Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 07:14:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pocetnicka maketa  (Pročitano 74296 puta)
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 5610
Поред Пилота, Папалуа, ХКЈ-а, Лифта и осталих залуђеника за макете, и мене је ухватила манија склапања. Данас сам отишао и купио Бф 109Ф-2, који је по мени најлепши авион WWII.
Једва чекам да вам пошаљем слике са резултатима!  Smile

Адреса радње на Новом Београду.

"M - HOBBY" Bul. Mihajla Pupina 123

Tel. 011/311 89 19

Уколико ова адреса и телефон крше правила форума, молим Пилота да их избрише.  Smile Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

DSCF2060.JPG
(165.9 KB, 1136x852)
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
Neka ih za sad al to se ne radi jer se oni time profi bave. Tako da cu ostaviti poruku- a oni mogu da kupe link ovde na Bureku  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
SonyEricsson C702i
@Kombiondzija  Smile svaka cast na izboru makete,i ja jedva cekam da vidim kako ce izgledati u radu (imam tu maketu ali je jos nisam uradio)
Inace informacija je da Zvezda treba da u ovoj godini izbaci tu maketu kao i LA-5 u razmeri 1/48
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Kombiondjijo, nas nekoliko ovde ima jednu drugu maketu Me Bf 109G-6 (svi imamo istu), tako da cemo kroz neko dogledno vreme ogledati se i tome (nije ista varijanta aviona, ali tu je ngde, pa ce nam tvoje iskustvo koristiti pogotovo ako ga prikazes ovde). Smile

A ja sam gitovao ovog mog nesrecnog Fw 190 D-9, po mom misljenju dosta nespretno. Sve je nekako islo (sl.1 - 9), a onda sam bruseci polomio jedan top. Smile Smile Mojoj nesreci nije bilo kraja, ali da katastrofa bude totalna to mi se desilo i sa drugim topom i sa pitot cevi. Full catastrofy. Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile.

No nisam se deprimirao. Smile Rekoh sebi: "Ma zalepicu te opet!"  Smile I to sam i uradio. Eee, sad da li ce to da radi videce se. Setih se odmah kako je Samuraj77 na tenku T-34 -85 montirao metalnu cev mitraljeza. U krajnjoj liniji mogao bih da uradim isto. Preracunam razmeru i nadjem metal (sad da li iglu ili nesto slicno), odsecem na tacnu duzinu i mozda jos 1mm za ugradnju, isturpijam, malo burgijica u krilo, zalepim, posle boja...
Trenutno je avion jos malo gitovan (sl.10 i 11) tamo gde sam mislio da je jos potrebno (spojevi pri kraju krila i dole po trbuhu) i susi se. Hocu da lepak dobro uhvati pa da vidim stanje na spoju topova i krila i isto to kod pitot cevi. Tu se mora malko i osmirglati. Samo da ne pukne opet. Smile
Sutra ga smirglam ponovo.

Iz svega ovoga sledi naravoucenije: krajnje oprezno, strpljivo i polako!!!
A, verujte mi, pazio sam maksimalno i eto...
Zakljucujem da bi trebalo imati neke tanke i uske (sirina recimo 2mm) pljosnate stapice na koje bi ze mogla zalepiti ova fina vodena smirgla, tako da se ta nezgodna i mala mesta mogu sigurnije obraditi. Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Gitovanje 01 s.jpg
(206.4 KB, 1024x768)
Gitovanje 02 s.jpg
(275.8 KB, 949x1024)
Gitovanje 03 s.jpg
(294.67 KB, 1020x1024)
Gitovanje 04 s.jpg
(221.19 KB, 1024x723)
Gitovanje 05 s.jpg
(182.1 KB, 657x1024)
Gitovanje 06 s.jpg
(294.11 KB, 1024x771)
Gitovanje 07 s.jpg
(204.88 KB, 1024x731)
Gitovanje 08 s.jpg
(143.12 KB, 562x1024)
Gitovanje 09a s.jpg
(209.18 KB, 1024x442)
Gitovanje 10 s.jpg
(399.1 KB, 1024x949)
Gitovanje 11 s.jpg
(347.9 KB, 1024x799)
« Poslednja izmena: 04. Jan 2008, 22:06:21 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
...ne terajte me da posadjujem 30cal, ili 155mm na terasu!!!
Smile
Ideja da radis shemu kao na slici je prava stvar. Istrazivanje je to. Poduhvat mori bato!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung i5800 Galaxy 3
da li ovde neko sklapa i neke druge makete osim aviona i vojnih vozila?Ako ima neka stavi slike
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
mob
SonyEricsson C702i
@Papalu predlazem ti medicinske igle,em su suplje em se lako obradjuju i slobodno pusti duzi krak da udje u plastiku (i onako se ne vidi).Sto se tice turpijica ja koristim (nemoj se smejati) Stapic od sladoleda zalepis papir koji ti treba sa super lepkom, stapic je od drveta pa se lako formira turpijica odredjene debljine koja ti odgovara  Smile.Jeftinije i prakticnije od turpija za nokte.
@M@arkoni ja sam se okusao sa Jedrenjakom koji je otisao kao poklon,ako imas nesto slobodno postavi...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Znaci cenis da skinem ovu sicu. Ima li tih igala raznih debljina i kako i gde da ih nabavim? Smile

Nema sta da se smejem (stapic od sladoleda) meni je to palo na pamet - znaci isprobao si i overio. To cu i da uradim - napravim malu kolekciju raznih sirina.
Hvala. Smile
« Poslednja izmena: 04. Jan 2008, 22:57:44 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung i5800 Galaxy 3
postavio sam pogledaj str 24
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
mob
SonyEricsson C702i
Znas kako ja u principu gledam da gde god mogu iskoristim igle,suple su za pocetak kao i pravi topovi/mitraljezi,e sad ako su promenjivog precnika ili imaju teksturu po sebi (mislim na plasticne topove za makete,ne znam kako se to strucno zove) onda mora plastika.A pito cevi ponekad imaju dve cevi koje vire jedna iz druge tu koristim iglu i eventualno neku manjeg precnika (iglu ili zicu).
Ima ih raznih dimenzija i mozes ih kupiti u apoteci ili jos bolje ako znas nekog medicinara pa da ti donese sa posla  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 07:14:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.