Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 110 111 113 114 ... 283
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Phoenix Firmware Update software sa USB DKU kablom!  (Pročitano 346042 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 56
OS
Windows XP
Browser
Avant Browser Nepoznat
Ja mislim da je  za uspjesno flesovanje telefona potreban  tek instaliran xp a i cio sam od lika koji se bavi sa tim da on koristi za to xp na koji nista nije stavio osim programe za flesovanje dekodiranje telefona...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 23
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Ja mislim da je za uspjesno flesovanje telefona potreban tek instaliran xp a i cio sam od lika koji se bavi sa tim da on koristi za to xp na koji nista nije stavio osim programe za flesovanje dekodiranje telefona...

To nije istina 100%...
Ja sam pre nekih 10 dana uspeo da flesujem drugi n70 na kompu koji je imao mali milion pokrenutih programa i koje je reg baza bila u haosu...
Tako da to i nema neke veze
Jedino sto ima veze je firewall koji mora da bude ugasen
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 30
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia 6630
Posto sam ja "nekako" uspeo da fleshujem 6630, interesuje me da li je neko probao i kakva je procedura, kad hoces ponovo da koristish phoenix (posle restarta PC-a), posto je ocigledno da ja v2005 i v2006 za "jednokratnu upotrebu", znaci da li treba deinstalisati i phoenix 2004 (posto 2006 i 2005 mora da se deinstalise), a sa tim i firmware fajl posto se on instalise -ako sam dobro video- u phoenixov direktorijum, i da li treba i drajvere za USB kabel  skinuti i stavljati ponovo. U nekom postu sam citao da samo phoenix treba ponovo instalirati,niko ne spominje usb drajvere ali nisam smeo eksperimentisati da ponovo pokrenem flash.Smiley
Ako je neko probao bilo bi lepo da i to napise...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja mislim da je za uspjesno flesovanje telefona potreban tek instaliran xp a i cio sam od lika koji se bavi sa tim da on koristi za to xp na koji nista nije stavio osim programe za flesovanje dekodiranje telefona...
Ja san flashovao na compu kome je win instaliran prije 3 godine. Pali se 4-5min bez zezanja. A sta sve ima u njemu...to ni milicija nezna Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 56
OS
Windows XP
Browser
Avant Browser Nepoznat
Ja san flashovao na compu kome je win instaliran prije 3 godine. Pali se 4-5min bez zezanja. A sta sve ima u njemu...to ni milicija nezna Smile

Ne znam ali slozicete se da bi to bilo manje rizicnije od prepunog i  zagusenog windowsa  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Hi,

I did like that and successfully installed phoenix_service_sw_2006.

Aftet that I opened phoenix checked the version it was showing 2006.

After that I thought I will do next day so I shutdowned my computer with out
adding the connection.

Next day when I opened my computer, just after login, I found phoenix_service_sw_2006 is completing the instalation & got an error dongle not found & I had to cancel it. After the windows botting process was done,
I opened phoenix & got error dongle not found.

What is the reason for that?
Do I have to add conecction before shutdown?

Any idea?

Thanks,
BT
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 120
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia 6233
Topla preporuka:
-cist XP sa SP1 (ili SP2) i osnovnim drajverima za hardver racunara
-instaliran samo softver za fleshovanje i drajveri za USB kabl (i eventualno neki arhiver - WinRAR, WinZIP..., razumljivo)

Zasto?
Zato sto tako svodite na minimum negativan uticaj svakakvih aplikacija, ostecenog oper. sistema, procesa, haos registrija... na proces fleshovanja, jednostavno igrajte na sigurno bar sto se tice pocetnog stanja operativnog sistema i racunara. To ne znaci da cete uspesno fleshovati telefon (ili da sa starim, krcatim, neformatiranim racunarom necete uspeti), ali ako dodje do problema, lista uzroka se znatno smanjuje, pa je verovatnije da brze nadjete i/ili resite problem, ili da vam neko ovde na forumu da neki koristan savet. U suprotnom, kad neko prijavi problem, i pusti screenshot ovde, a na njemu se vidi da u doticnom racunaru prakticno ne postoji nepokrenuta instalirana aplikacija u toku procesa fleshovanja, onda mislim da ni Bog Otac ne moze da da koristan instant savet za resenje problema.
Dakle, cist racunar ne garantuje uspesan flesh, ali povecava verovatnocu da na kraju sve prodje dobro. Smiley

E sad, phoenix 2005 ili 2006? Ovde nema pametnog odgovora. U principu, za novije modele bb5 telefona, trebalo bi koristiti noviju verziju phoenixa. To ne znaci da 2005 nece raditi, ali po nekoj zdravoj logici trebalo bi da je novija verzija stabilnija, ima podrsku za veci broj hardvera, ima ispravljene bagove itd.
Obratiti paznju na selekciju Normal moda i Product as manufacturer pre neposrednog stiskanja Start.

Ono sto je ipak najbitnije, to je postupak instalacije softvera i drajvera za kabl i telefon. Mislim da od cele ove price ovde treba narocito obratiti paznju, i pazljivo postupati prema uputstvu i iskustvima ljudi koji su uspesno fleshovali. Ja sam jedan od njih, i sasvim sigurno mogu reci da je bitno kada se prikaci kabl u komp, kada telefon na kabl, kojim redosledom se instaliraju aplikacije i drajveri. Ako phoenix naterate nepravovremenim prikljucenjem hardvera (kabl, telefon) da instalira gomilu drajvera za preoznavanje odjednom i djuture, velika je verovatnoca da ce on prepoznati i konekciju i telefon i softver u njemu, ali kad krene flesh kao sto se vidi iz gomile postova, phoenix vise puta i na vise nacina i nivoa proverava konekciju, skenira je, testira, ucitava drajvere itd... i ako nesto prethodno nije dobro odradjeno u instalaciji softvera i drajvera, moze doci do prekida flesha.

Ja sam flesh uradio, da ponovim, na cistoj masini WinXP sa SP1, samo drajveri za kompjuterski hardver, WinRAR, i softver za fleshovanje. Sve ukupno, sa instalacijom softvera i fleshovanjem nije trajalo duze od 15-20 min, bez ikakvih, ali bas bez ikakvih problema, zastoja, ili informacija o neuspesnom ucitavanja ili ocitavanju bilo cega.
U zivotu skakljiviju stvar nisam odradije tako glatko.

Na kraju, kao sto rece Cigla, nema za sada proverenog i potvrdjenog sablona. Drzite se osnovnog uputstva, i komentara na prethodnih 10ak stranica (nek se ne uvredi neko, mislim da su ovde sazeti i izdvojeni u vidu licnih iskustva fleshera oni najbitniji).

Pozdrav
IP sačuvana
social share
Љуби српство
из свег срца свог
љуби га и тебе ће Бог
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 120
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia 6233
Hi,

I did like that and successfully installed phoenix_service_sw_2006.

Aftet that I opened phoenix checked the version it was showing 2006.

After that I thought I will do next day so I shutdowned my computer with out
adding the connection.

Next day when I opened my computer, just after login, I found phoenix_service_sw_2006 is completing the instalation & got an error dongle not found & I had to cancel it. After the windows botting process was done,
I opened phoenix & got error dongle not found.

What is the reason for that?
Do I have to add conecction before shutdown?

Any idea?

Thanks,
BT

Hi BT, and wellcome. Smiley

You made one mistake, you shouldn't have your pc turned off! It is described in tutorial on very first page of this threde, but it is in serbian, for now.

So, the tutorial says that you should do this at once, without turning off your pc and leaving the flashing process for another day, bacuse the crack won't work in that case! It is very important. Otherway, which is your case, you should start everything over again, from deinstaling everything connecting with fleshing process, to installing software steb by step again. But, remember, prepare yourself to do (or try to do) this at once, once you start the process.
And take a good care, read and ask as much as you can until you make yourself clear everything about instaling software and flashing bb5 phone using DKU-2 and PC. When you think that you understand everything, then read again.
There are people around here who f**ked up their phones, despite they understand serbian excellent.

And ask everything you want, someone will find a way to help you. Smiley

Regards Smiley
IP sačuvana
social share
Љуби српство
из свег срца свог
љуби га и тебе ће Бог
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 139
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
Nokia 6680
JaneA slažem se s tobom,ne mora značiti da je čist komp riješenje problema,ali zašto rizikovati kad je logično da resterećenost sistema daje bolje performanse,bolje i to nego ući u proces ležerno pa poslije da boli glava jer telefon ne radi.Možda ljudi razmišljaju pomalo "frajerski" pa idu na sigurnost,ali mala doza skepticizma nije na odmet,pa samim tim uzeti sve moguće opcije u obzir,zar se mora slušati muzika ili chatati dok se flesha,pa dajmo 15 minuta samo za flesh i da ispadne kako treba.
Meni lično da su napisali da treba upaliti tamjan i tjerati duhove prije flesha ja bih uradio,jer mi se baš i ne baca 2 sedmice star telefon,a majstoru da ga nosim,nešto im i ne vjerujem jer znam kakvi su,ostao sam prije toga i bez svoje baterije i imao sam kratere po displayu jer su mnogo odgovorni,a jedino što mu možeš nakon toga je je verbalno iživljavanje na familiji,a to ne pomaže baš mnogo.
Na jednom forumu sam našao tutorijal,napisan je upravo kao što i na našoj prvoj stranici,jedina razlika je ubačena između koraka 5 i 6,dakle nakon instalacije nokia drivera piše uraditi restart.Znam da sistem ne traži,ali ako nešto nije na odmet zašto ne uraditi?Stvarno bih volio da sve ove postove ne vidimo više,da u njima piše samo uspjeh.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 139
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
Nokia 6680
Evo tuto sa još jednog mjesta:

Remove the SIM card, and memory card from your phone.
Turn on the phone (it will start in offline mode because there is no SIM card inside).
Plug in the USB cable to both the phone and the computer.
When prompted, select "PC Suite" from the menu list on the phone.
Wait for *all* drivers to fully install themselves before proceeding. You will see the driver icon disappear when it is complete.
In Phoenix, choose File, then Manage Connections.
Check USB, and then click Next. (See screenshot1.)
It will then search your USB ports for the phone. When it finds it, hit Finish.
Once it has finished scanning, click apply, then click close.
Next, select "Scan Product" from the File menu.
If you did it right, you will see information populate itself in the main Phoenix window. (See screenshot2.) This is crucial. If you do not see similar information, and if the phone is not being detected. Stop. You did something wrong.
From the Flashing menu, choose SW Update.
Wait for Phoenix to continue talking to the phone. You will see some information scroll by in the SW Update window.
Choose the .FPSX file for the "Image File"
Choose the .V0# file for the "PPM File" (.V08 is "western" English)
Click "Start". If you get any warnings, or messages, check this thread

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Screen1.jpg
(35.82 KB, 642x423)
Screen2.jpg
(23.22 KB, 751x344)
« Poslednja izmena: 31. Maj 2006, 13:11:30 od mirza »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 110 111 113 114 ... 283
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.