Na jednom proplanku,jedna kravica pevushi:ja sam krava muzara,nadimak mi guzara! Protrcava bik pored nje pa kaze:ja sam bik rudonja nadimak mi ostao na ogradi!!!
Na stocnoj pijaci,ciga prodavao bika,i jedan covek zagleda,odmerava,i odluci da ga kupi.Ciga sav zadovoljan ode kuci. Kad sutradan ujutru,isti covek dovodi bika pred ciginu kucu,pa vice isveg glasa:alo bre cigo,kakvog si bika to prodao?-pa on ima feler na jednom oku,nishta ne vidi!! ciga pridje onako u pidzami,pa kaze biku:pa jesam ti reko sto puta da ne citash nocu!!!
Odluce baba i deda da kupe tele,pa podju na stocnu pijacu nedaleko od kuce.Vide oni velika guzva pa baba predlaze:deda,ajde malo da radimo one stvari,dok se na razidje guzva?deda;ajde. I prikljeshti deda babu uza zid,ali motala se neka pcela oko njega,pa ga ujede za onu stvar.Pocne deda da tambura babu,baba pishti od uzbudjenja.Deda povika;pa dosta vishe zenetino,prodace nam tele! Baba;ma jebesh tele!,ajde da kupimo PCELE!!!!!
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."