Ista stvar vazi i za nacionalizam... Budi ljubazan pa prvo nauci znacenje reci...
Upravo si pljunuo na 6,5 milijardi ljudi koji zive na ovoj planeti osim tebe...
Nacionalizam je ideologija koji postavlja naciju, odnosno etničku zajednicu za osnovu ljudskog i društvenog zivota i koji održanju iste daje prednost nad bilo kojim drugim političkim i društvenim principima.
U 19. vijeku se nacionalizam počeo ispoljavati kao rasizam i imperijalizam, a u 20. vijeku je poslužio kao podloga za fašizam. Krajem 20. vijeka se pod određenim okolnostima počeo ispoljavati i kao vjerski fundamentalizam.
Nacionalizam je ideologija koji postavlja naciju, odnosno etničku zajednicu za osnovu ljudskog i društvenog zivota i koji održanju iste daje prednost nad bilo kojim drugim političkim i društvenim principima.
U 19. vijeku se nacionalizam počeo ispoljavati kao rasizam i imperijalizam, a u 20. vijeku je poslužio kao podloga za fašizam. Krajem 20. vijeka se pod određenim okolnostima počeo ispoljavati i kao vjerski fundamentalizam.
nacionalizam je ljubav prema sopstvenoj naciji i domovini...
to o cemu pricas, tj. citiras je sovinizam...
takve razlike... takve nijanse se ne uce na internetu i wikipediji...
x puta sam ti rekla... nemoj da se trudis... politika zaista nije tvoj domen...
nacionalizam je ljubav prema sopstvenoj naciji i domovini...
to o cemu pricas, tj. citiras je sovinizam...
takve razlike... takve nijanse se ne uce na internetu i wikipediji...
x puta sam ti rekla... nemoj da se trudis... politika zaista nije tvoj domen...
To jedino jos ide u Srbiji da kada se nazivas nacionalistom to nesto lijepo znaci!!
Dodjes u njemacku kazes da si nacionalista...pa cemo vidjeti kako ce te gledati 80 miliona ljudi, znam neobrazovani su za razliku od tebe...
Nationalismus bezeichnet eine politische Ideologie, die auf eine Kongruenz zwischen einer (meist ethnisch definierten) Nation und einem Staatsgebilde abzielt. In der Umgangssprache und teilweise im neueren Sprachgebrauch wird darunter oft eine Überhöhung der eigenen Nation (siehe Chauvinismus) verstanden. (Ernest Gellner, 1983)
Isto prica o nacionalizmu i kako se on danas tumaci...
Ja sam mislio na onaj nacinonalizam kakav prisutan i kod Nikolica draga Anea...i on voli svoj narod, drzavu....
@Teodora eto vidis zato ti kazem neznas kako je u HR sada... znam barem 10 porodica iz Srbije koji idu svake godine u HR, pa ih nitko nije verbalno vrijedjao a ni ti drugacije nekako maltretirao...
« Poslednja izmena: 20. Mar 2008, 16:49:32 od tiger2005 »
To jedino jos ide u Srbiji da kada se nazivas nacionalistom to nesto lijepo znaci!!
Dodjes u njemacku kazes da si nacionalista...pa cemo vidjeti kako ce te gledati 80 miliona ljudi, znam neobrazovani su za razliku od tebe...
Ja sam mislio na onaj nacinonalizam kakav prisutan i kod Nikolica draga Anea...i on voli svoj narod, drzavu....
Mislim da me stanje u Nemackoj ne zanima... Takodje... govorimo o zemlji u kojoj su ljudi jos uvek uplaseni zbog "naciolnalizma" jer su i dalje oznaceni kao zemlja Hitlera... Ali... zar time ne sramote uspomenu na npr. Ota fon Bizmarka... hm...
Ti znaci meni objasnjavas sta je nacionalizam na osnovu primera zemlje koja je "podeljena licnost" i koju jos uvek teraju da se stidi svoje istorije... Zemlje za cije gradjane i dalje vlada stereotip da su svi nacisti?
Sjajno..
I to draga... molim te... to intimiziranje i cinizam ostavi za neke gluplje...
« Poslednja izmena: 20. Mar 2008, 16:52:53 od Anea »
@Teodora eto vidis zato ti kazem neznas kako je u HR sada... znam barem 10 porodica iz Srbije koji idu svake godine u HR, pa ih nitko nije verbalno vrijedjao a ni ti drugacije nekako maltretirao...
Ствар је у томе што бих ЈА почела да се качим и да провоцирам.