Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 227 228 230 231 ... 283
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Phoenix Firmware Update software sa USB DKU kablom!  (Pročitano 322193 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
pa znam ja za to da se phoenix 2004 update-uje na Run phoenix_service_sw_2006_12_5_1 36.exe ali posle svakog restarta mora da se ponavlja postupak instalacije a phoenix_service_sw_2006_20_9_1 48 se jednom instalira i to je to.E pa zbog toga me interesuje da li je neko flashovao ovom verzijom
pozzz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 440
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Alexa
mob
Nokia N80IE Black
Odlicne vesti narode!!!! Smile  Nasao sam jedno resenje za problem update-a brendiranih,i uopste stranih telefona,preko NUS-a,ali na originalni Nokia software sa Srpskim,Engleskim i ostalim jezicima,a svodi se na promenu Product Code-a ovako:

Here’s a tutorial that will teach you how to update your phone’s firmware to a Nokia original version (without your operator’s personalization) with NSU (Nokia Software Update – the official Nokia program).
NSU reads the product code of your phone and it searches its database for a newer version of the corresponding firmware in order to upgrade it. This is why you will need to change the product code of your phone into a non-branded product code, before running NSU.
Download the « NSS » software in order to change the phone’s product code. This is a shareware program that you can download on the site of its author here: http://www.b-phreaks.co.uk/files/NSS/NSS10383.zip
And then download NSU here: NSU. http://www.nokia.co.uk/nokia/0,1522,...softwareupdate

NOW WE CAN BEGIN:
Install NSS
Install NSU
Connect your phone and wait for Windows to install the drivers.
Open NSS and click on “Scan for new device” on the right-upper part of the window
Click on the icon « Phone info »
Click on “Scan”
As you can see,you can change the product code (on the right of the « phone info » window of NSS). For a Nokia 6680, type the product code 0521637 (this is the product code for France!) and then mark the case “Enable”.
Now press “Write”, and your phone’s product code will be changed (you might think that nothing happened, because the phone is still in normal mode, and the changing of the product code only takes a couple of seconds, but don’t worry, the product code changed !).
Close NSS and you can proceed now with the NSU flashing.
When the flashing with NSU is over, start-up your phone and you’ll have the pleasant surprise that your phone’s firmware is the latest Nokia non-branded firmware in date!

NOTE: I advise you to disable any antivirus and firewall on your PC during the flashing.

In order to find out the product code for other phone models, download the firmware for your phone model, connect your phone to NSS, click « Scan », then « Flash », and after that look for your product code when on « Market » you will see your country. Write down this number, then you can start the manipulation as described above. Anyway, we will soon have the product codes for all the models, so we won’t need this step.

E sad,ovaj tutorial je laganica za pracenje (mada,mogu i da prevedem ako ima dosta vas koji ne razumeju),i probacu sad da promenim Product code na svojoj N70 u neki od onih za N70 ME (kod je 0539232) ili za obicnu N70 (kod je 0524099 za Ivory model a 0524100 je za Silver model,mada je to nebitno jer se bira po boji maske a softver je jedan isti,znam sigurno jer sam vec imao Silver N70 a sad imam Ivory N70 i NEMA razlike u softveru izmedju njih)!!
Gooooooooodbye Phoenix i dead BB5 Nokie!! Smile
P.S.Cigla_tel. mislim da bi ovo obradovalo i ostale koji ne prate ovaj tred ali bi da flesuju svoju BB5 Nokiu preko NUS-a,da li imam tvoju dozvolu da copy/past-ujem ovo u tred o NUS-u,znam da ne volite kad se postuje jedno isto u vise tredova ali ovo je izuzetan slucaj!?
Pozdrav Smile
« Poslednja izmena: 01. Nov 2006, 00:47:58 od Lomnica_city »
IP sačuvana
social share
Uuuuu booooj,krenite junaci sviiiii,kreeeen'te i ne zal'te zivot svooooj,Partizane mooooj,Partizane sada ti pobeeeeeeediiiii,prooooootivniku nek se krv u zilama zaleeeeeeediiiii!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
HTC HD2
Ma nema frke!
Nego, šta kažeš na to da ga ti lepo prevedeš i malo bolje sročiš po stavkama i ja sve to zalepim na prvoj strani teme: Official Nokia Firmware Update software?!?
Nema veze ako ga postaviš na zadnjoj, prebaciću na prvoj ili neka prebaci prvi mod koji naleti!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia E61i
Meni pise no phone found  Smile ...
Imam USB CA-53 kabl, nije DKU2 ... Ima li neko driver za ovaj moj.... Imam N70
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia E61i
Ja sam moj sje*ao  Smiley 1 Smiley 1 Smiley 1 Sve sam radio kako je pisalo, i sve islo kako treba i najednom izbacilo nesto kao : "Turn on power on your phone then press ok"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia E61i
Aaaaaaa radi Smile Smile Smile Smile ... Samo ne znam kako  Smile Smile Smile Smile
ZNaci necete mi verovati, izbacilo mi ono kao sto sam gore napisao, i nakon toga izbacilo Phone flash failure... Ja mislio gotovo, izvadim bateriju, ubacim ponovo, upalim telefon kad ono  Smile

Hvala Lomnici najvecem caru!! Hvala Cigla, Hvala aco_kuna....
Veruj te mi da sam se ukenj*o i mislio da je gotov tel. kad gle cuda.... radiiiiiiiiiiiiii
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Apple iPhone
Lomnica_city, kao sto ti je Cigla tel. i rekao, uzmi ako ti nije frka prevedi taj tutorijal, malo ga sredi pa da ga stavljamo tamo gde mu je i mesto - Official Nokia Firmware Update software  Smile
btw, svaka cast  Smile
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1362
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung S10 +
Aaaaaaa radi Smile Smile Smile Smile ... Samo ne znam kako  Smile Smile Smile Smile
ZNaci necete mi verovati, izbacilo mi ono kao sto sam gore napisao, i nakon toga izbacilo Phone flash failure... Ja mislio gotovo, izvadim bateriju, ubacim ponovo, upalim telefon kad ono 

Hvala Lomnici najvecem caru!! Hvala Cigla, Hvala aco_kuna....
Veruj te mi da sam se ukenj*o i mislio da je gotov tel. kad gle cuda.... radiiiiiiiiiiiiii
Jesili siguran da si bas sve uradio po propisima?
Meni sa bas isto desilo, a onda sam skontao da nisam izvadio MMC.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Nema to veze sa mmc.... mmc se vadi sigurnosti radi...da se ne zaljuca sama od sebe Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Mobilni Manijak

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 7252
Zastava Makedonija
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
mob
Samsung S6 & Lumia 9
Odlicne vesti narode!!!! Smile  Nasao sam jedno resenje za problem update-a brendiranih,i uopste stranih telefona,preko NUS-a,ali na originalni Nokia software sa Srpskim,Engleskim i ostalim jezicima,a svodi se na promenu Product Code-a ovako:

Here’s a tutorial that will teach you how to update your phone’s firmware to a Nokia original version (without your operator’s personalization) with NSU (Nokia Software Update – the official Nokia program).
NSU reads the product code of your phone and it searches its database for a newer version of the corresponding firmware in order to upgrade it. This is why you will need to change the product code of your phone into a non-branded product code, before running NSU.
Download the « NSS » software in order to change the phone’s product code. This is a shareware program that you can download on the site of its author here: http://www.b-phreaks.co.uk/files/NSS/NSS10383.zip
And then download NSU here: NSU. http://www.nokia.co.uk/nokia/0,1522,...softwareupdate

NOW WE CAN BEGIN:
Install NSS
Install NSU
Connect your phone and wait for Windows to install the drivers.
Open NSS and click on “Scan for new device” on the right-upper part of the window
Click on the icon « Phone info »
Click on “Scan”
As you can see,you can change the product code (on the right of the « phone info » window of NSS). For a Nokia 6680, type the product code 0521637 (this is the product code for France!) and then mark the case “Enable”.
Now press “Write”, and your phone’s product code will be changed (you might think that nothing happened, because the phone is still in normal mode, and the changing of the product code only takes a couple of seconds, but don’t worry, the product code changed !).
Close NSS and you can proceed now with the NSU flashing.
When the flashing with NSU is over, start-up your phone and you’ll have the pleasant surprise that your phone’s firmware is the latest Nokia non-branded firmware in date!

NOTE: I advise you to disable any antivirus and firewall on your PC during the flashing.

In order to find out the product code for other phone models, download the firmware for your phone model, connect your phone to NSS, click « Scan », then « Flash », and after that look for your product code when on « Market » you will see your country. Write down this number, then you can start the manipulation as described above. Anyway, we will soon have the product codes for all the models, so we won’t need this step.

E sad,ovaj tutorial je laganica za pracenje (mada,mogu i da prevedem ako ima dosta vas koji ne razumeju),i probacu sad da promenim Product code na svojoj N70 u neki od onih za N70 ME (kod je 0539232) ili za obicnu N70 (kod je 0524099 za Ivory model a 0524100 je za Silver model,mada je to nebitno jer se bira po boji maske a softver je jedan isti,znam sigurno jer sam vec imao Silver N70 a sad imam Ivory N70 i NEMA razlike u softveru izmedju njih)!!
Gooooooooodbye Phoenix i dead BB5 Nokie!! Smile
P.S.Cigla_tel. mislim da bi ovo obradovalo i ostale koji ne prate ovaj tred ali bi da flesuju svoju BB5 Nokiu preko NUS-a,da li imam tvoju dozvolu da copy/past-ujem ovo u tred o NUS-u,znam da ne volite kad se postuje jedno isto u vise tredova ali ovo je izuzetan slucaj!?
Pozdrav Smile

Mogu Samo Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 227 228 230 231 ... 283
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.