Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Papa Franjo: Svemir je poceo Velikim praskom, bog nije madjionicar  (Pročitano 103046 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
A da ti priznaš da ne postoji nešto što može samo od sebe ili slučajno nastati, uštedio bi sebi i drugima vrijeme da se dođe do one prave istine o našem postanku.
Ti i dalje ne razumeš gde grešiš zato što nasuprot tvojim tvrdnjama da:

I ja i te kako se razumijem u logiku a za tebe to ne bi rekao.

i dalje demonstriraš da ne poznaješ pravila logičkog zaključivanja, ponovo ponavljajući istu logičku grešku, za koji je ne samo očito da nisi znao da je identifikovana, već nemaš ni sposobnost da je razumeš. I tu je priči kraj i možeš samo da se nemoćno vrtiš u krug, kao što si uvek i radio.

Pa zdrav razum nam  ne može recimo odgovoriti što nam sada lijepa susjeda radi, za to trebamo oči ili neku skrivenu kameru, ne govorimo o tome.

Manijače jedan!  Smile Smile Smile Smile

« Poslednja izmena: 12. Maj 2017, 11:18:25 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
Pa zdrav razum nam  ne može recimo odgovoriti što nam sada lijepa susjeda radi, za to trebamo oči ili neku skrivenu kameru, ne govorimo o tome.

Eto recimo oči ni kamera ne mogu da nam same prikažu bakterije.

Treba nam mikroskop. Napredna alatka koja pojačava obični - dakle nedovoljni vid.

Tako i za apstraktna saznanja.
Nije dovoljan samo obični razum, nego treba viša matematika da pojača našu percepciju.

Ne može se očekivati od svih ljudi (sa dobrim vidom) da vide bakterije,
tako se ne može očekivati od svih pametnih ljudi sa zdravim razumom da odmah razumiju visoku nauku.

Nije spontano, prirodno.
Tek po upućivanju na napredne čulne ili mentalne alatke, možemo pričati
..
Možda nas buni što se na našem zove zdrav, na engleskom je "common sense", obični razum.
« Poslednja izmena: 12. Maj 2017, 11:19:47 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
Kakvim manjim razmjerama,

hoćeš da saznaš o univerzumu preko primjera riže ili pasulja.
To tako ne ide.

Npr. fizika ne funkcioniše isto na našem, običnom nivou (Njutn) i veoma malom, subatomskom, tu funkcioniše kvantna mehanika (Maks Plank i ekipa).

A ti porediš zvijezde i klikere, i to ti je neki dokaz?
Veoma lijena analogija.

Vidi se da nemas neko ni znanje ni interesovanje o fizici.
Samo nagadjas na osnovu opštog znanja i mašte a to ne ide tako.

Poštujem ja tvoju vjeru, to je lijepo.

A ako te zanimaju pojave iz fizike pogledaj na netu ima objašnjenja. Nema potrebe omalovažavati materiju.

Ja poznajem osobno fizičare zato me nemoj učiti o fizici.

Fizika pojma nema kako je zbilja naš svijet nastao, to je činjenica, a ti si to provjeri kod relevantnih fizičara ako meni ne vjeruješ.

Zato treba se početi baviti drugim disciplinama kao ja recimo metafizikom, i dobiti će se baš sve odgovore na sva pitanja o postanku svijeta, ne šalim se.

Davno je to Nikola Tesla predložio, da se moramo početi baviti metafizikom.

Ja sam ga ozbiljno shvatio, bavim se metafizikom već preko 20 godina, i mogu reći da zbilja znam kako je naš svijet nastao, na vjerujem više ni religijskim ali ni znanstvenim bajkama o postanku našega svijeta.

Eto kratko!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
A da ti priznaš da ne postoji nešto što može samo od sebe ili slučajno nastati, uštedio bi sebi i drugima vrijeme da se dođe do one prave istine o našem postanku.
Ti i dalje ne razumeš gde grešiš zato što nasuprot tvojim tvrdnjama da:

I ja i te kako se razumijem u logiku a za tebe to ne bi rekao.

i dalje demonstriraš da ne poznaješ pravila logičkog zaključivanja, ponovo ponavljajući istu logičku grešku, za koji je ne samo očito da nisi znao da je identifikovana, već nemaš ni sposobnost da je razumeš. I tu je priči kraj i možeš samo da se nemoćno vrtiš u krug, kao što si uvek i radio.

Pa vidim da ti ni na jedno pitanje na znaš odgovoriti, zato ti se vrtiš u krug a ne ja.

Evo pitaj me bilo koje pitanje koje je vezano uz sam postanak svijeta i ja ću ti točno odgovoriti.

Druga je stvar da li ćeš ti to zbilja razumjeti, ali to nije moja briga, ako neće neki kao ti ima drugih koji će i te kako razumjeti o čemu govorim, dapače!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243

Pa vidim da ti ni na jedno pitanje na znaš odgovoriti, zato ti se vrtiš u krug a ne ja.

Evo pitaj me bilo koje pitanje koje je vezano uz sam postanak svijeta i ja ću ti točno odgovoriti.

Druga je stvar da li ćeš ti to zbilja razumjeti, ali to nije moja briga, ako neće neki kao ti ima drugih koji će i te kako razumjeti o čemu govorim, dapače!

Ko će da potvrdi tačnost tvoje tvrdnje, logika koju ne poznaješ, nauka koja te ne podržava ili besmislena pisanja na forumu na koja si osudjen?
« Poslednja izmena: 12. Maj 2017, 11:24:16 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
Da se ne prepucavamo, moja teorija svega će dokazati da svemir nije nastao ni Velikim praskom, a niti ga je neko nepostojeće Svemoguće biće doslovno stvorilo.

Naš svemir kao i sva živa bića na Zemlji napravila je Vansvemirska Inteligencija, koja je nastala i isto vrijeme kao i naše prostor-vrijeme, dakle daleko prije nego je svemira ili bilo čega materijalnoga bilo.

Ovo nije šala, jer ću uskoro tu teoriju svega i javno objaviti.

Ako imate kakva pitanje glede te Vansvemirske inteligentne Sile, Tvorca svemira i nas ljudi slobodno postavite, zato sam i tu da to najavim.  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425

Kakav ti j ovo argument?
 Poznaješ li fiziku.
I doktor poznaje majstora, i majstor doktora.. pa opet ne znaju posao od ovog drugog.

Prema primjerima koje si dao čini mi se da veze nemaš sa fizikom, kako onda da shvataš naprednu fiziku kao Big Beng.

Svi mi volimo Nikolu Teslu, ali ponajviše zbog konkretnih i fizičkih dostignuća. Sigurno je i metafizika interesantna,
 Ono što je Tesla otkio iz fizike se danas uči na institutima.
Njegovo ime je jedinica iz magnetne indukcije, fizicke velicine, a ne metafizicke.

De ti pokazi da imas blage o fizici, pa onda metafizici, sto ti je malo nedefinisano polje pa mozes da brljas i da se pravis pametan na pusta mastanja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829

Ko će da potvrdi tačnost tvoje tvrdnje, logika koju ne poznaješ, nauka koja te ne podržava ili besmislena pisanja na forumu na koja si osudjen?

Pa vidim da ti o postanku svijeta ništa ne znaš, pa ne možeš biti kompetentan za bilo što što se toga tiće, bez zamjere!
« Poslednja izmena: 12. Maj 2017, 11:26:41 od teodor.francic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829

Kakav ti j ovo argument?
 Poznaješ li fiziku.
I doktor poznaje majstora, i majstor doktora.. pa opet ne znaju posao od ovog drugog.

Prema primjerima koje si dao čini mi se da veze nemaš sa fizikom, kako onda da shvataš naprednu fiziku kao Big Beng.

Svi mi volimo Nikolu Teslu, ali ponajviše zbog konkretnih i fizičkih dostignuća. Sigurno je i metafizika interesantna,
 Ono što je Tesla otkio iz fizike se danas uči na institutima.
Njegovo ime je jedinica iz magnetne indukcije, fizicke velicine, a ne metafizicke.

De ti pokazi da imas blage o fizici, pa onda metafizici, sto ti je malo nedefinisano polje pa mozes da brljas i da se pravis pametan na pusta mastanja.

Moje teorija svega prava je istina o našem postanku, to ću  dokazati, garant!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
Pa vidim da ti o postanku svijeta ništa ne znaš, pa ne možeš biti kompetentan za bilo što što se toga tiće, bez zamjere!
Opet logička greška Argumentum ad Ignorantiam. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.