Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Po kom kriterijumu birate svoje prijatelje?  (Pročitano 3975 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
napisah neki tekst ne citajuci temu i onda odlucih da procitam sta je napisano u prvoj poruci i videh da je napisano isto ono sto sam ja hteo samo drugim recima Smiley

nikad nisam birao drugare.... odrasli smo zajedno, isli zajedno u skolu, zajedno isli u grad, muvali devojke svasta radili zajedno... sa mnogima nemam mnogo zajednickih interesovanja ali se odlicno slazemo i uvek imamo o cemu da pricamo i tako vec 15 godina skoro svaki dan Smile iskreno imam par drugara sa kojima sam uspostavio veci kontakt preko fejsbuka ali znali smo se i od ranije i to samo sticajem okolnosti smo poceli da se druzimo bas .... bas je neobicna prica Smiley

uzecu naprimer mog najboljeg druga... on ne voli da zna previse informacija nego samo ono bitno ja sam suprotnost, on ima brdo para ja sam iz prosecne porodice, on je miran (do neke mere naravno) ja sam izrazito temperamentan, on se drogira prilicno puno mada sada samo travom Smile ja to konzumiram jednom u mesec dana maximalno i tako jos milion stvari ali  opet se smatramo najboljim drugovima i svasta bi uradili jedan za drugog Wink
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
LG Frizider
Citat
Prvi kriterijum je socijalna blizina. A ona podrazumeva bliska interesovanja, životne stavove, navike, hobije, pa i pripadnost određenim slojevima društva.

Па да и не. Ако ово наведено спада у социјалну близину онда бих рекао да то у мом случају не игра никаву улогу. Ја сам већ негде писао, пријатеље нисам упознавао и задржавао на омиљеном филму, прашку за судове или истоветним примањима. Чак сада када погледам људе које ја сматрам пријатељима и они мене поклапамо се у некој слободи конверзације, понашању, васпитању и пре свега рецимо смислом за хумор испред свих ових друштвено социјалних норми које су у неким тренутцима чак биле и дијаметрално различите.
« Poslednja izmena: 27. Dec 2009, 23:34:02 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung S8
Nikada nisam birao ortake na osnovu materijalnog, akademskog, ili po sloju drustva kome pripada.

Imam tri najbolja prijatelja i dve najjace prijateljice za koje oko vadim. To su mi ortaci i ortakinje iz detinjstva sa kojima sam odrastao.

A ovako sam upoznao koliko hoces ljudi. Ortak mi je pijani Mile koji bleji svako vece ispred dragstora, par puta mi je dodao 10, 20 dinara kada mi fali za zle.

Ortak mi je Cigo Stojan kod trafike na uglu sto prodaje fals Rolekse, Dragce i Gordana kajseve i slicno.

Dule iz Laze je takodje ortak. Ima neki blazi oblik sizofrenije, totalni je ludak, ponekada udje u dragstor i krene da baca i cepa paradajz. Kaze da mrzi paradajz, sta znam.

Inace druzim se sa svima iz bloka, sa skoro svima iz kraja.

Upoznao sam mnogo ljudi u zivotu, neke ovde preko foruma, neke na ulici, neke na faksu.

Drugare biram samo po tome kakvi su ljudi, a ne po tome koliko kesa imaju, sta voze, gde izlaze, sta rade, kojoj rasi pripadaju. Ne volim zle i dvolicne ljude.

Ako je covek dobar, spreman da ti pomogne, ispostuje te, onda je vredan tvog prijateljstva i obrnuto.

Postovanje je temelj svakog prijateljstva.
IP sačuvana
social share
Ako je nesto ocigledno, ne mora biti istinito.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N97
Pochetni tekst je skroz na mestu. Zapravo prijatelje i ne biramo vec nam se dese. Zadesi ti se neki uzorak i jedino u okviru njega se vrshi  medjusobna selekcija.
Kad smo klinci to je kraj u kojem zhivimo, eventualno kraj u kom ti zhive baba i deda a koji posecujesh redovno. Nakon toga sledi osnovna shkola, srednja, fax, kulturno-umetnichko drushtvo, sportski klub/teretana, firma u kojoj radish. Sve to spada pod pojam "proximity". Fax i posao se mogu podvesti pod isti socijalni sloj. Ljudi bez ikakve namere tezhe ljudima sa slichnim primanjima, jer se prosto krecu u istim krugovima.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Nismo se najbolje razumeli (odnosi se na Vanya i Thuga).
Ne govori se o tome da se prijatelji svesno biraju na osnovu pripadnosti određenom socijalnom staležu.
Kao - e ovaj je bogat, idem sad da se družim sa njim.

Radi se, naime, o okolnostima u kojima živimo i odrastamo. Kao što kaže Fahr, kraj u kom živimo, kraj u kome žive baba i deda, škola, faks... Sve su to socijalne zajednice, i prirodno je da upoznajemo i družimo se sa ljudima koji su članovi istih socijalnih zajednica čiji smo i mi član.

O tome govori socijalni kreterijum, a ne o svesnom biranju prijatelja na osnovu staleža.

IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
LG Frizider
Па онда исто тупимо и ти и ја сви само другачијим језиком, неко личним примером неко књишком дефиницијом Smile

И мислим да генерално људи мешају друштво и дружење са пријатељством.

То је уствари моја поента, јер дешава се да се социјална заједница мења, да више нисте близу физички, да неко почне да зарађају више, мање, никако а да пријатељства опстају. Ређе али опстају ако су права и ако нема сујете и зависти. Дакле ако се слажемо сви са патерном самог упознавања пријатеља преко социјалних заједница то није и нужно оно једино што те људе повезује током низа година у којима проживљавамо варијабилне аспекте животних околности.
« Poslednja izmena: 28. Dec 2009, 17:47:33 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
Apple 15
Istok je otkrio rupu na saksiji.
Bravo.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

cappo di tutti cappi

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6498
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung s3
Glupost  Smile
Prijatelji se ne biraju, vec nadju. Fluid isto kao i sa devojkom (pravom)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
secam se kada sam isao u gimnaziju, jedan decko je dosao iz drugog grada. Uzeo je da pise imena i prezimena ucenika iz razreda, pitajuci sta su ima roditelji. Poceo je da se druzi da decom doktora i uspesnih biznismena. Ovi ostali... (pogadjate) Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
LG Frizider
Citat
Ovi ostali... (pogadjate)

Је л могу ја еее...........залепили му жваку у косу, шпенадле у гиље за физичко, суперлепком спојили свеске, гасили му цигару у око, убацили у контејнер, марнули му мобилни па раскинули преко смс-а са девојком и кеви јавили да је побегао од куће код Паје локалног пајдомана Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.