Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: /\/\/\/\/ pocni od kraja pocni od pocetka/\/\/\/\/\/\/\  (Pročitano 29559 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 381
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70
Uputstvo za odvikavanje od (droge) -(opijuma za narod- religije) Smiley

Uzrok bolesti:
     Neznanje, strah,bezanje od straha od smrti i mnogih drugih strahova.Ubedjivanje sebe da ce se "neko" brinuti o nama i  nasem zdravlju dok smo zivi.Dok vozimo kola(ikona sveca u kolima ,krst).Cuvati nas dom.Osoba koja boluje od ove bolesti je sklona da veruje u sta god joj kazes ako joj to kazes da je rako bog ili bice koje ono veruje da cuva njegov strah.Npr. boj je rekao to i to.Ili Bozije sluge ili robovi ,sveti ovaj rekao to i to stih 14. stvaka 15...itd.?Osoba ima sve manje potrebe da razmislja svojom glavom.Sve oko sebe obljasnjava svojom mastom.Sve manje ima veze sa realnoscu.Sve teze komunicira sa drugim bicima - ljudima.Jer ne zeli da ih slusa.Njegov strah da ce morati da se suoci sa svakodnevnim problemima i sa stvarnoscu mu to ne dozvoljava.On ubedjuje sebe da se neko brine o njemu.Izmisljena osoba koju pritom zove bog.On tu osobu nikada nije video, cuo ,doziveo,osetio ,dodirnuo.Ali bolje je da i veruje u tako nesto samo da se ne suoci sam sa sobom i sa svojim strahovima.Bolest moze trajati citav zivot.Kod nekih do izlecenja dolazi spontano.Onog trenutnka kada pocnu da koriste svoj mozak.Osobe koji su totalni zavisnici zovemo u medicini fanatici.Oni slepo veruju u izmisljene stvari koje se nazlaze samo u njihovim glavama i skoro da nemaju veze sa stvarnoscu.Osnovne radnje pocinju da obljasnjavaju pojavom "boga"."primer" Perem ruke zato sto to zeli bog.Idem u prodavnicu zato sto to zeli bog itd....

Lecenje:

Osoba koja je duboku zaglibila u sopstveno bezanje od straha je tesko obolela.Ali leka ima.Lecenje je vrlo lako a ujedno i vrlo tesko:).Sve zavisi od osobe.Lekove za izlecenja  od toga poseduje sama osoba.A ti lekovi se nalaze u njegovoj glavi.Oni stupaju na snagu kada ih osoba pozove u pomoc.A to su: Razum, Logika, svest i hrabrost.Osoba prvo mora da bude svesna da je bolesna ,zarazena i opijena.To je najtezi deo.Primer: (Obljasniti narkomanu koji je pod uticajem droga  da je drogiran Smiley)Ako ikada osoba bude u stanju svesti, poceti sa njim razgovor o njegovim strahovima.Tipa cega se plasi .zasto ,zasto bezi od stvarnosti itd.(Upoznavanje sa strahovima te osobe)Kada osoba bude upoznata sa svojim strahovima pocinje proces otreznjenja(KAda slepac otvori oci daleko vidi):)Kao prevenitvu od buducih droga ,sekti i ostalog prepisati mu lek koji se zove Razum Smiley.Svaki dan uzimati po jednu casu razuma i razmisljanja.A najaci lek koji kada bude uzemo bice totalno imun na takve stvari jeste "verovanje samom sebi i svom razumu"Tada pacijent postaje doktor za druge obolele - opijene.Smiley

Smile
IP sačuvana
social share
Ne pitaj me zasto,zapitaj se zasto.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Neznanje, strah,bezanje od straha od smrti i mnogih drugih strahova.
Ovde si sam pokazao ne znanje.Ko se boji smrti,i kakvi strahovi.....Nije vera ono sto ti vidis vec je vera nesto sasvim drugio.Ti si sud o veri doneo na osnovu gledanja vernika i sad mislis da su to vernic i da je to vera.A koliko si verskih knjiga citao,bilo koje vere,u kojoj si veri zaista bio...

Citat
On tu osobu nikada nije video, cuo ,doziveo,osetio ,dodirnuo
Jesili ti nekad video,dodirnuo i sl pamet.....
« Poslednja izmena: 20. Dec 2007, 17:08:16 od Joca_jox »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 381
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70
Kada sam mislio da procesljas temu nisam mislio samo da procitas prvu recenicu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
"U ljubavi nema straha, nego savršena ljubav izgoni strah, jer strah ima kaznu;
a ko se boji nije došao do savršenstva u ljubavi."

Pokušavam da shvatim zašto ti toliko potenciraš strah kod pravoslavnih vernika,
i ne uspevam.
Ne bojim se bolesti, ni smrti, ni budućnosti ni ... Dobro, bojim se tašte ali to je druga tema!  Smile
Ne znam koje si ljude uzeo kao etalon, ama ...
Verujem da postoje medju vernicima ... rastibudjilizovani krejbezablovi ali kakve to veze ima?
Smile
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Znam čoveka ...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11717
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Dobro, bojim se tašte

I ja   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 381
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70
Bojis se ti moj prijatelju istine Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 
A,jel si ti siguran da si se bar malo primakao istini... Smile.A da hteo sam samo da ti kazem da lupas gluposti,jer nijedan covek koji veruje u Svevisnjeg nije los covek nego u tome trazi utehu i spas i to je ono sto je ljudskom rodu servirano,religija je opijum za obicne ljude koji ne vide dalje od nosa....ali nisam protiv tradicije koja je jako potrebna u ova nestasna vremena,dzabe ti citiras velike mislioce,narod ima drugacija shvatanja,tako je bilo i bice zauvek... Smile
« Poslednja izmena: 20. Dec 2007, 19:16:28 od sirkan »
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 381
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70
Onog trenutka kada sebi postavis jedno jedino pitanje u vezi bilo cegga ( pocnes da sumljas u nesto ) ti si napravio prvi korak ka njjoj..nor.Zasto gledam televizju evo mojih prvih koraka....otreznjenja

Da izmedju ostalog govorim iz licnog iskustva ...

Pocni od kraja pocni od pocetka pocni od kraja pocni od pocetka....

E pa da bih stigao do poente moje price koja je zapravo pocetak pocecu od pocetka.."Sve" je pocelo pre nekoliko meseci.Lezao sam udobno na svom krevetu u kuci i gledao televizuju.Bila je noc.Menjajuci kanal po kanal i shvativsi da nista ne zaokuplja moju svest odjenom se prebacila na mene samoga kao da sam joj ja bio zanimljiviji od televizije.I tada odjenom sam postavio pitanje samom sebi zasto ja uopste gledam televiziju.Posmatrao sam samog sebe kao da gledam iz gornjeg coska sobe.Pomislih tada dok gledam televiziju, ja ne mogu da mislim o ovome o cemu sada mislim zato sto su moje misli i koncetracija usmereni ka onome sto gledam na televozji.Heh kako je to cudno.Ali taj televizor stoji tu i nekoga je kupio?Neko ga je stavio tu sa nekakvom namerom.Koja mu je bila namera?Pa po logici stvari namera mu je bila da ne razmislja vec da gleda sarene slike i razmislja o onome sto mu se tu prikazuje.Zasto bas televizor zasto ne neku sliku?Pa svi ljudi imaju televiziju ,na takvo glupo pitanje mozes da dobijes jedino glup odgovor.Heh i ja svasta pitam.Svi imaju televizore,znaci da i ja moram da imam jedan ili vise.Ali ja ne zelim da imam sta drugi ljudi imaju ja zelim da imam "nesto" svoje.Sta je to sto ja imam a nemaju drugi.Svi imaju carape gace ,majce ,jakne ovakve ili onake.Znam ,Setio sam se!Ja imam svoju svest.Kako je to dobro i posteno.Svi mogu imati sve ali samo pojedinac moze imati nesto svoje ,svoju svest da se sa njom igra ,druzi ,postavlja pitanja i trazi odgovore.:)Pa onda u cemu je moja igracka bolja od televizije.Na televiziji ima toliko mnogo stvari a moja svest kada zatvorim oci ima jedino mrak.Znam odgovor, setio sam se.Na televiziji mogu videti samo one stvari koje mi neko pusta u tom trenutku a moja svest nije ogranicena na nekakve kanale moj svest ima bezbroj kanala i bezbroj tema.Kako je to divno...pomislih.Pa dobro ali moju svest ne moze niko ni da vidi ni da cuje a televiziju mogu mnogi.Pa, da, ali ako ja moje misli prenesem na papir imace ko da vidi i procita.Divno.Pa hajde da vidim ko je taj koje napravio televizor i sta je on zapravo zeleo.Kakvu poruke je njegova svest htela da mi kaze.Ako sam ja kupio od njega televizor ja sam mu za to platio novcem.Zvuci posteno ja sam njemu dao novac a on meni igracku koja ce me sprecavati u razmisljanju.Hmmm ,neka bude ali sta ce njemu zapravo moj novac.Mozda ce i on sebi da kupi od tog novca jedan televizor da ne razmislja zasto drugima prodaje televizore.Mozda ce da kupi sebi automobil ili zeni orglicu.Ali zasto bi to ucinio.Ako kupi automobil sa cetri tocka da moze da se preveze sa jedne tacke na drugu tacku planete pa to jeste lepo.Ali sta ako i on pozeli da ima nesto svoje.Onda mu bezvezna kola sa cetri tocka nece puno znaciti ako i drugi prodavci televizije imaju isto.Mozda ce pozeleti da njegovakola kostaju vise i da ih samo on poseduje da to bude samo njegovo..On zeli da ima nesto sto oni nemaju.U toj trci vise nema granica.Pitanje je samo ko ce prodati vise televizora.Ali pri tome zaboravljamo da je ucinio i nesto lepo.Kupio je svojoj zeni lepu ogrlicu.Ali zasto je to ucinio?Da bi pokazao da misli na nju i da je puno voli.Ali zasto je njegovu ljubav morao da plati novcem.Zasto joj nije ubrao jedan cvet ili napisao pesmu i tako je mogao da joj pokaze da misli na nju i da je voli.Heh cudan je ovo svet.Pa dobro neka putuje tamo gde je krenuo.Ali gde je krenuo?Pa po logici stvari u beskonacnu trku za necim sto ce im pruziti da imaju nesto svoje.Dobro hajde da se ja vratim mojoj igracki.Ako sve na ovom svetu ima neku poruku.Koju poruku hoce moja svest da mi prenese.Ja kada zatvorim oci vidim jedino mrak.Pa dobro i to je nesto.A sta je mrak ?Definitvno nesto sto moje oci ne mogu da vide.Ali da li moja svest moze ?Ako je mrak on je od nekuda dosao.Ako je od nekuda dosao morao je od nekuda da krene.A odakle je krenuo.Pa mozda je sve vreme bi tu.Heh veciti mrak:)A sta je sa vremenom jos mi nije jasno koliko dugu je tu stajao?Pa beskonacno dugo.Znaci dosao sam da postoje dve dimenzije.Vreme i Prostor.Oni su za sada beskonacni.Ali meni je tako tesko da se sada znalazim u beskonacnom prostoru i beskonacnom vremenu.Ja hocu nesto ,nesto sto ce mi reci gde se ja tacno nalazim u svemu tome.Mesto na kome se sada nalazim nazvacu kretaose ne kretao nazvacu stop.Ne, bolje, neka bude 0.Nula pocetak svega nazvacu nula.Bezobzira sto je moj pocetak samo izmisljen.Verovatno ce mi pomoci da se lakse dalje snalazim.Ako je moja nula beskonacna u prostoru gde moze da stane bezbroj nula ja ipak imam "nesto" samo svoje svoju nulu 0.Dobro a sta je sa vremenom ?Pa i reci cu da je pocetak mog vremena isto jedna nula.Ili ne bolje neka bude 00 nule da ih ne bi pomesao.Odlicno ali sta dalje gde da napravim sledeci korak.Ako krenem napred reci cu da je to 1 a ako krenem nazad reci cu da je to -1.Ali sta je sa vremenom zar vremenom?Kada da idem unazad sa vremenom kada vreme moze ici samo pravo.Ono je kao jedna reka koja nema ni pocetak ni kra.Pa znam "uhvaticu" vreme pomocu vodenickog tocka u reci koja tece bez pocetka i kraja ali cu uvek icu u korak sa njom.Stavicu ga u jedan krug tako da zapravo nikada nece imati svoj pocetak a ni kraj a meni ce i dalje sluziti zato sto cu moci da ga uvek podelim na bezbroj delova.Onoliko koliko mi treba.Ali zasto sam vreme stavio u krug a brojeve ne ?Pa hvala bogu ja u mojoj masti mogu radi sto mi je volja ako bas tako hoces stavicu i brojeve u krug.Dobro ali gde ces da pocnes?Pa zar to nije najlepse od svega sto mogu poceti tamo gde god ja izaberem.Ako je tako ,gde ce ti biti kraj.Hehe isto gde je tebi kraj na brojevnoj pravi.To se ne pita :)Izmedju jedan i dva mozes da "izmislis bezbroj brojeva.Kao i na mom krugu.Probaj to ovako da shvatis tvoja prava je samo jedan sicusni delic na mom krugu.Uz to ja imam jedan vazan element na njemu koji ti nemas a to je poluprecnik kruga.A sta ti je to poluprecnik.E to je ono sto ti na brojevnoj pravoj nikada neces imati.Ja uvek mogu precicom da dodjem na drugi kraj beskonacnosti ili daj joj se bar priblizim.A to se na brojevnoj pravoj ne mozes.Pa jeste izgleda da je taj tvoj krug mocna alatka.:)Pa dobro sta jos mozes da mi kazes?Pa interesuje me ono o porukama.Znaci li to da sve ima svoju poruku?Moze tako da se kaze.Ali zar i ti i ja ne vidimo iste poruke.Pa dobro moze tako da se kaze.Ali sve zavisi kako je procitas.Kako to mislis?Pa evo ovako.Postavicu ti jedno pitanje?Zasto ljudi pisu pesme ?Pa....mozda zato sto zele da zele nesto da izraze.A zasto bi nesto zeleli da izraze?Sta bi zeleli da izraze?A mozda zele da nam prenesu nekakvu poruku.Kakvu poruku ?Pa to zavisi od osobe koja nam pise.Evo na primer.Uzmimo na primer jedan letak koji je zalepljen na zidu.Da vidimo sta ovde pise.Dodjite veceras u moj klub 55 i ludo se provedite.Zvuci posteno, autor nas zove da se lepo provedemo.Ali ta poruka moze da se procita i ovako.Dodjite veceras u moji klub ja cu vama pruziti zabavu kroz materijalne stvari a vi cete meni dati vas novac sa kojim cu ja kupiti sebi stvari koje me cine srecnim.Stvarno drugacije zvuci.I zatrenutak sam zaustavio svog novog prijatelja,koji izgleda imao toliko toga da mi kaze i da se druzi samnom.Pa sam zatrnutak zapitao samog sebe ili njega vise ne znam ni sam odjenom sam imao utisak da smo mi jedna osoba.Da rezimiramo stvari.Do malo pre sam gledao televiziju ne znajuci nista ,odjenom kao da mi je neko sipao kofu saznanja u glavu:))Poceo sam ni iz cega iz mraka a sada znam toliko toga.Mozda moja svest i jeste najbolja igracka na svetu.A ja je do sada nikada nisam pozvao da se igra samnom.Dakle dragi ljudi, u medjuvremenu moje misli su tekle dalje i dalje.Uporedo sam tragao po ovom svetu kao i u sebi samom.Poceo sam da se interesujem za bezbroj stvari.Sada se trenutno nalazim negde u sferama izmedju Filozofije, Matematike, Fizike itd.Ja ne zelim da da ih naucim ja zelim da ih shvatim .Na kraju mozda cete se pitati koja je poruka moje price.Pokusajte sami da saznate.Ali evo razmisljam se da li da upotrebim jednu latinsku poslovicu.Samo problem je izabrati pravu.One su toliko dragocene i problem je izbrati pravu posto one kao da sve zele da nam kazu istu stvar.Neka bude ova...

CARPE DIEM

I jos nesto za kraj.Ovaj forum je divan.Samo skrenuo bih paznju da se ovde govori o tome koji je svetac rekao to i to koja je vera bolja od koje itd.Na kraju treba da se zapitamo da li mi razgovaramo o "NAMA" i istini ili se sluzimo tudjim istinama.Ja bih predlozio da razgovaramo samo argumentima do kojih smo sami dosli.Hajde da FILOZOFIRAMO.Pa makar krenuli od nule.:)Siguran sam da cemo zajedno doci do cilja:).Ja imam jos toliko toga da vam kazem.A sto se moje poruke tice.Ako sada sedis i razmisljas o ovome svemu i ne znas odakle da pocnes znaci da sam uspeo da ti prenesem moju poruku.
---------------------------------------------------
Ne pitaj me zasto, zapitaj se zasto.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson k310i
Citat
,religija je opijum za obicne ljude koji ne vide dalje od nosa.
Poput Tesle,Dostojevskog....

Citat
Ja bih predlozio da razgovaramo samo argumentima do kojih smo sami dosli
Nismo nikako sami do toga dosli.Na nase razmisljenje i na ono sto smo mi imaju i drugi udela tako da za tvoje razmisljanje ako je ispravno imam i ja zasluge a i ako nije ispravno imam odgovornosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 381
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70
joco izgleda da nisi citao sve sto sam pisao ipak ....Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.