Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Plivanje na Olimpijskim igrama 2008  (Pročitano 62318 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Ne radi za novac, neka novac radi za tebe!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Nokia 6260 Slide
Pelegrini postavila rekord na 200m

Italijanska plivačica Federika Pelegrini postavila je u kvalifikacijama novi svetski rekord na 200 metara slobodnim stilom.
Ona je deonicu od 200 metara preplivala za jedan minut, 55 sekundi i 4 stotinke, i tako popravila rekord Lore Manadu iz 2007. godine za sedam stotinki. Za sada je na Olimpijskim igrama u Pekingu na plivačkim takmičenjima oboreno osam svetskih rekorda.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Apple iPhone 3Gs
Ostojićevoj aplauzi, Marković podbacio

Najmlađa učesnica kvalifikacione trke na 200 metara slobodno na Olimpijskim igrama u Pekingu, srpska plivačica Milica Ostojić, postavila je u vremenu dva minuta, tri sekunde i 19 stotinki, državni rekord i na taj način u potpunosti ispunila očekivanja.

Srpska sportiskinja, koja je bila prijavljena sa najslabijim rezultatom od svih takmičarki, zauzela je treće mesto u prvoj kvalifikacionoj grupi, a za pobednicom trke Ukrajinkom Natalijom Huđakovom je zaostala 98 stotih delova sekunde.

U ukupnom plasmanu 16-godišnja Ostojić je zauzela 40. mesto, u konkurenciji 46 takmičarki. Pobednica kvalifikacija Italijanka Federika Pelegrini isplivala je trku za 1:55.45 minuta i za sedam stotih delova sekunde nadmašila dosadašnji svetski rekord Francuskinje Lori Manudu.

Po završetku trke Ostojić je rekla da je veoma umorna i da nije očekivala da postigne lični i državni rekord.

"Dobro sam se koncentrisla i dala maksimum. Sve mi je ovo čudno. Ja na Olimpijskim igrama, u ovom sjajnom bazenu, pa još obaram državni rekord. Odličan početak, nema šta", izjavila je mlada Beograđanka.

Za razliku od nje, iskusni 31-godišnji Vladan Marković nije uspeo ni da se približi državnom rekordu. On je u drugoj kvalifikacionoj trci u vremenu 2:03,12 zauzeo pretposlednje sedmo mesto, a za pobednikom trke Filipincem Džej Volšom zaostao je tri sekunde i 73 stotinke.

"To je vreme koje sam najčešće plivao ove sezone. Izgleda da je sezona bila dosta dugačka da bih održao formu. Dao sam maksimum, krenuo sam jako, prvih sto metara nisam kalkulisao, a u poslednjih 50 nisam više imao snage, pa sam završio sa dosta prosečnim vremenom. Očekivao sam, naravno, više ali u ovom trenutku to je to”, kazao je Marković, koji je državni rekord (2:00,11) postavio još 16. septembra 2000. na Olimpijskim igrama u Sidneju.

U ukupnom plasmanu Marković je zauzeo pretposlednje mesto. Pobednik kvalifikacija Majkl Felps, sa 1:53.70 postavio je novi olimpijski rekord.

Marković je primetio da je svetsko plivanje otišlo isuviše daleko da bi srpski takmičari, sa izuzetkom Milorada Čavića, mogli da budu konkurentni na međunarodnoj sceni.

"Plivanje je otišlo daleko, za našu uslove previše daleko i to više ne može da se stigne. Mnogo su ispred i mi moramo da radimo mnogo na svakom polju da bismo uhvatili korak sa njima, ali, na žalost, oni beže sve više”, zaključio je Marković.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
Plivanje 12 avgust:
4.00 - Polufinale 200 metara slobodno, žene.
4.13 - Finale 200 metara slobdno, muškarci.
4.20 - Finale 100 metara ledjno, žene.
4.28 - Finale 100 metara ledjno, muškarci.
4.45 - Finale 100 metara prsno, žene.
5.01 - Polufinale 200 metara leptir, muškarci.
5.23 - Polufinale pojedinačno mešovito 200 metara, žene.
12.30 - Kvalifikacije 100 metara slobodno, muškarci.
13.14 - Kvalifikacije 200 metara leptir, žene.
13.44 - Kvalifikacije 200 metara prsno, muškarci.
14.15 - Kvalifikacije štafeta 4 x 200, muškarci.
« Poslednja izmena: 12. Avg 2008, 04:33:56 od latifovich »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Želim da ispunim san

Milorad Čavić po treći put predstavlja svoju zemlju na Olimpijadi, a kako sam ističe došao je red da mu se ispuni san da se okiti medaljom na olimpijskim igrama

Ne pamti se kada je neko od srpskih sportista u tako kratkom roku pobrao simpatije javnosti kao što je to učinio Milorad Čavić. Ne samo zbog majice «Kosovo je Srbija» na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu, već zbog plivačkog umeća i još boljeg karaktera.

Prvi Srbin koji je 100 metara delfin isplivao za manje od 52 sekunde, discipline koja nam daje nadu da ćemo se radovati plivačkoj medalji, takmičenje u Pekingu započinje na istoj deonici, ali slobodnim stilom.

- Osećam se odlično,u dobroj sam formi i jedva čekam nastupe - kaže diplomirani politički ekonomista, sa mestom prebivališta na Floridi.

Svaka iole dublja priča o medalji u Pekingu započinje i završava se ipak sa delfin stilom na 100 metara.

- Mislim da će za finale biti potrebno vreme 51.6, a za medalju vreme 51.2, a ja to mogu da isplivam. Najveća konkurencija će svakako biti Majkl Felps, svetski rekorder Tim Kroker, Francuz Frederik Buske, Rus Andrej Serdinov. To će biti jedna od najuzbudljivijih trka na Olimpijskim igrama - kaže Čavić.

Sa vremenom 51.65 Čavić drži peti najbolji rezultat svih vremena u ovoj disciplini, a taj rezultat ostvaren u Beogradu 21. juna ove godine je četvrti najbolji ove sezone. Te činjenice daju dosta razloga za optimizam.

- Ovo je moja treća olimpijada, plivao sam u Sidneju sa 16 godina, u Atini sam ušao u polufinale, sad je red da ponovo odem korak dalje i uđem u finale. To je veliki uspeh, ali želim medalju. Kada sam se vratio plivanju posle dvogodišnje pauze samo sam razmišljao o tome kako da osvojim medalju u Pekingu. Sve ostalo sam osvojio, ostaje mi samo ovo i mislim da će se i taj san ispuniti - završava Čavić.

Kvalifikacije na 100 metara slobodnim stilom počinju u 12.30 po našem vremenu, a prva odmeravanja snaga na 100 metara delfin su na programu u četvrtak.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Jedan je Fidel

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 4447
Zastava Nishville
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Samsung Galaxy S
Citat

Ne samo zbog majice «Kosovo je Srbija» na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu

To prvenstvo je bilo u martu ove godine, otprilike u periodu kad se desavalo ono sranje sa Kosovom, zar ne?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Ne radi za novac, neka novac radi za tebe!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia 6260 Slide
Majkl Felps u trci za treće olimpijsko zlato u Pekingu

Američki plivač Majkl Felps (Mićael Phelps) će se, ukoliko sutra pobedi u disciplini 200 metara slobodnim stilom, pridružiti grupi najuspešnijih olimpijskih sportista svih vremena jer će mu to biti deveto olimpijsko zlato.

Felps (23) je medjutim u ozbiljnoj konkurenciji za obaranje još jednog rekorda: pokušaće da obori rekord ukupnog broj zlatnih medalja koje je bilo koji sportista osvojio na jednim Olimpijskim igrama. Dosadašnji rekord drži takodje američki plivač Mark Spic (Spitz) sa sedam zlatnih medalja.

Ako sutra pobedi, Felps bi mogao da ima već devet osvojenih olimpijskih zlata, računajući i prethodnu Olimpijadu u Atini. Time bi obezbedio mesto u grupi takvih sportskih velikana kakvi su bili Karl Luis (Carl Lewis), Mark Spic i Pavo Nurmi (Paavo).

Iako je u kvalifikacijama za sutrašnji meč Felps bio tek četvrti, novinarima je izjavio da ima potrebno samopuzdanje jer je čuvao energiju za pravi meč.

Majkl Felps je do sada u Pekingu već osvojio dve zlatne medalje: u trci 4 x 100 mešovito i u štafeti 4 x 100 mešovito. Današnje pobeda američke reprezentacije u štafeti otvorila je mogućnost Felpsu da osvoji osam zlatnih medalja u Pekingu.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
Dobro pocelo za Amerikance danas, Natali Kolin, Aron Pirsol i Majkl Felps tri zlata  Smile

Felps postavio i svetski rekord na 200m slobodno

Michael Phelps (USA) 1:42:96
Park Tae Hwan (Korea) 1:44:85
Peter Vanderkaay (USA) 1:45:14

Boldovane je plivao i osvojio zlato:

• 400-Meter Individual Medley
  • 4×100- Meter Free Relay
  • 200-Meter Freestyle
  • 200-Meter- Butterfly
  • 4×200-Meter Free Relay
  • 200-Meter Individual Medley
  • 100-Meter Butterfly
  • 4×100-Meter Medley Relay

« Poslednja izmena: 12. Avg 2008, 05:05:16 od latifovich »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
100m ledjno, zene:

100m ledjno, muskarci:

100m prsno, zene:

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
Kad i dali nastupa onaj erik mosambi
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

i sirom otvorenih ociju ne vidim nista...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia N95 8gb
Злато за Лајзел Џонс на 100 метара прсно

Аустралијска пливачица Лајзел Џонс освојила је златну олимпијску медаљу у трци на 100 метара прсно.

Аустралијанка Лајзел Џонс је трку испливала у времену од једног минута, пет секунди и 17 стотинки.

Американка Ребека Сони освојила је сребрну медаљу са временом 1:06.73, док је Мирна Јукић из Аустрије дошла до бронзаног одличја у времену 1:07.34.

Izvor: RTS
IP sačuvana
social share
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.