Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 13:55:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Plata ubjedljivo najniža u srbiji  (Pročitano 24224 puta)
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
yetyou,
ti se samo tješi da je u Hrvatskoj gore ,od te mržnje vjerojatno i živiž.
štruca kruha(valjda vekna) iznosi oko 1--1,2 eura a ima i neki polubjeli ili crni koji su ispod 1 eura.
Zašto imaš potrebu izmišljati,sve je lako provjerljivo
Гдје сам ја то написао да је у Србији или Републици Српској боље него ли у Хрватској а колико знаш најбоље говори твој манијакални пост гдје си умислио да сам нешта рекао шта нисам. Smile
Иначе,пиче ти суграђани преко Саве,купују од шибице до алкохола и препродају до града Загреба а
ријеч је о Броду који је удаљен неких 200 километара или напријед-назад најмање 20-так литара
горива.
Ма ви сте за нас Монте-Карло једино вас јебе што морате да би преживјели правити све могуће и
не могуће калкулације а ја измишљам од ријечи до ријечи јер то тако волим,мрзим и патим за благостањем у којем се ти налазиш. Smile
У праву си лако је провјерљиво па нам реци колико кошта кутија Ронхила или литра млијека директно
са Алпи,евентуално станарина у фуцкинг Делницама-Горском Котару за Загреб или Сплит БИГ вукојебини. Smile

П.С
Ја то знам али ради оних обманутих србијанаца или глупих босанчероса,ПЛЕАСЕ. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Citat
Сплит БИГ вукојебини.

тешка вукојебина Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
ALHEMIJA STATISTIKE
Dolazak MMF-a – prilika za molećivo traženje dozvole da se troši ili racionalno suočavanje sa surovom stvarnošću

U iz­ja­vi ko­ja će bi­ti upam­će­na, pre­mi­jer Mir­ko Cvet­ko­vić ka­že da smo „for­mal­no i sta­ti­stič­ki“ iza­šli iz kri­ze pri­zna­ju­ći da se to u obič­nom ži­vo­tu još ne ose­ća.  To bi ot­pri­li­ke bi­lo isto kao da vam sto­ma­to­log ka­že da je zu­bo­bo­lja pro­šla a vi od bo­la i da­lje ne mo­že­te da spa­va­te.

Da li Pr­vom mi­ni­stru ima ne­ko da pre­ne­se šta lju­di mi­sle i ka­ko ži­ve? Da li gle­da te­le­vi­zi­ju i či­ta no­vi­ne? Upor­no se bu­sa­mo u gru­di da smo „li­de­ri u re­gi­o­nu“, ali is­pa­da da smo ma­hom li­de­ri na na­čin na ko­ji to ne bi­smo že­le­li:

Sr­bi­ja ima naj­ve­ću in­fla­ci­ju, naj­vi­še ne­za­po­sle­nih, naj­ni­ži bru­to do­ma­ći pro­iz­vod po sta­nov­ni­ku i naj­ni­že za­ra­de u re­gi­o­nu.  Ima vi­še od 700. 000 si­ro­ma­šnih, naj­jef­ti­ni­ju rad­nu sna­gu, naj­ma­nje pla­te i naj­sku­plje go­ri­vo.  Go­to­vo da ne­ma in­du­stri­ju, a upr­kos sto­ti­na de­se­ti­na mi­li­o­na uba­če­nih evra Na­rod­ne ban­ke, di­nar je pao na naj­ni­že gra­ne u 11 go­di­na po­sto­ja­nja evro­mo­ne­te.

Ali, ni­je slu­čaj­no pre­mi­jer raz­u­zda­no op­ti­mi­stič­ki po­žu­rio da ob­zna­ni uspe­šnost nje­go­ve ku­re le­če­nja ane­mič­ne srp­ske pri­vre­de i is­pra­žnje­nog bu­džet­skog dže­pa.  Sti­gla je de­le­ga­ci­ja MMF-a.

Cvet­ko­vić je pa­žlji­vo oda­brao tre­nu­tak da sta­ti­sti­kom oja­ča ar­gu­ment da bi od­mr­za­va­nje pen­zi­ja i pla­ta u jav­nom sek­to­ru do kra­ja go­di­ne ima­lo sti­mu­la­tiv­no dej­stvo po eko­no­mi­ju.  Ak­ti­vi­ra­ni umi­ro­vlje­nik, ko­a­li­ci­o­ni Kr­ko­ba­bić, ne da svo­ju iz­bor­nu pen­zi­o­ner­sku ba­zu iako je sva­kom ja­sno da je su­vi­še ma­lo za­po­sle­nih Sr­ba ko­ji mo­gu da su iz­bo­re za op­šti pro­spe­ri­tet.

Me­đu­na­rod­ni mo­ne­tar­ni fond ne­ma ni­šta pro­tiv da tro­ši­mo, ali po­sta­vlja isto pi­ta­nje kao i sva­ki iole ra­ci­o­na­lan sta­nov­nik ove ze­mlje: oda­kle?

Da mo­žda i na ovom pla­nu džo­ker ni­je pro­da­ja „Te­le­ko­ma“? Vi­dim da se sva­ko­dnev­no umno­ža­va­ju obe­ća­nja da će taj no­vac bi­ti upo­tre­bljen za ovo ili za ono.  Spi­sak je već po­du­ži.

Isti­na je me­đu­tim bol­na.  „Pa­re ni­su pro­blem, pa­ra ne­ma­mo“, što bi re­kao na­slov u „Po­li­ti­ci“ od sre­de ko­ji ver­no osli­ka­va na­šu si­tu­a­ci­ju.

Go­stu­ju­ći tim ni­je po­no­vo u Be­o­gra­du da bi slu­šao obe­ća­nja, već da bi utvr­dio šta se kon­kret­no ura­di­lo na pla­nu šted­nje, a ne pla­ni­ra­nja do­dat­ne po­tro­šnje.

Gle­da­ju­ći to­kom uvod­ne TV se­an­se na­sme­ja­no li­ce srp­skog pre­mi­je­ra i uč­ti­vo na­sme­še­ne li­ko­ve iz MMF-a, pod­se­tio sam se opi­sa ne­dav­nog su­sre­ta ugled­nog grč­kog pro­fe­so­ra eko­no­mi­je i nje­go­vog sa­go­vor­ni­ka, glav­nog pre­go­va­ra­ča MMF-a, u sa­li atin­skog ho­te­la „Ve­li­ka Bri­ta­ni­ja“.

Grk je go­stu re­kao da bi ra­di­kal­no sma­nji­va­nje za­ra­da ima­lo tok­sič­ne po­sle­di­ce po na­ci­o­nal­nu pri­vre­du ko­ja je iona­ko u ko­ma­to­znom sta­nju.  Upo­zo­rio je da će ve­li­ko spre­ma­nje bu­dže­ta uni­šti­ti po­sled­nje da­ma­re eko­nom­ske sna­ge Grč­ke ko­joj su po­treb­ne ino­va­ci­je i in­ve­sti­ci­je.

Da­nac ni­je bio im­pre­si­o­ni­ran.  Do sa­da je već pre­go­va­rao o pa­ke­ti­ma po­mo­ći Islan­du, Ukra­ji­ni i Ru­mu­ni­ji i ja­sno je dao do zna­nja da je do­šao da bi Grč­koj na­met­nuo ri­go­ro­zni plan šted­nje, a ne da bi raz­go­va­rao o du­go­roč­nim pro­gra­mi­ma raz­vo­ja.

Bio je to, ta­mo i ov­de, su­kob sta­rih ide­a­la pro­spe­ri­te­ta za­sno­va­nog na kre­di­ti­ma i ši­ro­ko­gru­doj dr­ža­vi, s jed­ne stra­ne, i či­nje­nič­nog sta­nja ko­je po­ka­zu­je da je do­šlo vre­me pla­ća­nja ra­ču­na i ste­za­nja ka­i­ša.

Me­đu­na­rod­ni mo­ne­tar­ni fond je već ras­kli­ma­tao ram svog 2,9 mi­li­jar­di evra vred­nog stend­baj-aran­žma­na sa Sr­bi­jom.  Sa­gla­sio se da bu­džet­ski de­fi­cit ove go­di­ne mo­že da bu­de 4,5 od­sto, iako je ra­ni­je pla­ni­ran na ni­vou od če­ti­ri pro­cen­ta bru­to na­ci­o­nal­nog pro­iz­vo­da.

Ume­sto da se dr­ži ri­go­ro­znih me­ra šted­nje, da ma­sov­ni­je ot­pu­šta hi­lja­de bi­ro­kra­ta, da ako tre­ba sma­nji vla­du, da po­ve­ća­va po­re­ze, da po­ku­ša da sti­mu­li­še pro­iz­vod­nju i otva­ra no­va rad­na me­sta, Cvet­ko­vi­ćev ka­bi­net je od­mah star­to­vao sa ide­jom da tih 0,5 pro­ce­na­ta po­pu­ni po­tro­šnjom.

Za­što? Za­to što vla­da sve vi­še raz­mi­šlja o iz­bo­ri­ma 2012.  Upla­še­no be­ži od ko­re­ni­tih i bol­nih re­for­mi.  Vi­še joj od­go­va­ra ku­po­vi­na so­ci­jal­nog mi­ra.  To što se mir ku­pu­je po­zajm­lje­nim pa­ra­ma ko­je će su­tra mo­ra­ti da se vra­te, kao u Grč­koj, o to­me će se raz­mi­šlja­ti pre­ko­su­tra.  Po­sle iz­bo­ra.

Šted­nja dr­ža­ve je uvek i svu­da ne­po­pu­lar­na.  Za­mr­za­va­nje ili sma­nji­va­nje pla­ta i pen­zi­ja, ot­pu­šta­nja.  Valj­da za­to po­li­ti­ča­ri vi­še vo­le da ri­zi­ku­ju i da se du­go­vi­ma su­prot­sta­ve uz po­moć no­vih za­du­ži­va­nja, ili in­fla­ci­je.  Što jed­no­stav­no zna­či štam­pa­njem nov­ca.

Zbog pa­da vred­no­sti di­na­ra i sko­ka ce­ne go­ri­va već ima­mo na­ja­vu se­ri­je po­sku­plje­nja.  Ka­da ce­ne ra­stu, ka­že jed­na ško­la mi­šlje­nja, vla­de pri­ku­plja­ju vi­še pa­ra, što po­ja­ča­va spo­sob­nost ot­pla­te du­go­va či­ja vred­nost sva­ko­dnev­no opa­da.

Me­đu­na­rod­ni mo­ne­tar­ni fond to­me ni­je sklon, po­seb­no ne po­sle Grč­ke.  Sr­bi­ji, sve če­šće se ču­je, pre­ti du­žnič­ka kri­za.

Ne za­bo­ra­vi­mo da je po­vla­če­nje dru­ge tran­še MMF-ovog kre­di­ta pro­šlog sep­tem­bra bi­lo su­spen­do­va­no upra­vo za­to što vla­da ni­je sma­nji­va­la po­tro­šnju.  Ta­ko je bu­džet­ski de­fi­cit 2009.  do­sti­gao 4,5 ume­sto tri od­sto – što je bio pla­ni­ra­ni cilj do­go­vo­ren da bi Sr­bi­ja do­bi­la MMF-ov kre­dit, „po­sled­nje re­še­nje“ ka­ko bi re­kao po­zna­ti eko­no­mi­sta Stiv Han­ke.

Sa­da se po­no­vo pre­go­va­ra.  Me­đu­na­rod­ni mo­ne­tar­ni fond je tu da utvr­di ko­li­ko se Sr­bi­ja dr­ži obe­ća­nja da­tih ka­da je ugo­vor pot­pi­san.  Ne­ki amand­ma­ni su mo­gu­ći, ali ne i su­šti­na ko­ja pod­ra­zu­me­va šted­nju.

Za­vo­đe­nje fi­nan­sij­ske di­sci­pli­ne po evro­zo­ni je za Sr­bi­ju i nje­nu evrop­sku am­bi­ci­ju do­bra ili lo­ša vest, za­vi­si.  Do­bra – jer još pre­ci­zni­je zna­mo šta ne sme­mo da ra­di­mo.  Lo­ša – jer bi se bez od­luč­ne re­for­me do­dat­no uda­lji­li od Evro­pe.

Pot­kraj ne­de­lje, da li zbog ne­po­pu­stlji­vo­sti MMF-a ili sa­gle­da­va­nja re­al­no­sti, usle­dio je glas eko­nom­skog ra­zu­ma.  Pre­mi­je­rov sa­vet­nik Ju­rij Ba­jec je – isti­na u kon­di­ci­o­na­lu – sa­op­štio da bi pla­te i pen­zi­je ipak tre­ba­lo da osta­nu za­mr­znu­te do 2011, ka­ko je i do­go­vo­re­no, a da bi mo­gle da se po­ve­ća­ju je­di­no uko­li­ko naš BNP ove go­di­ne po­ra­ste iz­nad pla­ni­ra­nih dva od­sto.

Ka­ko­god bi­lo, tre­ba ima­ti na umu po­u­ke ko­je nu­de Ru­si­ja 1998.  i Ar­gen­ti­na 2001: spo­ra­zu­mi s MMF-om su po­sled­nja na­da, ali ne i ko­nač­no re­še­nje.  Sve ipak naj­vi­še za­vi­si od mu­dro­sti na­ci­o­nal­nih vla­da.

Ne znam ka­ko će se na kra­ju za­vr­ši­ti ovi be­o­grad­ski pre­go­vo­ri, ali upr­kos sig­na­la ra­zu­ma i fi­nan­sij­ske ra­ci­o­nal­no­sti uvek stra­hu­jem od la­ko-će­mo-men­ta­li­te­ta ko­ji je naj­o­pa­sni­ji ka­da je u slu­žbi dnev­ne po­li­ti­ke.

ja inace imam milione, tako da me se ovo ne tice, al eto da postujem nesto. . . .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Јесте имаш милионе а нову тастатуру не купујеш из принципа Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Јесте имаш милионе а нову тастатуру не купујеш из принципа Smile
Ма то је бизнис.ба  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Alcatel 
Impozantni rezultati Mirka Cvetkovića, umal ne napisah Marijanovića. Smile
« Poslednja izmena: 24. Maj 2010, 08:09:54 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
"Јок' ја...ја и даље мислим да наш народ нема појма да је у Хрватској векна 450 гр. 2.00 евра "
ovo je tvoj teks koji si izmislija.
Ronhil-ne znam jer ne pušim
Mliko-oko 0,7 eura
coca cola 2l--1.6 eur
brašno 1kg-0.3 eura
dnevne novine-0,9
burek-1,6
pogled na more-besplatan(džabe)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
 Smile ...Ko nam je kriv sto jos nismo napravili uniju sa Rusijom .  Smile
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Jebes i EU i Rusiju za ovako nesto smo sami krivi

U drzavi u kojoj hara monopol na osnovne zivotne proizvode(mleko, hleb,...) a privatnik odredjuje kolika ti je plata mimo drzavnih pravila i ne moze da bude bolje stanje sto se tice standarda
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Jebes i EU i Rusiju za ovako nesto smo sami krivi

U drzavi u kojoj hara monopol na osnovne zivotne proizvode(mleko, hleb,...) a privatnik odredjuje kolika ti je plata mimo drzavnih pravila i ne moze da bude bolje stanje sto se tice standarda

Jebes dryavu u kojoj gradjani usled medijske blokade ne mogu da vide kako se sa monipolistima obracunava Putin .  Smile

Путин: тарифы монополий не должны ложиться бременем на граждан - danasnja izjava ....
« Poslednja izmena: 24. Maj 2010, 17:25:22 od G-H-O-S-T »
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 13:55:30
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.