Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 08:59:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pocetnicka maketa  (Pročitano 74914 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Hvala Samuraju, al joooj,svi me hvalite a ja to jos nisam nis slepio - vidim moracu sutra da nastavim (radim samo po dnevnom svetlu -nemam dovoljno jako vestacko, za sada).

U muzej 25. Maj ne znam kad cu da idem, ali ako idem - samo da sme da se slika, mene ce da uhvati fotografsko bunilo i eto odmah stotine fotki.
Lako je sad sa digitalcima, a li svojevremeno je bilo veoma zeznuto. Kada sam isao na putovanja (kao stident, ruksak na ledja, voz, autobus, brod, auto-stop) u Egipat i Tursku-Siriju-Irak, morao sam posebno skupljati kintu za dijapozitive, posebno razmisljati u cemu da ih drzim da ih toplota ne osteti itd. Moglo se kupiti filmova i u tim zemljama onomad (1973-78) ali pitanje kojih i kakvih, i to ne na svakom mestu. Sada lepo digitalac - jedino baterije (tu je prednost starih fotoaparata - mehanika bato, radi skoro uvek).

Hkj, to sa kukastim krstom je jasno. Ko ga koristi iz istih razloga jasno je ko je i kakav je. (Inace to je prastari simbol, imaga po celom svetu. Nacisti su zloupotrebili taj simbol). Medjutim skidati ga sa nalepnice za makete aviona. O Isuse i Marijo presveta Bogorodice...
A ovamo im neonacisti pale i tuku kad god im se ukaze sansa. Sto ne zabrane neonacisticke stranke, bilo kakve stranke koje smrde na to?
Nece! Demokratija!
Ma ostecenje, brate, ostecenje!
Nego mnogo smo se nesto rastrkali sa temom, al nema veze, super je.
Sutra nastavljam Fw 190 D-9 kojeg je vozio Oskar Romm. Smile
Kako potsecam na temu, a,a? Smile He,heee! Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
@ramone,ma znam,ali zao mi je sto su izbacili i one ostale brojne lepotane iz kolekcije...pogotovu mercedese sa rotacijom.
@Papalu-znam,i u Atini kod parlamenta postoje spomenici ukraseni kukastim krstovima(samo u lancu,spojeni linijama,ne ovako kao nacisti...) kao i na nekim starim palatama.Hitler je imao dosta interesovanja i postovanja prema toj njihovoj mitlologiji i ukrasima,sto i govore neke zgrade sagradjene za vreme rata.imam sliku ako nekog zanima.
« Poslednja izmena: 01. Feb 2008, 10:00:03 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Huh, zalepih ga konacno. Smile
Sl.1. skalpelom sam poceo da struzem lagano unutrasnju polovinu ivice stvarajuci tako upustenu povrsinu. Na sl.2, koja je uvecanje sl.1 vidi se nova povrsina, (oznacena strelicom pod "a"; ta povrsina treba da bude niza za debljinu novog dela koji se ubacuje -manje od 1mm, mozda 0,3mm otprilike) i tacno se vidi kako se pojavljuje granicna ivica u odnosu na staru povrsinu (oznacena strelicom pod "b"; to je povrsina na koju treba da se lepi kabina.)
Nastavio sam sa struganjem sl.3 uz povremeno umetanje novog dela plastike, radi provere visine. Konacno kada sam bio zadovoljan, obojadisao sam sve crno-sivom, a potom opet malo strugnuo upustenu povrsinu, skidajuci crno-sivu sa nje tako da je ostala samo vidljiva stara ivica (sl.4).
Na kraju sam zalepio novi deo (sl.5) i konacno zatvorio trup.
Sada mora da se susi do sutra, zatim sledi gitovanje, smirglanje i lepljenje "konstrukcije sa sipkom", koja dolazi iza glave pilota. Nakon toga izrada i lepljenje kosine unutar kabine (posto kabini postoji providan  de i deo koji se bojadise, a koji je bio od metala, onda se od tog neprovidnog dela nece videti sadasnja zakrpa ali ipak da bi izbego rizik ja cu zalepiti kosi ovalni deo koji je zatvarao trup u poprecnom smislu (u realnosti trup nije bio ovako odrezan kao sto je sada na maketi. Ali, polako sve ce se razjasniti u sledecim postovima).
 Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

01ZatvarTrupa-finoStrug 1 s.jpg
(402.53 KB, 1024x768)
01ZatvarTrupa-finoStrug 1 Ds.jpg
(458.83 KB, 1024x990)
02ZatvarTrupa-finoStrug 2 Ds.jpg
(409.84 KB, 1024x707)
03IzgledNakonZtruganja Ds.jpg
(295.9 KB, 611x1024)
04Zatvoren trup Ds.jpg
(556.82 KB, 972x1024)
« Poslednja izmena: 01. Feb 2008, 13:10:20 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Eh, evo nastavka.
Prvo sam malo brusnuo postojece stanje (sl.1) a onda gitovao(sl.2).
Dok sam radio, primetim da mi se jedno zadnje krilce mrda i rekoh, ajd da ga izvadim pa ponovo slepim. Pri tom ostetim "malo" trup (sl.3 i sl.5 -stoka, idiot Smile), pa sam onda kad sam zalepio i to morao gitovati, kao uostalom i jedan deo na trbuhu(sl.3 i sl.4), koji mi zadaje probleme (tu u stvari nije lepo leglo lrilo pa je prelaz grbav, vec treci put ga gitujem i smirglam).
Onda sam presao na deo koji dolazi odmah iza glave pilota (sl.6, pod a). Na njemu sam morao da osdtranim (sl.7) viskove (sl.6 strelica -pod b, a to nije bilo jedino, bilo je jos sitnijih) i naravno malo da ga ismirglam.
Na sl.6 vide se i prednji, staticni deo kabine (c) i poklopac kabine (d).
Sve je sitno do bola. kada mi je u radu deo c ispao na pod, bio sam u panici. Ako ga zgazim -katastrofa. Nisam pomerao stopala sa mesta, dok sam rukom pretrazivao pod. Deo je providan i ne vidi se. Napipao sam ga jedva, a osecaj je bio kao da sam napipao riblju krljust, na primer. Huh! Dobro je proslo.
Izbuzio sam rupu za montazu dela a (sl.Smile i zalepio ga (sl.9)
Montirao sam usuvo kabinu i pokazale su se znacajna ostupanja. Moracu nmanositi gita u prednjem delu pa tek onda lepiti, kako bih dobio da se lepo upasuje sa ostatkom(sl.10, strelice pokazuju odstupanja). Ovo se ne vidi izdaleka (sl.11) ali izbliza i te kako.Takodje bih mogao uraditi detalj koji se nalazi odmah iza pilota (sl.12 crveni kvadrat obelezava to mesto) U pitanju je izgleda neki poklopac ili resetka (mislim da na prethodnim postovima ima jedan crtez tog dela kabine) i na taj nacin isprobati neke tehnike koje je Samuraj77 demonstrirao pri pravljenju makete tenka T-34, ako se secate. Smile
Pogledi sa strane (sl.13 i sl.14) otkrivaju takodje nepravilnost konture.
To mi se bas ne svidja. Ili cu morati nanositi gita da se to izgladi ili mozda resiti da radim model sa otvorenom kabinom (sl.15), gde se to ne bi ni videlo. Smile Smile Smile
Toliko za sada. Smile Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

01SmirgNadogradnje sm.jpg
(175.85 KB, 1024x768)
02GitNadogradnje sm.jpg
(197.95 KB, 891x1024)
03SlomRepKrilo-Git 2 sm.jpg
(178.37 KB, 1024x768)
03SlomRepKrilo-Git 2 sd1.jpg
(154.14 KB, 971x1024)
03SlomRepKrilo-Git 2 sd2.jpg
(161.53 KB, 1024x1020)
04Ploca sa sipkom sm.jpg
(234.01 KB, 1024x680)
05Ploca sa sipkom -odrezViska sm.jpg
(192.77 KB, 1024x768)
06BushRupZaMontazu sm.jpg
(155.39 KB, 768x1024)
07FixPlocaSaSipk&MontPredKab dsm.jpg
(123.95 KB, 1024x607)
08MontazaKabine usuvo 1 dsm.jpg
(126.29 KB, 1024x701)
09MontazaKabine usuvo 2 sm.jpg
(178.05 KB, 1024x768)
09MontazaKabine usuvo 2 sd1m.jpg
(132.46 KB, 1024x760)
10MontazaKabine usuvo 4 sd1.jpg
(88.53 KB, 1024x475)
11MontazaKabine usuvo 3 ds.jpg
(111.53 KB, 1024x638)
12MontazaKabine usuvo 5 sm.jpg
(214.5 KB, 1024x768)
« Poslednja izmena: 04. Feb 2008, 20:37:48 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
Uklopio se odlicno kabinu  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
SonyEricsson C702i
Svaka cast odlicno napredujes a kabina je ekstra legla... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Extra legla??? Smile Smile Smile
Sto mu letecih tvrdokrilaca iz mracnih mocvara Darkwooda! Smile
Pa kako, kad su onoliki razmaci? Smile
OK! Da li da ja radim otvorenu kabinu i li zatvorenu? Smile. Jer ako radim zatvorenu, kazem vam, morem da dodajem gita (a to ipak menja formu aviona). I, moze li da se lepi na gitovanu povrsinu (kada se osusi naravno)? Smile Smile.
Bice problema pogotovo sa prednjim staklom kabine, dosta je upusteno u odnosu na povrsinu nosa - sto znaci da moram malo podici povrsine na koje cu taj deo da lepim -to je nesto malo, ali ipak vidljivo (jeb, nije lako, ali mami Smile)
Hvala na podrci drugari, mnogo me ohrabruje. Smile Smile
« Poslednja izmena: 04. Feb 2008, 22:44:47 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2567
Zastava Srbija(VS)
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung U700
Ja mislim da si ti izabrao pogresnu profesiju....trebalo je da odes u hirurge.... Smile   stvarno dobar posao.... Smile  Jedva cekam da vidim gotov avion....ima da oduva sve one nase makete Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Vracam pare kad budem imao a nebudu mi trebale!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 528
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Bosch ves masina
ljudi,molim za mali savet! danas sam uzeo dve makete,nesto boje,smirgle,cetkice...ali nisam nasao lepak. dali bi mogao kao zamenu da koristim super lepak,a ako nemoze imate li neku preporuku? takodj me interesuje odmos razredjivac-boja kod farbanja cetkicom? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
SonyEricsson C702i
@cverglan bolje je da kupis bas maketarski lepak,koje si makete uzeo ako nije tajna  Smile.
Otvori svoju temu i pocni polako sa radovima...
Za odnos Boja-Razredjivac zavisi od boje koju koristis ali je generalno bolje da nanosis vise tankih slojeva nego jedan debeo.Ovako iz glave za farbanje cetkicom 60-40 u korist boje (moras eksperimentisati) mada je sve to otprilike jer boje razlicitih proizvodjaca nemaju istu gustinu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 08:59:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.256 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.