Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pit Doerti, frontmen Babyshambles ne silazi sa stranica žute štampe  (Pročitano 861 puta)
22. Jan 2006, 03:23:05
Administrator
Capo di tutti capi


Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Pit Doerti, frontmen Babyshambles ne silazi sa stranica žute štampe
Ja sam žrtva kapitalizma
Ja sam utopista koji želi da sagradi most između fantazije i stvarnosti. Opsednut sam dekadencijom koju isijava engleska kultura, od Bajrona do Smitsa. Dekadencija je nešto što se ne može glumatati

Pošto je naglavačke izbačen iz Libertinsa, Pit Doerti, enfant terrible novog talasa britpop-a, oformio je Babyshambles, sastav koji je postigao instant slavu otkazanim koncertima i Doertijevim skandaloznim hapšenjima zbog posedovanja narkotika A klase - krek kokaina i heroina. Najavljeni kao zvanična predgrupa sastavu The Oasis na njihovoj prošlogodišnjoj turneji Babyshambles se nisu pojavili ni na jednom koncertu! Doertijeva zavisnost i romantična afera sa supermodelom Kejt Mos učinila ga je herojem žute štampe, koja posvećuje feljtone njegovim propalim pokušajima da se izleči.

Samo tri dana pošto je oslobođen uz kauciju od 90.000 funti (!) zbog posedovanja A narkotika, Doerti je uhapšen u Londonu 14. januara jer je vozio drogiran svog "jaguara", model DžJ6. Isto veče Babyshambles su imali zakazan nastup u Gracu (Austrija). Sastav je morao da nastupi bez frontmena, odsviravši kratak instrumentalni set kao utehu austrijskim fanovima, dok se Doerti treznio u pritvoru.

Uprkos svemu, Doerti je suicidni idol britanske omladine. Nju mjuzikl ekspres mu je 2004. dodelio nagradu "Cool ikona godine".

- Zavisnost je jeziva stvar. To je nešto čemu se ne možete smejati. Bilo bi potpuno otpisati Doertija zbog njegove borbe sa narkoticima. Kad god ga vidim, poželim da ga zagrlim- kaže Elton Džon, inače veliki obožavatelj Bejbišembls. Doerti je briljirao na zajedničkom nastupu sa Eltonom na velikom charity koncertu Live 8.

Meteorski uspeh

Doertijevi problemi s narkoticima datiraju još iz vremena Libertinsa, sastav koji je smatran za brit-pop ekvivalent pank herojima The Clash. Libertins su javno išutirali Doertija iz benda, rekavši svim ostrvskim muzičkim novinama da "nemaju nameru da tolerišu drogirane nakaze koje Doerti dovodi na probu, niti njegov narko-problem!" U svom dobro poznatom maniru večitog naivka, Doerti im je uzvratio da on nikako nije jedini član Libertinsa koji uživa drogu.

- Najverovatnije su me izbacili jer sam lepši i talentovaniji od svih njih.
Oformljeni početkom 2004. Bejbišembls uspevaju da održe dva potpuno rasprodata koncerta u Londonskoj skali i da postanu apsolutni šampioni muzičke kritike. Pod dirigentskom palicom Mika Džonsa, gitariste The Clash, snimaju svoj debi album Down in Albion. Singl "Fuck forever!" stiže do 4 mesta britanske top liste najprodavanijih za samo nedelju dana! Uprkos meteorskom uspehu, Bejbišembls bubnjarka Gema Klark napušta sastav.

- Nemoguće je raditi sa menadžmentom koji se pravi da je potpuno slep za Doertijev narko-problem, izjavila je Gema vodećim muzičkim medijima. - Bejbišembls teško da su nešto više od Doertijevog strateškog sredstva da dođe do što više novca kojim bi podmirio svoju smrtonosnu naviku.

Sledi serija otkazanih koncerata, a najčuveniji je nastup u London Astoriji kada je Doerti rekao publici da je "Suviše sam intoksiciran da bih mogao da sviram. Obzirom da se radi o višoj sili, nećete dobiti pare za ulaznice nazad" i hladno otišao sa bine, što je rezultiralo opštom tučom između posetilaca i redara.

Skandal za skandalom

Prvi album Down in Albion stiže među Britanskih Top 10 i pre nego što je objavljen, zahvaljujući predprodaji preko interneta. Izbija nečuveni skandal kada su 19. januara ove godine na naslovnim stranama britanske štampe objavljene policijske fotografije, napravljene skrivenom kamerom postavljenom u studiju gde su Bejbišembls i Mik Džons dovršavali remiks albuma. Na fotografijama se jasno vidi kako Džons, Kejt Mos i Doerti šmrču kokain sa plastičnog CD omota. Džonsi i Doerti su privedeni na informativni razgovor. Tarik Džafur, komesar Londonske Metropoliten policije uputio je direktan poziv Kejt Mos, koja sada živi u SAD da se smesta vrati u Englesku ili da bude uhapšena.

Doerti kaže da je oduševljen poezijom Lorda Bajrona. Daje skandalozne intervjue u kojima otvoreno veliča uticaj narkotika na vlastitu kreativnost (???) tvrdeći da su mu psihoaktivne supstance pomogle da shvati život kao "Arkadiju čula".
- Tačno znam gde mi se nalazi dugme za autodestrukciju. Treba mi puno snage da odolim iskušenju da ga pritisnem. Ne možete poreći da ima nešto romantično u autodestrukciji. Pogledajte samo kakav je život živeo Lord Bajron.

"Velikomučenik" rokenrola

Zapitan da li je svestan razornih posledica koje opijati izazivaju, Doerti lakonski odgovara
- Pa šta? Nikada ne razmišljam o ružnim stvarima i ne plašim se da živim svoje snove.

Doerti čak vidi svoju toksikomaniju kao protest protiv opšteg stanja stvari. Određen broj rok kritičara vidi Doertija kao vrhunskog demagoga koji odlično unovčava svoju auru "velikomučenika rokenrola". Doerti im ovako odgovara:"Javno govorim o svom problemu sa opijatima jer je prećutkivanje najgora stvar kada se radi o narkomaniji. Ljudi uče iz tuđih grešaka. Moja zavisnost jeste bolest, podla i mračna bolest, ali je istovremeno i moj protest protiv totalnog trijumfa kapitalizma. Bog je mrtav, ljubav je mrtva... ali religija novca će postati apsolut! Novac određuje čak i naš način mišljenja!

Nema više mesta mašti, niti maštanje ikoga može impresionirati u svetu koji veruje da sve ima svoju cenu. Kapitalizam je uzrok sve bede ovog sveta. U kapitalizmu smrt je najveći biznis! Feljtoni o mojoj zavisnosti garantovano dižu tiraže histeričnim londonskim tabloidima. Smešno! Jezivo! U kakvom svetu mi živimo? Bogataši žive od unovčavanja ljudskih poroka. Samo zato su postali bogatiji nego ikad. Bogati odavno ne predstavljaju nikakvu duhovnu elitu. Ja sam jedna od bezbrojnih žrtava kapitalizma i nemam nameru da to krijem".
S.M

Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.