Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 12:26:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pasivna agresija  (Pročitano 12795 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2411
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Ja mislim da svi pasivno agresivni ljudi treba da idu u vojsku.

Zvuči šašavo, ali meni zaista pomaže.
I to pravu,ne ovu civilnu,pedersku  Smile
Eto,da nisam dosao na temu,ostao bih u zabludi po svom pogresnom shvatanju pasivne agresivnosti(ili kako se vec pravilno kaze). Oduvek sam konto da je to ono kad dodjem do buraza,sednem pored njega kad je na kompu i samo cutim,dok on ne popizdi i ne ode. Onda ja sednem za internet Smile
IP sačuvana
social share
Roses are red. Violets are blue. I have a gun. Get in the car.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
HTC Wildfire S
Oduvek sam konto da je to ono kad dodjem do buraza,sednem pored njega kad je na kompu i samo cutim,dok on ne popizdi i ne ode. Onda ja sednem za internet Smile
Pa i to je.  Smile

Ekstremni primer tvoje pasivne-agresije je upotrebljavao Gandi koji je važio za ne-nasilnog aktivistu i koji se "građanskom neposlušnošću" borio protiv naoružanih Britanaca i njhove brutalnosti.
Na isti način su se i crnci u Americi borili sa vlastima i belcima, jednostavno se okupe u velikom broju i mirno sede u restoranima i ostalim mestima gde im je zabranjeno, nikog ne napadaju, samo... sede.  Smile
« Poslednja izmena: 25. Jul 2010, 03:28:28 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2411
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Ladno,to je to  Smile Ucio sam od najboljih  Smile
IP sačuvana
social share
Roses are red. Violets are blue. I have a gun. Get in the car.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Pasivna agresija je između ostalog kad na nekog vršiš pritisak tako što kritikuješ i ismevaš postupke koje taj neko čini. Recimo ako u društvu vernika ismevaš njegovo verovanje, ili ako u društvu ateiste ismevaš ateizam. Suštinska razlika od diskusije je što se osoba na koju vršiš agresiju oseća uvređeno, prozvano ili poniženo a da pri tome nije dobila mogućnost da brani svoje uverenje.
« Poslednja izmena: 25. Jul 2010, 10:24:21 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 1395
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Ja mislim da svi pasivno agresivni ljudi treba da idu u vojsku.

Zvuči šašavo, ali meni zaista pomaže.

bila si u vojsci? Smile

Pasivna agresija je između ostalog kad na nekog vršiš pritisak tako što kritikuješ i ismevaš postupke koje taj neko čini. Recimo ako u društvu vernika ismevaš njegovo verovanje, ili ako u društvu ateiste ismevaš ateizam. Suštinska razlika od diskusije je što se osoba na koju vršiš agresiju oseća uvređeno, prozvano ili poniženo a da pri tome nije dobila mogućnost da brani svoje uverenje.

Smile
IP sačuvana
social share
U se i u svoje kljuse!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.60
mob
Nokia 
Citat
. Oduvek sam konto da je to ono kad dodjem do buraza,sednem pored njega kad je na kompu i samo cutim,dok on ne popizdi i ne ode. Onda ja sednem za internet

poznato mi ovo  Smile

Citat
bila si u vojsci?

jos uvek je...radi tamo  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
I ako koristim slične metode, nema bržeg načina da to isto društvo oteraš od sebe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.7
Pasivna agresivnost je obrambeni mehanizam koji vodi do posrednog ispoljavanja agresije prema drugima kroz pasivnost ili nedjelovanje, sabotažu i okretanje agresije prema samima sebi, što je prikriveno izražavanje izvorne agresije.

Svojstvena je i djeci i odraslima, a postane nezdravi obrambeni mehanizam tek u 20-tima.Osnovni način na koji ovakve osobe funkcioniraju uključuje stvaranje pozitivnog ozračja oko određenog problema ("možete se osloniti na mene, ja ću sutra to završiti), a kada je vrijeme za rezultate, oni ih sabotiraju (ne izvrše zadatak). Kroz nedjelovanje, pasivno agresivne osobe vam se inate i pružaju otpor. Oni nisu sposobni reći vam otvoreno i u lice kako se ne slažu s vašim mišljenjem, kako ne mogu ispuniti naređenje ili kako tražite previše od njih. Ljubazno će se nasmiješiti, ostaviti dojam kao da će ispuniti svoju zadaću, a u stvari neće mrdnuti ni prstom jer to nije u njihovom interesu.

Agresivno pasivne osobe se nikada ne sukobljavaju s drugima jer vjeruju kako uvijek gube – druge su osobe uvijek sposobnije, jače, pametnije i bolje od njih. Vjeruju kako ih otvoreno pokazivanje ljutnje ili negodovanja neće nikuda dovesti, te da je bolje složiti se s drugima zbog "mira u kući", iako je njihovo mišljenje sasvim suprotno.

Uvjerene su kako nikoga ne zanima kako se oni osjećaju, imaju problema s niskim samopoštovanjem. Smatraju kako su njihovi problemi jedinstveni, samo svojstveni njima, pa ih tako nitko neće razumjeti. Od velike im je važnosti da ih drugi vole i da se slažu s njima, pa makar i prividno. Radije će zatomiti svoje osjećaje nego drugima dati do znanja što u stvari misle i osjećaju.
Kada su drugi pasivno agresivni prema vama?

* Uvijek se slažu s vašim mišljenjem, čak i kada ste uskogrudni.
    * Nikada vam ne proturječe.
    * Kritiziraju vas, časte sarkazmom i "spuštaju" kad god imaju priliku, sve pod izlikom šale.
    * Nikada vas ne suoče sa svojim negativnim osjećajima.
    * Izbjegavaju sukobe i svađe.
    * Uvijek se ponašaju vedro i veselo pred vama, no drugi kažu kako su negativni i čudni vama iza leđa.
    * Uvijek rade suprotno od onog što su rekli da će napraviti.
    * Povuku se svaki put kada ih suočite s nekim problemom.
    * Kažu kako se možete osloniti na njih, no to ne provedu u djela.
    * Zavide vam na uspjehu i umanjuju vašu važnost.
    * Uvjeravaju vas kako u stvari problemi ne postoje, kako vi preuveličavate situaciju.

Posljedice u odnosima s bližnjima

posaoKada bliske osobe prepoznaju pasivnu agresiju, najčešće su zbunjeni, razočarani i ljuti. Bez obzira koji su vaši motivi, vi ste im lagali dugo vremena, pretvarali se i izdavali za osobu koja zapravo nema veze s vama i vašim unutrašnjim svijetom.

Kada se naljute i postanu frustrirani jer ste im lagali, suočit će vas s vašim ponašanjem, a taj će sukob biti daleko gori od onog kojeg ste htjeli izbjeći i tako se odlučili za pasivnu agresivnost.

Pasivno agresivne osobe odlučile su potisnuti svoju ljutnju i koliko god ih puta upitate što nije u redu, neće vam se nipošto otvoriti. Takve osobe vjerojatno nisu ni svjesne svog problema, jer ne razmišljaju o sebi, nego o vašim negativnim karakteristikama (negativnim bar u njihovoj glavi).
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.7
Koji su znakovi da ste vi pasivno agresivni?

* Skrivate nenaklonost prema nekome i ne možete biti iskreni prema njima.
    * Složite se s nečim, ali ne postupite tako jer se zapravo tome protivite.
    * Ponašate se suprotno onome što drugi od vas očekuju.
    * Tiho manipulirate drugima kako biste dobili što želite, a zapravo ste iznijeli suprotno mišljenje.
    * Tražite osvetu tako da djelujete i ponašate se "dobro", no u stvari nikada ne ispunite obećanje.
    * Govorite drugima ono što žele čuti, a ne što vi mislite.
    * Pokušavate ugoditi drugima tako da se slažete s njihovim idejama ili planovima, a zapravo radite suprotno.
    * Kažete jedno, a napravite drugo.
    * Mrzite nekoga, ali se bojite toj osobi ili drugima pokazati svoje negativne osjećaje.
    * Osjećate se prisiljenima ponašati se na određen način.
    * Izbjegavate sukobe po bilo koju cijenu.
    * Ljuti ste, ali se bojite pokazati bijes, te tiho kujete osvetu tako da djelujete suprotno od očekivanog ili rečenog.

Kako pomoći pasivno agresivnoj osobi?

Kada želite "raskrinkati" pasivno agresivnu osobu i ukazati im na nelogičnost niza njihovih djelovanja, naoružajte se mnogim primjerima kako bi dočarali njihove postupke. Ako je ta osoba spremna priznati kako je iza svega potisnuta ljutnja zbog nečega, onda ju trebate ohrabriti na daljnji razgovor: neka vam se otvori i iskreno prizna što ju je povrijedilo ili naljutilo, zbog čega se osjeća sigurno. U ovom trenutku se ne smijete derati, nego morate ostati pribrani. Samo će vaše razumijevanje otvoriti put do "priznanja".

Recite drugoj osobi kako ne postoje "pravi" ili "krivi" osjećaji, kako je u redu izreći naglas probleme jer će se oni jedino tako moći riješiti. Pomognite im ublažiti osjećaj odbijanja i ignoriranja tako da im date do znanja kako vam je stalo do njih.

K. Horvat

Izvor
« Poslednja izmena: 25. Jul 2010, 10:55:21 od Brana.M »
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 1395
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
I ako koristim slične metode, nema bržeg načina da to isto društvo oteraš od sebe.

true, true.

Citat
. Oduvek sam konto da je to ono kad dodjem do buraza,sednem pored njega kad je na kompu i samo cutim,dok on ne popizdi i ne ode. Onda ja sednem za internet

poznato mi ovo  Smile

Citat
bila si u vojsci?

jos uvek je...radi tamo  Smile

otuda njen temperament Smile testira vojnike?

btw, nisam bas za pasivnu agresiju (mada nije lose primeniti nekad Smile ), vise sam za aktivnu Smile
IP sačuvana
social share
U se i u svoje kljuse!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 12:26:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.