Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 02:57:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Za koga cete glasati?
G17+
DS
DSS-NS
LDP-GSS-SDU-LSV
PSS
SDP
SPO
SPS
SRS
Necu glasati
Idi dole
Stranice:
1 ... 233 234 236 237 ... 484
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Parlamentarni izbori - 21. januar 2007.  (Pročitano 123999 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Nokia 
Rasim Ljajić, predsednik Saveta za saradnju s Tribunalom, za „Blic“
Pregovori sa EU već u martu

Realno je da Srbija u martu nastavi pregovore o stabilizaciji i pridruživanju sa EU ukoliko bude izabrana vlada demokratskog bloka, verujem predvođena Demokratskom strankom. Nova vlada moraće da iskaže jasnu političku spremnost da Ratko Mladić bude uhapšen, kaže za „Blic“ Rasim Ljajić, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom i lider Sandžačke demokratske partije koja na predstojećim izborima nastupa na listi DS.

Upitan da li mu je haška tužiteljka Karla del Ponte obećala da će nakon formiranja demokratske vlade u Srbiji saradnju s Tribunalom okarakterisati kao pozitivnu, Ljajić ističe da nije čovek koji olako daje obećanja. On, međutim, napominje da sporazum o stabilizaciji i pridruživanju neće biti potpisan ukoliko Mladić ne bude uhapšen i izručen Tribunalu.

- Ukoliko bi se to dogodilo do juna, tada bismo mogli da zaključimo sporazum. Nema potpisivanja sporazuma bez Mladića u Hagu, i to je jedino što mogu sa izvesnošću da kažem - kaže Ljajić.
U kojoj meri predstojeći izbori usporavaju sprovođenje akcionog plana za saradnju s Tribunalom?

- Aktivnosti se nastavljaju bez obzira na izbore. Zna se da je Zdravko Tolimir mozak cele operacije skrivanja Mladića, što su potvrdili svi operativni podaci koje smo dobili iz različitih izvora. Jedna mreža jataka potpuno je razotkrivena.

Šta je sa drugom mrežom jataka?

- O tome sada ne mogu da govorim. Postoje neka saznanja koja se operativno obrađuju i tim koji radi na sprovođenju akcionog plana nastaviće da radi sve dok nova vlada ne bude formirana. Ona će odlučiti šta da se radi. Biće potrebne neke inovacije i promene, možda personalne, možda organizacione.
U kojoj meri će to uticati na sprovođenje plana?

- Mislim da neće uticati. Važno je da tim nastavi da funkcioniše. Svi operativni podaci i saznanja sačekaće novi tim koji će raditi na hapšenju Mladića, i dosadašnja iskustva biće korisna za nastavak aktivnosti.
Na suđenju jatacima pojavila se informacija da je jedinicu koja je čuvala Mladića činilo 20 ljudi i da je ona bila stacionirana u kasarni u Topčideru.

- To je stara informacija. Zna se ko su ti ljudi, gde su bili i šta su radili. Neki su dostupni, neki su u Republici Srpskoj, a protiv nekih pokrenut je krivični postupak. Važno je da naglasim da se ta jedinica nije nalazila u kasarni u kojoj su stradali vojnici u Topčideru.
Iz Haškog tribunala, posebno Tužilaštva, već duže dolaze optužbe da Vlada Srbije ništa ne radi na hapšenju Mladića. I pored takvih optužbi, vi ste i dalje na čelu Saveta za saradnju s Tribunalom. Zašto?

- Zato što sam svedok da se radi na pronalaženju Mladića. Znam da je teško u to uveriti domaću i svetsku javnost, zbog čega i snosimo deo odgovornosti. Zbog dosadašnjih tvrdnji da se Mladić nije krio u vojnim objektima i raznih obećanja, sada bijemo bitku s velikim nepoverenjem. Zbog toga se i najozbiljniji rad ne vidi. Iznutra znam koliko se energije troši da se pronađe Mladić. Često i na uzaludne stvari koje moramo da proverimo upravo zbog postojećeg nepoverenja. Recimo, nedavno se dogodilo da je čovek prijavio svog šefa da u državnoj instituciji gde radi krije Mladića. Pošto se radi o instituciji koja je bila označena kao sumnjiva, dva dana se izgubilo na proveru, a na kraju se ispostavilo da je čovek prijavio šefa jer je dobio otkaz. Zbog toga smo protiv njega podneli prijavu.
Na osnovu čega ste se na kraju opredelili da na izborima nastupite na listi DS?

- Uspešno smo sarađivali do sada i imamo najsličnije programe. Odluci je doprinelo i to što mislim da su ovi izbori jednako važni kao izbori 2000. i zato što smo hteli da damo doprinos da DS ima ključnu ulogu u formiranju nove vlade. Imali smo i dobru ponudu DS koja nam garantuje mesta u parlamentu i u izvršnoj vlasti.
Šta su vam konkretno ponudili?

- Iskreno, ne razmišljam toliko o učešću u vladi koliko o tome da obezbedimo i četvrti mandat. Imamo tri garantovana poslanička mesta, a mogućnost da dobijemo i četvrto zavisi od broja osvojenih glasova.
Iz DS najavljuju da će, ukoliko budu predvodili novu vladu, Ministarstvo za kapitalne investicije biti podeljeno u najmanje dva ministarstva. Da li ćete se vi zalagati da vlada dobije ministarstvo za manjinska prava?

- Takvo licitiranje sada je jalov posao. Da li će postojati ministarstvo ili posebna služba nije od presudnog značaja ukoliko postoji politička volja da se radi na unapređenju položaja manjina.
Hoćete li nakon formiranja nove vlade ostati na čelu Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom?

- Taj posao sam obavljao kada je bilo najteže. Imam najviše iskustva i saznanja o tome i imam u vidu celinu tog problema, i sasvim je logično da ostanem na toj funkciji.

Ivana Cvetković

Volim Partizan
    Otkuda vi u Nadzornom odboru FK Partizan?

- Prihvatio sam ponudu mog prijatelja Nenada Popovića. Volim fudbal i Partizan i mislim da od Partizana možemo da napravimo jedan respektabilan sportski i fudbalski klub. Nužne su, međutim, promene u organizacionom i kadrovskom smislu iako Partizan ima ogroman potencijal za razvitak. Iako funkcija u Nadzornom odboru nije tako značajna, spreman sam da pomognem klubu koliko je to moguće.

izvor: www.blic.co.yu
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Nokia 
Tadić obišao Kopnenu zonu bezbednosti

Predsednik Srbije Boris Tadić juče je u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnika Zdravka Ponoša i komandanta kopnenih snaga Mladena Ćirkovića obišao vojnu bazu Cvorec u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Predsednik Tadić je vojnicima i oficirima čestitao Novu godinu i naglasio da veruje da su srpski vojnici među najboljima u Evropi.

„Došao sam da vas pozdravim u ime građana Srbije zato što se u opštinama Bujanovac i Preševo obavljaju trenutno najteži borbeni zadaci koji se izvršavaju u miru. Oficirski kadar je tema kojoj će se u budućnosti posvećivati najveća pažnja jer samo dobro obučeni oficiri i dobro opremljena vojska mogu biti garant za bezbednost naše zemlje“, rekao je Tadić.

Povodom budućeg statusa Kosova i Metohije, Tadić je rekao da se „stvarnost mora prihvatiti onakva kakva jeste i da se sve opcije moraju razmatrati“. Tadić je istakao da on mora da razmišlja o svemu i ‘’o najboljem i o najgorem ishodu’’. „Ja nisam tu da maštam, nego sam tu da obavljam posao, i oni koji ne žele da razmišljaju o Kosovu, ne ponašaju se odgovorno“, kazao je Tadić. „Situacija je suviše ozbiljna“, ocenio je on.
izvor: www.blic.co.yu
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Nokia 
SRS NA RTS

SRS optužila Javni servis da se "otvoreno stavio u funkciju DSS i DS", Tijanić odgovara da je to "pritisak na uređivačku politiku"

Aleksandar Vučić

Srpska radikalna stranka optužila je juče RTS da se u potpunosti stavio u funkciju izborne kampanje Demokratske stranke Srbije i Demokratske stranke.

"Prateći državne aktivnosti lidera tih stranaka, Vojislava Koštunice i Borisa Tadića, RTS pokušava da im obezbedi nemerljivu medijsku prednost u odnosu na opoziciju. Iako se nalazimo u finišu predizborne kampanje, RTS je obezbedio Tadiću i Koštunici da u tobožnjim novogodišnjim intervjuima reklamiraju svoje stranke, a to isto nije omogućio opoziciji, ili bilo kome ko se suprotstavlja katastrofalnoj politici režima", navodi se u saopštenju SRS.

Generalni sekretar radikala Aleksandar Vučić u izjavi za Press tvrdi da su sve ostale stranke samo "pastorčići Koštunice i Tadića".

- Pogledajte, molim vas, pa samo njih dvojica dobiju po deset minuta na TV Dnevniku, a mi ostali po 15 sekundi. Pa ni u vreme Slobodana Miloševića nije se tako radilo. A da jeste, Sloba bi odmah od tih istih bio verbalno obešen! Uostalom, zašto nisu pitali i Tomislava Nikolića gde je bio za Novu godinu - priča Vučić.

Aleksandar Tijanić

On kaže da ima utisak da ih je Tijanić prevario.

- Setite se samo kampanje za referendum i novi ustav. Tada im nije smetalo da se pored Tadića i Koštunice i Tomislav Nikolić redovno pojavljuje na RTS-u. Tada ne samo da smo im trebali, već im je to i godilo, a sada ne... E, pa, ne može tako! Zato, otvoreno, javno pitam Tijanića gde je tu profesionalizam?! I da vam kažem, stvarno su mi se zgadili, a građanima Srbije pokvarili novogodišnju večeru... - napominje Vučić.

Radikali su upitali Savet RRA "da li će i kada početi da sankcioniše ponašanje RTS-a i kada će ih upozoriti jasno i precizno da političke stranke i njihovi lideri imaju pravo na ravnopravno predstavljanje".

S druge strane, generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić odbacio je optužbe SRS-a i ocenio da su optužbe radikala pritisak na uređivačku politiku RTS-a i "prevaziđen politički folklor".

RRA bez komentara

U Republičkoj radio-difuznoj agenciji juče nije bilo nikoga ko bi prokomentarisao sukob SRS-a sa RTS-om. Kako nam je rečeno, RRA će razmotriti sve prigovore koje dobije i reagovati na svako kršenje zakona.

- U svim zemljama predsednik i predsednik Vlade na kraju godine izveštavaju građane o tome šta su radili prethodnih 365 dana. To se smatra obaveznim političkim sastavom pred kraj godine. Podsećam i da je većina velikih štampanih medija objavila ili zajedničke intervjue dvojice predsednika, ili su to uradili u dva prednovogodišnja broja - istakao je Tijanić.

On je dodao da u tom godišnjem izveštaju "dvojica predsednika praktično niti su pitani, niti su objašnjavali tokove predizbornih kampanja". Tijanić navodi i da je prema svim nazavisnim merenjima "SRS najzastupljenija u programima RTS-a, kao najveća srpska politička partija".

- Ova vrsta saopštenja deo je prevaziđenog političkog folklora i namenjena je direktnom pritisku na uređivačku ekipu Javnog servisa, što je nedopustivo - zaključio je Tijanić.
izvor: pressonline.co.yu
IP sačuvana
social share
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Nokia 
[b]vanja, pitao si za istrazivanje koje kaze da vi ne preazite cenzus, evo ga:

VELIKA ČETVORKA U SKUPŠTINI!

Istraživanje IRI: U parlament prolaze samo SRS, DS, koalicija DSS-NS i G17 Plus, "penzionerska" koalicija PUPS-SDP iznenađenje

Ako bi se izbori održali sutra, Srpska radikalna stranka osvojila bi najviše glasova - 29 odsto, pokazalo je najnovije istraživanje američkog Međunarodnog republikanskog instituta (IRI). Rezultati ovog istraživanja zasnivaju se na proceni da će na januarske izbore izaći između 50 i 55 odsto birača upisanih u birački spisak, koliko se i pojavilo na referendumu za novi ustav Srbije.

Prema ovom istraživanju, cenzus od pet odsto za ulazak u parlament, pored radikala, preskočiće samo još tri stranke: Demokratska stranka, koja bi osvojila 26 odsto glasova, koalicija Demokratska stranka Srbije - Nova Srbije, koja ima podršku od 19 odsto birača, i G17 Plus, koji bi, prema ovom istraživanju, osvojio devet odsto glasova. Ukoliko se ova predviđanja obistine, novu vladu Srbije mogli bi da sastave samo DS, DSS-NS i G17 Plus, dok bi radikali bili jedina opozicija.

Tabela (pita)
SRS            29%
DS            26%
DSS-NS        19%
G17 Plus        9%

PUPS-SDP    2,8%
SPS            2,6%
LDP            2,3%
SPO            1,3%
PSS            0,8%
Ostali         7,2%

Izvor: IRI
procena: izlaznost između 50 i 55 odsto

Kada je reč o strankama koje su ispod cenzusa, istraživanje američkog IRI-ja donosi jednu veliku novost. Naime, koalicija Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Čovićevog SDP-a ima podršku od 2,8 odsto birača i ona je najbolje plasirana od svih "malih stranaka"!

Iza "penzionerske koalicije" nalaze se Socijalistička partija Srbije sa 2,6 odsto podrške, zatim koalicija koju predvodi LDP sa 2,3 odsto podrške, SPO sa 1,3 odsto i Karićev PSS sa 0,8 odsto podrške. Za sve ostale partije i stranke manjina glasalo bi 7,2 odsto.

izvor: press
IP sačuvana
social share
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Nokia 
MOJ GOST KOŠTUNICA

Radojica Lazarević, u čijem stanu u Kosovskoj Mitrovici je premijer Srbije dočekao 2007, kaže da se u ispričao sa Koštunicom kao sa najrođenijim! Koštunica i ja smo pričali satima, a vreme je letelo. Nijednom rečju nismo pomenuli politiku, niti mučnu i tešku situaciju na Kosovu. Premijer Koštunica i ja smo prvo popili po jednu ljutu, i to iz moje proizvodnje, a potom smo pili sokove, dirnula me je njegova običnost..."

Radojica Lazarević, izbeglica iz Kline koji živi u srpskom delu Kosovske Mitrovice, dospeo je u žižu srpske javnosti kao čovek kod koga je premijer Srbije Vojislav Koštunica dočekao novu 2007. godinu.

U razgovoru za Press Radojica ne može da sakrije oduševljenje što je srpski premijer izabrao baš njegovu porodicu.

- Ne znam zašto su nas izabrali da budemo domaćini premijeru, ali verujem da je to zato što svi u Mitrovici znaju da sam dobar radnik i domaćin. Nema druge, jer me politika ne zanima. Nisam ni u jednoj stranici i nikad nisam ni glasao za njegovu stranku. To su verovatno organizovali Marko Jakšić i Oliver Ivanović. Ja, evo, još ne mogu da verujem da jedan tako moćan čovek može da bude tako običan. Šest sati smo proveli u priči... - kaže za Press Radojica Lazarević.

Koštuničina prostodušnost

Radojica i supruga Jadranka imaju sedmoro dece. Svi osim najstarije ćerke Sonje koja se udala žive u stanu u Kosovskoj Mitrovici. Ovaj stan su kupili pošto su ih Albanci 1999. godine, sa mnogim drugim Srbima proterali iz Kline.

Koštunica: Da deca mirno spavaju

Premijer Vojislav Koštunica u novogodišnjoj čestitki istakao da je "očuvanje Kosova i Metohije drugo ime za očuvanje Srbije".
- Sve što sam do sada uradio u politici uz podršku naroda nevažno je u odnosu na sudbinu Kosova. Srbija i ovom prilikom šalje jasnu poruku da je za miran i spokojan život na demokratskim temeljima na Kosovu. Srbija je jedinstvena država, poštuje sva pravila sveta i traži da kao država bude poštovana. Postoji pravilo koje važi za narod i važi za sve građane. Isto onako kao što deca slave Novu godinu i Božić u Beogradu, treba da slave na Kosovu i Metohiji. Isto onako kao što deca mogu mirno da spavaju u Beogradu, treba mirno da spavaju bez obzira na ime, i na Kosovu i Metohiji - poručio je Koštunica.

- Premijer Koštunica stigao je kod nas u nedelju oko 18 sati, zajedno sa ovim našim Markom Jakšićem i Oliverom Ivanovićem. Dočekali smo ih kako običaji nalažu - sa pogačom i solju, a Jadranka je pripremila lepu večeru. Kod nas je bio do pola sata posle ponoći, kada je otišao da prošeta centrom Mitrovice... - kaže Radojica i ne krije oduševljenje zbog toga što je lično upoznao premijera i što je bio njegov domaćin.

Kaže da ga je naviše dirnula "Koštuničina prostodušnost".

- Verujte, ispričao sam se sa Koštunicom kao sa svojim najrođenijim. On uopšte nije onakav kakvog ga gledamo na TV-u i čitamo u novinama. Voja je vrlo običan čovek. Pričali smo satima, a vreme kao da je letelo! Najpre smo, kako valja, popili po jednu domaću ljutu rakiju, i to iz moje proizvodnje, a potom smo prešli na sok. Potanko sam mu ispričao svoju izbegličku muku, kako su nas proterali iz Kline, gde nam je ostala kuća i imanje i kako smo stigli u Mitrovicu... - priča naš sagovornik.

On dodaje da ni on ni premijer Koštunica nisu "prozborili nijednu reč o politici".

- Ma kakva politika!? Ni Koštunica ni ja nismo pričali ni o politici, ni o teškoj situaciji Srba na Kosovu. Pričali smo o običnim, životnim stvarima. Govorio sam Koštunici o mom poslu i kako kao keramičar izdržavam porodicu. Dok smo mi pričali, deca su stalno menjala programe na televiziji ne obazirući se na našeg gosta i najviše su gledala "Velikog brata"! Kada je otkucala ponoć, izljubili smo se i Voja nam je svima poželeo zdravlja, sreće i mira, rekavši da će sve ostalo doći samo po sebi. I ja sam njemu uzvratio zdravicu, poželeo mu sreće i zdravlja i da dobro prođe na izborima. Potom se Voja pozdravio sa mojom ženom Jadrankom i decom - priča za Press Radojica.

Političari kod kuće dočekali novu 2007!

Predsednik Srbije i lider DS-a Boris Tadić dočekao je uz prijatelje Novu godinu na "porodičnoj žurki" svoje starije ćerke, koja 31. decembra slavi rođendan. Tadić je 1. januara obišao "Ulicu otvorenog srca", gde je sa glumcima "Ateljea 212" popio piće u "Srpskoj kafani".
Zamenik predsednika SRS-a Tomislav Nikolić kaže da je Novu godinu dočekao u svom domu, kako kaže sa "rođenom suprugom".
Predsednik SPS-a Ivica Dačić imao je razlog za dvostruko slavlje za Novu godinu.- Rođen sam 1. januara, tako da sam, čekajući Novu godinu, zajedno sa porodicom dočekao i rođendan. Proveselili smo se, kako i dolikuje. Ali, ništa posebno, klasika... - kaže Dačić za Press.
I predsednik Nove Srbije Velimir Ilić Novu godinu dočekao je sa ukućanima.
- Opustili smo se, pričali, šta da vam kažem... Dobro mi je došlo da se odmorim od ove kampanje, koja je jako naporna - kaže Ilić.

Trenerke i mobilni

Premijer Koštunica podelio je i poklone deci Lazarevića. Radojičinim sinovima Danijelu (22), Saši (21) i Jaćimu (11) Koštunica je poklonio po trenerku, a ćerkama Dijani (18) i Mirjani (14) mobilne telefone. Najmlađa Andrijana (Smile od premijera je dobila na poklon igračke i lutku. Naravno, deca su dobila još poklona od saradnika premijera.

- Ma, hvala mu od srca što nas je posetio. Pokloni su lepi, ali i da nije doneo ništa, učinio nam je veliku čast što je došao baš u našu kuću - kaže na kraju Radojica Lazarević.

Posle dočeka u domu Lazarevića, premijer je prošetao ulicama Kosovske Mitrovice, gde ga je pozdravilo nekoliko stotina Srba. Dok je s njima razmenjivao novogodišnje čestitke, okupljeni su uzvikivali "Kosovo je Srbija", "Srbija, Srbija", "Vojo, Vojo"!

izvor: pres
IP sačuvana
social share
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Nokia 
PREDATA IZBORNA LISTA ALBANACA SA JUGA SRBIJE

Albanske partije sa juga Srbije predale su danas Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) zajedničku izbornu listu za učešće na parlamentarnim izborima.Izborna lista Partije za demokratsko delovanje (PDD) Rize Halimija i Demokratske unije doline (DUD) Skendera Destanija nosi naziv Koalicija Albanaca iz Preševske doline i na njoj je deset kandidata za poslanike, od kojih su četiri žene

Albanci izlaze na parlamentane izbore u Srbiji prvi put posle deset godina.Na čelu liste su predsednici dve partije, a na trećem mestu predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi. Listu je potpisima podržalo 3.180 birača iz Bujanovca, Preševa i Medveđe.

Riza Halimi je izrazio očekivanje da će lista osvojiti dva poslanička mandata u Skupštini Srbije, kao na izborima 1993. "koji su tada uspešno predstavljali probleme Albanaca na jugu Srbije".

"Zalagaćemo se za bolji život Albanaca podizanjem nivoa bezbednosti, razvojem ekonomije i pravno-političkog statusa Albanaca u preševskoj dolini", rekao je Halimi novinarima posle predaje izborne liste. Halimi je precizirao da će se te stranke boriti za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije i za stvaranje političkih uslova za adekvatno rešavanje svih specifičnosti pojedinih regiona.

On je najavio da će u četvrtak početi izbornu kampanju u Medveđi, a potom u Preševu i Bujanovcu gde će 18. januara imati centralne izborne skupove.

Na parlamentarnim izborima učestvuju dve od četiri albanske partije iz Bujanovca i Preševa koje imaju odbornike u lokalnim skupštinama. Halimi je rekao da je bilo dileme da li učestovati na izborima ili ne.

Izbore bojkotuju Pokret za demokratski progres čiji je predsednik Jonuz Musliu, zamenik predsednika opštine Bujanovac, i Demokratska partija Albanaca čiji je lider Ragmi Mustafa i predsednik opštine Preševo.
izvor: press
IP sačuvana
social share
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Duboke misli Tome Nikolica
Posle one od pre par meseci gde je rekao: 'Ili ce svet da se opameti ili cemo da izgubimo Seselja', sada izvaljuje na TV drugu jos dublju misao, da:"Za tako skromne zelje, trebaju novi ljudi'. Smile
Hegelovske misli.
Da li i sebe smatra medju tim novajlijama? Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Nokia 
Борис Тадић у "Улици отвореног срца"
Председник Србије и председник Демократске странке Борис Тадић, посетио је данас традиционалну забавно-хуманитарну манифестацију "Улица отвореног срца" у Београду и пожелео грађанима Србије срећну Нову годину.

"Београд је свет, Србија је свет, верујте у то и радите на томе и, верујте, биће боље", поручио је Тадић окупљеним грађанима у улици која је ове године посвећена изградњи "Сигурне куће" у Београду за жртве насиља у породици.

Тадић је, пре обраћања грађанима, у разговору са управником "Атељеа 212" Светозаром Цветковићем, поручио "неким намргођеним" татама да не туку децу и супруге већ да их поштују.

Он је поручио и свима који имају вишка новца да обезбеде макар део за Сигурну кућу како би постали једно друштво које штити оне који су угрожени.

"Ако не живимо у друштву које се бори против насиља, онда ћемо се купати у насиљу", казао је Тадић.

Манифестацију "Београд - град отвореног срца" традиционално организују од 1988. године Туристичка организација Београда, Атеље 212, Скупштина општине Стари град и Привредна комора Београда, а њен покровитељ је градска скупштина.
izvor: www.zaboljizivot.co.yu
IP sačuvana
social share
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Nokia 
Председник Тадић честитао Бугарима и Румунима улазак у ЕУ
Председник Србије Борис ТадићПредседник Борис Тадић је данас телефоном разговарао са председницима Бугарске и Румуније, које су управо постале чланице Европске уније.

Тадић је, како преноси РТС, рекао да се чуо телефоном са бугарским председником Георгијем Првановим и румунским председником и премијером Трајаном Басескуом и Калином Попескуом Таричеануом и да је честитао Нову годину њима, њиховим породицама и суграђанима.

Тадић је рекао новинарима да је бугарског и румунске званичнике питао како су, а да су му они одговорили да не осећају неке драматичне промене, али да већ сутра хоће. Председник Србије је казао да ће "румунски пријатељи добити 32 милијарде долара у наредних седам година да побољшају живот".

Седамнаест година након пада комунистичких режима у Румунији и Бугарској, те две балканске земље су тачно у поноћ првог дана 2007. године, постале пуноправне чланице Европске уније.

Улазак у 2007. годину и у Европску унију која сада има 27 чланица у обе земље је, како преноси Би-Би-Си на српском, обележен великим уличним прославама. На позорници у центру бугарске престонице Софије, на месту где су гардисти некад чували улаз у маузолеј комунистичког лидера Георгија Димитрова, истакнута је велика мапа Европе. Концерти и ватромет одржани су и у румунском главном граду Букурешту.

И Бугарска и Румунија биће изложене оштром праћењу темпа којим усвајају и примењују неопходне стандарде ЕУ, с обзиром да их ниједна од те две земље до сад није у потпуности остварила.

Обема државама прети и губитак великог дела финансијске помоћи ЕУ, уколико не испуне циљеве у спровођењу реформе правосуђа, искорењивању корупције и организованог криминала.

Румуни и Бугари, такође, за разлику од прошлог таласа проширења 2004. године, неће моћи да се запошљавају у већини земаља ЕУ у наредних неколико година.

Медији широм Европе и дипломате из земаља чланица Уније већ неко време понављају да ће ово проширење вероватно за неки наредни период бити и последње, с обзиром да је ЕУ пооштрила критеријуме за пријем.

Земљама које очекују учлањење, попут Хрватске, поручено је да се стрпе и то најмање до краја ове деценије. Европска унија је 2003. године имала свега 15 чланица.

IP sačuvana
social share
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Nokia 
Расим Љајић: Уз демократску владу преговори са ЕУ већ у марту
Др Расим Љајић у Позивном центру ДС (фото архива)Председник Санџачке демократске партије Расим Љајић, оценио је да би преговори Србије о прикључењу Европској унији могли да буду настављени већ у марту уколико буде изабрана влада демократског блока за коју верује да ће бити предвођена Демократском странком.

"Нова влада мораће да искаже јасну политичку спремност да Ратко Младић буде ухапшен", казао је Љајић, који је и председник Савета за сарадњу с Хашким трибуналом, за данашњи "Блиц".

Љајић, чија Санџачка демократска партија на изборима наступа на листи "Демократска странка - Борис Тадић", рекао је да Споразум о стабилизацији и придруживању неће бити потписан уколико Младић не буде ухапшен и изручен Хагу.

"Уколико би се то догодило до јуна, тада бисмо могли да закључимо споразум. Нема потписивања споразума без Младића у Хагу, и то је једино што могу са извесношћу да кажем", рекао је Љајић и додао да се спровођење Акционог плана одвија без обзира на изборе 21. јануара.

Он је додао да су оперативни подаци показали да је хашки бегунац Здравко Толимир био мозак операције скривања Младића и да је једна мрежа јатака потпуно разоткривена.

Љајић је потврдио да ће спровођење акционог плана бити настављено све док се не формира нова Влада Србије, а да ће након тога бити одлучено да ли ће бити потребне неке иновације или промене.
IP sačuvana
social share
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 233 234 236 237 ... 484
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 02:57:37
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.