Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 07:49:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pitanja koja ne smeju da se pitaju  (Pročitano 15495 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Duša nije materijalna.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Pa, od cega je sacinjena?  (moze biti i transcendentni materijal)  Ako je posedujes, sigurno znas odgovor.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Bilo bi lepo da eksplicitnije navedes...

Pr. pitas ga- "Ko sam ja?" I sta ti on odgovori?

Mislim da sam eksplicitno i rekao.Razmišljanje nije ništa drugo, nego razgovor sa Bogom.Znači,i ti celog života razgovaraš sa Bogom,samo to zoveš razmišljanje.A na pitanje - "Ko sam ja?",dobio sam odgovor da sam duh i telo.

pa ,ako je ovo shto si dosad pisao poteklo od tvog "boga" ,sve mi se chini da spomenuto bozanstvo i nije od najinteligentijih Smile Smile vec sam se duboko razocharao u njega Smile Smile

Ako za tebe Priroda nije inteligentna stvar,zašto onda tvoja "inteligentna" božanstva ne naprave jednu muvu?A ja sam ovde samo približno rečima opisivao stvari i to kako sam ih ja shvatio,pa ako nisam uspeo da ti dočaram,šta da se radi.

uhm... a koja su to pitanja??

Jel' može malo određenije?

to pitanje ne sme da se pita Smile Smile

Baš da vidim kome ćeš da zabraniš da to pita.

a shta cesh da budesh kad telo umre i duh ischili iz njega ? Smile "to" sa chim razgovarash nije priroda svakako ,a nije ni mnogo pametno . muve niti nastaju niti nestaju ,niti su stvorene niti stvaraju ,niti postoje niti ne postoje .na koje zabranjeno pitanje mislish ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Pa, od cega je sacinjena? (moze biti i transcendentni materijal) Ako je posedujes, sigurno znas odgovor.

Sačinjena je od nečeg što ja ne mogu da shvatim.A zašto bi ja sigurno znao odgovor ako je posedujem?

a shta cesh da budesh kad telo umre i duh ischili iz njega ?

Valjda duh. Smile

"to" sa chim razgovarash nije priroda svakako ,a nije ni mnogo pametno .

Kad bi samo mogao da objasniš na osnovu čega si izvukao takav zaključak...

muve niti nastaju niti nestaju ,niti su stvorene niti stvaraju ,niti postoje niti ne postoje .

Znači,meni se samo sve to priviđa? Smile U svakom slučaju,ne razumem tvoju logiku.Kako ja to vidim muvu,a ona ne postoji?

na koje zabranjeno pitanje mislish ?

Možda sam ja nešto pogrešno shvatio,ali devojka je postavila pitanje "a koja su to pitanja?",a ti si joj rekao da "to pitanje ne sme da se pita".Ja ne znam da postoje neka zabranjena pitanja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Pa, od cega je sacinjena? (moze biti i transcendentni materijal) Ako je posedujes, sigurno znas odgovor.

Sačinjena je od nečeg što ja ne mogu da shvatim.A zašto bi ja sigurno znao odgovor ako je posedujem?

Tvrdis da razgovars s Bogom, u sebi, i da ti on daje odgovore... Pa, kako sada ne znas odgovor na tako jednostavno pitanje?
O cemu onda razgovarate, ako ti to ne mozes da shvatis?
Da li iz toga proizlazi da ti ne mozes nista shvatiti? (Mislim na ono sto ti Bog govori.)
Mozda on tebi govori neke velike istine....

Ne bi trebalo da tvrdis da razgovars s njim i da ti on daje odgovore- ako nisi u stanju da ih definises.

~Malo me sarkazam poneo... Dok sam jos uvek fina- stajem.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10

a shta cesh da budesh kad telo umre i duh ischili iz njega ?

Valjda duh. Smile

muve niti nastaju niti nestaju ,niti su stvorene niti stvaraju ,niti postoje niti ne postoje .

Znači,meni se samo sve to priviđa? Smile U svakom slučaju,ne razumem tvoju logiku.Kako ja to vidim muvu,a ona ne postoji?

na koje zabranjeno pitanje mislish ?

Možda sam ja nešto pogrešno shvatio,ali devojka je postavila pitanje "a koja su to pitanja?",a ti si joj rekao da "to pitanje ne sme da se pita".Ja ne znam da postoje neka zabranjena pitanja.

da bi duh mogao da deluje mora da se nekako materijalizuje ,odnosno treba mu neko telo . ali i duh i telo se vechito menjaju ,tako da odgovor ja sam duh i telo nije bash mudar ,jer moze da se pita koji duh i telo ....

shto se tiche muva - muve takve kakve ih ti vidish postoje samo za tebe ,moje su vec drugachije Smile

a shto se tiche pitanja ,jesi li ti operisan od humora kad ne shvatash shalu ? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49983
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24

Tvrdis da razgovars s Bogom, u sebi, i da ti on daje odgovore... Pa, kako sada ne znas odgovor na tako jednostavno pitanje?
Da li iz toga proizlazi da ti ne mozes nista shvatiti? (Mislim na ono sto ti Bog govori.)

Ne bi trebalo da tvrdis da razgovars s njim i da ti on daje odgovore- ako nisi u stanju da ih definises.

Čovjek u molitvi ne razgovara sa Bogom već mu se samo obraća.

Ali ipak, postojali su ljudi posebno nadareni, proroci, koji su od Boga primali informacije. Proroci su imali problem kako da informacije koje dobiju izraze, pa su sve sveli na jezik običnog čovjeka doba u kom su živjeli. Da danas žive proroci oni bi se svakako drugačije izrazili. Iako neke informacije imamo u bibliji nismo u stanju da ih shvatimo. Biblija za nas ostaje knjiga šifrovanih poruka. A koliko ćemo uspjeti da je shvatimo naš je problem. BOg će dati samo onom ko se potrudi...

... i ne treba misliti da je samo biblija sveti spis. Ima toga još... 

(malo u zagradi Smile Kad kažem Bog ne mislim direktno baš uvjek na Njega već i na volju njegovu. Informacije proroku je mogao dati neko i iz višeg svjeta, sve u sklopu Božje volje Smile )

da bi duh mogao da deluje mora da se nekako materijalizuje ,odnosno treba mu neko telo . ali i duh i telo se vechito menjaju ,tako da odgovor ja sam duh i telo nije bash mudar ,jer moze da se pita koji duh i telo ....

čovjek je sačinjena od tri djela: materije, duha i duše. Materija znamo šta je. Duh je usko povezan s prostorom, a duša s vremenom. Naše tjelo je materija, duh intelekt i spsobnosti, a duša emocije. Ali sve je to promjenljivo kao što si mudro zaključio, te pravu suštnu predstavlja samo božanska klica koja je duboko u nama. Sve ovo ostalo samo je sredstvo pomoću kog razvijamo Božansko. Naša prava priroda je božanska, te ćemo na kraju svi postati Bog koji je istovremeno personalan i imersonalan, vječan i tim nepromjenljiv.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

Možda je to za tebe jednostavno pitanje,ali za mene nije.Kako bih ja mogao da shvatim sve što Bog zna kad je to beskonačno mnogo stvari,a ja sam sposoban da shvatim samo konačno mnogo stvari?

Primećujem da preskačeš neke stvari koje sam napisao.Ja razmišljanje smatram razgovorom sa Bogom.Jel' ti misliš da si sve sama od sebe naučila u životu?Jel' svakodnevni kontakt s Prirodom nije neka vrsta razgovora sa Prirodom?Jel' sam ja negde rekao da mi se Bog rečima obraća?Ja ne mislim da sam bilo šta sam od sebe naučio,nego sam sve naučio kroz razgovor sa Bogom,tj. kroz kontakt sa Prirodom.A čovek sa Prirodom ostvaruje kontakt preko osećaja,a onda to samo rečima približno pokušava da opiše.A ja nigde nisam rekao da je meni Bog otkrio neke velike istine.

Zašto?Da li mi uopšte pričamo o istom Bogu?Ko mi daje odgovore ako ne Bog?

Zašto vidiš sarkazam tamo gde ga nema?

Slažem se.Ja sam samo pokušao jednostavno da opišem složene stvari.

shto se tiche muva - muve takve kakve ih ti vidish postoje samo za tebe ,moje su vec drugachije Smile

OK.

a shto se tiche pitanja ,jesi li ti operisan od humora kad ne shvatash shalu ? Smile

Pa i ja sam se tako šalio...

Čovjek u molitvi ne razgovara sa Bogom već mu se samo obraća.

Zar nisu osećaji koje proizvodi molitva neka vrsta odgovora koje nam Bog upućuje?Ja ne mislim da sam od sebe osećam,nego Bog u meni proizvodi osećaje.

Ali ipak, postojali su ljudi posebno nadareni, proroci, koji su od Boga primali informacije. Proroci su imali problem kako da informacije koje dobiju izraze, pa su sve sveli na jezik običnog čovjeka doba u kom su živjeli. Da danas žive proroci oni bi se svakako drugačije izrazili. Iako neke informacije imamo u bibliji nismo u stanju da ih shvatimo. Biblija za nas ostaje knjiga šifrovanih poruka. A koliko ćemo uspjeti da je shvatimo naš je problem. BOg će dati samo onom ko se potrudi...

Slažem se.Proroci su od Boga primali informacije o velikim istinama,a ja nisam od Boga primio nijednu tako veliku istinu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
~bjbojan~ Kakve kontardiktornosti...   Smile

Rece ti da razgovars sa Bogom i da ti on daje odgovore na pitanja.
Los si govornik... Ne mozes tvrditi jedno i posle imenovati nesto drugo. Tj. mozes, ali to sasvim dovoljno govori o tvojoj retorici.

Reci su mocno sredstvo, nemoj ih tako rasipati...

Btw- nigde ne napisah da sam sve sama naucila i sl... Nastupati izmisljenim argumentom je jednako glupo, kao i ne odgovarati na pitanja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
boki razgovara sa bogom - ali taj bog je u njegovom umu ,pa je onda slika i prilika onog ko ga je stvorio . zato bokijev bog lichi na bokija Smile valjda ce doci dan kad ce boki prestati da se krije iza boga i da stane iza svog mishljenja .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 07:49:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.35 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.