Vest je stara bar 10 godina. Odavno se razmislja o izmestanju ambasade iz ulice Kneza Milosa gde "bezbednost nije na dovoljnom nivou", a i cini mi se da je ljudima koji tu zive dosadilo da im agenti CIA vise u dnevnom boravku
a odkud informacija da je kompleks prodat za 15 mil. eura. to je vrlo mala cifra, čak providno bezobrazno mala. da nije u pitanju iznajmiljivanje na odredjen br. godina ili neki sličan aranžman?
Могуће, само у тексту нису написали ко је (од наших ) и шта додатно "изнајмио" у склопу продаје...
ja bas mislim da se te stvari pre iznajmiljuju nego li prodaju!
citiram ministra,prepametnog Parivodica: samo bio "zamoljen" da to završim. U stvari, sve je bilo samo pitanje primene zakona. Našao sam zakonski osnov u Zakonu iz 1981. godine, po kojem se dozvoljava prodaja zemljišta stranim državama za izgradnju diplomatsko-konzularnih predstavništava - kaže Parivodić.
Obzirom de se govori kako u komunizmu nista nije valjalo,vidimo da ipak ima nesto sto "valja" naravno kad zatreba...
Elitna rezidencijalna četvrt je logična lokacija za vile, rezidencije i ambasade a ne za kasarne. Ne vidim nikakav problem u što će u kraju gde postoje silne ambasade i rezidencije da se gradi još jedna.
Kombiondžija, Naravno da Kalemegdan ili Ada Ciganlija nisu mesto za pravljenje ambasade, Dedinje jeste po svim kriterijumima i po svakoj logici.
A verovatno ako su tu stacionirani marinci onda je to Elitna rezidencijalna kasarna .... ili su mozda preteca buduce kraljevske garde..
Ah... Amerikanci nam(vam)vracaju kraljevinu... Pa, dobro... Aleksandar veoma podseca na "Naseg coveka u Havani" (odlican filmski klasik... obavezno pogledati pre citanja knjiga i pamfleta koji govore o razlicitim teorijama zaver)
Debilizam u Srbiji od strane politicara je odavno prisutan. Pogotovu su DOS-ovci nenadmasni. Ljudi bi i rodjenu majku i oca prodali samo da se uvuku u *upe Amerimas.
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . " Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pravi potez. Trebalo bi i one rusevine u centru prodati Amerima, da se to vise izgradi i sanira.
Ti izgleda opravdavas bombardovanje Srbije 1999. godine?? pa te rusevine su plod Americkog vidjenja demokratije i resavanja demokratskim putem stanja u Srbiji? Srusi nesto sto je nadobro mestu, sto funkcionise a onda hga bud zasto kupi. Ajde necu da budem bas toliko grub kao Ameri 1999 ali daj nesto od tvoje imovine na nekoj interesantnoj lokaciji da ti demokratski srusim pa dq kupim to sruseno da bi popravio utisak Demokratija na delu ali ne znam da li SAD i demokratija imaju dodirnih tacaka- ako je rusiti i bombardovati narod i gradove a onda kupovati za DZ onda je to stvarno demokratija na najvisem nivou. Zato ce oni ubrzo pojesti sami sebe i nestati da se ne cuje za njih.
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . " Danko Popovic -Knjiga o Milutinu