Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Почни од себе – избаци псовку!  (Pročitano 8353 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 
i osetis zadovoljstvu? Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 
nemoj!!! Smile
 Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 84
Zastava Warp zone
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
mob
Apple iPhone
i osetis zadovoljstvu? Smile

Of skroz  Smile

Što kaže Anea, dobro dođe, to jest više koristi meni nego što škodi predmetu psovke.
IP sačuvana
social share
Ovde stoji potpis.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 
onda tatica ce gledati na tebe besno, i pocrvenices!!! no no Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 84
Zastava Warp zone
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
mob
Apple iPhone
Pa od koga misliš da sam naučio? Nisam od popa valjda  Smile
IP sačuvana
social share
Ovde stoji potpis.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Zasto psovka mora da znaci uvredu druge strane...
Ja kad psujem, tj. kad sam ljuta psujem u vazduh... zid... jastuk...
E, sad... ako neziva priroda ima svest, mozda ce se naci uvredjenom...
Ali... posto ja ne veruje u tu teoriju, nema ni ugrozene strane\strana..

I da... pre neku nedelju bila je emisija "Ziveti sa ... " na Studiju B i tema su bile psovke...
Jedan od gostiju, lingvista govorio je o tome kako je posojanje psovki u jednom jeziku odlika razvijenosti i zivosti jezika...
Npr. mi imamo relativno malo ruznih reci, ali zato imamo hiljade kombinacija...
Takodje... sa godinama se menja i zargon, tako da nekadasnje nepristojne reci postaju obicne postapalice...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 
 Smile i ja od njega, i jos i madjar. Citao sam u Falkuneru pripovetku madjarsku psovku kao egzoticnost Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
fuck off svi odreda
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 91
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Псовка - злоупотреба дара Божјег, дара речи

Smile Smile Smile Smile Smile

Potpuno se slažem Joco.

Ako pođemo od Biblije, Bog stvara tako što koristi zvuk "I reče Bog: Neka bude svetlost. I bi svetlost." (Postanak 1:3)

Bog ima dve glavne osobine, da uvek stvara, nikada ne prestaje da stvara, i da ima slobodnu volju.

Nas je Bog stvorio po njegovom liku, što ne znači da Bog fizički izgleda kao čovek (to je naša ljudska logika), nego da i mi stvaramo i imamo slobodnu volju da odaberemo šta da stvorimo. Isto tako kao što Bog stvara zvukom i mi stvaramo (ili razaramo) zvukom. Na primer u istočnim religijama ljudi pevaju "OM" kao zvuk najbliži originalnom zvuku kreacije - the soundless sound - zvuk bez zvuka.

Dr Hans Jenny je njegovim eksperimentima pokazao kako zvuk deluje na materiju. Mada je on koristio samo čisti ton, njegovi pronalasci se mogu proširiti i na druge zvukove, a i na ljude i naš glas, i naše reči. Kratak video tih ekspermenta može se naći ovde. A duži ovde i ovde.

Isto tako kao što zvuk stvara može i da razara - da se setimo samo klasičnog primera operske pevačice koja svojim glasom može da slomi staklo.

U Bibliji piše to ovako

Citat: Marko 7:5-23
I zapitaše ga fariseji i književnici: zašto tvoji učenici ne žive po predanju starih, nego jedu hleb neopranim rukama? A on im reče: dobro prorokova Isaija za vas licemere, kao što je napisano: »Ovaj narod me poštuje usnama, a srce njihovo je daleko od mene. Uzalud me poštuju, učeći nauke koje su ljudske zapovesti«. Ostavivši Božiju zapovest držite ljudsko predanje [pranja krčaga i čaša i drugo mnogo što šta takvo činite]. I govoraše im: lepo ukidate Božiju zapovest, da sačuvate svoje predanje. Jer Mojsije reče: »Poštuj oca svoga i majku svoju«, i »Ko ruži oca ili majku smrću da umre«. A vi kažete: ako čovek kaže ocu ili majci: korvan je, što znači žrtveni dar, ono čime bih ti pomogao, i ne dopuštate mu više da išta učini ocu ili majci, ukidajući Božiju reč svojim predanjem što ste ga predali; i mnogo što šta tako činite.

I dozvavši opet narod govoraše im: čujte me svi i razumejte. Ništa ne ulazi spolja u čoveka što ga može opoganiti; nego što izlazi iz čoveka - to čini čoveka nečistim. Ako ko ima uši da sluša, neka sluša. I kada dođe kući od naroda, pitahu ga njegovi učenici za priču. I reče im: tako ni vi ne razumete? Zar ne opažate da sve što spolja ulazi u čoveka ne može da ga opogani, jer ne ulazi u njegovo srce nego u stomak, te izlazi u zahod, - čisteći sva jela? I reče: što izlazi iz čoveka, ono čini čoveka nečistim. Jer iznutra iz ljudskog srca izlaze zle misli, blud, krađe, ubijstva, preljube, lakomstva, zloće, prevare, raspojasanost, zavist, hula, oholost, bezumlje. Sva ova zla izlaze iznutra i čine čoveka nečistim.

Što izlazi iz čoveka, ono čini čoveka nečistim... a može se i proširiti to i na čovekovu okolinu. Svaki čovek ima uticaj na sve oko sebe jer ni jedan čovek nije ostrvo (John Donne, 1572-1631). Tako da ono što govorimo i činimo je manifestacija naše svesti, i sve doprinosi na stanje naše okoline, na porodicu, grad, društvo i svet.

A evo interesantne činjenice: u davnim istočnim civilizacijama ljudi nisu brinuli mnogo o politici, već su brinuli kakva se muzika svira i sluša, jer su znali da zvuk drži civilizaciju - kad muzika postane neharmonična i sinkopovana to ruši civilizaciju iz korena.

Tijana
IP sačuvana
social share
Ask, and it shall be given you; seek, and ye shall find; knock, and it shall be opened unto you

Pitajte i daće vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvoriće vam se.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
 po mom skromnom mishljenju ,ako psujete ,psujte pametno .tj treba izabrati pravu metu psovki :

- najbolje je psovati boga . bog ne postoji ,pa ga psovka ne vredja ,a kad bi postojao bio bi kriv za sve ,pa bi psovku zasluzivao Smile

- psovanje onih koji su na vlasti je takodje korisno . na taj nachin im potkopavate autoritet i lakshe cete moci da ih srushite kad zatreba Smile

- psovanje crkve,vojske,policije i naroda takodje ima svrhu.nijedna od ovih stvari nije savrshena ,pa psovkom pokazujete da ste spremni da ih menjate Smile

ne preporuchujem psovanje nezivih stvari ,mrtvih ili ljudi koje ne poznajete (npr nechije majke) .realno gledano te stvari nemaju veze sa vama ,i vi u stvari na njih skrecete gnev koji bi trebao da usmeren na druge ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.