Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 17:41:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poginuo Tose Proeski!  (Pročitano 110747 puta)
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Mobilni Manijak

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 7252
Zastava Makedonija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung S6 & Lumia 9
na pogrebu dosli su mnogo njegove kolege prijetelje od celog sveta ,a megu njima je i Srpska Pevacica Ceca Raznjatovic

Refren od najnoviji Hit Tose Proeski

Mojot zivot igri bez granici ,
umorna prikazna skinati stranici
« Poslednja izmena: 17. Okt 2007, 12:11:14 od aco_kuna »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 315
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Pocivaj u miru andjele...  Smile
IP sačuvana
social share
"...dok te nisam upoznala, moj zivot nije imao nikakvog smisla, nikakvog cilja. Znam da je na neki nacin svaki korak koji sam napravila od momenta kada sam prohodala, bio samo korak ka tebi..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Apple 15
Nesrećni slučaj koji je uzbudio ljude celog Balkana
Jutros počeo ispraćaj Tošeta Proeskog
Autor: Mirna Šoja, Uroš Piper, Blic online, Agencije | 17.10.2007 - 08:22

Ispraćaj makedonskog pevaca Tošeta Proeskog, koji je juče poginuo u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj, počeo je jutros u 9.00 sati, obredom u crkvi Presveta Bogorodica u Kruševu, njegovom rodnom gradu.

U prisustvu porodice Proeskog, kolega, državnih zvaničnika i velikog broja građana, obred je služio mitropolit Petar, a opelo će na sahrani, koja počinje u 12.30, odžati poglavar Makedonske pravoslavne crkve arhiepiskop Stefan. Građani se opraštaju od popularnog pevača ispred spomenika Makedonijum, na mestu Gumenje, gde će biti sahranjen.
Kruševo, koje se nalazi 180 kilometara od Skoplja, mali je grad sa oko 5.000 stanovnika, ali je danas u njemu veliki broj ljudi, a policija obezbeđuje prilaz gradu i mesto gde će biti održana sahrana. Poslednjem oproštaju od popularnog pevača prisustvuje je i njegova menadžerka Ljiljana Petrović, koja je u nesreći samo lakše povređena.
Najavljeno da će sahrani Proeskog prisustvovati pevači i kolege iz celog regiona i šire.

Otišao balkanski kralj popa
Jedan od najpopularnijih pevača na prostorima bivše Jugoslavije Todor - Toše Proeski (26) poginuo je juče u 6.25 časova u saobraćajnoj nesreći na autoputu Zagreb - Lipovac, na ulazu u Novu Gradišku u Hrvatskoj. Tridesetdvogodišnji Makedonac Georgij Georgijevski, vozač automobila u kojem je Proeski bio na mestu suvozača, teško je povređen, a menadžerka Ljiljana Petrović (49) zadobila je lakše telesne povrede, potvrdila nam je Kata Nujić, portparol Policijske uprave Brodsko-posavske.
Nujićeva je navela da se nesreća najverovatnije dogodila zbog nepoštovanja obaveznog razmaka između vozila, jer je automobil „folksvagen tuareg“ u kojem je Proeski bio, prednjim delom udario u zadnji deo poluprikolice kamiona italijanskih registarskih tablica.
- Zbog udarca u kamion, „tuareg“ se zaneo i nakon toga udario u centralnu zaštitnu ogradu, usled čega je na licu mesta poginuo suvozač Toše Proeski - rekla je Nujićeva.
Ona je dodala da su Tošetova menadžerka i vozač, uprkos zadobijenim povredama, van životne opasnosti, kao i Beograđanin Slaviša Kuzmanović koji je upravljao kamionom koji je učestvovao u nesreći. Hrvatski elektronski mediji javili su i neproverenu informaciju da je vozač „tuarega“ neposredno pre nesreće zbog umora zaspao za upravljačem. Samo minut nakon nesreće, na mesto tragedije stigao je Saša Mustapić koji radi u „Hrvatskim cestama“.
- Vozač je bio pri svesti, ali nismo komunicirali. Pozvao sam policiju i Hitnu pomoć koja je stigla za 15 minuta. Pokušao sam da sklonim delove vozila sa puta da se ne bi dogodila još neka nesreća. Ženu koja je bila u šoku i koja je trčala okolo pokušao sam da smirim - ispričao je Mustapić za riječki „Novi list“.
Pojedini mediji preneli su da je vozač kamiona Slaviša Kuzmanović policiji na mestu nesreće izjavio da je vozač „tuarega“ vozio prebrzo i da se zabio u prikolicu njegovog kamiona.
- Vozač „tuarega“ me je najverovatnije hteo preteći, ili me je spazio u poslednjem trenutku pa je skrenuo ulevo. U jednom momentu sam osetio udarac i pomislio sam da mi je pukla guma. Onda sam u retrovizoru video šta se događa. Zaustavio sam tegljač i zajedno sa radnicima koji su obavljali radove na autoputu pritrčao u pomoć - ispričao je vidno potreseni vozač. - Iz auta se čulo zapomaganje Tošine menadžerke koja je sedela pozadi. Plakala je i vikala: „Pomerite lim, izvadite Tošu, izvadite Tošu!“ - ispričao je Kuzmanović, koji tvrdi da je udarac u prikolicu bio toliko snažan da bi i sam sleteo s puta da kamion nije bio natovaren sa 25 tona građevinskih elemenata.
Autoput kod Nove Gradiške je potpuno ravan, a u vreme kada se nesreća dogodila, svanulo je i preglednost je bila dobra, bez magle.
U novogradiškoj bolnici, na odeljenju hirurgije smešten je povređeni vozač Georgijevski.
- Vozač nije u životnoj opasnosti. Zadobio je teže telesne povrede glave, ima potres mozga i nekoliko rana po licu, a pregledao ga je i neurolog - potvrdio je za „Novi list“ dežurni hirurg dr Ivan Ivanović.
- Ljiljana Petrović nema težih povreda, ali je u teškom šoku - dodao je doktor.
Proeski je proglašen i zaslužnim građaninom Makedonije, a danas će u toj zemlji i biti dan žalosti, odlučila je makedonska vlada. Makedonske radio i televizijske stanice juče su emitovali pesme nastradalog pevača. Delegacija makedonske vlade otišla je sinoć vojnim helikopterom u Zagreb kako bi preuzela telo Proeskog. Zbog smrti popularnog pevača, makedonski parlament juče nije zasedao. Zvaničnici iz Kruševa, rodnog grada preminulog pevača, rekli su da će u tom gradu biti proglašena tri dana žalosti.

Veliki pevač, veliki čovek

Todor - Toše Proeski bio je veliki pevač i veliki čovek. Osim po svom anđeoskom glasu i hitovima zbog kojih je stekao ogromnu popularnost u celoj bivšoj Jugoslaviji, ostaće upamćen i po humanitarnom radu. Održao je veliki broj humanitarnih koncerata, učestvovao u akcijama za pomoć deci sa posebnim potrebama i deci bez roditelja, pomagao siromašnima... Zbog toga ga je Unicef 2004. godine proglasio za ambasadora dobre volje. Uprkos ogromnoj popularnosti, bio je izuzetno skroman, neposredan, drag, kulturan, vaspitan i fin mladić. Publika ga je zbog toga obožavala. Muškarci su ga cenili, a devojkama je bio san. Bio je dobar uzor mladima; završavao je muzičku akademiju, bavio se sportom, a kao vernik trudio se da čini što više dobrih dela i da pomaže ljudima.
Muzičku karijeru počeo je nastupom na festivalu „Melfest“ 1997. godine. Ubrzo je postao najpopularniji pevač u Makedoniji, a zatim i jedna od najvećih zvezda u bivšoj Jugoslaviji. Izdao je sedam albuma, a CD „Pratim te“ smatra se jednim od najuspešnijih albuma balkanske muzičke scene. Na srpskom festivalu „Beovizija“ pobeđuje 2003. godine sa pesmom „Čija si“ koja postaje ogroman hit na celom Balkanu. Predstavljao je Makedoniju na „Evroviziji“ u Turskoj 2004. godine, a evropski mediji i muzički kritičari isticali su njegove fantastične glasovne mogućnosti. Apsolvent Muzičke akademije u Skoplju oduševio je Evropu svojim izvođenjem „O sole mio“ na pres konferenciji u Istanbulu. Tada su i stigle prve ponude evropskih producenata da snimi album za svetsko tržište.
Svaki novi CD donosio je Tošetu sve veću popularnost, a koncerti širom bivše države ostavljali su publiku bez daha.U avgustu ove godine izdao je poslednji album „Igra bez granica“ koji je za samo mesec dana dostigao zlatan tiraž, a pre 12 dana, 5. oktobra, održao u Skoplju svoj poslednji veliki koncert. Trebalo je to da bude početak njegove velike turneje.
U poslednjem intervjuu za „Blic“ koji je nedavno dao, pričao je Toše o svojim velikim planovima: da napravi veliku eksjugoslovensku turneju; da još jednom napuni „Arenu“; da do Nove godine promoviše album na engleskom i napravi svetsku karijeru... Ko zna dokle bi stigao ovaj mladi, vredni, uvek nasmejani čovek izuzetnog glasa i dobrog srca da ga smrt nije zaustavila.
Simonida Stanković

U Skoplju plakali na ulicama

Vest o tragičnoj pogibiji makedonske zvezde Tošeta Proeskog odjeknula je u svetskim medijima koji prenose kako u Makedoniji vlada neverica i tuga. „Nakon žalosne vesti, mnogi stanovnici Skoplja su plakali na ulicama, a lokalne radio stanice vrte njegove najveće hitove“, piše Rojters. Tošeta Proeskog inostrani mediji zbog neverovatnog uspeha na području cele bivše Jugoslavije nazivaju „balkanskim Elvisom Prislijem“, a njegovu tragičnu smrt opisuju kao „veliku tragediju koja je pogodila brojne obožavatelje širom Balkana“. Službene stranice „Eurosonga“ takođe su prenele vest o smrti Tošeta Proeskog, podsećajući na njegov spektakularni nastup na tom takmičenju 2004. godine.

Toše išao u Zagreb na snimanje
Toše je inače putovao za Zagreb. Juče je u studiju poznatog hrvatskog kantautora Nikše Bratoša trebalo da snimi englesku verziju jednog od svojih hitova, prenosi Vecernji.hr.
"Pre svega, ova tragedija je za mene totalni šok. Čuo sam se s njim pre nekoliko dana i trebalo je da dođe do mene. Nekad se čovek upita zašto takvi ljudi odlaze u trenutku kad još mogu toliko puno da daju. Bila je privilegija sarađivati sa njim. Bio je toliko divna, skromna i pozitivna osoba. Premalo je reći da je prerano otišao", izjavio je juče Nikša Bratoš za Večernji list.

Jedan od najpopularnijih pevača na Balkanu

Toše (Todor) Proeski rodio se u Kruševu 25. januara 1981. godine. Bo je jedan od najpopularnijih izvođača na celom Balkanu, čije su mnoge pesme nedeljama na vrhu top lista Makedonije, Srbije, Crne Gore, BiH  i Hrvatske. Nagradu "Majka Tereza" za humanitarni rad dobio je 2003. godine, posle čega je i postao je ambasador dobre volje UNICEF-a 2004. godine. Snimio je pesmu "Ovaj svet" koja je postala himna UNICEFA-a.
Službeno je propevao na jednom dečjem festivalu, a 1998. godine po prvi put nastupa i na makedonskom izboru za pesmu Evrovizije sa pesmom ("Ostani do kraja").
Takođe započinje uspešnu saradnju sa kompozitorom Grigorom Koprovim i stvara prvi veliki hit ("Rane na usnama"). Kako bi poboljšao svoje pevanje, Toše je uzimao časove u Njujorku kod maestra Vilijama Rajlija, koji je takođe podučavao i čuvenog operskog pevača Lučana Pavarotija. Po povratku iz Njujorka, Toše je održao humanitarne koncerte u celoj Makedoniji.
Njegov do sada najuspešniji hit je pesma "Čija si" koja je mesecima bila najslušanija pesma u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji.
Za makedonskog predstavnika za pesmu Evrovizije izabran je 2004. godine, gde je s pesmom "Life" zauzeo 14. mesto.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Samsung S7220
Sramota da makedonska televizija nije mogla naci 5 odgovarajucih kamera da snimi sahranu...
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Mobilni Manijak

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 7252
Zastava Makedonija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung S6 & Lumia 9
nisam te razumeo ali Prenos sahranu u makedoniji je na sve programe a prenosi Makedonska Televizija

http://www.lyngsat-address.com/ln/MKTV-Sat.html
« Poslednja izmena: 17. Okt 2007, 14:10:20 od aco_kuna »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Samsung S7220
Ma znam, gledao sam prenos, strasno sa kakvim kamerama su snimali i sa koliko kamera su snimali. Mogli su dosta bolje i ljepse organizovati prenos kao i samu sahranu.

IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Бог Благи да га помилује!

Пита га новинар "како се осећа као звезда"... а он га гледа па одговара:
"нема звезда у овоме. Звезде су на небу. Ми можемо да будемо бољи или лошији певачи. Ништа више од тога..."

Smile  Smile  Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
RIP
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 73
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Nokia e71&SE X8
RIP Legengo! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
prenosili su sahranu ali nije bilo kako treba, i nije bilo do kraja samo do 14:05  Smile

A1 televizija se sprema za prenos fudbalske utakmice  Smile

evo kako je bilo na trgu makedonija danas oko 13:00

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

S4022384.JPG
(304.85 KB, 1704x1278)
S4022385.JPG
(467.06 KB, 1704x1278)
S4022386.JPG
(302.42 KB, 1704x1278)
S4022387.JPG
(490.25 KB, 1704x1278)
S4022388.JPG
(587.55 KB, 1704x1278)
S4022389.JPG
(416.44 KB, 1704x1278)
S4022390.JPG
(606.82 KB, 1704x1278)
S4022391.JPG
(483.1 KB, 1704x1278)
S4022392.JPG
(448.54 KB, 1704x1278)
« Poslednja izmena: 17. Okt 2007, 15:56:58 od latifovich »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 17:41:49
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.