Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 11:33:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pocetnicka maketa  (Pročitano 73971 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Smile Smile bravo Papalu samo rokaj Smile
Zafaljivam Dr.Lift i rock&roll-ujem dalje. Smile Nastavak ce malko pricekati dok ne dokupim razredjivac i cetkicu. Moram da farbam unutrasnjost. Nema, kad @pilot tako kaze, gotovo ti je, nemash kud! Smile
« Poslednja izmena: 08. Dec 2007, 11:00:44 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 476
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Retko uspem da u mom gradu nadjem makete aviona iz 1 i 2 S.R. Pa bih va zamolio za adrese prodavnica u kojima ima maketa(mslim na BG i NS). Takodje imam i problem sa pronalazenjem boja. Smile
IP sačuvana
social share
Tetis
Edit by ziledin: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Retko uspem da u mom gradu nadjem makete aviona iz 1 i 2 S.R. Pa bih va zamolio za adrese prodavnica u kojima ima maketa(mslim na BG i NS). Takodje imam i problem sa pronalazenjem boja. Smile

Sto da ne- ali mislim da je najbolje da se to stavi u temi o maketarstvu. Mada malo je zeznuto da ne bude reklamiranje al ajde nek prodje ovaj put.

Papalu- sve unutra sivo. A sto se tice penzije- pa ti vec sad to radis... pises clanke, stavljas odgovarajuce slike sa potpisima...  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Uh, jeb... stvarno. jeb. pa posto sam penzos, coveceee Smile Smiley 1 Smile Ma, nema veze vazno da se nesto radi. Smile Smile Smile Evo nakanjujem se da bojadisem. Smile

@samuraj77 u pravu si nije 30 din, vec 130 din (pogubljen sam, maketarsko uzbudjenje valjda???), a ostalo 160-200 din. Znas ta malo po malo pa se i potrosi, al opet mislim da vredi. Smile
« Poslednja izmena: 08. Dec 2007, 17:41:51 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Savet- kad zavrsis sa bojernjem, cetkicu dobro operes i nitro razredjivac pa onda sapunom i vodom. Istrljas je po sapunu pa peres na dlanu. Tako par puta i na kraju je isperes. tako ce ti trajati duze i drzati dobar oblik.

Napomena- lose se osecam i nisam u mogucnosti da vise pisem
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Eh, pilot covece hvala na savetima. Sta je, gripa ili sl? Smile Dosta ljudi je uhvatoilo to i bolesni su po kucama. Sta da kazem, cuvaj se, ako je grip udri po caju, vitaminima, crnom luku, belom luku, a posle slanina, rakija, jabuke. Ili samo umor Smile. Najbolje da se dobro ispavas.

Ja cu da prilozim sledecu turu fotografija. Pre bojadisanja boju dobro promuckati (sl.1 Smile). Po pilotovom savetu obojadisao sam sediste (sl.2 i detalji sl.3 i sl.4). Neophodna je pomoc pincete, a i tako je nemoguce celo odjednom obojadisati. Zato sam ga polozio na papir neofarbanim delom da se susi i poceoi da bojadisem trup iznutra (sl.5, sl.6 i sl.7). Bio sam u dilemi da li da bojadisem i bridove koji se medjusobno lepe, ali to mi nije imalo logike, tako da sam bojadisao do te ivice. Naravno, tesko je biti precizan, tako da sam na dosta mesta zahvatio tu ivicu (sl.7 c) ali mislim da se to moze malo ismirglati, a ionako se ne vidi jer se tu lepi. Zbog lepljenja to ionako treba ismirglati. Na nekim drugim mestima ,kao na pr. kod bocnih ivica kabine, potrudio sam se da budem sto precizniji tj. da ne obojadisem ono sto ne treba.

Kada sam zavrsio trup htedoh da nastavim bojadisanje sedista ali ono jos nije bilo suvo, ipak sam ga lagano dodirujuci okrenuo na stranu (pri tome ostavivsi trag od boje - sl.7 a i b, sto znaci da na tim mestima trebam opet posle dofarbati - jos jedan dokaz da zurba nema efekta) i obojadisao neobojadisani deo.

Ostavio sam sve da se susi, i presao na otsecanje vertikalnih stabilizatora i donjeg dela krila (sl.8 i sl.9). Tu sam stao, jer coveculjak treba da bude obojadisan (da bi se bilo sta dalje lepilo) a to je jedna velika koska. Moracu da nadjem jos neke boje, pa tek onda da nastavim. Pozdrav, nadam se da od ovoga ima koristi. Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

01Muck.Boje s.jpg
(159.24 KB, 1024x768)
02Bojadis.Sedista 1 s.jpg
(389.71 KB, 1024x768)
02Bojadis.Sedista 1d s.jpg
(117.61 KB, 600x512)
03Bojadis.Sedista 2d s.jpg
(127.72 KB, 600x457)
04BojadTrup Iznutra 1 s.jpg
(182.38 KB, 1024x551)
05BojadTrup Iznutra 2 s.jpg
(201.83 KB, 1024x754)
06BojadTrupIznut&Sediste st.jpg
(169.94 KB, 1024x601)
07Vertik stabilizatori s.jpg
(165.79 KB, 1024x768)
08BojTrupDonjKril&VertStab s.jpg
(501.04 KB, 787x1024)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Shit happens, rama rama.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4233
Zastava Slovenia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla MEGAUPLOAD
mob
Nokia 
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson C702i
@Papalu izgleda da si talenat za maketarstvo,dugo nisam video da neko cetkicom tako dobro farba... Smile
Samo napred majstore... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Lep rad Papalu. Zamerka- losi uglovi kod nekih slika. Takodje- sijalica je los osnovni izvor svetla. Inace jako jako dobro.

Kod mene su jaki bolovi u ocima.... perterao sam sa radom i vec neko vreeme nisam za  nista  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
@Papalu izgleda da si talenat za maketarstvo,dugo nisam video da neko cetkicom tako dobro farba... Smile
Samo napred majstore... Smile
Ma zezas me Smile, moze to i bolje al treba lupa i jos lepsa cetkica. Ovo je bilo iz ruke. (Inace ja crtam i slikam od kad znam za sebe, pa mi je to mozda normalno - ali veruj mi ovo moze i lepse). U svakom slucaju veliko hvala, bas mi dajes podrsku. Smile Smile

Pilote, hvala ti za komentar - u stvari zamerke doprinose da se bolje radi isto koliko i pohvale (bar je kod normalnih ljudi tako -tu sebe skromno ubrajam). Smile
Mislis li na to da je ugao suvise nizak? Inace ovo je maksimum blizine koju moj digitalac moze da izvuce, a svetlo mi je kriminalno. Ima vise od 25 godina kako nisam nesto ovako sitno radio, lampe za crtanje se rasturile, nove mi nisu bile neophodne. bavio sam se drugim stvarima. Moracu pod jedan prvo da napravim jednu radnu povrsinu samo za makete, a pod dva da tu stavim jako svetlo.
A ti pazi i ne preteruj sa radom (ja sam zbog ludackog rada tako zube zanemario -znas ono dans cu - sutra cu i cap). Secam se dok sam studirao arhitekturu, pa smo nocima crtali ko sumanuti - posle ne mozes normalno ni da gledas ni da mislis...
Malo odmora, priroda, vazduh, nije na odmet. Evo, sutra odoh napolje kod ortaka, spremamo neku ribu, dvoriste, razgovor, druzenje  i to padala kisa ili ne. Navece ako budem imo snage sescu za comp, a maketa mora da priceka - prvo moram srediti "coveculjka".
Onaj zip je fenomenalnog sadrzaja, stvarno si institucija. Smile Smile Smile Ajd' zivio i samo polako. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 11:33:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.438 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.