Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Почели председнички избори у Украјини  (Pročitano 30009 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
Samsung 
Румунска војска није ни улазила у Србију за време рата.
a kad sam ja rekao da je Rumunska vojska ulazila?
ili "Rumuni su se pokazali takvi i takvi..." ?

znam da nije ulazila.

А ко се то теби обратио уопште?
« Poslednja izmena: 08. Feb 2010, 22:41:03 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
А ко се то теби обратио уопште?
mislio sam da si meni.jer nisam bio pogledao dobro postove pre mog.
moja greska.
« Poslednja izmena: 08. Feb 2010, 22:41:49 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2485
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Да, али нису руски пријатељи, а Борi  је то очигледно много битније. Smile

Naravno da je bitno raskrinkati tu bagru , koje su Rusi oslobodili od Turaka a ovi im vratili stajuci na stranu Hitlera i napadajuci na Rusiju .

Dzukica je zaboravio otvaranje vazdusnog prostora za NATO napade na Srbiju , kao i dopustanje Americi da naprave baze u Rumuniji - to cak ni SSSR nije dobio u Rumuniji .

Posebno me nervira sto je Tadesku umesto da izadje na miting protesta protiv priznanja nezavisnosti Kosova otisao u Rumuniju  Smile

Rumuni su izdajnici svetog pravoslavlja , to ce platiti .....
« Poslednja izmena: 08. Feb 2010, 23:02:48 od Lepi_Bora »
IP sačuvana
social share
Slaba Engleska - jaka Srbija !

Jaka Rusija - jaka Srbija !

Volimo Francusku , kao sto je ona volela nas !

Nemce moramo naterati da klece !

Najsladje se smije onaj koji prvi puca !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Cini mi se da je ovde tema o Ukrajini a ne o Rumuniji! Smile
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Dzukica je zaboravio otvaranje vazdusnog prostora za NATO napade na Srbiju , kao i dopustanje Americi da naprave baze u Rumuniji - to cak ni SSSR nije dobio u Rumuniji .
pravo da ti kazem,ja ne znam za tu bazu.znam za mnoge druge,znam za onu u Bugarskoj,ali,ne znam za tu u Rumuniji...  Smile
mislim,oni polako ogadjuju celu Evropu svojim bazama,i prave po svetu lanac,u to nema sumnje,ali,ja se ne secam da sam citao ista vezano za Rumuniju... Smile
Cini mi se da je ovde tema o Ukrajini a ne o Rumuniji! Smile
dobro,dobro,evo...
« Poslednja izmena: 08. Feb 2010, 23:06:53 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
Румунска војска није ни улазила у Србију за време рата.

Било је спора са Мађарима око Баната (Румуни нису желели да Банат припадне Мађарској, мада га нису експлицитно тражили за себе), а Немци су то решили дипломатски, тако што су оставили Банат у саставу Србије, али са одређеном аутомонијом, због тамошњих Немаца.

Па ја јесам чуо да су углавном чували нафтна поља током другог свјетског рата и да су били нешта
са једном армијом на источном фронту али и нисам био чуо да су улазили са својом војско на
територију Србије у току рата.
Значи добро сам мислио бар што се територије Србије тиче.
Знам да у Темишвару има поприлична популација срба и да се декларишу као срби и нисам чуо
да због тога имају проблема.Једни од ретких у окружењу (чак и једини) који нису имали војну
"екскурзију" на територију Србије. Smile

Украјинци изабрали Јануковича

Украјина је у недељу одабрала новог председника – Виктора Јануковича. Биће то четврти шеф бивше совјетске републике од времена стицања независности, с почетка деведесетих година прошлог века. Према, још незваничним, резултатима које је објавила Централна изборна комисија, Јанукович је главну противницу Јулију Тимошенко претекао „за прса”. Тесан резултат био је очекиван, упркос Јануковичевој предности из првог круга која је износила добрих десетак процената.

Избори се, дакле, могу сматрати окончанима, преостаје да се види какву ће политику водити нови председник и како ће се носити са опозицијом која је, како се види и из резултата, изузетно јака. Нешто од Јануковичевих ставова могло је да се чита из недавног интервјуа шпанском листу „Ел Паис”: „За нас, чланство у Европској унији, за сада, није перспектива”, истакао је Јанукович. „Ми смо тога свесни и зато нам је главни задатак да радимо на модернизацији земље, водећи се при томе европским социјалним, економским и технолошким критеријумима”.

Јанукович се у интервјуу заложио и за конкретно решавање најделикатнијег проблема који повезује Украјину, Русију и ЕУ, а то је производња и транспорт гаса. „Неопходно је створити конзорцијум у којем би учествовале све три стране. Тиме би се објединили Русија као испоручилац, Украјина као транзитна земља и ЕУ као потрошач”, нагласио је наследник Виктора Јушченка.

Оно у шта нико не сумња јесте да ће односи Украјине са Русијом под новим председником добити сасвим другачији садржај од оног којег је промовисао, још увек актуелни, председник Јушченко. Ово посебно постаје актуелно у тренутку када је Москва са својом новом војном доктрином јасно ставила до знања да НАТО не сматра баш пријатељском организацијом, и да ће одговорити на евентуално даље ширење Алијансе на исток у том смислу и на – Украјину. Много шта се по том питању суштински у самој Украјини неће променити, пошто су врата западног војног савеза за Кијев већ извесно време чврсто замандаљена. Ипак, не треба сметнути с ума да НАТО активно делује и по политичким и економским фронтовима, као и да притисци на Јануковича са те стране сигурно неће изостати.

Управо стога, интересантно је каква ће бити даља судбина поражених – лидера некадашње „наранџасте револуције” Јулије Тимошенко и Виктора Јушченка.

Не треба ни сумњати да ће Тимошенкова бити опасан такмац Јануковичу као лидер опозиције. Сама чињеница да је изборе изгубила „за длаку” обавезује је да настави битку и да се нада да ће у следећем покушају, па макар и за пет година, имати више среће. Она је земљу водила у протеклим годинама као премијер и сигурно ће тако стечена искуства искористити у свом опозиционом деловању. Не треба заборавити и чињеницу да је у неколико наврата Тимошенкова „изглађивала” неспоразуме са Москвом које је својевољно иницирао Јушченко. Њен углед, у земљи и ван ње, поразом на изборима ни најмање није нарушен. Напротив.

С друге стране, за Виктора Јушченка прича као да је готова. После свих прилика које је током своје владавине пропустио (могућност приближавања Украјине ЕУ и НАТО) и (вештачког) погоршања односа са традиционалним савезником Русијом, као и набујалом корупцијом, он тешко да може да поврати поверење грађана које је имао када је 23. јануара 2005. дошао на председничку функцију. Ако се уз то зна да је управо он био ослонац Запада у Украјини, промена која је учињена у недељу добија додатно на значају.

Украјина је у тешкој економској ситуацији, тежој од велике већине постсовјетских република. Мада су демократске институције у земљи, углавном, изграђене и релативно стабилно делују, то обичном свету мање значи од чињенице да животни стандард још увек значајно заостаје за жељеним. Помоћ међународне заједнице, а посебно Међународног монетарног фонда, запела је када је то било најважније. Без те помоћи Украјину не чекају блистави дани. Да ли Русија и у том погледу може да ускочи у игру, није баш сасвим извесно.

Како год било, Јануковича не чека нимало лак посао. Мора да исправи све оно што је, по мишљењу грађана, пропустио да исправи његов претходник. Уколико у томе не успе, могао би лако да доживи судбину Јушченка. А Јулија Тимошенко већ и самим преласком у опозицију шефу државе, за себе преузима адуте које је до сада држао Јанукович. А она је много жешћи борац од одлазећег шефа државе.

Слободан Самарџија
[објављено: 09/02/2010]
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Тимошенко решила не признавать победу Януковича
Понедельник, 08 февраля 2010, 23:06

Юлия Тимошенко решила не признавать победу Виктора Януковича на выборах президента.

Такую позицию она объявила на заседании фракции БЮТ в понедельник вечером.

Как сообщают источники Украинской правды, Тимошенко сказала: "Я никогда не признаю легитимность победы Януковича с такими выборами".

Она поставила задачу своим юристам готовиться к судебному обжалованию результатов выборов.

Также, как один из вариантов, Тимошенко озвучила проведение третьего тура голосования.

По словам собеседника, часть БЮТовцев во главе с вице-спикером Николаем Томенко выступают за признание победы Януковича и переход Тимошенко в оппозицию.

Однако, отмечают источники, на заседании звучали мнения о необходимости бороться за победу Тимошенко.

Как известно, согласно предварительным данным ЦИК, по результатам обработки 99,44% электронных протоколов окружкомов Виктор Янукович во втором туре президентских выборов набрал 48,81% голосов; Юлия Тимошенко - 45,61%; не поддержали ни одного кандидата 4,37% избирателей.

Украинская правда

----------------------------------------------------------------------------

Za one koji ne znaju ruski, da prevedem.

Julija Timošenko rešila da ne prizna pobedu Janukoviča i angažovala je juriste (pravnike) da sudskim putem ospore legalnost glasanja. Pominje se i treći krug????  Smile

Kao što rekoh, biće tamo još izbora posle izbora, teško će se na ovom završiti. To je Ukrajina, zemlja bez ikakve demokratske tradicije, pa povrh svega krajnje podvojena nacionalno i regionalno.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
"Демократске" снаге морају оправдати свој пораз пред налогодавцима који су у њих инвестирали
стотине милиона УСА$. Smile
Па ништа није друго за очекивати него да су у стању да започну грађански рат како би својим
налогодавцима испунили "револуционарни" задаћу,односно упустили САД на своју територију
све у духу свијх фашистичких дједова. SmileНезависност и Русија су исти изговори као и
они који су се чули у Србији од стране оних који су по налогу Медлин Олбрајт примили 70
милиона долара за уништење државе.Украјина је далеко већа па је и износ сигурно већи и за
њега ће "демократе" ако треба покренути грађански рат без устручавања.

Такав примјер смо имали у Србији па зашто неби имали и у Украјини,а за примјер постоје
изјаве типа:Адам ЛеБор открива како су САД слиле 70 милиона долара у кофере српске опозиције у свом настојању да 2000. свргну југословенског лидера.  Smile
По наређењу Државне секретарка Медлен Олбрајт, успостављена је тајна Канцеларије САД за југословенске послове како би помогла у организацији устанка.
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 3510
Почему молчит Тимошенко? Ответ на этот вопрос будут искать до самого вечера. Ее появление на публике отменяется раз за разом, но информационные утечки делают свое дело. Вице-спикер Верховной рады от партии Тимошенко Николай Томенко отваживается на откровение. "Мы готовы действовать и как оппозиция, и другим способом, - сообщил он. - Нужно дождаться решения ЦИКа. Все наши действия будут оглашены сразу после официальных результатов. Видите, жизнь такая непростая, что начиналось с разницы 15%, а теперь разница - 2%".

http://www.vesti.ru/doc.html?id=340748&tid=65533

Једина шанса Тимошенкове да избегне затвор је да се задржи на власти. Уосталом против Тимошенкове и њене екипе је већ био покретан кривични поступак али га је прекинула револуција дугиних боја 2004г.

http://beta.novoteka.ru/?s=politics#nnn15010314
« Poslednja izmena: 09. Feb 2010, 00:41:18 od Persona grata »
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
Почему молчит Тимошенко? Ответ на этот вопрос будут искать до самого вечера. Ее появление на публике отменяется раз за разом, но информационные утечки делают свое дело. Вице-спикер Верховной рады от партии Тимошенко Николай Томенко отваживается на откровение. "Мы готовы действовать и как оппозиция, и другим способом, - сообщил он. - Нужно дождаться решения ЦИКа. Все наши действия будут оглашены сразу после официальных результатов. Видите, жизнь такая непростая, что начиналось с разницы 15%, а теперь разница - 2%".

http://www.vesti.ru/doc.html?id=340748&tid=65533

Шта си се одмах подбочио као да ти једини знаш руски па каже (главно):Тимошенко Николај Томенко
саопштио:Ми смо спремни дјеловати и као опозиција са другима поред себе-саопштио је он.Потребно је држати се саопштења ЦИК (централна изборна комисија).Све наше радње биће објављење након
официјелних резултата (ваљда званичних).Видите,живот је компликован  Smile остало је игра
бројкама и жал за прошлим временима (примједба преводиоца) Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.