Па не мислиш ваљда да су Петровићи Црногорци, на начин на који си ти Црногорац? они су српска династија која је владала, упс, "српском Спартом" (за оне са јефтинијим улазницама: Црном Гором).
hahaha sine moj ja sam bio za referendum u cg video sam sta je i kako je! a do juce ste vi bili svi veliki srbi a sad odjednom veliki crnogorci...
Evo podataka za Kolasin, moj grad u kom referendum nije prosao: Ethnic groups (1991 census):
Montenegrins (93.16%) Serbs (4.34%) Ethnic groups (2003 census):
Montenegrins (50.65%) Serbs (44.77%) Preuzeto sa wikipedije...
Ovo poruka vec moze malo i da se analizira... Ako si iz Kolasina, onda i sam znas (ako si do kraja iskren) da ovi podaci, bar poraspolozenju i opredeljenju gradjana Kolasina i nisu sasvim tacni... Ispravi me ako gresim
Vidi, ovo je ono sto ja uvijek pricam- Milo je napravio ovoliko ljudi koji se izjasnjavaju kao Srbi.Inace, u Kolasinu su ljudi batalili prepirke oko toga, skontali su da nema ni jedna strana neku valjanu vecinu, tako da su se SNP i DPS udruzili i napravili koaliciju, baz obzira na to sto su jedni bili za zajednicu a drugi za odvajanje. Zasto mislis da podaci nijesu tacni?
Nisu tacni zato sto se do neke '95-'96 mozda svaki 5-ti Kolasinac izjasnjavao kao Crnogorac... 1/3 Kolasina je bila za SSJ koju je Arkan tamo osnovao, a ostali su svi propagirali cetnistvo... U HB-u su umeli svi da se poredjaju po podijumu i dizu tri prsta, pa pokazu koliki su Srbi... da ne pricamo da je samo jedan kafic (od svih ostalih, a znas koliko ih je), bio "baza" sa Crnogorce... sto pokazuje koliko ih je bilo
CG je samostalna i kao takva sama kroji svoju sudbinu... Sta... da nece pitati nas kako da grade svoju spoljnu politiku? A i sigurno im je sada bolje... isplativije... da budu politicki "drigari" sa Hrvatima, Bosnjacima i Albancima nego sa nama...
U ostalom, koga mi zavaravamo? Dok Hrvatska polako prerasta u u jednu od najuticajnijih drzava na Balkanu, mi nemamo kontrolu ni nad 13% sopstvene teritorije... Jedino ko nas "simpatise" su Srbi iz RS... ali samo zato sto su u svadji sa Hrvatima... za kojih 10ak godina kad se "zaboravi" i kad rat bude daleko iza, okrenuce se i oni njima... Tako da danas imamo Hrvatsku koja ima jak uticaj u FBIH, CG, Albaniju i uskoro na Kosovu, dok mi sa duge strane nemamo kontrolu ni nad samim sobom...
I u toj situaciji neko se buni, ljuti i pita zasto su CGorci pobegli, a zatim i poceli da se uvlace Hrvatima... Nema ljubavi, bratstva i simpatija u politici i medjunarodnim vodama... samo interes...
Fakat je da smo najveci gubitnici raspada Jugoslavije i da smo sami sebe strpali u nacionalni grob... da li Srpska nacija ima snage da prezivi? To je nase glavno pitanje i nas glavni problem, dok su poslovi nezavisnih i suverenih drzava medjusobom nesto sto trenutno treba najmanje da nas interesuje...
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link Reply by nikola34: @x#%§!!