Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 283
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Phoenix Firmware Update software sa USB DKU kablom!  (Pročitano 320824 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
ovo je varijanta sa 2005

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Image-0026.jpg
(87.09 KB, 810x630)
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
HTC HD2
***dead phone usb flashing option***

Za one koji su sjebali telefon(možda pomogne):

1- open manage connection & set to no connection
2- open "open product" & select rm- pa verziju vašeg telefona
3- open flashing & select firmware update
4- choose ur product code
5- u ll see the option dead phone usb flashing enabled so check it
6- start & enjoy
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
HTC HD2
@nikola34, to je sve do Windows-a na kompu, ništa do programa, siguran sam!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 440
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia N80IE Black
Nikola,tvoje greske su drugacije,a ova"nasa"je baaaas popularna!Ako vec nema nikog iz Nisa ko je uspeo da flesuje pa da flesujemo kod njega,moracu da sacekam dok odem kuci pa da probam kod burazera na kompu!
Nasao sam nesto interesantno kad sam cistio registry,u jednom folderu Nokia sam naisao na nesto kao TSS\ap loader i secam se da sam primetio da mi se posle restarta (nakon neuspelog flesovanja) pojavilo neko"ekrance"u tray-u koje je imalo tu oznaku kad sam stao kursorom iznad njega,mozda treba da ga ubedim da se startuje pre restarta (jer se ne sme restartovati posle update-a Phoenix-a) pa mozda i uspe!?Pokusavam treci i poslednji put,pa javljam sta je bilo!
Pozdrav Smile
IP sačuvana
social share
Uuuuu booooj,krenite junaci sviiiii,kreeeen'te i ne zal'te zivot svooooj,Partizane mooooj,Partizane sada ti pobeeeeeeediiiii,prooooootivniku nek se krv u zilama zaleeeeeeediiiii!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 LJudi ja sve sto mogu je da napisem kompletnu proceduru kako je uspjelo na 6630. pogledajte mozda ste nesto propustili Smile

Uputstvo za flashovanje:

potrbno imati:
a)55667793_Diego_3_06
b)phoenix_service_sw_2004_39_7_7 0 i krak za njega
c)65405373_phoenix_service_sw_20 06_12_5_136
d)drajvere za dku,ca53.....kabal (ja sam koristio sa nokijinog sajta- Nokia_Connectivity_Cable_Drive r_6_80_5_1_eng_uk )
e)flash romove za svoj model telefona i jezik koji hocete(dva fajla .cor i .v29,30,31)

1. deinstalirati nokia pc suite i nokia conwctivity data cable drivers
2. instalirati 55667793_Diego_3_06
3. pokrenuti crack.exe ali ne pritiskati install....
4. pokrenuti phoenix_service_sw_2004_39_7_7 0
5. u momentu kada pheonix ispise poruku THERE IS NO DONGLE pritisnuri retry i u istom momentu pritisnuti install na cracku (ukoliko se pojavi i prozor CONFIRM FILE REPLACE-brzo kliknuti na yes to all)
6. ukoliko je sve uredu prozor sa crackom ce nestati a instalacija ce se normalno nastaviti (ukoliko opet iskoci poruka THERE iS NO DONGLE-pokrenuti ponovo crack i isto dok ne uspije)
7. u toku instalacije iskocice nekoliko prozora za instalaciju novog hardvera odgovorite potvrdno
8 na kraju instalacije restartujte kompjuter (poslije restarta ispisace se dvije poruke desk key not found (o.k.)
9 instalirati drajvere za usb kabal
10 pokrenuti program pheonix sa desktopa i minimalizujte je ga. Pokrenite program 65405373_phoenix_service_sw_20 06_12_5_136 i pustite da odradi instalaciju ( u toku instalacije opet ce iskociti nekoliko prozora za novi hardver . Odgovorite potvrdno. na kraju izaberite restart later (nemojte gasiti kompjuter)
Ugasite pheoniks koji ste minimizovali i ponovo ga pokrenite sa desktopa . help\about\ pa tu provjerite je li update izvrsen na verziju 2006
11.prikopcati usb kabal i telefon na kabal. Sacekati da se zavrsi instalacija ( u toku instalacije iskoci ce nekoliko prozora DESKEY not found (O.K.)
12 u pheonixu izabrati file\menage conections\new....pa onda cekirati usb pa kliknuti na dalje. tu trba da usb konekcija bude pronadjena (found) pa kliknuti na dalje pa na end pa aply pa close
13 file\open product pa tu izabrati model svog telefona pa (O.K.). ako je sve u redu na dnu ce vam se ispisati fw telefona i ime
14 flashing\sw update
e sad vam trebaju rom fajlovi za vas telefon. dva fajla sa extenzijama .cor kojeg ubacujete u polje image file i drugi fajl .v29,v30,v31 u zavisnosti od telefona i verzije jezika, kojeg ubacujete u polje ppm. Ukoliko ste skinuli paket sa romovima i instalirali onda je samo potrebno na vrhu u opciji code izabrati jezik a ostala polja sa cor i v29... fajlovima ce se sama popuniti
15 pritisnite start i flash pocinje. kroz 5 min trebalo bi da bude sve gotovo....
ako vam iskoci poruka da je flash uspio (eureka) a ako bude flashing failed (glavom u zid) sta da vam pricam
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
HTC HD2
Ok. @elborashon, "popunjavam rupe" na prvoj strani ovim tvojim tutorijalom.
Vrlo korisno. Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 440
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia N80IE Black
YES YES YES!!  Smile Treca sreca ljudi moji!  Smile Evo sad cu ukratko objasniti proceduru po kojoj je kod mene uspelo:
Instaliranje Diega 03.2006,za koga jos niko ne zna sta ce nam jer se flesovanje vrsi Phoenix-om!  Smile
Instaliranje Phoenix 2004 verzije sa vrlo brzim krekovanjem 2-3 PUTA,tako sto se otvori Crack,krene sa instaliranjem Phoenix-a,pa kad trazi dongle BRZO kliknete na Install u prozoru Crack i isto tako brzo jos nekoliko puta kad vas nakon toga pita da li da prepise"taj i taj"fajl ovim vasim,pa kad prodje nekoliko crtica u instalaciji Phoenix-a,on opet trazi dongle i opet krekovanje...
Onda sledi restart posle kog ce registrovati fajlove i javiti vam 2 puta da nije registrovalo neki faj ali samo kliknite:"U redu"!
Onda otvorite Phoenix 2004 i pokrenuo instalaciju novije verzije a mozete da birate koju cete,nakon cega zatvorite prozor!
Nakon instalacije nisam naravno restartovao vec sam instalirao drajver za kabal da prepise stariju verziju koja dolazi uz Phoenix,pa to savetujem i vama.
Nakon toga od vas zavisi kako ce te flesovati jer ako imate neki EURO.exe fajl SADA morate da ga instalirate pa pokrenete Phoenix a ako ste skinuli samo .COR i .V(oznaka jezika za vas model) onda odmah otvorite Phoenix!
Nakon ulaska u program sledi prikljucivanje USB-a,nakon cega ce Windows da vam trazi drajvere,a vi onda idite na automatksi instaliraj i kad vam ponudi dva fajla da birate,UVEK izaberite drugi jer prvi ima ekstenziju Win9X.inf znaci nije za XP!
Nakon instalacije nekoliko drajvera pristupite podesavanju konekcije iz File->Manage connections->USB->Apply i to je to!
Zatim otvorite memoriju telefona preko File->Open Product->vas model telefona ILI ako ga nema kao sto nema 6680 onda oznaku softvera (za 6680 je RM-36)!
Zatim sledi najvazniji deo preko Flashing->SW Update->Gde ce te sada da odaberete zemlju i verziju telefona AKO ste istalirali EURO.exe paket,u mom slucaju je bilo Serbia/Bronze ali naravno boja nije vazna!
Za slucaj da ste samo skinuli moj fles i jezicki fajl (ili odgovaraji .COR i .Vxx jezicki fajl za vas model) odabracete u Image file opciju Browse i pronaci .COR fajl a u liniji PPM file ce te preko Browse doci do .V29 (za 6680 ili odgovarajuceg broja za vas model) nakon cega jos samo ostaje da stisnete palceve i pritisnete Start!
Flesovanje je kod mene bilo neuspesno 2 puta ali sam na kraju uspeo po gore opisanoj proceduri pogotovo ako i vi dobijate gresku:
Flashing failed.

Error occured during the flashing procedure.

Matching adl loader was not found for this device, USB flashing not possible.

HRESULT 0x8401225b (-2080300453)

Flash: E_FPI_NO_LOADER_FOUND
Napisao sam verovatno jer nisam mogao da odredim drugi uzrocnik za gresku koju sam dobijao sa Phoenix 2006 verzijom ali bez ove ikonice aktivne!Ako nije aktivna probajte da ponovo pokrenete Phoenix ili i reinstalaciju istog AKO budete dobijali gresku,jer kao sto rekoh ne mora da znaci da ce te je dobiti!
Flesovanje traje nekoliko minuta,nisam bas merio ali mislim da je trajalo oko 3-4 minuta otprilike i par puta se cini da je zastalo i daje zvuke kao da ste iskljucili USB ali NISTA NE DIRAJTE!Meni se desilo odmah na pocetku flesovanja da je trazio opet neku instalaciju i samo sam uradio kao pri prikljucivanju USB-a,znaci kad ponudi 2 fajla odaberete drugi i samo birajte da instalira automatski sta god sledece ponudi ili,ako imate SP2,prvo birate da se ne konektuje na internet pa onda da instalira automatski to sto vam nudi!
Firmare mozete naci lako na internetu,imate dosta linkova u ovom tredu i ako skidate .exe fajlove skidajte EURO pakete jer su APAC izgleda za ostatak sveta a ne za nas i skoro sigurno nemaju Srpski jezik a za 6680 sam vam ja spakovao u .rar i uploadovao verziju 05.04.07 sa SRPSKIM jezikom ovde-> http://www.megaupload.com/?d=30DUCI2Q
Toliko od mene,trudio sam se da budem iscrpan i opisem SVAKI KORAK i sitnicu na koju mozete naici jer je vodicu na prvoj strani nedostajalo dosta!
« Poslednja izmena: 15. Maj 2006, 02:28:50 od Lomnica_city »
IP sačuvana
social share
Uuuuu booooj,krenite junaci sviiiii,kreeeen'te i ne zal'te zivot svooooj,Partizane mooooj,Partizane sada ti pobeeeeeeediiiii,prooooootivniku nek se krv u zilama zaleeeeeeediiiii!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 440
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia N80IE Black
Eh,ja poceo da pisem pa sam video da je pocelo ono o Fidelu Kastru i nisam ni primetio da mi vec sat vremena stoji onaj prozor da je neko vec postovao dok sam ja kucao i da li sigurno hocu odmah da postujem!?
Nema veze,ja sam opisao proceduru sa mogucim greskama i mogucim resenjima kao i popunio neke rupe u glavnom tutorijalu oko sitnih ali vecini zbunjujucih i bitnih sitnica!
2 Cigla_tel. Ne zaboravi da ubacis ono,dal bese tvoje,kako se flesuje telefon kome je puklo flesovanje pa je mrtav!
Pozdrav Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
HTC HD2
Ček bre, trudim se ja.....ali polakoooo Smile
BTW. čestitam na uspešnom flešovanju! Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
HTC HD2
I šta sad @Lomnica, ---- "Flesovanje je kod mene bilo neuspesno 2 puta ali sam primetio sa se posle restarta (onog drugog posle update-a Phoenix-a koji NE SMETE da uradite)"!

Kako ovo dodati u tutorijal?
To znači da nema potrebe da korisnici starijih telefona koji ne spadaju u "n" seriju urade "update" kao u tački 6 na prvoj strani, već odmah da krenu na III deo i rad sa programom Phoenix???
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 283
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.