BEOGRAD - Prvi čovek srpskog parlamenta Oliver Dulić po nacionalnosti, kako sam ističe, nije Hrvat već Jugosloven. Tako je, ničim neizazvan, Dulić razočarao svekoliku javnost, ali i medije u "lijepoj njihovoj", koji su se poslednjih dana prosto utrkivali ko će pre i više napisati o Hrvatu na čelu Skupštine Srbije!
Oliver Dulić pojasnio je u intervjuu za zagrebačku TV Nova da je poreklom samo delimično Hrvat, jer je iz mešanog braka. - Ne znam postoji li u Hrvatskoj nacionalnost Jugosloven, ali u Srbiji je to veoma popularno. I još nešto, ja sam i veliki jugonostalgičar i nadam se da ćemo jednog dana opet biti zajedno, ali u Evropskoj uniji - poručio je Dulić.
Na pitanje kako to da se Hrvatima u Vojvodini tokom predizborne kampanje obraćao kao svojim sunarodnicima, Dulić je rekao da ih kao Jugosloven tako doživljava. - Kad se obraćam Hrvatima, obraćam im se kao narodu kojeg sam i sam deo, tako se obraćam i ostalim narodima u zemlji i većinskom srpskom narodu - pojasnio je novi predsednik srpskog parlamenta i istakao da za njega nema razlike među građanima Srbije, bez obzira na nacionalnost.
Interesantno je da su pojedini mediji u Hrvatskoj u najznačajnije hrvatske političare u Srbiji uvrstili i bivšu potpredsednicu vlade Ivanu Dulić-Marković, za koju podsećaju da je rođena Zagrepčanka, ali i lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka. Za Čanka kažu da je on bio prvi značajniji hrvatski političar u Srbiji od raspada Jugoslavije, te da je njegova politička karijera ispunjena kontroverzama i izgredima.
(M. Ć.)
« Poslednja izmena: 12. Apr 2008, 16:31:18 od tiger2005 »
Ако је Курир верно,без вађења из контекста појединих речи или већих целина, пренео информацију,онда је г.Дулић са својом изјавом о Србима заувек себе запечатио као јадника! Хоћемо "демократију" ,ову и овакву,онда ће нама и даље,као и у титовој југославији,владати "овакви" беспризорни ликови.Завршиш високе школе,обучеш "оделце",набациш један "осмех" и то је као довољно да се води земља! То што си морални никоговић изгледа да ретко кога у овој земљи интересује!
« Poslednja izmena: 12. Apr 2008, 16:31:48 od bulajka »
Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети. (блажени Јосиф Вријеније)
Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Знаш Тигеру, ја стварно мислим да смо ми сви овде на Балкану иста говна само друге религије, исто тако сматрам да су све стране биле криве, јер за рат као и за љубав је било потребно двоје,док је у овом случају било троје! Зајебите ме више те патетике ко муслимани, све сте ви били јадни, мали , невини , Срби вас таманили а на крају, Срба има 3% ... одјебимо од те приче ... то што СВИ наши,ваши и њихови политичари скупљају јефтине политичке поене са тим кретенским изјавама ја немам ништа са тим ... Дулићева изјава ми јадна и патетична исто као и муслимаснко прављење позорнице и комерцијалног мегаспектакла од Сребренице и жртава тог злочина који се збио тамо! Тужно, јадно, бедно и јефтино! Кретенски је поредити злочине и ко је више починио, поготову да то раде Хрвати, јер вам се увек уста могу запушити - Јасеновцом и НДХ ... зато , боље да ћутимо, радимо, уживамо у животу и мислимо о томе како ћемо и где да путујемо!Злочин је злочин ... и ужасан је ... сви су их чинили!
« Poslednja izmena: 12. Apr 2008, 16:36:27 od bambyle »