Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 22:33:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: problem sa kompom, potrebna pomoc  (Pročitano 552 puta)
15. Apr 2011, 17:20:51
Ucesnik diskusija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 187
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 6230i
ovako, imam sledecu konfiguraciju

AMD64 x2 4800+
Asus m2n4-sli
2gbram ddr2 800
ati 4670 ddr3 1gb
500W AXP-500P12P
WD 320GB i 640GB

Pre nekih 1 - 1.5 godine mi je crklo napajanje pa sam stavio to novo, a pre 1.5 godine mi je crkla graficka pa sam stavio tu novu.

Problem je taj sto imam povremeno restartovanje racunara, nema pravila, nekad dok radim nesto sto ne izaziva opterecivanje procesora ili memorija ili se desava dok se na racunaru ne obavlja nikakva aktivnost. Sad koristim win 7 a re dok sam koristio xp ta restartovanja su bila ucestanija, dosta ih je bilo, svaki dan otprilike, dok sad na win7 desava se i da sve radi dobro po 15-20 dana i onda se sam restartuje. Posle restartovanja nemoguce je da se podigne sistem( u najvecem broju slucajeva), kompjuter moram ugasiti rucno makar na minut i onda upaliti ponovo da bi se podigao sistem. Taj problem se desava u poslednjih godinu dana.

Da napomenem da sam pokusavao da dizem sistem sve iz pocetka bar 10 puta(na oba hard diska) i uvek je sve isto, kuciste je cisceno. Ram sam testirao kao i hard diskove. Naponi su u redu, jedino sto se temperatura tice procesor je radio na nekih 20-25 stepeni prvih 2 godine kad sam kupio komp, sad je na nekih 40 ali nesto sumnjam da to moze da utice jer i dalje radi besprekorno i kad ga opteretim na duze vreme.

Sta mi je raditi, nemam resenje, sve sam probao, ako ne uspem da sredim u narednih 15-20 dana ovaj problem moracu da uzimam novi komp, a za moje potrebe novi i jaci komp mi ne treba, sredio bih ovaj samo da znam sta mu fali...

potrebna pomoc, hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Apple iPhone 12, S21
ok, temperature nisu prevelike dok radis ovako, a mozes li malo da opteretis racunar pa da vidis koje su tempertature onda?
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1362
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia c6
I mozda da od nekoga pozajmis napajanje neko jace po mogucstvu da probas par dana
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
gledaj moze biti do temperature procesora ako se pregrejava. . . . pokreni neku jacu igricu ili nesto da ga optereti . . igraj neko vreme (30 min) pa odes u bios pa pogledas temperaturu. . . ako je u granicama normale ok. drugo da kao sto je gore neko naveo mozda si stavio napajanje koje je premalo za racunar. . probaj sa vecim napajanjem (jacim). . takodje moze biti i do drivera da preopterete racunar,naime imao sam takav problem sa racunarom, na win XP mi resetovao racunar ako pokrenem u bs player film i napravim desni klim misom automacki ga resetuje. . onda sam instalirao drugu verziju drivera za graficku i sada radi odlicno. . onda vrlo verovatno moze biti i do biosa da je neka zastarela verzija i ne radi dobro probaj da upgare bios,ali pazi to da ne pogresis moras tavno znati verziju biosa i koji je ako pogresno nadogradis i izbrises prethodnu imas malo veci problem,zato ako nisi siguran ne petljaj. sta jos da moze biti i do hddili ti hard diska. moj kolega je imao problem tako kao ti radi mu 10 dana onda odjednom resetuje. resio sam mu to sto sam mu ubacio drugi hdd i sada super radi racunar a onaj sto je imao postavio kao primarni ali slave. bilo je rec o 80 gb hdd ne secam se marke.

ali moja preporuka je da malo drivere nadogradis i pogledas to za bios.  pozz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 187
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia 6230i
samo da kazem, sad sve radi super. celu glavobolju su pravili sata kablovi, kupio sam 2 nova za po 80 din i zamenio na oba sata HD i sad je sve perfektno... eto samo da kazem koliko neka "sitnica" moze praviti probleme Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 22:33:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.153 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.