Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 17:04:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 54 55 57 58 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pocetnicka maketa  (Pročitano 74320 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1053
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Samsung GS3
OK hvala,poslusacu tvoj savet  Smile Uskoro ce biti zavrsena maketa Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Ej drugar- a msakirna sema gore na krilima i stabilizatoru?
Bice, bice - moram malo da isproveravam boje, nesto mi tu nije jasno. Nego, jel ova bocna kamuflaza (flekice) indenticna i sa druge strane - tj kao u ogledalu? Smile Pretpostavljam da jeste...?

@Samuraj77, hvala drugar, trudim se Smile Smile
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
Nije sa druge strane kao u ogledalu... znaci snadju se nesto al da bude na istu forum, nepravilne fleke u nekom takvom razmaku.

Evo ja opet nadjo malo volje i vremena da radim ove makete sto sam ih poceo a ima ih pun k.... Dakle juce sam bojio razne sitnice na vise maketa ukljucujucui belu osnovu za traku u zadnjem delu trupa Fw190D. Danas mozda uradim i crnu i ko zna, mozda ga i zavrsim ove nedelje al ne smem da obecam jer sam mnogo kilav. Najvise sto me mrzi je da radimsablon za broj 4 i da prskam boju kroz njega. Al moracu izgleda.

Kad sam vec reko da sam bojio makete avo nesto od toga sto sam radio. To su tri od cetiri makete kasnijih verzija Bf109 koje trenutno radim. Jedna je Bf109K a proizvodjac je Heller ali je i Aiefix pakovao. Radim je malte ne pravo iz kesice ali sam panele urezivao.. Druga koju vidite je Bf109G-10 od Revella. Ta maketa je bas onako lepa ali ima jednu nezgodnu osobinu- ne predstavlja neku odredjenu verziju G-10. G-10 je imao vise svojih varijacija a Reveloova maketa ne predstavlja ni jednu od njih. Ali je odlicna osnova da se uz malo truda uraddi i G-5 i G-6 AS i ASC, G-10 svi modeli kao i G-14 ASC. Naravno nema teskoce da se uradi i K model. Ovo sto vidite je moja prerada u G-6 ASC model. I ono sto jos vidite je jos jedna Hellerova maketa K-4 ali preradjena da bude Bf109G-10 proizveden u Erli. osobenost te Erline serije je potpuno asimetrican poklopac motora, leva strana je mnogo ispupcenija a osim toga nema osobenu izbociju u zadnjem gornjem delu vec sa leve strane se zavrsava ravnim panelom umesto lucnim panelom.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Srecko_Bradic_maketa_01.jpg
(42.4 KB, 800x600)
Srecko_Bradic_maketa_02.jpg
(45.37 KB, 800x600)
Srecko_Bradic_maketa_03.jpg
(29.46 KB, 800x600)
Srecko_Bradic_maketa_04.jpg
(36.09 KB, 800x600)
Srecko_Bradic_maketa_05.jpg
(62.15 KB, 800x1067)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
SonyEricsson C702i
 Smile Pilot odlicno izdgledaju,primetio sam da je jako dobra varijanta raditi u serijama jes da prividno vremenski duze traje ali kad se izbace 2-3-4 ili vise maketa odjednom ispostavi se da je usteda u vremenu znatna...
jel mozes da fotkas spravicu kojom urezujes panele? Pretpostavljam da si nesto sam pravio a takvu spravicu da valja je tesko pronaci...
Kako urezujes sitne panele kruznog trouglastog ili nekog slicnog oblika?
Ja sa tim bas kuburim  Smile

Smile Smile
malo off topic
Koliko sam upucen maketa Erline serije Gustava nije dostupna i retko koji maketar ima taj avion u svojoj kolekciji tako da je ovo sto Pilot radi jedan od retkih primeraka
Sve pohvale i samo napred!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
E stvarno, te sprave za urezivanje!!! Imam ja nozeve za urezivanje, ali to je za linorez i sl. - mnogo su krupni. Da li moze da se to radi nekim ostrim shilom ili cak iglom? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
SonyEricsson C702i
@papalu ne znam za te nozeve za linorez (nikad to nisam ni video tj mozda i jesam ali nisam znao za to)...
A za urezivanje svako ima neki svoj recept...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
Imao sam iglu za irezivanje, imam jos uvek al se nosac igle razlabavio. Igle jedino mogu da tacno urezuju sve oblike ali mora nakon urezivanja da se brusi mesto jer ostaje blago grbavooko reza. Al to i nije neka mana jer sve jedno povrsine treba ocistiti. Inace ovo na Bf109K je radjeno samo na panelima trupa iza kabine i urezivao sam skalperom. Prvo lagan rez, pa onda per dubljih i to je to.

To za linorez je 100% neupotrebljivo za ove potrebe.

Fala Samuraj na pohvali za Erlin model. Cim ga zavrsim bice on ovde korak po korak objasnjen sta sam radio. Nadam se da me nece mrzeti da uradim i crtez da bi stvari bile jasnije. Inace Italija je isto imala Erline Bf109G-10.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
SonyEricsson C702i
Fala Samuraj na pohvali za Erlin model. Cim ga zavrsim bice on ovde korak po korak objasnjen sta sam radio. Nadam se da me nece mrzeti da uradim i crtez da bi stvari bile jasnije. Inace Italija je isto imala Erline Bf109G-10.

Smile
Jedva cekam da vidim kako to ide pa se mozda i ja jednog dana odvazim da uradim jednog takvog...
Video sam neke Italijanske Erline Gustave opako dobro izgledaju sa donjakama krila u boji metala?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
Nabavi ili Fine Molds u 1/72 ili Hasegawa 1/48 bilo K-4 ili G-10, sta god ima, jednako ima tu posla da se preradjuje. Pa cu da te uputim u svaki korak. Nije to zanemarljiva maketa iz mnogo razloga  Smile

Evo ja prskao crnu boju pa sam posle odlepio zastitu pa je ponovo nalepio i sad imam semku na belom delu trake u zadnjem delu trupa. Nije mi bas drago al ce se sredi posle, tu je ionako bilo malo prljavo ako se ne varam.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Fw190D-Srecko_Bradic_01.jpg
(44.13 KB, 800x600)
Fw190D-Srecko_Bradic_02.jpg
(36.18 KB, 800x600)
Fw190D-Srecko_Bradic_03.jpg
(29.31 KB, 800x600)
Fw190D-Srecko_Bradic_04.jpg
(36.38 KB, 800x600)
Fw190D-Srecko_Bradic_05.jpg
(51.04 KB, 800x600)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
SonyEricsson C702i
Gledacu da uzmem Hasegawu ipak je i moja razmera a i nema razlike u ceni jer je Fine Molds bezobrazno skup za 1/72...Samo da to dodje na red ima tu prilicno posla a ja sam malo u vremenskom skripcu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 54 55 57 58 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 17:04:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.