Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: pitanje-koji auto je po vama za zenu?  (Pročitano 12864 puta)
Zvezda u usponu

905. члан форума по реду!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Bresno Polje, Trstenik, Rasinski okrug, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One M9
A ovo Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

zastava.jpg
(56.2 KB, 462x600)
IP sačuvana
social share

"Potreban nam je novi socijalni konsenzus, odlaganje svih sporova i sukoba, zavrtanje rukava, uvođenje reda" Dr. Zoran Djindjic
Pogledaj profil WWW Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Uvek nasmejana

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 161
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Recimo neki na daljinski Smile

Salim se.
Ja takodje cesto vozim CH - SER. Preporucio bih ti malo jaci auto. Mali automobili su predvidjeni za gradsku voznju. Ako cesto putujes za Srbiju mali auto ce ti vrlo brzo riknuti jedino ako budes vozila 80km/h. 2000cm3 je OK za duge relacije. Koliko love dajes za kola? Polavan, nov?

Spremna sam da dam do 25.000 eura. Nov naravno. Kad vec dajem te pare, mislim da je bolje da vas pitam za savet. Da se ne zeznem.....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Uvek nasmejana

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 161
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
A ovo Smile

a ovo mozi moj tata u Srbiji, tako da znam sve njegove ´´pogodnosti´´ Nisam spremna da rizikujem svoj zivot na taj nacin. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Hoce li ovo nekada proci?

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3760
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.5
mob
BlackBerry 
polo
IP sačuvana
social share
Ко рескира профитира... Србија Србима, Европа Европљанима...
Heart Breaker...

U kafileriji se neprekidno ubijaju psi i to ne agresivni,
već SVI.
Štenci stari mesec, dva, veliki, mali, mešanci i rasni, bez izuzetka, posle sedam dana biće ubijeni injekcijom otrova!
U proseku između 50 do 200 pasa ubiju nedeljno!
Više od 7 000 pasa ubiju godišnje u kafileriji u Beogradu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

=)

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4232
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6210
sa ovim autom ces biti faca kad ti kazem...
Evo sve podatke o njemu..
Dakle cijena je oko 18.000EUR

MODEL   1,6i 110 KS

Čisti užitak u vožnji

Mazda si može pripisati u zasluge što je uvođenjem na tržište prvog MX-5 1989. g. ponovno udahnula novi život jednom segmentu vozila koji se već odavno smatrao mrtvim. U međuvremenu su se pojavili mnogi oponašatelji. Vožnja u roadsteru danas se opet ubraja u vrhunski užitak. Doživljaj lijepih krajolika, pogled na ono što vrijedi vidjeti iz otvorenog dvosjeda i naravno, uživanje u brzom svladavanju zavoja ponovno izaziva veselje u zajednici zakletih pasioniranih obožavatelja.
Vodeći na tržištu

Mazdin klasik je nepobjediv u ovoj klasi vozila i sa 600.000 prodanih vozila na svjetskom tržitu i nadalje kao i prije vodi ispred ostalih. Ni jedan konkurent ne može se ni približno približiti ovim brojkama. Zbog toga MX-5 briljira od prošle godine i kao najkupovaniji roadster svih vremena u Guinnessovoj knjizi rekorda.

Glavni razlozi zašto su se kupci u roadster-segmentu odlučili za MX-5 su vrhunske vozne odlike, nedostižna pouzdanost i naravno, izvanredan odnos cijene u odnosu na učinkovitost.

Modernizacije na MX-5 F/L modelu su decentne iako predstavljaju dosljedni daljnji razvoj provjerenog koncepta. Zahvati su izvedeni na vanjskom dizajnu, na oblikovanju unutrašnjeg prostora, na komandnoj ploči i na sjedalima, a dotjerana je i tehnika.
Izvana

MX-5 najmlađe generacije upada već na prvi pogled u oči zbog svojih novih branika, novih prozirnih glavnih svjetala kao i zbog nove izvedbe stražnjih svjetala.
Oprema/sigurnost

Serijska oprema poboljšana je kod Facelift (unapređenog) modela za električne podizače prozora i električnu antenu. U svezi sa sigurnosnom tehnikom sada se i u MX-5 (kao i u svim drugim Mazdinim osobnim automobilima) u serijsku opremu ubraja i automatsko isključivanje zračnog jastuka.
MX-5 1,8i 16V Sport

MX-5 1,8i 16V model Sport zaslužuje posebnu pozornost. Ovdje su povezani najveće zadovoljstvo u vožnji, izvanredne značajke motora i profinjena oprema. Ovaj model nudi, pored jačeg motora s promjenljivim upravljanjem ventila i šestostupanjskog mjenjača, aluminijske naplatke s 205/45 R 16 gumama, kožnata grijana sjedala, Nardijevo kožnato kolo upravljača, dijagonalnu potporu za dodatno ukrućivanje voznog postroja i karoserije, kromirane unutrašnje ručke vrata i daljinsko upravljanje središnjeg zaključavanja s dvostrukim zabravljivanjem.

Unaprijeđeni motori

Opsežna poboljšanja motora s optimalizacijama na sustavima ubrizgavanja, na usisnim kanalima i na upravljačkim uređajima čine novi MX-5 uz jednaku potrošnju goriva agilnijim i prije svega značajno podnošljivijim za okoliš.

--------------------------------------------------------------------------------

1,6i 16V

Motor 1,6i 16V proizvodi nepromijenjenih 110 KS. On ubrzava MX-5 za 9,7 sekundi od 0 do 100 km/h, što odgovara poboljšanju od minus 0,8 sekundi. Kombinirana potrošnja od 6,6 litara je jednako tako kao i najveća brzina od 191 km/h jednaka kao i u prethodnom modelu. Zahvaljujući dodatnom katalizatoru smještenom u blizini motora s drugom Lambda-sondom značajno su smanjene vrijednosti emisije štetnih plinova i nalaze se do 79,3 % ispod zakonom propisane granične vrijednosti iz EURO III. (Mazda na taj način nastavlja simpatičnu tradiciju u segmentu sportskih vozila. Naime, već je MX-3 ispunjavao u ranim devedesetim godinama, bez zakonske prisile, odredbe iz EURO III i to onda kada je upravo EURO II postao tema dana.)

Unutrašnjost

U unutrašnjosti su novosti ispale značajno temeljitije. Sjedala su napravljeno iznova i sada imaju integrirane oslonce za glavu. To donosi sa sobom prednost da je vrat i bez vjetrobrana dobro zaštićen. Komandna ploča djeluje modernije zbog bijelih upuštenih brojčanika obrubljenih kromom. Nove skale s brojkama mijenjaju svoju boju zavisno o stupnju zatamnjenja od crne preko zelene s crnim obrubom do svijetlocrvene. Istovremeno se mijenja i boja brojčanika. Pri dnevnom svjetlu brojčanici su bijeli, u sutonu svjetlucaju u kremastim bojama a po noći nestaju i postaju crni.

U novu konzolu serijski je ugrađen modularni radioaparat s dva zvučnika i s dva visokotonca koji se po želji kupca mogu proširiti s kasetofonom i CD-playerom odnosno CD-changerom.

DIMENZIJE

Dužina mm 3975
Širina mm 1680
Visina mm 1225
Razmak osovina mm 2265
Razmak kotača, sprijeda mm 1405 (1415)
Razmak kotača, straga mm 1430 (1440)
Prostor za noge, sprijeda mm 1086
Prostor za glavu, sprijeda mm 942
Prostor za ramena, sprijeda mm 1262
Obujam prtljažnika (VDA) litra 144
Obujam spremnika goriva litra 50

MASE

Vlastita težina kg 1040
Maks. dozovoljena ukupna masa kg 1250
MOTOR
Gradnja motora   R4 DOHC
Provrt × hod mm 78,0 x 83,6
Ukupni obujam cm3 1598
Maks. snaga kod 1/min (EEC) KS 110 / 6500
Maks. snaga kod 1/min (EEC) kW 81 / 6500
Maks. okretni moment kod 1/min (EEC) Nm 134 / 5000
Stupanj kompresije   9,4 : 1
Vrsta goriva ROZ 95
Količina ulja u motoru litra 3,6
Količina rashladne tekućine litra 5,8
Sustav paljenja   beskontaktni
Generator struje V / A 12 / 80
Elektropokretač kW 1,0
Akumulator V / Ah 12 / 110

MJENJAČ

Tip   M5
Prijenos 1. stupanj 3,136
2. stupanj 1,888
3. stupanj 1,330
4. stupanj 1,000
5. stupanj 0,814
hod unatr. 3,758
Pogonska osovina  4,100
Spojka   jednolamelna suha spojka

UPRAVLJANJE

Tip (upravljanje zubnom letvom)   s ojačivačem zavisnim o broju okretaja motora
Okretaja od graničnika do graničnika  2,6
Krug okretanja m 9,7
KOČNICE   ABS
Tip, sprijeda  disk s unutrašnjim provjetra-
vanjem
Tip, straga  disk, masivni
Promjer sprijeda / straga mm 255 / 251 (270 / 276)
Kočna površina sprijeda / straga cm2 172 / 104 (184 / 116)
Ojačivač sile kočenja palac " 7 + 8 (Smile
Ručna kočnica  mehanička s djelovanjem na stražnje kotače

VOZNI POSTROJ

Izvedba   samonoseća čelična konstrukcija
Ovjes kotača sprijda   pojedinačni kotač / dvostruki poprečni upravljač
Ovjes kotača straga   pojedinačni kotač / dvostruki poprečni upravljač
Amortizeri sprijeda / straga   plinski, pod tlakom, dvoradni
Stabilizatori sprijeda / straga   torziona motka
Naplaci   5,5JJ x 14 (6,5JJ x 16 Alu)
Gume   185 / 60 R 14 (205 / 45 R 16)
Zamjenski - pričuvni kotač   T 115 / 70 D 14 (T 150 / 70 D 15)

VOZNA SVOJSTVA

0 - 100 km/h sekunda 9,7
Najveća brzina km/h 191

POTROŠNJA PREMA MVEG-u / 1999 / EG

U gradu l/100km 10,2
Izvan grada l/100km 6,4
Kombinirano l/100km 7,8
Emisija CO2 g/km 188

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

IMG_1103.jpg
(95.94 KB, 600x450)
IMG_1106.jpg
(104.32 KB, 600x450)
IMG_1107.jpg
(102.6 KB, 600x450)
IMG_1108.jpg
(108.8 KB, 600x450)
IMG_1109.jpg
(93.32 KB, 600x450)
mx51.jpg
(103.98 KB, 600x450)
IP sačuvana
social share
Reality Beats Fiction By Far
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Uvek nasmejana

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 161
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Uf sto je dobar........prelep je.....super...... sad si bas bacio u rebus. Inace, necu ja da budem faca (to je za muskarce Smile, ja vise zelim komfor, lep izgled, sigurnost i eleganciju.... sta ces zensko sam pa izvoljevam Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

=)

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4232
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6210
a cuj.. ima ga moj radni kolega i jako je zadovoljan sa njime.. ja sam se jednom u njega vozio i auto je stvarno fenomenalan!!uzitak se je vozit u takvome autu..
A i siguran je!dobio je 4 od 5 zvijezdica na testu sigurnost.. mozes pogledati ovdje http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=8&id2=120

Sretno sa odabirom auta.. ja da imam 25.000 bi kupio ovog auta odmah..
IP sačuvana
social share
Reality Beats Fiction By Far
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

905. члан форума по реду!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Bresno Polje, Trstenik, Rasinski okrug, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One M9

Spremna sam da dam do 25.000 eura. Nov naravno. Kad vec dajem te pare, mislim da je bolje da vas pitam za savet. Da se ne zeznem.....

Ako si spremana da das tolike pare onda ti ja preporucujem najbolje, najkvalitetnije, najtrajnije, naravno Mercedes Benz a-klase ili b-klase. Tu bi modlo da upadne jos Golf V, Audi a3, Mini Couper S ili BMW serije 3 pa biraj
IP sačuvana
social share

"Potreban nam je novi socijalni konsenzus, odlaganje svih sporova i sukoba, zavrtanje rukava, uvođenje reda" Dr. Zoran Djindjic
Pogledaj profil WWW Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Mobilni Manijak

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 7252
Zastava Makedonija
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
mob
Samsung S6 & Lumia 9
peugeot 107
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Uvek nasmejana

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 161
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Momci hvala vam puno. Znala sam da pitam prave ljude. Pa ko se razume bolje u kola od muskaraca. Za neke modele koje ste mi preporucili nasam ni cula a kad sam ih pogledala odusevila sam se kako pogadjate moj(zenski ukus).....carevi ste.....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.274 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.