Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 22:35:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pentagon na Dedinju  (Pročitano 13356 puta)
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610

26. avgust 2007.
KUPUJEMO LJUBAV AMERA
Država Srbija nije smela da proda SAD zgradu Maršalata na Topčideru, smatraju stručnjaci
BEOGRAD - Prodaja zgrade Maršalata i pratećeg vojnog kompleksa na Topčideru za 15 miliona evra, kojom je država Srbija omogućila SAD izgradnju nove, velelepne ambasade, izazvala je buru negodovanja i nametnula brojna pitanja, od kojih dva ključna:

1. Da li je Srbija "smela" da proda stranoj državi jedan takav vojno-bezbednosni i istorijski objekat kao što je Maršalat?
2. Treba li naša zemlja da traži reviziju sa Amerikancima potpisanog ugovora o prodaji Maršalata?
Pisac i bivši predsednik SRJ Dobrica Ćosić kaže da je lično on formirao komisiju koja je napravila projekat o statusu svih reprezentativno-istorijskih objekata, ali da su "oni na čelu sa Borom Jovićem napravili svinjariju".

BOŽA PRELEVIĆ: IZMESTITI AMBASADU SAD

- Ja mislim da je mnogo problematičnije to što je američka ambasada u centru grada, gde su jednu ulicu skoro sasvim zatvorili, nego što je pitanje gradnje na Dedinju. Ukoliko je Maršalat prodat pod regularnim uslovima, onda tu ne vidim ništa loše i ne smatram da mi time gazimo svoje dostojanstvo, jer znam da oni imaju vrlo visoke kriterijume u odabiru mesta za svoje objekte, a takvih je vrlo malo u Beogradu. Pitam - da li većina Beograđana i zna gde se nalazi Maršalat? Verujte da ne zna! - kaže ovaj advokat.

- Ideja je bila vrlo jednostavna, da se uvažava postojanje jedne istorijske epohe, da to postanu narodni dvorovi, kakvo je, recimo, bilo u Titovo vreme. Cilj je da takvi objekti postoje i dalje kao takvi i da se ugrade u istorijsko biće. Odlučno sam protiv bilo kakve revizije istorije. Đinđić, u svojoj demagogiji, a kasnije i njegovi sledbenici izvršili su reviziju istorije, prenebregavajući kulturno-istorijske epohe. Kakva smo mi to država kada ne možemo da rešimo ni slučaj Karađorđevića i brojna druga pitanja! Nezamislivo da se njima, recimo, vrati čitavih 100 hektara u Beogradu. Pa, to pripada narodu u Beogradu, a njima treba omogućiti adekvatno namirenje... - kaže Ćosić.

Penzionisani general Božidar Delić mišljenja je da prodaja zgrade Maršalata nije u redu jer Amerikancima prodajemo zemljište u vreme dok nam oni otimaju Kosovo i Metohiju.
- Gde baš na tom mestu žele da grade ambasadu i druge prateće objekte? Ne znam šta može da se uradi sada, posle potpisivanja ugovora. O tome treba da se izjasne pravni eksperti. Ali, treba znati da to nije sve: oni imaju i druge zahteve... Znam da su poslali svoje ljude koji traže da u krugu od 600 metara od njih ne bude vojnih objekata, u krugu od dva kilometra traže posebne uslove bezbednosti... Biće još sličnih zahteva! Ta prodaja nije dobra ni sa stanovišta bezbednosti, zbog svih podzemnih postrojenja i kablovskih mreža koje sada moraju biti umrtvljene! Uostalom, Gradski zavod za veštačenje je dao svoju procenu vrednosti imovine, koja je mnogo veća od cene za koju je ovaj kompleks prodat Amerikancima. Oni su procenili 4,2 hektara na 39,6 miliona dolara, a to je urađeno u septembru 2003. godine - tvrdi Delić.

Istoričar Vasilije Krestić kaže da nije upoznat sa ovom prodajom, ali priznaje da ga je "žacnulo" kada je čuo da je i to prodato.
- Ja sam se uvek zalagao za čisto trgovački odnos reciprociteta. U ovom slučaju - šta mi od prodatog dobijamo, jer, zašto bismo kupovali nečiju ljubav za džabe? Koliko daš, toliko dobiješ. Ako se toga ne držimo, gubimo dostojanstvo i poštovanje. Moramo videti ugovor - šta je prodato i za koliko je dato... Ako se otvaramo prema svetu, moramo voditi računa na koji način se to radi. Ako mi prodajemo najbolje lokacije a zauzvrat od tih istih zemalja dobijamo samo ledine - onda nešto ne valja. Mi nećemo kupiti ničiju ljubav ni za kakve pare - smatra naš sagovornik.

Narodni poslanik LDP Vladan Batić smatra da zgrada Maršalata nema nikakav istorijski niti bilo kakav simbolički značaj za ovaj narod.

P. JEREMIĆ - (SINA)

IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 716
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Samo ad jos ne prodaju nekretnine Dr Bogija?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Njabolje zuti da im daju svoju kucu gde im je sediste stranke .
Mozda ce nas ameri osatviti na miru nakon tolikog uvlacenja u *upe zutih njima.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Za malo cash-a , začas nestade nacionalni ponos i priče o kao istoriji .....  Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
a,pa,cuo sam da se prodaju one gradjevinske prikolice/kontejneri...    Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Dattebayo!!!!!!!! Ko razume shvatice!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1273
Zastava Denmark
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6

26. avgust 2007.
KUPUJEMO LJUBAV AMERA
Država Srbija nije smela da proda SAD zgradu Maršalata na Topčideru, smatraju stručnjaci
BEOGRAD - Prodaja zgrade Maršalata i pratećeg vojnog kompleksa na Topčideru za 15 miliona evra, kojom je država Srbija omogućila SAD izgradnju nove, velelepne ambasade, izazvala je buru negodovanja i nametnula brojna pitanja, od kojih dva ključna:

1. Da li je Srbija "smela" da proda stranoj državi jedan takav vojno-bezbednosni i istorijski objekat kao što je Maršalat?
2. Treba li naša zemlja da traži reviziju sa Amerikancima potpisanog ugovora o prodaji Maršalata?
Pisac i bivši predsednik SRJ Dobrica Ćosić kaže da je lično on formirao komisiju koja je napravila projekat o statusu svih reprezentativno-istorijskih objekata, ali da su "oni na čelu sa Borom Jovićem napravili svinjariju".

BOŽA PRELEVIĆ: IZMESTITI AMBASADU SAD

- Ja mislim da je mnogo problematičnije to što je američka ambasada u centru grada, gde su jednu ulicu skoro sasvim zatvorili, nego što je pitanje gradnje na Dedinju. Ukoliko je Maršalat prodat pod regularnim uslovima, onda tu ne vidim ništa loše i ne smatram da mi time gazimo svoje dostojanstvo, jer znam da oni imaju vrlo visoke kriterijume u odabiru mesta za svoje objekte, a takvih je vrlo malo u Beogradu. Pitam - da li većina Beograđana i zna gde se nalazi Maršalat? Verujte da ne zna! - kaže ovaj advokat.

- Ideja je bila vrlo jednostavna, da se uvažava postojanje jedne istorijske epohe, da to postanu narodni dvorovi, kakvo je, recimo, bilo u Titovo vreme. Cilj je da takvi objekti postoje i dalje kao takvi i da se ugrade u istorijsko biće. Odlučno sam protiv bilo kakve revizije istorije. Đinđić, u svojoj demagogiji, a kasnije i njegovi sledbenici izvršili su reviziju istorije, prenebregavajući kulturno-istorijske epohe. Kakva smo mi to država kada ne možemo da rešimo ni slučaj Karađorđevića i brojna druga pitanja! Nezamislivo da se njima, recimo, vrati čitavih 100 hektara u Beogradu. Pa, to pripada narodu u Beogradu, a njima treba omogućiti adekvatno namirenje... - kaže Ćosić.

Penzionisani general Božidar Delić mišljenja je da prodaja zgrade Maršalata nije u redu jer Amerikancima prodajemo zemljište u vreme dok nam oni otimaju Kosovo i Metohiju.
- Gde baš na tom mestu žele da grade ambasadu i druge prateće objekte? Ne znam šta može da se uradi sada, posle potpisivanja ugovora. O tome treba da se izjasne pravni eksperti. Ali, treba znati da to nije sve: oni imaju i druge zahteve... Znam da su poslali svoje ljude koji traže da u krugu od 600 metara od njih ne bude vojnih objekata, u krugu od dva kilometra traže posebne uslove bezbednosti... Biće još sličnih zahteva! Ta prodaja nije dobra ni sa stanovišta bezbednosti, zbog svih podzemnih postrojenja i kablovskih mreža koje sada moraju biti umrtvljene! Uostalom, Gradski zavod za veštačenje je dao svoju procenu vrednosti imovine, koja je mnogo veća od cene za koju je ovaj kompleks prodat Amerikancima. Oni su procenili 4,2 hektara na 39,6 miliona dolara, a to je urađeno u septembru 2003. godine - tvrdi Delić.

Istoričar Vasilije Krestić kaže da nije upoznat sa ovom prodajom, ali priznaje da ga je "žacnulo" kada je čuo da je i to prodato.
- Ja sam se uvek zalagao za čisto trgovački odnos reciprociteta. U ovom slučaju - šta mi od prodatog dobijamo, jer, zašto bismo kupovali nečiju ljubav za džabe? Koliko daš, toliko dobiješ. Ako se toga ne držimo, gubimo dostojanstvo i poštovanje. Moramo videti ugovor - šta je prodato i za koliko je dato... Ako se otvaramo prema svetu, moramo voditi računa na koji način se to radi. Ako mi prodajemo najbolje lokacije a zauzvrat od tih istih zemalja dobijamo samo ledine - onda nešto ne valja. Mi nećemo kupiti ničiju ljubav ni za kakve pare - smatra naš sagovornik.

Narodni poslanik LDP Vladan Batić smatra da zgrada Maršalata nema nikakav istorijski niti bilo kakav simbolički značaj za ovaj narod.

P. JEREMIĆ - (SINA)

Koji to Strucnjaci? I za cije vlade i iz cije stranke je predsednik bio Dobrica Cosic? Kada odgovorite na ova pitanja sve ce vam biti jasno!

Strucnjaci do mojega, i zlotvorov predsednik!

15 milionceta za zgradu? Pa opljackali smo ih!
« Poslednja izmena: 26. Avg 2007, 18:23:53 od pervertito »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Koji to Strucnjaci? I za cije vlade i iz cije stranke je predsednik bio Dobrica Cosic? Kada odgovorite na ova pitanja sve ce vam biti jasno!
Strucnjaci do mojega, i zlotvorov predsednik!
15 milionceta za zgradu? Pa opljackali smo ih!

Nekada nije lova sve. Ali ti to izgleda ne mozes da shvatis. Ima vaznijih stvari u zivotu osd love.
Dobro obrati paznju na ovu izjavu pa kazi gde je pogresno receno i sta  :
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Dattebayo!!!!!!!! Ko razume shvatice!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1273
Zastava Denmark
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Dobro sam procitao! I dalje stoji pitanje: Po cemu je on, kao istoricar kompetentan da komentarise ovo?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
U poredjenju s tobom svakako nije...  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Kada je uvreda jedini odgovor, pitam se u cemu je svrha diskutovati sa takvima na bilo koju temu  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 22:35:50
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.