Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 07:46:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Biseri kikindske službe 988  (Pročitano 1176 puta)
03. Okt 2006, 13:11:26
Svedok stvaranja istorije

Felis Onza

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23718
Zastava SCG
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Motorola v3x
Kakva se obaveštenja traže od kikindske službe 988

Posao im je samo na prvi pogled monoton. Branka, Jasmina, Brana, Svetlana, Jelena i Rada revnosno, iz minuta u minut, u kikindskoj filijali "Telekoma" daju obaveštenja o brojevima telefonskih pretplatnika. Građani ih svašta pitaju i često - do suza nasmeju.

Ljudi, naime, nisu ni svesni koliko mogu da budu smesni kada pozovu 988, "prosipajući" u znatiželji i dodatnim objašnjenjima, crnohumorne "bisere" neretko sa dvosmislenim značenjem. Službenica Rada Vujin nam čita najneobičnije izjave:

Tako je jedan Kikinđanin pozvonio na 988 i rekao: "Dajte mi broj telefona S.K. On je umro, verovatno je prebacio ženu na sebe". Drugi je bio prilično jasan: "Molim vas, dajte mi Micu i Milana, ne znam prezime, u Tozinu ulicu oko 21 broj, pa do sredine ulice di se lađom ide". Treci znatiželjnik, uveren da i drugi zure u mali ekran, veli: "Broj te emisije što je sad na televiziji". Caka za cakom: "Molim vas, Maja iznad Srbojateksa", "Dajte mi broj bilo koji kod Cigana na Strelištu", "Gumar u poštansku ulicu", "SPS društvo", "Ćosić Dušan, ili Cojo, njih dva brata, pa kog nađete", "Treba mi Krčmaričin Živa, iz Zmaj Jovine celobasce" (Krčmaričin je nadimak), "Gijometar Kovačević, iz opštine", "Molim vas, Blažić, onaj doktor sto je malo ćelav", "Popadić, u onim komunističkim zgradama u Mikronaselju", "Jarić Živko, on je prvi nosio dugačku kosu u Nakovu", "Da mi date te u Melence što ležedu živinu i guske", "Treba mi broj u Mokrinu, tamo di kolju svinje, ne mogu da dobijem Čičkove", "Broj u Kragujevac od kola, 'jugo' ili tako nesto", "Broj tamo di se vadu papirići za dečiji dodatak", "Da li znate čoveka sto drži dve ćevabdžinice i oduzima bikove, pa onda pravi ćevape od tih bikova", "Zanima me telefon za iskazivanje sudbine budućnosti".

Lingvističke vratolomije kao da nemaju granica. Neznanac pita: "Mogu li da vas navijem za buđenje ujutro", "Alo, to sam ja, izvinite što smetam", "Molim vas Rackov, u Miloša Velikog, ima jako lep i okrugao broj", "Popovski dom, tu kod vas", "Dobar dan, htela sam da se informulišem", "Broj Elektrobucije", "Kikindski broj telefona od autobusa", "Molim vas, broj kvara na telefonu", "Niš je na vezu", "Ruska pumpa u benzinsko selo", "Gruja Struja mi treba", "Ulica Marinka Josifovića (Josifa Marinkovića)", "Broj Germatološkog centra", "Devizni broj banke"...

Zena, usplahirena, jada se službenicima sa 988: "Mene celo jutro neko uzbuđuje, meni se plače, ne znam šta da radim". Evo sličnog poziva: "Treba mi broj za uznemiravanje". Neki umeju da budu i samokritični u konverzaciji: "Malopre sam pitao, ali sam prirodno glup, pa sam zaboravio". Jedna osoba ljubazno pita: "Na koji broj da izjavim saučešće", a druga, pokušava da pomogne u pronalaženju traženog broja, pa dodaje: "On je jedini Švaba u selu". Iznenađen što je veoma brzo dobio željeni broj telefona, znatiželjnik pita: "Je l' ga vi to vadite iz kompjutera ili iz sveske?!". Kikindjanka nije u stanju da objasni koga traži, zna samo prezime, pa se jada: "Jao, pa ja ne znam da l' je telefon na muža, ili je muž na ženu". Psiholozi bi ovu izjavu protumačili na svoj način, kao i pominjanje "Trga Titovih dobrovoljaca", nekadašnjeg Titovog trga, pre desetak godina preimenovanog u Trg srpskih dobrovoljaca.

Jedan građanin je pozvao 988 i zatražio "dva muška broja", drugi je hteo "broj od aleve paprike", treći zatražio "broj iz ulice Vojina Žirodenta (Žirojevića), četvrti zamolio: "Hoćete li me podsetiti da ustanem u pet". Anonimni glas se požalio: "Ja sam alkoholičar, kome da se obratim". Vredne pažnje svakako su poruke: "Iz Pazove zovem, je l' drži neko ćuriće u Jagodinu", "Interesuje me da li radi sluzba za hvatanje lovaca", "Ja sam tražio devojku, rekli su mi da se obratim vama" (pošto je posle pogrešnog poziva dobio poruku 'Birate nepostojeći broj', obratio se službi 988)...

Jelena Bajić i Rada Vujin, iz kikindske sluzbe 988, revnosno beleže ove zanimljivosti, od kojih bi mogla da se sačini neobična i, u svakom slučaju, zanimljiva knjiga, u kojoj bi, ako ugleda svetlost dana, moralo da se nađe mesta za poruku ljubazne dame: "Srećnu Novu godinu želim vama, vašoj porodici i - našoj otadžbini".
IP sačuvana
social share

Igraj pametno, igraj sigurno, igraj singl
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

IHopeTheLeavingIsJoyfulAndIHope Never2Return

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 348
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.54
mob
Nokia 6300
 Smile Smile LOL
IP sačuvana
social share
"It's very hard to live in a studio apartment in San Jose with a man who's learning to play the violin." That's what she told the police when she handed them the empty revolver.
Richard Brautigan: "The Scarlatti Tilt"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

milslilac

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 163
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Tel.Me mobilni
 Smile
IP sačuvana
social share
Da mi je naci nekog ko bi ziveo u mesto mene.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 07:46:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.119 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.