Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 21:57:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pocetnicka maketa  (Pročitano 74843 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung i5800 Galaxy 3
Odlicno odradjeno, za svaku pohvalu Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
M@rkoni hvala na podrsci, tek me ceka da na trupu avion izrezem upusteni deo, pa da zalepim ovaj novi deo tako da sve to bude u ravni. Bice bas preciznjak. Kolje me trenutna besparica inace bi kupio onu lampu-lupu i onda bi otpocelo moje doba "precizne mehanike". Ovako bice gubljenje vida (i onako sam vec polu-corav,  :mrgreen:shala). Posle sledi kosi deo, a  ima tu i nekih detalja, mada tek treba da prostudiram, pa da vidim dalje. Kada zalepim, bice tu i "sitnog" preciznog gitovanja. O tom po tom.

Pilote, kad vec spomenu druga marshala Smile. Pitam se da li je Tito bio i strastveni maketash (on je bio "strucnjak" za sve: fotograf, svirao klavir, ponekad radio na strugu Smile). Mozda ima nekih fotki negde. Kladim se da je to podrzavao, a cini mi se da je u njegovo vreme bilo mnogo vise maketarstva i aero-aktivnosti. Bio sam klinac 1963 3. razred osnovne, kada je moj stariji brat koji je isao u 7. razred, sastavljao jedrilicu od balze i tankog papira (taj papir je bio poluprovidan i suskav, mislim da je bas za te makete). Te jedrilice su stvarno letele i bacale su se iz ruke, a bile su dosta velike. Neke (manje) su se i ispaljivale iz posebne gumene pracke, a bilo je i modela sa propelerom na gumu. I danas naravno ima toga, ali cini mi se kod nas redje.
Znam da to nisu makete (malo sam off) kao ovo cim se mi ovde bavimo, ali eto priseti me kad pomenu Tita.

Posle su se pojavile i ovakve makete.
Smile
Sad mi pade na pamet: interesantno bi bilo znati kada se kod nas pojavila prva maketa ovajvog tipa (resin, plastika etc). Ako zasluzuje mozda nije lose da to bude posebna nova tema. Sta mislis? Smile
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
Sezdesetih godina jedan od retkih casopisa je bio "Airfix Modeller Magazine". Pretplatnik broj jedan za SFRJ je bio upravo drug Tito. U muzeju 25.maj se cuvaju neke makete koje je drug Tito dobio. Inace pocetkom sedamdesetih se u nasim prodavnicama pjavile masovno makete aviona i to je bio zlatni bum naseg maketarstva. Nesto kasnije neki drugovi su postavljali pitanje na sastancima o tome kako se na pojedinim maketama pojavljuju "zloslutni simbol nacisticke Nemacke, kukasti krst" ali je ipak zakljuceno da "omladina ima svest i da je to nece skrenuti sa koloseka revolucije i da ce istrajati u izgradji tekovina i ocuvanju tradicija NOR...". I tako se desio presedan koji nije poznat u istoriji... dan dans je nemoguce kupiti u Nemackoj ili Francuskoj maketu aviona sa kukastim krstom, ima cak i ekipe koje ih icesaju iz nalepnica i flomasterima precrtavaju, a jos tada u komunistickoj zadrtoj Jugoslaviji ste mogli bez teskoca da kupite, sklopite i javno izlozite takvu maketu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Isecaju sa nalepnica Smile
E pa ti Nemci su bas neuravnotezeni prvo oce sve zivo da pobiju, a sad ovo, ne moze kukasti krst - pa bio je njihov- istorija je to...
E sacuvaj Boze i sakloni. Znas sta smo mi za njih...
Znaci Tile je bio maketash! Smile
Neverovatni smo mi bre, pazi ovo:
-Kralj Aleksandar I Karadjordjevic i Kralj Petar II Karadjordjevic voleli su avione (ovaj drugi je i bio pilot), osnivali aeroklubove etc.

-Tito je bio maketash,a verujem da je i potpomogao osnivanje gomile aeroklubova etc.
- a i danasnji prestolonaslednik Princ Aleksandar II Karadjordjevic je kao mali bio maketash (u Engleskoj, ih, kako i ne bi) i koliko sam video pomaze aeroklubove.

U stvari mi imamo tradiciju, samo treba nastaviti i gurati dalje.

U kontekstu ovih saznanja moracu posetiti i muzej 25.maj (da li to jos radi???) i mozda fotnuti te makete. Smile

Ali ne mogu da verujem ovo za kukaste krstove, e budalaaa!
Vise me nista nemoze iznenaditi. Smile
U jeb... pa sad je fora onda raditi sto vise onih luftwafe projekata bas sa kukastim krstovima da im se vadi mast, u stvari filujes nacistickim a garniras boljsevickim. A lepo na miru radis NASE!!!, he, he, he! Smile Smile
« Poslednja izmena: 31. Jan 2008, 23:30:28 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Neko je pomenuo Airfix? Da li je neko igrao cuvenu igricu Airfix Dogfighter?
Nasao sam link na netu za download sa rapida, ako slucajno ne radi, recite da uzmem od ortaka CD i da postavim ja na rapid, sigurno ce vam se svideti, nije teska igrica, a zabavna je, ima i "Teslino" oruzje, dve duracel baterije Smile
Evo linkovi za download:
http://rapidshare.com/files/35336380/PC.RIP.Airfix.Dogfighter.part1.rar http://rapidshare.com/files/35340434/PC.RIP.Airfix.Dogfighter.part2.rar

Velicina je 130MB

A evo i opis uz dosta screenshotova, a neke i ja postavih da vidite o cem se radi:
http://www.gamespot.com/pc/sim/airfixdogfighter/

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

airfixdogfighter_screen001.jpg
(57.82 KB, 800x600)
airfixdogfighter_screen002.jpg
(73.86 KB, 800x600)
airfixdogfighter_screen007.jpg
(69.75 KB, 800x600)
airfixdogfighter_screen008.jpg
(53.56 KB, 800x600)
« Poslednja izmena: 31. Jan 2008, 23:39:13 od ramon23 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
pa,dobro,i danas je kolko znam,u odredjenim uslovima zabranjeno u javnosti prikazivati kukasti krst...
ali ovo je vec preterano i nepotrebno... Smile Smile cudi me da u takvoj zemlji postoje problemi i suludi zakoni oko takvih po-drzavu beznacajnih stvari... Smile
@ramone,my maaan!!!  Smile imas njuh za dobre igre!  Smile zanimljivo ovo,bogme...  Smile  Smile
« Poslednja izmena: 31. Jan 2008, 23:51:59 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
E Papalu, ako vec ides u 25. maj, vidi da li mogu da se uslikaju i Titovi automobili, trebalo bi da su dva tamo.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
E Papalu, ako vec ides u 25. maj, vidi da li mogu da se uslikaju i Titovi automobili, trebalo bi da su dva tamo.
nazalost samo dva... Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
SonyEricsson C702i
@Papalu svaka cast ovo sjajno izgleda,jako precizno i pedantno uradjeno...
Bices ti sjajan maketar Smile Smile
Igrica je sjajna nije zahtevna igrao sam je davno ali nisam imao instalaciju do sad,skidam o'mah
Eh u ta srecna vremena maketa je bilo ko pleve i na sve strane pa i u pokojnim Ateksu i Beteksu...
Svojevremeno je Mehanotehnika uvozila makete i plasirala ih na nasem trzistu ali sa nalepnicama za nase vazduhoplovstvo...
A onda su nastupile devedesete i sve je to nestalo...
Situacija se popravlja a verujem da ce biti jos i bolje...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
nazalost samo dva... Smile Smile
ostali su u muzeju vojske i brinu se o njima dosta dobro, ali mislim da ih ne izlazu tako cesto.
« Poslednja izmena: 01. Feb 2008, 01:16:02 od ramon23 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 21:57:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.