Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Parlamentarni izbori u Hrvatskoj 25. novembra  (Pročitano 24425 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
vrlo zanimljivo, kakvi su im koalicioni potencijali?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 546
Zastava Pula, Istra, Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
 Smile
Kome ?
generalno rečeno, HDZ-u se prikloni HSP (ali trenutno u velikoj svađi), ponekad HSLS
SDP-u se pridruži HNS (vesna Pusić& čačić - inače stranka predsjednika Mesića), ponekad HSS, IDS (moji Istrijani), manjine ...
ostali po potrebi; tj. ko da više ... HSU (penzioneri) to barem otvoreno priznaju - ne filozofiraju. Doslovce vele: Mi sa pobjednicima   Smile  ali, dignite nam penzije!   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Apple 15
Uoči parlamentarnih izbora u Hrvatskoj
Angela Merkel otvoreno podržava HDZ
Autor: Mira Šuvar | 19.11.2007 - 06:00

Predizborna kampanja uoči parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, koji će biti održani 25. novembra, zaoštrava se. U agitaciju za pobedu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Ive Sanadera, nakon Katoličke crkve i sportista, na neuobičajen su se način uključili i neki evropski državnici. U reklamnom spotu HDZ, koji se na Hrvatskoj televiziji svakodnevno emituje mnogo puta, Angela Merkel, nemačka kancelarka, obraća se biračima hvaleći Hrvatsku, koja se „pod vođstvom HDZ i Ive Sanadera“ poslednjih godina „pretvorila u pokretača jugoistočne Evrope“.

Na kraju svog pisma, koje kao plaćeni oglas objavljuju i neki dnevnici u Hrvatskoj, nemačka kancelarka poručuje: „Postoji mnogo dobrih razloga da se i na parlamentarnim izborima krajem novembra pobrinete da Ivo Sanader i HDZ i dalje određuju sudbinu Hrvatske“. U istom spotu Sanaderu su, kao „svom prijatelju“, „velikom vođi i velikoj ličnosti“, podršku izrazili i premijeri Irske, Luksemburga i Grčke, a prikazan je i snimak Sanaderovog rukovanja s papom Benediktom XVI i još nekim svetskim državnicima.
Od juče se u svim hrvatskim katoličkim crkvama čita pismo koje su hrvatski biskupi uputili vernicima za izbore. Sveštenici su dobili nalog da pismo pročitaju u integralnoj verziji i da ga ne komentarišu. To pismo je izazvalo reagovanja u demokratskom delu javnosti, a na njega je reagovao i Stjepan Mesić, predsednik Hrvatske. Premijer Sanader je tada izjavio da je on na strani biskupa, a ne predsednika Mesića. Nagađalo se da li iza stavova biskupa stoji Vatikan. Fransisko Havijer Lozano, papinski nuncij u Hrvatskoj, potvrdio je da Vatikan stoji iza svih „predizbornih aktivnosti“ hrvatskih biskupa.
Ali prema najnovijoj anketi „Večernjeg lista“, Media servisa i RTL, Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP), na čijem je čelu Zoran Milanović, i dalje vodi u odnosu na Sanaderovu partiju HDZ. SDP dobija 60 mandata, a HDZ 56. SDP dobija mnogo više glasova u urbanim sredinama, dok HDZ uživa podršku u ruralnim delovima zemlje. U prvih 13 dana zvanične predizborne kampanje za reklamne spotove na tri televizije (HTV, „Nova TV“ i RTL) HDZ je potrošio daleko najviše. Od ukupnog iznosa, odnosno 10,4 miliona kuna, HDZ je za spotove potrošio 5,2 miliona kuna, SDP 2,7 miliona kuna, a sve ostale stranke preostali iznos.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
normalno da ga podržava kad i hdz i cdu spadaju u krug demokršćanskih europskih stranaka koje se međusobno podržavaju

tako i schrederov spd podržava naš sdp
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
Friščić: Bliži smo SDP-u

Friščić je rekao kako je za sada SDP definitivno u plusu, ali i kako „poziva HDZ da se očituje jer savez za nove četiri godine Hrvatske nije moguće dogovoriti preko noći“

Josip Friščić kaže kako se HDZ tek mora očitocvati o njihovim zahtjevimaJosip Friščić kaže kako se HDZ tek mora očitovati o njihovim zahtjevimaSudeći po dosadašnjim aktivnostima, HSS i HSLS puno su bliži koaliranju s SDP-om nakon izbora. Takav je zaključak u intervjuu Jutarnjem listu iznio Josip Friščić, predsjednik HSS-a. Tako na pitanje tko je skloniji prihvatiti HSS-ov koncept decentralizacije, najnižu mirovinu od 1500 kuna, u poljoprivredu preusmjeriti 6 milijardi kuna i ispuniti ostale stavke predizbornog programa te stranke, Friščić odgovara kako je za sada više u tom smislu pokazao SDP.

„Očitovanje HDZ-a u nijednom od tih pitanja još nisam iščitao niti čuo. SDP je poslao jasnu poruku da je za referendum o NATO-u kao i mi, da je spreman prihvatiti program reforme poljoprivrede uz 6 milijardi godišnje, slažu se i da najmanje 20 posto poreznih sredstava mora doći na lokalnu razinu, slažemo se da treba ukinuti administrativnu pristojbu u zdravstvu, za razliku od HDZ-a“, rekao je Friščić, te dodao kako je za sada SDP definitivno u plusu, ali i kako „poziva HDZ da se očituje jer savez za nove četiri godine Hrvatske nije moguće dogovoriti preko noći“.

Upitan hoće li nakon izbora za sebe tražiti mjesto ministra poljoprivrede Friščić je rekao kako „on uz još nekoliko ljudi u stranci puno zna o tome resoru, ali da će ići u vladu jedino ako bude takav koncept da idu čelnici stranaka“.

Nacional 19.11.2007.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 546
Zastava Pula, Istra, Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Možda vama nije atraktivno - ali, kod nas su ratovi video-spotova ...  Smile
HDZ-ov najpopularniji

danas, SDP odgovara ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ajmo, droga, petarde, ulosci na komad!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
Zastava Dry Valley Nis Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
SonyEricsson K510i
znaci svi ste vec otpisali Cacica?
Otpisan je i Zupan i ona Vasa prijateljica Pusicka  Smile
IP sačuvana
social share
Najzad sam pobedio u fantaziji!!!

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
crocodile baš ti hvala, odlična ilistracija kampanje.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ajmo, droga, petarde, ulosci na komad!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
Zastava Dry Valley Nis Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
SonyEricsson K510i
Meni licno se u HDZ dopada Sanader, sto se SDP tice tamo je jedino BANDIC CAR, ali velikim slovima CAR. Mada najsimpaticniji su mi Zeleni "Seljaci" sa onim Friscicem koji ima facu kao da se mesecima druzio sa buricima, jedino mi se ne svidja njihova koalicija sa zutim liberalima, koji su bili na putu da propadnu(nesto poput naseg SPO). Debelog Djapica ne vredi komentarisati(mada mi je on licno simpa), ali ce on generalno dobro proci. Koga sam jos zaboravio... a da zao mi je sto V.Skare Ozbolt gotovo sigurno nece uci u Sabor. Sto se regionalaca tice, ubedljivo je najjaci IDS, dok realno ocekujem da od ostalih regionalnih stranaka u Sabor udje jos samo PGS, posto je u "seljacko-liberalnoj" koaliciji. Znaci nemaju sanse Glavas, SBHS, MDS itd.
Smile
P.S Zaboravih. Nazalost vrlo je realno da Ljubo Jurcic(ni kriv ni duzan) postane premijer, zato sto SDP ima veci koalicioni potencijal. Mada nikad ne recimo nikad
« Poslednja izmena: 19. Nov 2007, 19:20:02 od steelers »
IP sačuvana
social share
Najzad sam pobedio u fantaziji!!!

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Apple 15
Hahaha... genijalno... starosedeoci Hrvatske vs. gastrosi... haha...

Strasno... Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.