Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 16:35:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 62 63 65 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pocetnicka maketa  (Pročitano 73964 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Sl.1-5: izgled aviona sa dovrsenom gornjom antenom.
Sl.6-8: zavrsno bojadisanje na kabini.
SL.9-12: prljanje aviona kod izduvnih cevi.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Fw 190 D-9 OscRommByPapa 01sm.jpg
(163.14 KB, 1336x1002)
Fw 190 D-9 OscRommByPapa 02sm.jpg
(190.49 KB, 1336x1002)
Fw 190 D-9 OscRommByPapa 05sm.jpg
(144.02 KB, 1336x1002)
Fw 190 D-9 OscRommByPapa 09svm.jpg
(189.67 KB, 1299x720)
Fw 190 D-9 OscRommByPapa 15ssm.jpg
(195.62 KB, 1336x1002)
FinalBojCab 1sm.jpg
(158.58 KB, 1024x768)
FinalBojCab 2sm.jpg
(137.49 KB, 1024x768)
FinalBojCab 3sm.jpg
(171.47 KB, 1024x768)
Prljanje 01sm.jpg
(178.89 KB, 1024x768)
Prljanje 02sm.jpg
(162.04 KB, 1024x768)
Prljanje 03sm.jpg
(175.63 KB, 1336x1002)
Prljanje 04sm.jpg
(164.84 KB, 1002x1336)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
I konacno GOTOVO, bar se nadam.
A sad MOLIM da mi se slobodno ukaze na propuste, kao da prvi put gledamo sada ovu maketu. Smile
Evo je, fotke nisu najbolje, vec je svetlo malo palo kada sam slikao.
Huhh!

Kraj, nema vishe, Yeeep, Uraaa, izdah, znoj, umor, lips, aaarghhh, kljok! Smile Smile Smile Smile
Smile Smile Smile

(p.s. ali kratak je predah jednog maketasha - borba je neprestana Smile)

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Fw 190 D-9 OscRommByPapaPrlj 01sv1m.jpg
(169.31 KB, 1024x768)
Fw 190 D-9 OscRommByPapaPrlj 04sm.jpg
(202.66 KB, 1024x768)
Fw 190 D-9 OscRommByPapaPrlj 06sm.jpg
(160.6 KB, 1336x1002)
Fw 190 D-9 OscRommByPapaPrlj 09sm.jpg
(166.22 KB, 1336x1002)
Fw 190 D-9 OscRommByPapaPrlj 10sm.jpg
(194.72 KB, 1336x1002)
Fw 190 D-9 OscRommByPapaPrlj 13sm.jpg
(160.85 KB, 1336x1002)
Fw 190 D-9 OscRommByPapaPrlj 15sm.jpg
(185.45 KB, 1336x1002)
Fw 190 D-9 OscRommByPapaPrlj 16sm.jpg
(162.28 KB, 1336x1002)
Fw 190 D-9 OscRommByPapaPrlj 17sm.jpg
(198.43 KB, 1336x1002)
Fw 190 D-9 OscRommByPapaPrlj 18sm.jpg
(175.26 KB, 1336x1002)
Fw 190 D-9 OscRommByPapaPrlj 19sm.jpg
(158.27 KB, 1336x1002)
Fw 190 D-9 OscRommByPapaPrlj 21sm.jpg
(198.25 KB, 1336x1002)
Fw 190 D-9 OscRommByPapaPrlj 22sm.jpg
(154.71 KB, 1336x1002)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
SonyEricsson C702i
Sta reci na kraju jednog veoma zanimljivog i studioznog projekta pravljenja prve makete.
Moram priznati da je cela prica sa ovom maketom povukla i mene da svoje radove postavljam i ovde pre svega iz razloga tvog entuzijazma kao i ostalih koji su svoje prve makete uradili na ovom forumu zahvaljujuci tebi  Smile
Moram priznati da sam jako zadovoljan tvojim radom i istrazivanjem koje si radio da bi ovu maketu napravio kako treba.

Maketarstvo je jedan ozbiljan hobi koji nema za cilj samo sklopiti maketu kako tako vec i istraziti celu pricu o avionu (vozilu plovilu figuri) koji se konkretno radi

Primenio si puno tehnika sa kojima si se po prvi put susreo i mislim da si puno naucio i da ce svaka sledeca maketa biti jos bolja od prethodne  Smile
Sto se same makete tice lepo i korektno je uradjena,jeste se malo oduzilo ali to i nije tako bitno bitno je uzivati u tome sto radis.
Sad par sugestija za buduci rad cisto zbog ostalih koji ovo citaju ili ce jednog dana citati:
- Sklapanje je jako korektno ali moras obratiti paznju na panele koji nestaju prilikom smirglanja oni se moraju vratiti kad se zavrsi smirglanje i gitovanje,postoje nacini za to urezivanjem panela ili razvlacenjem ramova plastike kao sto si radio antene pa lepljenjem na mesto izgubljenog panela
- Kabinu moras pazljivo lepiti jer prozirni delovi imaju tendenciju da se zamagle od lepka,znaci ako se ne koristi akrilni lak ili specijalni lepak za providne delove onda bas mrvica obicnog maketarskog lepka resava stvar...
- Delovi koji se nece videti kad maketa bude gotova ne moraju se posebno detaljisati
- Farbanje je jako dobro potrudio si se da bukvalno preslikas kamuflazu i to si jako dobro uradio ali kada ostavljas maketu da se sus ili duze stoji dok radis na njoji bilo bi pametno skloniti je negde gde najmanje pada prasina (obicna kutija za cipele zavrsava posao)
- Prljanje ti je dobra ideja ali izduvni gasovi tesko da cetkom i bojom mogu realno da se urade za to ti je pametno koristiti pigmente ili suve pastele a moze i zenska senka za oci... Sto se prljanja na krilu tice dobro je ali malo je jace takodje si mogao suvom cetkom u nesto svetlijoj (ili tamnijoj) boji od kamuflazne uraditi i sencenje tj malo posvetliti ili potamneti boju kamuflaze na pojedinim mestima...

Eto to su neka moja zapazanja a vecinu cu ti uzivo pokazati i objasniti kad se vidimo  Smile
Ja jos jednom napominjem  Smile da sam jako zadovoljan ovom maketom i samo napred majstore  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Drugar, ako si ti jako zadovoljan kako kazes, onda sam ja happy do ludila. Smile Smile Smile Smile Smile Smile banzaiiiii!

Hvala na savetima u vezi propusta koje si lepo nabrojao Smile, i to ce mi sluziti da se opsetim, da ih resavam ubuduce. Najzeznutije mi je sa brusenjem, kada unistim panele. Mozda cu na drugoj maketi (isto Fw 190, isto Airfix - bukvalno ista maketa, ali ocu da radim drugu shemu "zutu desetku", no jos nisam cvrsto odlucio...).

Ovde cu samo jos postovati jednu  (zadnju) reprezentativnu fotku u visokoj rezoluciji, ali za to fotografisanje moram malo da se "opremim" i kupim neke stvarcice. Posle toga i eventualnih odgovora na pitanja, savete imkritike, akcenat cu baciti na temu: Moja druga maketa -Fw 190 1/72, evo link:

http://forum.burek.com/index.php/topic,334649.0.html

gde sam vec zapoceo radove, koje cu uskoro posle kracek predaha nastavityi i koji ce ici paralelno sa radom na Messerschmitt-u Bf 190 (isto Airfix).
Vidimo se tamo (ili gde god hocete).

Samuraju jos jednom pozdrav i hvala Smile Smile Smile na nesebicnoj pomoci - dao si mi nekoliko sustinskih lekcija. Bez Tvoje i naravno Pilotove pomoci Smile Smile Smile Smile (koji je od pocetka pazio da ne uletim odmah u trnje, i koji mi je poslao odgovarajucu kabinu, kasnije nesretnu - to nikako da prezalim, profile, fotografije, knjige) i usmeravanja, saveta i sugestija, kao i podrske nase Burekdzijske maketashke druzine koja je vec uradila (ili nije, ili radi ili ce tek da uradi) svoje makete: Dr.Lift, Hkj, HasBiba, Philip$, Ujkaalbert, Woodpecker, Ramon23, Bf 109 G, HasBiba, Herros, Kombiondzija, Panini, Bundabor, Markoni i da ne nabrajam dalje - zabaoravicu sigurno nekoga; ja ovu maketu ne bih uradio kako sam je uradio. Hvala veliko svima Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Zivi i zdravi bili Smile Smile
« Poslednja izmena: 24. Jun 2008, 01:18:57 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
"Ma bolje da ti ne pricam kako je zavrsila moja prva maketa- to sto si uradio je vise nego odlicno al najbitnije od svega je polet i ljubav koju si u svemu pokazao."

Drug Tito- 5. Kongres SKJ
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile Smile Smile
"...pa zasto ne!? drugovi i drugarice! Zasto da nasi maketashi ne odu na svetski kongres maketashtva. Majku ti bozju, pa ja cu ovo i Naseru da kazem, pa ce to onda i preko samoupravnih organa Indije da ode u sve zemlje sveta. Pa, i shire!!!"
 Smile Smile Smile Smile
pozdrav Smile
« Poslednja izmena: 24. Jun 2008, 09:07:49 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
Pazi dobro- sezdesetih godina jedan od retkih casopisa bas za plasticno maketarstvo [tada su bile i makete od metala, drveta i sl...] je bio britanski "Airfix Magazine". E pa druze moj- pretplatnik broj jedan za nasu SFRJ bio je niko drugi nego Josip Broz Tito. Sta je najzesce- i pored teskog komunizma, na uvezenim maketama nisu uklanjani kukasti krstovi dok je to recimo dan danas normalno u Nemackoj i Francuskoj. Bilo je i nekih rasprava medju odgovornim drygovima da li to kvari omladinu ali je zakljuceno da ipak to pomaze u obrazovanje i da nasa omladina ima svest i ne zeli da skrene sa koloseka revolucije.

A sad svi u nove radne pobede  Smile

Smile
« Poslednja izmena: 24. Jun 2008, 09:33:31 od pilot »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Ma mi smo bre prvi na svetu, uvek bili... Ne volu nas jer smo zajebani, zilavi, i ne volimo mnogo da se zavlacimo u dupe! Smile
Ce prezivimo sve! Smile Smile Smile

Nego kad smo kod novih radnih pobeda, da li da onaj drugi Airfix-ov Fw-190 probam da radim kao "zutu devetku" iako su oznake lose - da se upustim u hirurgiju (odstranjivanje topova ispred kabine i jos neka izmena, sto si pomenuo pre, u vezi usisnika vazduha). Opusteno, bez velikih pretenzija da to ne znam kako uspe, ili ima boljih predloga. Sto se tice nalepnica, mozda u radnjama ima da se kupe neke druge za ovakav model - nesto standardnije. Sta da radim, koga da radim, muku mu maketashku?! Smile
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
Pa ako hoces radi ili vidi ako neko ima druge oznake.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Ma radicu "zutu desetku", vec si mi poslao profil. Ima da kasapim pa ce se borim - bolje teze nego lakse. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 62 63 65 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 16:35:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.673 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.