Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 07:55:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pocetnicka maketa  (Pročitano 74506 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Samsung i5800 Galaxy 3
Narode pitao bih vas nesto...Treba da pocnem da sklapam maketu ferrari F1 F2005 razmera 1/24 za nekih desetak dana najranije, pa bih zeleo da znam da li da otvaram novu temu za nju, ili mogu da postavim na ovoj posto izgleda niko sem mene ne sklapa automobile i tome slicno???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
Nova tema naravno  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Shit happens, rama rama.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4233
Zastava Slovenia
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 
@M@rkoni....da več sam se pitao oče li neko da stavi ove vrste maketa.....več sam ja htio.....da naravno novu..... Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Bio sam danas u Idea trznom centru na Bezaniji, pokupio par informacija o cenama pa reko da podelim sa vama. Video sam da imaju komplete, dakle avion za sklapanje u razmeri 1:144 sa cetkicom, bojama i lepkoma koji ima onaj nastavak za preciznije nanosenje, to sve za 900din. Tih kompleta imaju za modele Tornado, F-14A Tomcat i Hurricane mk.IIc. Boje su 120din, razredjivac takodje, lepak ima u tri varijante, obican u tubi, zatim tecni i onaj sa nastavkom mislim da pise "contacta" ili sl. Sve navedeno je Revell. Takodje imaju makete nekog dvokrilca u razmeri 1:72 ako sam dobro upamtio, ali i vece makete B-1B i Arado. Isto tako imaju veliki izbor maketa za ljubitelje brodova, jedrenjaka. Nisam imao gde da zapisem sve informacije, pa izvinite ako sam negde pogresio ili ako su informacije sture. Nisam video ni jednu maketu automobila u toj radnji.
Ah, da, da ne zaboravim, to sam sve video na spratu gde je deo sa igrackama, a ne u samom supermarketu koji je u prizemlju. Inace u tom supermarketu ima jeftinih kompleta cetkica za 40-70 dinara ako se ne varam, znaci 3-4 cetkice razlicite velicine siroke, a imaju takav komplet i onih "ostrih" za detalje.
« Poslednja izmena: 16. Jan 2008, 21:19:59 od ramon23 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung i5800 Galaxy 3
@HasBiba imas moje dve makete slike na
http://forum.burek.com/index.php/topic,291080.230.html

Inace u planu su Ferrari F2005 i Ferrari 599GTB obe 1/24 Revell
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
@ramon 23 super vesti, hvala na informacijama, mmmmm, Arado, mmmmm, njam, njam! Smile

M@rkoni cepaj, imas moju podrsku Smile

A ja sam, narode, poceo da se budim iz kontuzije izazvane lomljenjem topova (nikako da proverim jesu li topovi ili mitraljezi) i pitot cevi na mojoj maketi. Na zadnjem postu mogli ste videti da je maketa bez tih plasticnih sitnurija i da je pomalo "besno" izgitovana na trbuhu trupa i na krilima.
Eeee, prvo sam se dao u to vodeno smirglanje, ali verovatno sam negde izbrusio i one granice panela koje su na ovoj maketi ispupcene, pa ih iskusniji majstori lepo prerezu (tj. urezu) i onda nema da ih ostetis. Ma, jeb...prva maketa, ne mogu da teram mak na konac i ovako ga puno cinculirama (nadam se sa efektom na kraju).

E pa ovako, na sl.1 je maketa sa ugradjenim novim metalnim topovima od igle -kupio sam sta sam nasao i ova velicina (o,8mm, br.1 na sl.1) mislim da je ok.(Mozda je moglo da se uzme i mrvicu manja, 0,7 ili 0,6, ali nije bilo, a i trebalo bi preracunavati tacnu dimenziju -to ostavljam za ubuduce). Za pitot cev sam se razmisljao da stavim isto, ali mislim da je ona ipak manja, pa sam odlucio da sacekam koji dan, ne bi li nasao nesto tanje igle. Igla pod br.2 (0,4mm), mi je malo pretanka za pitot cev, ali bi mozda mogla da posluzi za one dve male antene na trbuhu izmedju kabine i repa. To i pitot cev cu jos da resavam.
Najmanja burgija koju sam nasao je 1mm (br.3).Ajde, rekoh sebi, taman da ukapam lepak, a i dobro je sto je malo bilo lufta zbog centriranja. to sam lagano radio prstom ravnajuci se (orjentisuci se) pomocu lenjira (br.13  Smile) prislonjenog na krilo. Iglu sam probao rezati bonsekom (br.12), koji u ovim razmerama izgleda potpuno monostruozno i nije ni od kakve koristi. Po savetu Samuraja77 ucinio sam to skalpelom (br.6 koji je velik i presao sam na manji -br.7,  Smile). Kada se malo uokrug zareze onda se igla, koja je izgleda dovoljno krta, pazljivo prelomi pomocu klesta(br.15  Smile Smile). Delovi, koji su jako sitni (plasticni originalni topovi i pitot cev br.4 i br.5) su za 1mm veci da bi moghli lepo da udju u krilo. Koristio sam lepak "Super Bond" (br.11) -ipak je metal u pitanju. Nije isuviose brz tako da sam mogao da "stelujem" polozaj. Pri postavljanju i lepljenju pincete (br.8 i br.9) nisu mi bile uopste zgodne, sve sam radio prstima. Naravno, pre ugradnje, metal sam malo isturpijao, pogotovo onaj kraj koji je vidljiv. Onaj drugi, sto ide u krilo nisam dirao. Turpijica za nokte (br.10) sasvimdobro sluzi. Sve po uputstvima Samuraja77 i sve je kako je kazao.

Sl 2 i sl.3 su malo uvecane da se vididi detalj (koliko je to moguce).

P.S znam da nema slika, nego ispod mi je fotka u ACDC-u koju otvaram da bi video ove brojke-sta je sta, a onda se zajebem i kliknem na posalji - tako vise puta. Kad sam krele.

Evo slika:

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Fw Mak -metalni Topovi 1 s.jpg
(414.89 KB, 1024x768)
Fw Mak -metalni Topovi 2d s.jpg
(199.33 KB, 432x640)
Fw Mak -metalni Topovi 3d s.jpg
(533.39 KB, 762x741)
« Poslednja izmena: 17. Jan 2008, 13:21:57 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
SonyEricsson C702i
Papalu nema slika
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Другови макетари, ЗДРАВО!

Јел неко од вас фарба фигурице, или се бави ратним играма?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2567
Zastava Srbija(VS)
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung U700
@Papalu svaka cast....mnogo dobro odradjeno....i po meni jos bolje izgledaju te igle nego oni plastinci sto dobijes uz maketu... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
I meni se isto vise svidja metal.
Moram sad iz kuce, veceras sam opet tu. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 07:55:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.173 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.