavaj, spokojan budi
Oči zatvori, srce umiri,
Šta bog poželi, neka ne čudi
Eto mu anđela, da mu se divi
Ponosno hodaj, nek suzne oči
Radost ispletu niz polja cvetna
Osmeh ogrni, nek se u noći
Eho čuje tvog glasa sretna
Skamenjena, nema od bola
Koliko puta već pitam zašto?
I odgovora nema...

Ivana

Izvor: Blic
« Poslednja izmena: 20. Okt 2007, 12:23:29 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 292
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
ne mogu da verujem da ljudi misle samo na novac. jadna ta devojka, ako je to uopste istina. Ja se nekako nadam da nije istina, ali cisto sumnjam.
uzas Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1182
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Broj 26 - i ostala logicna razmisljanja

Kako vec svi znate, Tose Proeski je imao 26. godina. Fanovi su nesto uocili, sto moze biti istinito a I ne mora. Sve u svemu, dosta je cudno, onako, da ne povjerujete.

Tose Proeski je rodjen 25.01. – 25 + 1 = 26
Sa svojom karijerom je poceo 1997. godine – 1 + 9 + 9 + 7 = 26
Poginuo u 06.20 casova – 6 + 20 = 26
26*26*26=17576 (1+7+5+7+6=26)
U nezgodi bili su prisutni: prijatelj Georgije (32), menadzerica Ljiljana (49) I naravno Tose (26) – 3 + 2 + 4 + 9 + 2 + 6 = 26
Makedonski alfabet (broj slova u alfabetu) - T(23) O(19) S-ili SH, bez kvacice(31), E (7) - 2 + 3 + 1 + 9 + 3 + 1 + 7 = 26
U Jevrejskom jeziku (Gematria) broj 26 je Boziji broj!
Pjesma "Igra Bez Granica", koja nosi naziv zadnjeg albuma, izdata je 2007. godine, nalazi se na 6. mjestu na albumu i traje 5:51 minuta - 2 + 7 + 6 + 5 + 5 + 1 = 26

Dalje, nije sve u 26. broju. Pazite ovo:
25.01.1981. (datum Tosinog rodjenja) - 25 + 1 + 1981 = 2007
16.10.2007.(datum smrti) - 2007-10-16 = 1981

U jednom intervijuu, njegov dobar prijatelj ga je, prije polaska na "put ka Bogu", pita gdje ides, on je rekao da ide gore, pod tim misleci na Hrvatsku, koja je na karti iznad Makedonije. Sta ga je navelo da tako kaze, nije poznato!

Zatim, u pjesmi "Boze, Brani Je Od Zla", u jednom dijelu refrena stihovi idu ovako:
"... Boze, brani je od zla,
Kad ne mogu ja..."
Zadnji album je dosta simblican, i po njemu kao da je znao kakva ga sudbina ceka.
« Poslednja izmena: 20. Okt 2007, 13:52:49 od tcikulin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 19:04:01
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.