Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 17:10:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poginuo Tose Proeski!  (Pročitano 110682 puta)
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 4678
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
 Smile  bio je mlad i pozitivac, žao mi je....laka mu zemlja!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 247
Zastava Srbija, Beograd, Dorcol
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
R.I.P.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Mobilni Manijak

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 7252
Zastava Makedonija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung S6 & Lumia 9
Музичка кариера ја започнува со настапот на Мелфест во 1997 година. Патот кон ѕвездите му го отвораат песните „Пушти ме“ (1997) и „Остани до крај“ (1998).

Тоше беше претставник на Република Македонија за песна на Евровизија во 2004 година во Истанбул, Турција, и го освои 14-то место со песната „Лифе“.

Во 2004 година, Проески беше именуван за регионален Амбасадор на добра волја на УНИЦЕФ. По тој повод ја издава песната „За овој свет“.

Со песната „Чија си“ во 2003 година Тоше победи на белградскиот музички фестивал „Беовизија“.

Тој ги објави албумите „Синот Божји“ (2000), „Некаде во ноќта“ (2001), „Ако ме погледнеш в очи“ (2003), „Ако ме погледаш у очи“- верзија на српски јазик (2003) „Ден за нас“ (2004), „Дан за нас“-верзија на српски јазик (2004) „По тебе“ (2005), „Пратим те“-верзија на српски јазик (2005) „Божилак“ (2006), „Игри без граници“ (2007) и „Игре без границе“-хрватска верзија (2007).

Тоше ги привршуваше студиите на Музичката академија во Скопје и работеше на музичката кариера во светски рамки.

Последниот концерт во Македонија го одржа на 5-ти овој месец на Градскиот стадион во Скопје. Концертот беше хуманитарен и наменет за обнова на основните училишта во земјата.

Izvor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Nemam reci.
Svim Makedoncima na forumu saucesce, znam koliko ste ga voleli i bili ponosni na njega i uvek cete biti.
On je stvarno bio nesto posebno.
Neka pociva u miru.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Mobilni Manijak

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 7252
Zastava Makedonija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung S6 & Lumia 9
Nemam reci.
Svim Makedoncima na forumu saucesce, znam koliko ste ga voleli i bili ponosni na njega i uvek cete biti.
On je stvarno bio nesto posebno.
Neka pociva u miru.

Evo ja da se najavim na tvoj saucesce ..jednostavno Placem kao nesto najmilo da mi je isceznulo Bio je on Bog za Makedoniju a sada Bog ga njega Uze     Smile Smile

Danas je Tose Uradio Najveci Concert sto je Mogao neko Uraditi ,,,U makedoniju Sve Radija i TV daju njegove Pesne Spotove samo on Peva Besprekorno sa male puze od 10 minute vesti i opet on

U makedoniji Njegov koncert danas Ga Prosljeduju vise od Dva Miljiona Ljudi aa dodatno je sljedene koncerta i Van Makedonije kao na Ovaj Forum tako je i na Druge Forume na Balkanu ,Amerika,Kanada,Australija ,,,,,,Bio si na Vrhu Tose a sada si prosao i tu Granicu i Postao si Legenda
« Poslednja izmena: 16. Okt 2007, 17:17:10 od aco_kuna »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Apple 15
"Ako umrem mlad, posadi mi na grobu samo ruzmarin.
Ne dozvoli tad da naprave od toga tuzni treci cin.
Nek mi ne drze govore, nek drugom pletu lovore,
ako umrem mlad, zaustavljen u koraku i snu."

Djordje Balasevic ~ Slovenska
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

GoNe WiTh ThE WiNd

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 11180
Zastava Makedonija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
HTC Desire HD

Си замина ѕвездено момче

Веста за смртта на Тоше Проески ја пренесоа речиси сите светски медиуми и новински агенции, меѓу кои Франс Прес, Ројтерс, Асошејтед Прес, Би-Би-Си, Си-Ен, Ен, Earthtimes, Дејли телеграф и многу други. Сите го нарекуваат „најголема поп ѕвезда на Балканот“.

Дека Тоше беше вистинска ѕвезда на балканскиот простор сведочат и бројните изрази на сочувство на неговите обожаватели на форумите. Не се ретки ниту оние кои иако не ги слушале постојано неговите песни, ги фалат неговите квалитети како пејач и како медумски експомирана личност која насловните страници не ги добиваше поради скандалите туку поради вредната работа. Следуваат дел од коментарите со кои луѓето се простуваат од Тоше.

Pincom.Info: Го слушам неговиот најдобар албум Rainbow и плачам. Нека ти е лесна земјата, веројатно тоа е судбина, најдобрите да си заминат први.

Blic.co.yu: Боже чувај ја од зло Таа има очи кои ми ги знаат тајните, сите победи и сите порази. Таа има раце кои кријат цели светови и би умрел јас за тие прегратки. Боже не ми треба ништо друго, дур сум жив под ова небо, топла постела и очи што ги знам. Боже ангели од небо прати, таа нема да се врати, чувај ја од зло, таа нема никој свој. Ах, Тоше, ти благодарам на преубавите песни. Почивај во мир, остануваш во нашите срца. Засекогаш

КАКОВ ШОК !!! Боже, колку ми е жал! Го обожував ! Каква штета за младоста, гласот, добриот човек.... Веќе немам зборови ! Тоше - НЕ Е МЕСЕЧИНА ТОА ШТО СЈАЕ ВО НОЌТА, ТОА СЕ ТВОИТЕ ОЧИ ПОЛНИ СО ЉУБОВ!

Ја слушам песната „Место на злосторот“ и плачам... Што да се каже...„Соба за тага“ сега е се.

Се скаменив кога ја прочитав веста, се уште гледам во насловот и не можам да поверувам ! Немам зборови да опишам колку ми е жал, беше фантастичен пејач и прекасно момче........Дали е можно дека веќе никогаш нема да го слушнеме  ??? Не сакам ни да помислам како им е сега на неговите родители, пријатели... кога мене ми е волку тешко ! Моето сочувство !

Б92.нет: Голема загуба. Таков талент, топлина и голем човек...тешко дека повторно ќе се најде. Сигурна сум дека многу луѓе ужасно ги погоди оваа вест. Си замина ѕвездено момче. Нека му е вечна славата

Навистина сум во шок. Плачам од срце, како да ми беше роднина. Тоше нека те чуваат ангели, а ние ќе ја слушаме твојата музика и никогаш нема да те заборавиме. Почивај во мир, драг Тоше

Net. hr: Цел Сињ тагува по Тоше, на сите ни е многу жал, го сакавме и го ценевме.....мојот живот е вечно паѓање, кога ќе ги соберам поразите ништо не останува.... ЉУБОВ БЕЗ ГРАНИЦИ...LOVE YOU ТОШЕ

Господе ти благодарам што за себе ги избираш најдобрите, а ние кои сме непоправливи не пушташ уште некое време да живееме....На Тоше се гледаше дека е едно позитивно момче, и многу пристоен, и ако постои задгробен живот, во што цврсто се надевам, Тоше сигурно е good guy и ќе има свое место таму каде срцето не е камен како овде понекогаш. Тоше ти благодарам на убавиот глас и убавите песни... се надевам дека на родителите и на роднините ќе им биде малку полесно кога знаат дека нивната тага ја делат и останатите во Хрватска...

Нашата музика никогаш не ја сакав, но ти беше најдобар, можеше да се мериш со секого... баш со секого...

Поради ова утрово не можев да ги сопрам солзите...Тоше нека ти е вечна слава и влагодарам...

Малку луѓе сакам затоа што малкумина заслужуваат искрена љубов за живот, но за тебе не се двоумев твојата музика ме допираше во дното на срцето...

Јас се уште не верувам во ова...премногу солзи исплакав додека ги слушав твоите песни...

Едноставно не можам да верувам дека го нема..... личност која го одбележа најважниот и најтажниот дел од мојот живот..... која ме вадеше од секоја депресија со своите песни.... ја нема повеќе...Тоше твоите песни и споменот на тебе засекогаш ќе остане со нас.... Исусе Боже колку ова е престрашно шокирана сум од утрово, откако дознав не престанувам да плачам.........тешко ми е ова едноставно е престрашно....можеме да му заблагодариме на Господ што ни го испрати барем на кратко да го имаме........но веројатно Нему му беше попотребен.....ти благодарам Тоше едно големо благодарам

Никогаш не сум ја слушала неговата музика, но секогаш ми делуваше како многу позитивно и симпатично момче и секогаш со задоволство читав написи за него во весниците. Утрово не можев да ги задржам солзите иако бев на работа. И сега плачам. Искрено сочувство до семејството, пријателите, сите кои ги сакаше и кои го сакаа. Сигурно нема да биде заборавен.

Dnevnik.hr: Светот го загуби најубавиот дел од себе.... ТЕБЕ!!!! Тешко е да се поверува дека веќе никогаш нема да те слушнам ниту да те видам... ниту да одам на твоите концерти... изгубив пример и идол..... зошто Господ го зема за себе само она најдоброто на планетата??? Зошто Господе ??? Сочувство за твоето семејство... а на нас обожавателите останува вечно да те паметиме.... како голем човек, добра душа и големо срце.... нека те чуваат ангелите како што ти нас со твоите песни..... никогаш нема да те заборавам...

Лице на дете, глас на ангел, насмевка која топи и најтврдо срце. Гледам и не можам да поверувам дека веќте те нема. Сега си со ангелите а небото го доби најдобриот. Пеј затоа што само небото ти беше граница. Збогум пројателу. Почивај во мир.

Денеска плаче цела Македонија... Каква е таа судбина за човекот кој најмногу веруваше во Бог, што имаше најголемо срце.. уште не можам да си објаснам како можело да се случи ова и зошто? имаше само 26 години и требаше да има живот пред него.. Тоше ќе те сакаме засекогаш и нема да те заборавиме, почивај во мир

КАТАСТРОФА, ОВА Е ГОЛЕМА И НЕНАДОМЕСТИВА ЗАГУБА НА ЕДЕН ПРЕД СЕ МЛАД И ИСКЛУЧИТЕЛЕН ЧОВЕК. ЖАЛАМ ОД ДНОТО НА ДУШАТА И СРЦЕТО И НИКОГАШ НЕМА ДА ПРЕЖАЛАМ.

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Si otide makedonskata mega zvezda.
Od zal za tose...ne mozam ni da pisuvam...racete mi se tresat...a od ocite leam nezapirlivi solzi.ogromen obozavatel sum na tose i mnogu mi e zal.
Gi znam site negovi pesni i nikogas nema da gi zaboravam.nema ni tose da go izbrisam od srce.
Zosto boze ja zede gordosta makedonska?
Nikogas nema da te zaboravime tose!!!
Iskreno socustvo kon negovite najbliski.
« Poslednja izmena: 16. Okt 2007, 17:22:48 od odimoski »
IP sačuvana
social share

Enjoy life today, yesterday is gone, and tomorrow may never come!!!!

Život je kratak, umetnost duga, prilika brza, pokušaj opasan, odluka teška.     Hipokrat, grčki lekar, otac medicine (460–377. p. n. e.)
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 13241
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Sony 
Covek je mnogo znacio Makedoncima

Jako mi je zao
IP sačuvana
social share

Sreca ne postoji u zivotu... postoje samo momenti srece        just strawberry                   Gde volite da letujete/zimujete,putujete uopste?...posetite novi pod forum
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
Zastava http://forum.burek.co.yu/Themes/default/images/flags/cs.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
DELEGACIJA VLADE MAKEDONIJE KRENULA HELIKOPTEROM PO TELO PROESKOG

SKOPLjE – Delegacija Vlade Makedonije krenula je danas popodne helikopterom u Novu Gradišku da bi preuzela telo pevača Tošeta Proeskog koji je rano jutros poginuo na putu Zagreb-Lipovec kod Nove Gradiške.

Portparol Vlade Ivica Bocevski izjavio je za Betu da će posmrtni ostaci Proeskog biti preneti u Skoplje oko ponoći.

Dan žalosti u Makedoniji povodom smrti Proeskog biće proglašen na dan njegove sahrane, a ne sutra kako je ranije saopšteno iz makedonske Vlade.

Datum sahrane biće naknadno objavljen, posle konsultacija sa porodicom poginulog pevača, saopštio je kabinet premijera Nikole Gruevskog.

Telegrame saučešća porodici Proeskog uputuili su najviši državni funkcioneri Makedonije-predsednik Branko Crvenkovski, premijer Nikola Gruevski, ministar spoljnih poslova Antonio Milošovki.

Telegram saučešća uputila je i ambasadorka SAD u Skoplju Džilien Milovanović, predstavnik EU u Makedoniji Ervan Fuere i druge diplomate.

Na trgu Makedonija u Skoplju okupilo se nekoliko hiljada ljudi da zapale sveće i odaju počast izuzetno popularnom pevaču. U knjigu žalosti na trgu upisali su se i najviši makedonski funkcioneri, uključujući i predsednika i premijera.

Samo pre nekoliko dana, na tom trgu održan je koncert Proeskog.

Toše Proeski (26) poginuo je u nesreći koju su, prema prvim izveštajima hrvatske policije, najverovatnije prouzrokovali neprilagođena brzina i umor vozača.

Vozač „folksvagen tuarega”, u kojem se nalazio Proeski, najverovatnije je zbog nepoštovanja razdaljine između vozila udario u kamion italijanske registracije koji se kretao ispred njega, nakon čega je skrenuo s puta i udario u zaštitnu ogradu. Proeski, koji je sedeo na mestu suvozača, ostao je na mestu mrtav.

Beta
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1152
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple iPhon 6
Pocivaj u miru ,nisam fan njegove muzike ali je momak imao glas.Steta  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 17:10:39
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.