Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Osam godina prodavali nezavršene stanove  (Pročitano 541 puta)
27. Nov 2012, 00:36:28
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
LG Nexus 5
Beograd - Zbog sumnje da je u prodaji stanova u Ulici vojvode Stepe 331 u Beogradu bilo zloupotreba, juče je određen pritvor do 30 dana Milisavu Čutoviću, vlasniku firme MB Konsalting, koja je investitor stambeno-poslovnog kompleksa, i bivšem direktoru tog preduzeća Urošu Neškoviću. Oni su privedeni još u petak, a prema saopštenju policije, na teret im se stavlja to što su od 2004. godine počeli sa prodajom stotinak stanova iz kompleksa koji ni danas nije završen.

U policiji navode da je petnaestak kupaca, na osnovu zaključenog ugovora, uplatilo 567.622 evra, ali do stanova nisu došli niti je primljeni novac evidentiran u poslovnoj dokumentaciji. Kako Danas saznaje, broj oštećenih mogao bi biti i daleko veći, čak više od 116, koliko stanova ima na toj lokaciji, jer je oko petnaestak prodato duplo ili čak, u nekoliko slučajeva, troduplo. Neki od kupaca tvrde da je novac za stanove davan Čutoviću na ruke, u kešu, u evrima. „U to vreme njegova firma je bila likvidna pa smo imali poverenja“, kaže jedan od oštećenih koji je zamolio da mu se ime ne navodi, jer je „na poslednji sastanak Čutović došao sa telohraniteljima, pa ne bismo hteli da imamo i mi posla s njima“.

Jedan od razloga kojima se pravda „solarna“ isplata ili ugovor neoveren kod suda, vidljiv je u strukturi kupaca. Čutović, koji je lekar i profesor na Medicinskom fakultetu, čak i tvorac rekreativnog programa „Čigota“, stanove je prodavao uglavnom svojim kolegama, ali su na spisku oštećenih i ljudi iz policijskih krugova, kao i telohranitelj Vuka Draškovića, ali i neki njegovi poslovni partneri, privrednici. Među kupcima se priča da je reč o „veoma moćnom čoveku“ koji veze gradi još od sredine 90-ih, kada je bio jedan od aktivnijih članova Jugoslovenske levice, ali ni posle 2000. nije zapostavio „društvene kontakte“.

Oni dodaju da je objekat trebalo da bude završen do 2006, ali su naknadno menjani planovi i dodavani spratovi, pa su se i rokovi pomerali. „Za sada se javilo 106 oštećenih kupaca, svakog dana pojavljuju se i novi, a mi procenjujemo da je ukupna šteta premašila pet miliona evra“, kaže jedan od kupaca i dodaje da je svega 20 odsto ugovora overeno kod suda, jer je Čutović to izbegavao. Preduzeće MB Konsalting u međuvremenu je otišlo u stečaj, zbog blokade koja je u momentu otvaranja tog postupka iznosila više od 670 miliona dinara.

Istraga o poslovima Čutovića, kako najavljuju iz policije, biće nastavljena, pa je verovatno da će se pod lupom naći i druga dva preduzeća preko kojih je radio. Naime, matično preduzeće Čutović osnovao je sredinom 2000. godine, i ubrzo je kod Fonda za razvoj podigao kredit kako bi obnovio hotel u Banji Vrujci. Iz tog aranžmana izgradio je samo nekoliko bazena, koji već nekoliko sezona rade, dok je hotel ostao u stanju u kom je i bio. Bazene, koji jedini i donose prihod, 2008. prebacio je kao imovinu u novoosnovanu firmu Prva nova banja, koja se nalazi na istoj adresi - Kralja Milana 22 u Beogradu, gde je i MB Konsalting, ali i ona ovih dana ima blokiran račun za oko 100.000 dinara.

Procenjuje se da ukupne obaveze blokiranih firmi i matičnog preduzeća u stečaju prema državi, Fondu i kupcima nezavršenih stanova, premašuju 7,5 miliona evra, ali da ne postoji imovina iz koje bi se taj dug namirio.

Firma bez imovine i zaposlenih

Krajem 2008, Čutović je na sina otvorio preduzeće MB Konsalting invest (u kome je na funkciji direktora sada uhapšeni Nešković), ali bez imovine i bez zaposlenih. I ta firma je blokirana, za iznos od 6,5 miliona dinara.

Izvor: Danas
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.64
Nemaju imovinu? Fenomenalno!
2000 dinara dan zatvora. Preračunaj, pa osudi po zakonu.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
mob
Samsung neki
Nemaju imovinu? Fenomenalno!
2000 dinara dan zatvora. Preračunaj, pa osudi po zakonu.

Stvarno je red da se nesto uradi po pitanju ove "sirotinje" koja duguje milione za poreze a nema nikakva sredstva osim nekretnina vrednih milijarde.
Meni blokiraju racun i daju naloge za prinudnu naplatu za pedeset hiljada mojih rodjenih doprinosa kao preduzimaca.
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.107 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.