Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 17:08:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Partner 2009 -sajam naoruzanja, Beograd  (Pročitano 44821 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4012
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Kakva je realna mogucnost ovog topa u realnim uslovima borbe. Smile
Po meni ovo je suvise zastarelo.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
@hkj na sajmu nije bio M-84AB. Taj tenk je bio rađen za Kuvajt i nema ga u našoj zemlji. Ako pod tenkom M-2001 misliš na M-84M (to je onaj maskirno ofarbani), radi se o klasičnom tenku M-84 sa dodatnim ERO. Taj tenk ima motor V-46-6 od 780 KS.

koliko ja znam , tenkovi u nashoj vojsci su M-84A sa motorom V46-TK 735 od 735 kW (1,000 hp)  Smile  Smile ?

-------------------------------------------

shto se tiche RL-2 , ovo je ipak neki sajam ,gde treba da se prikaze gotov proizvod . na raketi se jasno vidi da su stabilizatori nabudzeni varenjem  Smile Smile ,a i izuzetno  su glupo spojene dve rakete (asimetrichna limena traka  Smile )

osim toga ,kako je raketa sada povecana ,trebali su nekako da povecaju i ta prednja krilca koja sluze za navodjenje ,da bi se zadrzala manevrabilnost .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
Bofors je najsavremeniji PAT koji imamo, zapravo i jedni posto je sve ostalo povuceno. Nalazi se jos uvek u sluzbi sirom sveta. Uz odredjene modifikacije mogao bi zaista i u buducnosti da sluzi svrsi.

Sto se tice RL-2, R-60 je ispaljivao avion koji se kretao odredjenom (velikom) brzinom. Busteri koji su mu prikaceni pretpostavljam sluze da projektilu daju pocetno ubrzanje koje sada nedostaje jer nema aviona, po odbacivanju istih raketa nastavlja dalje kako je projektovana tako da nema potrebe za izmenom krilaca. Bar predpostavljam da su ovako razmisljali.  Smile
« Poslednja izmena: 06. Jun 2009, 18:06:45 od stegonosa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Lasta 95 izložena ispred hale 3 Beogradksog sajma:

Lasta 95 TT podaci na srpskom i engleskom jeziku:

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Stajni trap aviona Lasta 95, glavna noga (levo) i nosna noga (desno):

Nosna noga stajnog trapa:

Glavna noga stajnog trapa:

Presek aviona Lasta 95:

« Poslednja izmena: 06. Jun 2009, 18:14:59 od ramon23 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10

Busteri koji su mu prikaceni pretpostavljam sluze da projektilu daju pocetno ubrzanje koje sada nedostaje jer nema aviona

gledajuci slike , stekao sam utisak da se busteri ne odvajaju . ispravite me ako gresim .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
Vrlo je moguce

Busteri koji su mu prikaceni pretpostavljam sluze da projektilu daju pocetno ubrzanje koje sada nedostaje jer nema aviona

gledajuci slike , stekao sam utisak da se busteri ne odvajaju . ispravite me ako gresim .

Vrlo je moguce, zato kazem pretpostavljam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Ramone super su fotke Smile Smile Smile (mnogo bolje nego sto sam ja uspeo da uradim). Evo da dodam u vezi Utve 95 "Lasta" samo ovo, i jos nastavljam sa  BOV SPATGW. Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

UtvaLasta95partner2009 008.jpg
(152.55 KB, 1024x768)
UtvaLasta95partner2009 009.jpg
(108.36 KB, 768x1024)
UtvaLasta95partner2009 010.jpg
(181.41 KB, 1024x768)
UtvaLasta95partner2009 012.jpg
(144.67 KB, 768x1024)
BOV SPATGW partner2009 01.jpg
(195.39 KB, 768x1024)
BOV SPATGW partner2009 02.jpg
(204.34 KB, 1024x768)
BOV SPATGW partner2009 03.jpg
(197.05 KB, 1024x768)
BOV SPATGW partner2009 04.jpg
(140.58 KB, 768x1024)
BOV SPATGW partner2009 05.jpg
(322.82 KB, 1024x768)
BOV SPATGW partner2009 06.jpg
(222.7 KB, 1024x768)
« Poslednja izmena: 06. Jun 2009, 18:47:52 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
Sto se tice RL-2 razmisljao sam na nacin da se ne isplati petljati se sa pogonom rakete itd tj. da se ne isplati petljati se sa njom uopste. Zato kada buster prestane sa radom motor rakete tera dalje, a to mi je logicnije sa odbacivanjem bustera (koji je kako sam cuo na cvrsto gorivo).
Sasvim je sigurno da su i manevarske osobine rakete i mogucnost pogadjanja cilja veci samo sa originalno projektovanom raketom, a ne i sa busterima koji kada se istrose ometaju balans rakete koje tesko da bi kompenzovala veca krilca (na stranu sto bi se onda ocekivalo da mlaz iz originalnog motora rakete prolazi kroz neodbaceni buster).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
@hkj na sajmu nije bio M-84AB. Taj tenk je bio rađen za Kuvajt i nema ga u našoj zemlji. Ako pod tenkom M-2001 misliš na M-84M (to je onaj maskirno ofarbani), radi se o klasičnom tenku M-84 sa dodatnim ERO. Taj tenk ima motor V-46-6 od 780 KS.
ok,hvala.
a koji je onda onaj drugi M-84,sa Štorom?obojen u nasu poznatu staru usrano(  Smile)-maslinasto-zelenu boju?  Smile zar ne bi trebalo da je TO M-2001/M-84AB1?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 17:08:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.881 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.