Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 15:51:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Počinje sudjenje Norcu i Ademiju  (Pročitano 23555 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 63
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ne bih vise sa tobom o ovome jer se vidi da si tantus
procitaj onu knjigu pa se onda javi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson k800i i D820
ne bih vise sa tobom o ovome jer se vidi da si tantus
procitaj onu knjigu pa se onda javi

Naravno kada dolazis na tanak led vracas se da nebi ostao bez argumenata...ali dobro razumijem te...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung S7220
Nova sudjenja za Bljesak i Oluju?
Ponedeljak, 2. jul 2007. 09:57

Hrvatsko državno tužilaštvo bi na jesen trebalo da pokrene nekoliko postupaka za zločine počinjene protiv Srba 1991. godine, izjavio je predsednik Hrvatskog helsinškog odbora Žarko Puhovski.

On je "Gradjanskom listu" rekao da još nije sasvim sigurno hoće li postupci za zločine iz 1991. godine biti objedinjeni za nekoliko ljudi, ali je naveo da je "sigurno da će biti pokrenuti pošto je državno tužilaštvo svoje obavilo".

Puhovski je naveo da se proleće sledeće godine očekuju i postupci u vezi s akcijom "Oluja".

"Koliko ja znam, ti postupci će se odnositi na dogadjaje na kninskom području u avgustu 1995. godine. Takodje, verovatno će biti i jedno sudjenje u vezi s dogadjajima u Bogićevcima kod Pakraca maja 1995. godine", rekao je on.

Puhovski je dodao da bi u Hrvatskoj ove godine trebalo da budu obavljene još dve ekshumacije, jedna u Lici, a druga na Kordunu.

On je ocenio da bi zbog izbora u Hrvatskoj mogla biti odložena samo dva slučaja koja su "važna za hrvatsku politiku": sudjenje Anti Gotovini, koji "u Hrvatskoj ima veliki ugled i uživa status junaka", kao i sudjenje Tomislavu Merčepu.

"Reč je o sudjenju za ubistva civila u Vukovaru pre početka napada na grad i to bi za Hrvatsku simbolički bio veliki problem. Medjutim, s obzirom na to da je Merčep imao dosta težak moždani udar, to sudjenje skoro sigurno neće početi u dogledno vreme", rekao je Puhovski.

Portparol Tužilaštva za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić rekao je "Gradjanskom listu" da i to tužilaštvo radi na nekoliko predmeta iza akcija "Oluja" i "Bljesak", i da će u saradnji s hrvatskim kolegama, pokušati da izdejstvuje pokretanje novih procesa.

"Nastojaćemo da oni to i procesuiraju, pošto su eventualni izvršioci u najvećem broju dostupni njihovim organima gonjenja. Ukoliko to ne bude tako ili mi zaključimo da se tu radi nešto što nije u skladu s visokim pravnim standardima, mi ćemo te postupke ovde pokrenuti", rekao je Vekarić.

(Beta)
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung S7220
Nastavak sudjenja za Medački džep
Utorak, 10. jul 2007. 08:21

Pred zagrebačkim Županijskim sudom u utorak se nastavlja sudjenje hrvatskim generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu za ratne zločine protiv srpskih civila u akciji Medački džep u septembru 1993.godine.

Sudjenje Ademiju i Norcu prvi je slučaj koji je hrvatsko sudstvo dobilo od Haškog suda. Njih dvojica se po komandnoj odgovrnosti terete za zločine nad civilima i preterano i neselektivno artiljerisko gadjanje srpskih sela u kojima su stradali civili.

U optužnici su poimenično navedeni svi stradali civili i vojni zarobljenici, od kojih su neki okrutno mučeni i masakrirani.

U toj akciji je Ademi bio vršilac dužnosti komandanta armijskog (zbornog) područja u Gospiću, a Norac komandant devete gardijske motorizovane brigade i Sektora 1 - taktičke grupe za zauzimanje sela Medačkog džepa.

Ademi se brani sa slobode dok Norac služi kaznu zatvora od 12 godina zbog ubistava srpskih civila u Gospiću u jesen 1991. godine.

Tužilaštvo će u tri dana sudjenja ove i još tri naredne sedmice nastavljati s predstaviljenjem dokumentacije, nakon čega će početi sa ispitivanjem svedoka optužbe.

Od oko sto svedoka, od kojih su 34 zaštićena, nalaze se i generali Davor Domazet Lošo, Mate Laušić, Željko Sačić i Petar Stipetić.

Prvi bi iskaze trebalo da daju Ivan Jarnjak, koji je u vreme akcije Medački džep bio ministar unutrašnjih poslova Hrvatske, i general Mladen Markač, tadašnji komandant specijalne policije koji čeka sudjenje u Hagu za zločine protiv Srba u akciji "Oluja" iz 1995. i nakon nje.

Jarnnjak je pre svedočenja naveo da su zločini opisani u optužnici izmišljotine Save Štrbca, direktora srpskog Informaciono-dokumentacionog centra "Veritas" koji je, kao saradnik haškog tužilaštva, učestvovao u prikupljanju dokumentacije o hrvatskim zločinima tokom rata.

Sudsko veće odbilo je zahtev odbrane da se i Štrbac sasluša kao svedok, a odbilo je i razmatranje dokumentacije "Veritasa" procenivši da postoje relevantniji podaci o nestalima i ubijenima u Medačkom džepu.

Za zločine u Medačkom džepu bio je u Hagu optužen i tadašnji načelnik hrvatskog generalštaba Janko Bobetko, koji je u medjuvremenu umro, ne primivši optužnicu.

(Tanjug)
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Sude mi

Knjigu pise vitez roda moga
u dalekoj zemlji okovan
pa je salje svojoj vjernoj ljubi
pod zidine grada bijeloga

Ej, ljube moja, moga oka vilo
idu dani ode godina
ej, da uza me nije tvoje tilo
i da su me braca izdala

Ref.
Sude mi
zato sto svoje volim
volim najvise
sto sam branio moje najdraze

Sude mi
dusmani moja ljube, ali ne znaju
da je istina
voda duboka

Ej, djeco mila, vite grane moje
poslusajte sto vam govorim
ej, ko ne ljubi i necuva svoje
Bozjeg lica nece vidjeti
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Sude mi

u dalekoj zemlji okovan

idu dani ode godina
i da su me braca izdala

Ref.
Sude mi
zato sto svoje volim
volim najvise

Sude mi
da je istina
voda duboka

Bozjeg lica nece vidjeti

Fuuj, jesi li sam ovo napisao, ili ti je neki drugar iz osnovne skole pomogao? Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson k800i i D820
Sude mi

u dalekoj zemlji okovan

idu dani ode godina
i da su me braca izdala

Ref.
Sude mi
zato sto svoje volim
volim najvise

Sude mi
da je istina
voda duboka

Bozjeg lica nece vidjeti

Fuuj, jesi li sam ovo napisao, ili ti je neki drugar iz osnovne skole pomogao? Smile Smile Smile Smile

Ravenu ...to ti je pjesma od Thompsona...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Sude mi

u dalekoj zemlji okovan

idu dani ode godina
i da su me braca izdala

Ref.
Sude mi
zato sto svoje volim
volim najvise

Sude mi
da je istina
voda duboka

Bozjeg lica nece vidjeti

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Znaci Her Thompson je autor. Izvinjavam mu se javno sto sam ga pomjesao sa osnovcem, slicnost rada i njegov kvalitet pokazuje nevjerovatnu slicnost sa sastavom nekog osnovca.... Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
LG Frizider
Citat
Kako ste svi vi naivni jebote. Kao, slazem se za Tompsona bio(ma vazi) Ustasa, kao svi osudjujete njegove ratne pesme, kao niko od vas i ne slusa Topsone vec Strokavo kazaliste......a svaku pesmu znate napamet! I o cemu mi sad da pricamo, ja znam jednu cetnicku pesmu koju i vi svi napamet znate a pominje se Topola, dok su vama mozgovi puni domoljubnih pesama "bivseg" ustase............. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

HR u srcu....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1504
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 8800-N73
Koji je vama  Smile....To nije pjesma od Thompsona ....Postoji prica da ju je napisao genaral (mislim da je Blaskic) u zatvoru u Haagu ali ne znam koliko je to vjerodostojno.Izvodjac je Miroslav Skoro ...Thopson se u jednom dijelu pjesme ubaci kao drugi vokal  Smile
IP sačuvana
social share
No Risk NO Fun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 15:51:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.