Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 111 112 114 115 ... 283
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Phoenix Firmware Update software sa USB DKU kablom!  (Pročitano 346188 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 120
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia 6233
Mirza... da, sad gledam ove detalje iz ovog uputstva. Ja nisam vadio SIM karticu, ali jesam memorijsku.
Malo razmisljam sad, nisam naisao na ovaj deo:
"When prompted, select "PC Suite" from the menu list on the phone."
i malo mi je nejasan, uopste.
Takodje, vidi se iz ovoga, da se Phoenix startuje PRE prikljucenja kabla i telefona, sto se slaze sa "nasim" uputstvom, s tom razlikom sto ovde kaze da se odmah prikaci telefon za kabl, i kabl u PC. Tu je razlika u odnosu na "nase" uputstvo.

Mozda nekome pomognu ove razlike da resi svoje probleme, videcemo.

Licno, vise mi se svidja nase uputstvo, ako nista drugo, detaljnije je. Smiley

PS. Dobra ti je ova za tamjan, nasmejah se fino. Smiley
IP sačuvana
social share
Љуби српство
из свег срца свог
љуби га и тебе ће Бог
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 134
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Nokia 6630 + 1Gb MMC
Saznao sam koja je razlika izmedu DKU-2 i Ca-53 kabla. CA-53 je isti kao i DKU-2, samo sto CA-53 za razliku od DKU-2 je kompatibilan s USB 2.0 protokolom
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
To ispada da je ca-53 bolji od dku2 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Nokia N900
Pozdrav ljudi!  Prvo moram da cestitam hrabrima za ovaj poduhvat!  Svaka vam cast.
Procitao sam svih 113 strana i vidim da ima jos mnogo nepoznanica u vezi ovog procesa. Posto win xp znam uzduz i popreko rekao bih da je extra bagovit pa nije ni cudo sto ne radi sve lepo.Takodje kad ubacite dku-2 kabal sacekajte malo duze (3-4 min) da Xp odradi posao sa driverima jer iz iskustva znam da windows po obicaju zna da oteze sam tok instalacije drivera (u pozadini tako da se to ne vidi) iako napise da je zavrsio (jos ako je sistem star i preopterecen Boga pitaj sta u tom trenutku jos radi).Sto se tice upustva koje je prikazao Mirza mislim da je posebno treba obratiti paznju na sledeci korak :
"Next, select "Scan Product" from the File menu.
If you did it right, you will see information populate itself in the main Phoenix window. (See screenshot.) This is crucial. If you do not see similar information, and if the phone is not being detected. Stop. You did something wrong."
Da prevedem:
"Sledece, selektujte "Scan Product" iz File menija.
Ako ste sve uradilli kako treba ,videcete kako se generisu informacije u glavnom prozoru Phoenixa.(pogledati screenshot).Ovo je VEOMA BITAN postupak. Ako se slicna informacija ne pojavi, i ako telefon nije detektovan Stanite.Nesto ste uradili pogresno"
Dakle, pre pocetka flashovanja potrebno je da izvrsite gore pomenutu operaciju i ako nesto nije u redu postupite po uputstvu.Ovaj postupak je potpuno logican jer ako Phoenix ne moze da skenira telefon(ili da ga prepozna) ne mozete ocekivati da ce ga uspesno flashovati. Posto sam video da kod neuspelih flashovanja uvek ima problema sa komunikacijom PC - telefon pretpostavljam da je problem u driverima koji nisu instalirani ili mozda imate prekid u kablu, pinovi na kablu su vam polomljeni,savijeni i sl.. Zbog toga je bitno proveriti da li je moguca komunikaija izmedju ova dva uredjaja, sto se moze uraditi prethodnim postupkom. Samo me zanima kakav je to screanshot u pitanju (onaj sto stoji u zagradi) pa bih molio Mirzu da ga postavi na ovom sajtu.
Sto se tice ozivljavanja "mrtvog" telefona, u onim pdf tekstovima  lepo pise da MORA DA IMATE ISTI SOFTWARE(mislim da se ovde radi o firmware-u) KOJI JE BIO PRE POKUSAJA FLASHOVANJA NA FONU. Zatim ljudi koji su pokusali da "ozive" fon su verovatno koristili vec instaliran Phoenix,a i s'obzirom da su vec imali problem sa konekcijom logicno je da im konekcija opet ne radi i da zbog toga ne mogu da odrade zapoceto. Mada ko zna sta sve ovde nije u redu tako da je ovo samo moje nagadjanje.
Tutorijal na prvoj strani je sasvim ok (svaka cast majstori) mada mislim da treba obratiti paznju i na detaljan postupak flashovanja koji je postavio JaneA na strani 107 ovog topic-a.
E sad ja bih odradio flashovanje (u kucnoj radinosi Smile ) ali me prvo zanima koliko kosta "ozivljavanje" mrtvog telefona u servisu ( flashovanje kosta 10e), pa bih sve da stavim na papir i da vidim koliki je rizik i sta gubim u najgorem slucaju. Ako povratak fona u normalu kosta isto kao i flashovanje (ili nesto malo vise) odmah ima da odradim novi XP i da probam, pa ako neko zna kolika je cena neka javi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 139
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
Nokia 6680
Ovo je tutorijal koji sam našao,nisam ni ja radio po njemu,nego po onom našem,osim scan product koji sam uradio i izbacio mi je sve podatke,onda sam krenuo sa flashom.Bolji je onaj na prvoj stranici,ali sam stavio ovaj jer možda nekom i pomogne ako neće po onom normalnom toku.Screenshotovi su bili link na drugu stranu pa nisam skidao,ali pogledaću da ih skinem.
Evo,pa pokušajte kombinirati sa onim našim dok stvar ne upali.
P.S. JaneA tamjan je nosio i poruku,ali ja vilom da to malo slikovito pojasnim  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 134
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Nokia 6630 + 1Gb MMC
To ispada da je ca-53 bolji od dku2 Smile

tocno  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 23
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Ma dajte bre, nemojte buniti ljude sa jos tutorijala...
Onaj na prvoj strani RADI!
Znaci samo pazljivo idite korak po korak i mora da radi!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 120
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia 6233
Saznao sam koja je razlika izmedu DKU-2 i Ca-53 kabla. CA-53 je isti kao i DKU-2, samo sto CA-53 za razliku od DKU-2 je kompatibilan s USB 2.0 protokolom

DKU-2 je prethodnik CA-53. Nokia zvanicno nije testirala DKU-2 za USB 2.0, i da bi se izbegli problemi, napravljen je novi usb kabl - CA-53, koji je naslednik DKU-2, i njegova kompatibilnost je testirana sa USB 2.0 zvanicno od strane nokije.
Inace, prakticno su isti kablovi u pitanju, s tim sto se iz navedenog razloga preporucuje i favorizuje CA-53.
IP sačuvana
social share
Љуби српство
из свег срца свог
љуби га и тебе ће Бог
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 134
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Nokia 6630 + 1Gb MMC

DKU-2 je prethodnik CA-53. Nokia zvanicno nije testirala DKU-2 za USB 2.0, i da bi se izbegli problemi, napravljen je novi usb kabl - CA-53, koji je naslednik DKU-2, i njegova kompatibilnost je testirana sa USB 2.0 zvanicno od strane nokije.
Inace, prakticno su isti kablovi u pitanju, s tim sto se iz navedenog razloga preporucuje i favorizuje CA-53.

al brzi je i u praxi. ljudi koji su se spajali preko oba kabla, koristeci 3G mrezu, potvrdili su da je CA-53 brzi kabl
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 1245
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple iPad 4
da li mogu da imam vise od 4mb rama na 3650 ako ubacim novi firmware?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 111 112 114 115 ... 283
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.