Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 23:28:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pasoši Srbije od 2009. godine  (Pročitano 58657 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1001
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia ?
To ces ti da kupujes!!! ja kupujem domace!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson k800i i D820
To ces ti da kupujes!!! ja kupujem domace!!

Hahahahha ovo je najjace...pa to ce ti doci i u Srbiju druze i na svakom domacem proizvodu ce biti jedan chipic mali koji neces moci ni sa okom da vidis...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Necu nigde da bezim ali ne treba mi ni zig zveri!!!
По Библији жиг звери иде на десну шаку и чело. Не у личну карту и пасош.

А ако се плашиш да ће те пратити преко пасоша, умотај га у фолију или купи посебне корице за њега које имају Фарадејев кавез у себи, то ће га такође изоловати (а и неће бити чудно него као кад кренеш да одмотаваш фолију).
« Poslednja izmena: 11. Mar 2008, 21:02:12 od Ghost »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1001
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia ?
rekao sam da prvo pogledate filmove a ne da lupas gluposti o folijama!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson k800i i D820
rekao sam da prvo pogledate filmove a ne da lupas gluposti o folijama!!

NE ne druze ti gledaj filmove a mi cemo da se bavimo savremenom tehnologijom!
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat
Nistok kad se prošetaš ulicom i kada te snimi po jedan bankomat, benzinska pumpa, kametra za saobraćaj ili video nadzor na svakih 100 metara već si u manjku privatnosti. Možeš ti da bežiš, ali nema kuda.

Није проблем са пасошима са чипом али личне већ јесу...
Зашто? Јер ће неко имати евиденцију без да прегледава снимке где си све био и када...

То је људи мањак оне слободе за коју се сви залажу...

Неко то зове технологијом а ја кажем да свет иде у куац!  Smile
« Poslednja izmena: 12. Mar 2008, 09:43:12 od Feanor11985 »
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

´Ω ξεíν´, ´αγγέλλειν Λακεδαιμονíοις

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1049
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
SonyEricsson p910i
A ajd da malo skrenemo temu sa ovog pravca kojim je krenula. Zanima me kako mi iz RS mozemo da dodjemo do srpskih pasosa, meni kad vide BiH pasos odma kazu selam alejkum Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.26
mob
I-mate 30 Pro
A ajd da malo skrenemo temu sa ovog pravca kojim je krenula. Zanima me kako mi iz RS mozemo da dodjemo do srpskih pasosa, meni kad vide BiH pasos odma kazu selam alejkum Smile

Postoji samo prica da mi u srbiji jedva cekamo da damo pasose...medjutim realno,lakse ces dobiti pasos u skoro bilo kojoj drugoj zemlji....
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 

Možeš da podneseš zahtev u Banjaluci i na Palama sigurno, za druga mesta ne znam. Trebaju ti uobičajena dokumenta i bez veze čeka se oko godinu dana, a sa vezom 20 dana. Možeš i da apliciraš u bilo kojoj ambasadi u inostranstvu ili u Srbiji. Na jednu prijavu može da ide cela porodica (muž, žena, deca).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Građani Srbije još daleko od ukidanja viza
Novi pasoši čekaju novu vladu
Autor: Željka Jevtić | 05.04.2008 - 08:36

Stavljanje Srbije na belu šengensku listu moraće da sačeka formiranje nove vlade i Skupštine Srbije. Prema saznanjima „Blica“, istu sudbinu deli i novi pasoš Srbije, na koji će građani takođe morati da sačekaju jer nemačka firma koja učestvuje u njegovoj izradi traži dodatne garancije da će posao biti ispoštovan do kraja, a te garancije tehnička vlada po svemu sudeći ne može da pruži.

Srbija i njeni građani dobili su u poslednjih nekoliko dana više pozitivnih signala iz Brisela, a jedan od njih je i dokument Evropske komisije „mapa puta“, koji je pre dva dana najavio komesar za proširenje EU Oli Ren. U njemu su uslovi koje Srbija treba da ispuni kako bi vize za njene građane bile ukinute. Po saznanjima „Blica“ u ovom dokumentu nema političkih uslova koji se postavljaju Srbiji, već samo onih tehničke prirode. Međutim, ova olakšavajuća okolnost trenutno neće moći da bude iskorišćena jer tehnička vlada nema kapacitet da usvoji neke od potrebnih zakona. Takođe, ni raspuštena Skupština ne može da verifikuje već pripremljene zakone kao što su - zakon o zaštiti podataka i zakon o granici.

Četiri koraka do bezviznog režima
Srbija na putu ka bezviznom režimu ima zadatke postavljene u četiri okvira. Prvi je bezbednost putnog dokumenta, potom borba protiv organizovanog kriminala, javni red i mir i okvir koji se tiče međunarodnih odnosa. Srbija treba da do kraja verifikuje takozvani set šengenskih zakona od kojih su neki prošli institucije, a neki čekaju. U tom setu neophodnih propisa je zakon o azilu, o strancima, o kontroli državne granice, o zaštiti državnih podataka, ali i tehničke mere saradnje sa Europolom.
Ipak, jedna od bitnijih stavki je novi pasoš. MUP Srbije je ranije odradio svoj deo posla i vlada je usvojila novi dokument. Međutim, iako je posao administrativno urađen, pasoši će najverovatnije početi da se izrađuju tek sa novom vladom. U Zavodu za izradu novačnica i kovanog novca mašine su spremne za štampanje, ali je problem nastao zbog političkih prilika u zemlji. Nemačka firma koja je uključena u posao izrade srpskog pasoša jer treba da pruži deo materijala za zaštitu dokumenta, traži dodatne garancije od Vlade Srbije. Kako za „Blic“ kaže dobro upućeni izvor, nemačka firma je posle raspuštanja vlade zatražila dodatne garancije za posao, to jest garanciju da će biti isplaćena“. Ove garancije tehnička vlada ne može da pruži.
Predsednik Skupštine Srbije Oliver Dulić pre dva dana u Briselu je razgovarao sa Olijem Renom. Dulić u izjavi za „Blic“ kaže da je najavljena „mapa puta“ Evropske komisije pozitivan impuls za Srbiju jer je jako važno „da najzad dobijemo spisak neophodnih uslova, ali i da nema novih, dodatnih uslova“.
- Taj dokument nam služi kao pokazatelj koje slabosti moramo da ispravimo kako bi naši građani putovali dostojanstveno i bez viza. Ukoliko budemo efikasno radili u tom pravcu, veoma brzo ćemo se naći na šengenskoj listi. Ono što mi je bilo bitno i što smatram vrstom garancije je činjenica da u Briselu imaju razumevanja da naši građani žele da putuju i da su redovi u kojima stoje ponižavajući i da se to mora promeniti - kaže Dulić za „Blic“.

Mapa pred članicama EU

Međutim, dok se iščekuje nova vlada, Božidar Đelić je juče od ambasadora zemalja članica EU u Beogradu i predstavnika Evropske komisije zatražio da se vize za građane Srbije ukinu, a da prvi korak u tom procesu bude odobravanje besplatnih viza.
Po saznanjima „Blica“, naredne nedelje delegacija iz Srbije će otputovati u Holandiju i Nemačku da lobira za što brže ukidanje viza. Međutim, liberalizacija viznog režima prema Srbiji zavisi i od njene nove vlade i parlamenta, izjavio je pre dva dana Oli Ren. On je najavio da će do kraja aprila Evropska komisija predstaviti „mapu puta“ ka liberalizaciji viznog režima, a nacrt tog dokumenta članicama EU biće prezentovan početkom iduće nedelje.

MUP uradio svoje

Na pitanje zašto kasne nove putne isprave, u MUP Srbije za „Blic“ kažu da je ministar unutrašnjih poslova doneo pravilnik o izgledu i nivou zaštite pasoša koji je dostavljen Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca 17. janura. Tako je, kada je reč o delu posla koji je bio poveren MUP, sve urađeno.
- MUP je potpuno spreman za uzimanje podataka građana i može da krene u postupak izdavanja kada budu dostavljeni obrasci pasoša - ističu u MUP-u Srbije.
D. V.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 23:28:34
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.