Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Почели председнички избори у Украјини  (Pročitano 29957 puta)
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6

Па колико знам ја сам то и написао али акценат није на томе већ на разлици између СС јединица и
јединица као што је била тај руски "корпус".Не знам ко је био под чијом ингеренцијом али сам
читао да су ратовали на КиМ и да им је политички мотив био анти-комунизам.
Значи не све што мрда треба побити,а то је била политика СС јединица коју су и примјењивали.

imash neke miskoncepcije  Smile . niti je SS politika bila da treba sve pobiti ,niti je SS kao organizacija bila jedinstvena ,pogotovu pred kraj rata kada se zbog loshe situacije na frontovima enormno proshirila .

Citat
Ја не знам за податак да се и једна СС јединица борила против њемаца током читавог рата чак шта
више одступали су са њима и били су изразито фанатични ма гдје се налазили.

banderin pokret nema veze sa SS-om . njegova organizacija je bila ukrajinska ustanichka  armija i borila se i protiv sovjeta i protiv nemaca . to priznaje chak i pro-jevrejska wikipedija :

http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Insurgent_Army
Citat
.
За ове СС Рона и СС руска нисам упознат али јавићу се касније док мало отворим више историја
мимо викија,није ми мрско чак ме то интересује.

to su delovi takozvane vlasovljeve ili ruske oslobodilachke armije , formacije koju je organizovao vermaht a posle preuzeo SS . uglavnom im je ideja bila ista kao i tim kozacima - borba protiv komunista .

Bf , da li su ti Rusi bili pod komandom Nemaca. ili ne? Znam da je tebi plus što su oni učestvovali u ubijanju moje porodice, koja je bila Partizanska, ali se opredeli da li si za Nemce , ili Četnike, ili ti je to jedno te isto?

tvoja porodica je bila anti-srpska i to nije neshto cime bi trebao da se ponosish . 2.sv.rat je suvishe kompleksna tema da bi se o njemu raspravljalo navijachki . mene pre svega interesuje istina .

Па одакле ја знам да размјењујем мишљења и сазнања са човјеком који зна шта значи мисконцепција. Smile
Хоћеш рећи да наци-идеологија,политика,опредјељење,филозофија није била да се "уклоне" све "ниже" расе?
Или хоћеш казати да су то чинили и против британаца,холанђана,италијана након 43,француза,
белгијанаца,норвежана,........итд?
Или желиш рећи да би након евентуалног побједе у ДСР Србијом владао краљ зато што он није
комуниста?

« Poslednja izmena: 09. Feb 2010, 20:59:16 od yetyou »
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7

Хоћеш рећи да наци-идеологија,политика,опредјељење,филозофија није била да се "уклоне" све "ниже" расе?
Или хоћеш казати да су то чинили и против британаца,холанђана,италијана након 43,француза,
Или желиш рећи да би након евентуалног побједе у ДСР Србијом владао краљ зато што он није
комуниста?

kao shto rekoh ,imash neke miskoncepcije  Smile ,pre svega o tom pojmu "niza rasa" .uprkos svoj propagandi (koja uglavnom stize iz jevrejskih izvora) ,jasno je da ne samo nije bilo nikakvog "uklanjanja" vec su nemci i naoruzavali tu navodnu nizu rasu . hitler je za nemachku zeleo zivotni prostor na istoku , na prostoru danashnje poljske ,ukrajine i belorusije  i tu je nameravao da izvrshi germanizaciju . balkan ga nije preterano zanimao , zeleo je samo da ga ne uznemiravaju sa te strane . ponudjen nam je trojni pakt ,mi smo ga iz gluposti odbacili ,ostalo je istorija ...  Smile

da li je nemachka mogla da pobedi u 2.sv.ratu je veliko pitanje (verovatno ipak ne ) . za srbe je najpovoljnije bilo da smo se ugledali na turke ili barem bugare i ostali neutralni  . dosta povoljno bi bilo da je pobedio i ravnogorski pokret . ovako , ostala nam je najgora opcija -posle ustashkih klanja naishla su komunistichka masovna ubistva ,unishtavanje nacionalnog duha ,stvaranje laznih nacija i ovo shto imamo danas .

ako pogledamo ukrajinu , oni su bili u josh goroj situaciji nego mi - prvo ih je staljin bukvalno prepolovio ,onda su nemci odbili da im daju chak i neku malu autonomiju . nakraju ,kad se blizio kraj rata ,neshto su i izborili za sebe ,ali su opet potpali pod crveni teror .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Qtek 小米
Украјина је изгубила поверење и Запада и Русије
Виктор Јанукович
уторак, 09. фебруар 2010.

(El Pais)

Интервју са Виктором Јануковичем у часопису El Pais, дат пре председничких избора у Украјини.

Ако изгубите на изборима, хоћете ли признати пораз?

– Наравно, али то се неће догодити.

Ако победите, а ваш противник то не призна, хоћете ли победу бранити на улици или на суду?

– Бранићу је и на суду и на улици. Неће се поновити 2004. година (трећи круг у коме је победио Јушченко, прим. новинара).

Да ли је ЕУ наклоњена Јулији Тимошенко?

– Мислим да је Европа спремна да прихвати одлуку изборног тела и да има исти став према оба кандидата.

Ваша изборна кампања изгледа мање агресивна него противничка. Зар не би требало да будете активнији?

– Довољно смо активни. Своје снаге рационално употребљавам и у животу и у спорту. Ривала треба срушити техником, без површне агитације. Моја ривалка је нервозна јер је изгубила пет година, јер се уместо да ефикасно ради посветила борби против Јушченка. Ово је њен немир, а не активност.

Изгледа да је Европа разочарана Украјином. Држи ли Украјина смер ка интеграцији у ЕУ?

– ЕУ нам не даје перспективу, и ми то разумемо. Зато треба да радимо да модернизујемо земљу примењујући социјалне, економске и техничке европске критеријуме. Брак са ЕУ може да се склопи само уз договор обе стране. Нећемо да притискамо младу, али ћемо испунити наше обавезе, и бићемо члан од поверења за Европу, Русију и САД.

Залажете се за стварање конзорцијума са Русијом и ЕУ за транспорт гаса. Шта бисмо тиме добили?

– То би било корисно за све, јер би спојило Русију као снабдевача, Украјину као преносника и ЕУ као потрошача. У ових пет година у којима смо изгубили поверење Русије и ЕУ, почели су да се граде гасоводи где ми нисмо позвани да учествујемо. То није праведно, и поставићу то питање Русији и ЕУ одмах након избора. Желимо да учествујемо у Северном и Јужном току. Ако изгубимо количину гаса у транзиту, губитак треба да надокнадимо. Направићемо механизам за учешће као градитењи и као чланови тог конзорцијума.

Ваша популистичка обећања и обавезе према ММФ-у су у супротности. Хоћете ли заборавити на обећања или ћете одбацити кредите ММФ-а?

– Поставка ММФ-а није коректна. У САД, Русији и Европи, повећана су социјална давања у току кризе и ММФ се није томе противио, али у Украјини су она замрзнута од 2008. од стране владе, упркос повећању цена и инфације. Имамо закон који повезује повећање пензија и социјалних давања са нивоом инфлације, али то влада није испунила. ММФ не би требало да доприноси осиромашењу украјинског народа, већ треба да помогне да се превазиђе сиромаштво. Влада је од ММФ-а узела 8,265 милијарди евра и не зна се на шта их је потрошила кршећи законе, а ММФ је то дозволио. Хтео бих да питам ММФ зашто је играо на страни једног од кандидата за председника земље, и дао му толико новца, не питајући га на шта га троши. Зашто ММФ не контролише буџетске трошкове Јулије Тимошенко?

Да ли је „Наранџаста револуција“ донела нешто позитивно?

– Веома је позитивно то што има демократије и што се јавила слобода говора и штампе…

Што је везано за „Наранџасту револуцију“?

– Добро, да. Углавном је то почело после „Нараџасте револуције“.

Дакле, ви сте син „Наранџасте револуције“?

– Не сматрам се сином, већ пасторком. Мене је „Наранџаста револуција“ третирала као пасторка, веома лоше.

У западној Украјинивас сматрају проруски оријентисаним. Шта бисте могли да им кажете?

– Да у томе нема ништа лоше. Сви имамо штете од пада трговине са Русијом од 28,8 милијарди евра на 9,36 милијарди. Наша политика према Русији треба да одражава наше националне интересе. Зато треба да буде прагматична, уједначена и да не изазива неповерење. У току скоро пет година Русија и Европа су накупили огромно неповерење према Украјини, и то је оно најгоре.

Као дете у рударској области Донбас, јесте ли били гладни?

– Утисак глади имам и данас. Када видим постављен сто, чини ми се да ћу све појести, мада после поједем мало. То је зато што сам као дете увек био гладан. Било смо јако сиромашни.

Јушченко је националисту Степана Бандера прогласио херојем Украјине, док га део друштва сматра сарадником нациста. Шта ћете урадити са Јушченковим декретом ако победите на изборима?

– Највиша одликовања Украјине треба дати живим људима, не личностима из историје од пре настанка државе, после распада СССР-а. Историју треба да оставимо историчарима, и нека они разјасне чега имае иза етикете херој и делинквент.

(Превод Бранислав Ђорђевић)
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6

комуниста?

kao shto rekoh ,imash neke miskoncepcije  Smile ,pre svega o tom pojmu "niza rasa" .uprkos svoj propagandi (koja uglavnom stize iz jevrejskih izvora) ,jasno je da ne samo nije bilo nikakvog "uklanjanja" vec su nemci i naoruzavali tu navodnu nizu rasu . hitler je za nemachku zeleo zivotni prostor na istoku , na prostoru danashnje poljske ,ukrajine i belorusije  i tu je nameravao da izvrshi germanizaciju . balkan ga nije preterano zanimao , zeleo je samo da ga ne uznemiravaju sa te strane . ponudjen nam je trojni pakt ,mi smo ga iz gluposti odbacili ,ostalo je istorija ...  Smile

da li je nemachka mogla da pobedi u 2.sv.ratu je veliko pitanje (verovatno ipak ne ) . za srbe je najpovoljnije bilo da smo se ugledali na turke ili barem bugare i ostali neutralni  . dosta povoljno bi bilo da je pobedio i ravnogorski pokret . ovako , ostala nam je najgora opcija -posle ustashkih klanja naishla su komunistichka masovna ubistva ,unishtavanje nacionalnog duha ,stvaranje laznih nacija i ovo shto imamo danas .

ako pogledamo ukrajinu , oni su bili u josh goroj situaciji nego mi - prvo ih je staljin bukvalno prepolovio ,onda su nemci odbili da im daju chak i neku malu autonomiju . nakraju ,kad se blizio kraj rata ,neshto su i izborili za sebe ,ali su opet potpali pod crveni teror .

Далеко од тога да  се не слажам у неким стварима али чињенице о улози у ДСР су јаче од
јеврејске пропаганде које је засигурно имала огроман утицај у стварању свијести каква је
данас.
Њемци су јака нација и ту дилеме немам али су такође више него агресивно поступали прије
свега према моме народу и прије ДСР и након ДСР тако да ја са те стране немам дилему шта
они представљају за мој народ у позицији некаквог сукоба.
Главна су снага у разарању српског националног бића и под тим мислим на политику те
земље,а не народ у цјелини.
Не може се неко ко је носио СС униформу позивати на борбу за слободу свога народа,а под
тим мислим на Бандеру и његову јединицу јер бих тиме признао да су и усташе борци за
слободу свога народа,а врло добро знам да су најмање били борци већ првенствено кољачи и
џелати дјеце,жена и ненаоружаних сељака првенствено мога а затим и других.
Та Њемачка је комплет контролу препустила НДХ и тиме не двосмислено ставила до знања
ко јој је главни непријатељ.У прилог томе иде и документ који је лично Хитлер потписао
1944 гдје даје смјернице свом команданту за Србију гдје наводи да је приоритет у спрјечавању
буђења српског национализма у односу на комунисте који су му у том тренутку изгледали
мање опасни по њемачке снаге у Србији.Тај сам документ на једној теми поставио гдје је
било у питању учешће Равногорског покрета у ДСР.
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.4
mob
Alcatel 

Bugarska je bila neutralna? Tvoja sužena nacistička svet pravda zločine Bugara u Srbiji? Zar je moguće da više voliš Nemce , od sopstvenog naroda? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
Samsung 

Bugarska je bila neutralna? Tvoja sužena nacistička svet pravda zločine Bugara u Srbiji? Zar je moguće da više voliš Nemce , od sopstvenog naroda? Smile

Па гледајући глобално и јесте била неутрална. Ником осим нама и Грцима нису објавили рат. Ни СССР-у, ни Британији, ни Америци.

Знали су људи како да се поставе у рату. Зато су се њихови мртви бројали у хиљадама, а наши у стотинама хиљада.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6

Па гледајући глобално и јесте била неутрална. Ником осим нама и Грцима нису објавили рат. Ни СССР-у, ни Британији, ни Америци.

Знали су људи како да се поставе у рату. Зато су се њихови мртви бројали у хиљадама, а наши у стотинама хиљада.

Па формално ни НАТО Србији није објавио рат,као ни Хрватска Босни 92 и 95.
Значи злочини који су били пуј-пике нема више.
Та поставка у рату неби прошла да на наговор Стаљина грузина није Тито хрват-словенац од
фашиста направио ослободиоце.А зашто и неби када нису убијали хрвате већ искључиво србе
на југу и истоку Србије.
Тај Броз је поред Павелића особа број два која је највише злочина починила према српском
народу и током и након ДСР.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
Samsung 
Не говорим уопште о оном што су радили овде, већ о њиховој позицији.

Кад се нападао СССР нису послали ниједног јединог војника, уз оправдање да не могу Бугари ратовати против Руса, јер су братски народ.

Румуни су рецимо послали скоро двеста хиљада људи, а мало их се вратило.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Не говорим уопште о оном што су радили овде, већ о њиховој позицији.

Кад се нападао СССР нису послали ниједног јединог војника, уз оправдање да не могу Бугари ратовати против Руса, јер су братски народ.

Румуни су рецимо послали скоро двеста хиљада људи, а мало их се вратило.

Ма знам ја шта си ти мислио када си поменуо коме су само објавили рат али ја говорим да
им опција бугар анти-фашиста не би прошла 1945 да Тито то није аминовао јер су од њега
совјети тражили мишљење.Било би им суђено као и свакоме који није био за Нирнберг али
јесте за локо јурисдикцију.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

´Ω ξεíν´, ´αγγέλλειν Λακεδαιμονíοις

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1049
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.78
mob
SonyEricsson p910i
Добро јутро свима! Стигао сам рано јутрос из Украјине, па на брзину да пренесем...
Елем... у животу ме толико полиција није претресала, загледала и провјеравала. Наше станове су за ових пар дана два пута претресали припадници њихове ДБ. За разлику од првог круга, овај пут нас нису дочекали са много симпатија. Шпијуни за Јануковича - писало нам је на челу.
Био сам у западној Украјини овај пут... шта да вам кажем - сиротиња пука. Људи су страшно испрепадани, кампања Јулије Тимошенко у овом дијелу се сводила на идеју да ће се нешто страшно десити ако Јанукович дође на власт. Тотално испирање мозгова.
Најгоре је било када сам добио телефонски позив да је Јанукович побиједио и да више није безбиједно за нас тамо гдје смо се у том тренутку налазили. Након што је једно гласачко мјесто запаљено молотовим коктелом, и пар дојава за бомбе, инструкције су гласиле - реците шоферу да вас вози назад и да не стаје никоме, па чак ни полицији...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.