Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Papa dodirom izlečio bolesnog Amerikanca  (Pročitano 1974 puta)
11. Apr 2005, 07:35:25
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Papa dodirom izlečio
bolesnog Amerikanca

RIM - Poljski nadbiskup Stanislav Đivić, koji je 40 godina bio lični sekretar nedavno preminulog pape Jovana Pavla Drugog, izjavio je da je bio svedok čudotvornog izlečenja jednog vernika, prenosi Beta. Nadbiskup je 15. juna 2002. ispričao da je jedan Amerikanac koji je imao tumor na mozgu izlečen papinim dodirom.

- Jedan od njegovih prijatelja pitao me je da li on može da prisustvuje misi u papinoj letnjoj rezidenciji u Kastelgandolfu. Čovek je imao tumor na mozgu i tri želje - da sretne papu, da ide na hodočašće u Jerusalim i vrati se u SAD da umre kod kuće - rekao je Đivić. Pacijent je prisustvovao papinoj misi.

- Za vreme pričešća, približio se Svetom ocu i on ga je dotakao rukama - rekao je nadbiskup. Posle nekoliko nedelja, Amerikanac je saznao da više nema tumor. Đivić tada nije mislio da je reč o čudotvornom izlečenju, već "o znaku moći božije".
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
Posto je za vreme pontifikata Karela Wojtyle sto beatifikovano, a sto sanktifikovano vise ljudi nego u prethodnih 350 godina (!!!),

uopste ne sumnjam da ce i njega proglasiti za sveca preko reda (tj. pre negos to prodje 50 godina od smrti),

kao sto je on uradio sa polu-Cincarkom/polu-Shqipetarkom Gondje Bojadjiu -- poznatom i pod nickom "majka Tereza

-- inace baba-tetkom plivacice Atine Bojadzi iz Ohrida koja je preplivala La Manche (Ebglish Channel)

o cemu je snimljen film "Ispravi se, Delfina" sa ako se dobro secam Nedom Arneric

(to je ova sto je putovala taksijem, na magarcu, luftbalonom, mlaznim avionom itd. na glasanje iz Bodruma).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prvi Burek brak
Krajnje beznadezan

Nikad bolje

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14582
Zastava High
mob
Samsung S4
...i onda se on vratio u USA i umro kod kuce
IP sačuvana
social share

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Zastava tako blizu, a ipak tako daleko
Citat: Tralalalala

...
uopste ne sumnjam da ce i njega proglasiti za sveca preko reda (tj. pre negos to prodje 50 godina od smrti)...

kao sto je on uradio sa polu-Cincarkom/polu-Shqipetarkom Gondje Bojadjiu -- poznatom i pod nickom "majka Tereza"
...

1. Za proglašenje blaženim odnosno svetim ne treba proći 50 godina.

2. U kršćanstvu nema "Židov, Grk, rob, slobodnjak" nego smo svi braća u Kristu Isusu Gospodinu Našem.
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu.
Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu.
Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\"

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Citat: koni
Citat: Tralalalala

...
uopste ne sumnjam da ce i njega proglasiti za sveca preko reda (tj. pre negos to prodje 50 godina od smrti)...

kao sto je on uradio sa polu-Cincarkom/polu-Shqipetarkom Gondje Bojadjiu -- poznatom i pod nickom "majka Tereza"
...

1. Za proglašenje blaženim odnosno svetim ne treba proći 50 godina.

2. U kršćanstvu nema "Židov, Grk, rob, slobodnjak" nego smo svi braća u Kristu Isusu Gospodinu Našem.

1. Po kanonima koje su "hriscani" sami sebi nametnuli u 4. veku -- ne da samo "treba", nego mora. To je pravilo u medjuvremenu vise puta prekrseno u svim sektama koje priznaju poseban status "svetaca" (rimokatolicanstvo, pravoslavlje, luteranstvo).

2. Bas me briga sta ste vi monoteisti jedni drugima. Problem je kad pocnete da popujete ljudima koji su politeisti i koji se vaseg ekskluzionivistickog singularizma uzasavaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prvi Burek brak
Krajnje beznadezan

Nikad bolje

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14582
Zastava High
mob
Samsung S4
Budizam ruLeZ Smile
IP sačuvana
social share

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
@Tralalalala

1. Od 4. vjeka još ih se 17 prekoprcnulo i promijenilo se dosta toga.
Bez obzira na Tvoje mišljenje "rimokatoličanstvo, pravoslavlje i luteranstvo" nisu sekte, a kult svetaca poštuju i islam i budizam i hinduizam i konačno svi ljudi.

2. Obično se ljudi i boje onoga što ne poznaju i zavidni su na tome što nemaju.
Popovanje ide u oba smjera.
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Citat: Shaolin
Budizam ruLeZ Smile

Graeco-Latino-Scandi-Hindu-Slovenski politeizam je s moje tacke gledista daleko superioran kvazi-ateistickom u teoriji (a ustvari prilicno teistickom u praksi) budizmu, narocito mahayana varijanti (Teravada bih jos i mogao da podnesem).

Citat: koni
@Tralalalala

1. Od 4. vjeka još ih se 17 prekoprcnulo i promijenilo se dosta toga.
Bez obzira na Tvoje mišljenje "rimokatoličanstvo, pravoslavlje i luteranstvo" nisu sekte, a kult svetaca poštuju i islam i budizam i hinduizam i konačno svi ljudi.

2. Obično se ljudi i boje onoga što ne poznaju i zavidni su na tome što nemaju.
Popovanje ide u oba smjera.

1. a) Kult svetaca SASVIM SIGURNO ne postuju "svi ljudi".

1. b) Ovde nije ni jednog trebnutka bilo reci o kultu svetaca u razlicitim kulturama, nego o tome sme li se u "hriscanstvu" priznati za sveca neko ko je umro pre manje od 50 godina. Na osnovu pravila iz 4. veka  -- NE SME.

1. c) Pravila se u hriscanstvu ne menjaju kako kome dune, nego na "ekumenskim saborima". U medjuvremenu nije odrzan ekumenski sabor na kome bi se ovo pravilo promenilo.

1. d) Pravoslavlje, rimokatolicanstvo, luternastvo -- a i druge "denominacije" kao kalvinizam, baptisti, monofiziti itd. JESU sekte, jer "sekta" znaci ono sto se ODVOJILO. Posto je hriscanstvo nastalo odbajanjem od judaizma, a onda ove razlicite grupacije unutar tzv. hriscanstva jednih od drugih -- to sve jesu sekte.

2. a) Umisljati da neko ko govori jezik uobicajen u Evropi "ne poznaje" i "zavidan [sic!!] je sto nema" monoteisticku kulturnu matricu moglo bi ili bice koje je pre 5 sekundi palo s Marsa, ili neko ko -- iako zivi na ovoj planeti -- o njoj ne zna vise od deteta od otprilike 2 godine.

2. b)  "zavidan" ne znaci isto sto i "zavidljiv"!! "Zavidan" = "dostojan da mu se zavidi: npr. zavidan uspeh". Ja znam da sam ja za one koji jos uvek robuju patijarhalno-piramidalnoj monoteistuickoj matrici ZAVIDNO slobodan -- ali sam prilicno siguran da si ti imao namere da kazes nesto sasvim drugog od onog sto si zaista rekao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
@Tralalalala

1. a) Koliko puta si čuo u životu da netko za nekoga kaže "taj je dobar k'o kruh", "sve će učiniti za drugoda", "to ti je pravi svetac." Možda i nisi čuo, no puno ima takvih izjava. Tako svi ljudi priznaju i časte posebne ljude: dobre, iskrene, čestite... Sveci u vjeri su upravo to: dobri, iskreni i čestiti uzori drugom vjerniku.

1. b) Već sam rekao: u rimokatoličanstvu ne treba proći 50 godina za kanonizaciju.

1. c) Pravila se u kršćanstvu mijenjaju kako se mijenja vrijeme i okolnosti. Kršćanstvo živi u aktualnom vremenu i aktualni problemi utjeću na njezine stavove. Ti se stavovi ne mijenjaju zato jer nekome puhne, nego zato da bi vjernici mogli u današnjem vremenu vidjeti Rječ Evanđelja. Evanđelje nije riječ nekada napisana, nego je napisana za svagda. Da bi Ga razumijeli, moramo ga aktualizirati.

1. d) Iako tvoja logika dobro funkcionira, kršćanstvo nije sekta, jer sekta ima neka druga obilježja.

2. b) Ja još uvijek "robujem patrijarhalno-piramidalnoj monoteističkoj matrici" i ,za čudo, slobodan sam, a tebi uopće ne zavidim na tvojoj slobodi. Možda bih ti bio zavidan, iako je to jedan od smrtnih grijeha, da si apsolutno slobodan, no nisi, kao ni ja, jer si samo stvorenje, čovjek, koji je ograničen i ne-slobodan.
IP sačuvana
social share
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Ne, ti ocigledno nisi procitao ono na sta toboze odgovaras. Imas nesto sto si naumio da kazes i to ces odverglati, bez obzira na besmislenost takvih tvrdnji.

Ah well... tvoja stvar.

Mozes i da budes nepismen i da -- i posto ti je skrenuta paznja na losu upotrebu nastavis da koristis rec "zavidan" koja znaci iskljucivo "ONAJ KOME / CEMU SE MOZE ZAVIDETI" a NIKAKO i "onaj koji zavidi" u ovom drugom, pogresnom smislu -- umesto ispravne reci "zavidljiv". -- Svako ima prava da odabere da govori nepravilno ili da tvrdi da pravilo o 50 godina koje NIKAD NIJE UKINUTO ustvari ne postoji.

Svako ima prava da veruje da su Terry Schiavo pre nego sto su je iskljucili sa aparata i ruski tajkuni ili bogata sarlatanka/pevaljka Madonna jednako neslobodni.

Naravno, to sto ti nesto tvrdoglavo tvrdis time nece ni najmanje postati blize istini.

Ja sam ti i inace skrenuo paznju prevashodno iz osecanja duznosti da opomenem svakog ko pravi greske u cinjenicama, a ne zato sto me i najmanje zanima sta ces misliti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: atina bojadzi

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.