Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 01:00:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pao Mig-29 Srpskog Vazduhoplovstva  (Pročitano 44024 puta)
Zvezda u usponu

´Ω ξεíν´, ´αγγέλλειν Λακεδαιμονíοις

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1049
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
SonyEricsson p910i
Nervira me ovo: predsjednik Tadić najavio opsežnu istragu... u svim medijima tako kažu. Klasičan primjer kako se brljotina rukovodstva politički okreće u njihovu korist.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Дефинитивно квар. Smile "Стручни" кадар је и овог пута одрадио "сјајан" посао. Па нека и даље запошљавају своју децу преко везе да им поправља опрему. Тако ће бити и у будуће док се не промени систем запошљавања цивила у војсци. Све док главни критеријум буде ко је чије дете а не стручност црно нам се пише.
Па замислите да имамо нуклеарно наоружање па до сада би 100 одлетели у ваздух поред таквих "кадрова".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung S7
Jos je rano spekulisati bilo sta.Odakle vama da avioni nisu dobro remontovani?Prvo i prvo za svakog lovca ovakvog tipa je rizik leteti ispod 100m, krila otpadaju i na novim avionima , a ne kao sa ovim nasim.Drugo znate da su bocni vetrovi "Uragan" za ove letelice , posebno kod ovih migova(Citaj zastarelim) koji moraju rucno da se trimuju.
Ne razumem sta su ljudi ocekivali od ovih ptica.Mi i dalje imamo Mig 29A verzije.....znaci sajle pokrecu flapsove.

Greota sto je otisao stvarno dobar pilot i taj neduzni vojnik, definitivno treba preci na neke druge aparate novijih datuma ......
« Poslednja izmena: 08. Jul 2009, 11:33:48 od Herros »
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia 6300
Dobro de, pa slični padovi se dešavaju u svim vazduhoplovstvima, pa nedavno je pao RAF-ov Tornado, poginuli pilot i navigator... Opasnost od nezgode postoji uvek, razlog  može biti bilo koji, a rizik je još veći prilikom izvođenja složenih manevra za aeromitinge...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung S7
Dobro de, pa slični padovi se dešavaju u svim vazduhoplovstvima, pa nedavno je pao RAF-ov Tornado, poginuli pilot i navigator... Opasnost od nezgode postoji uvek, razlog  može biti bilo koji, a rizik je još veći prilikom izvođenja složenih manevra za aeromitinge...

Upravo o tome govorim, svima su sad krivi Rusi, los remont,Tehnicari,Logistika,servis....Bugari..ma dajte ljudi.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Слажем се.
Руше се ваздухоплови и у другим војскама али колики они имају налет и колико они имају апарата то је заправо веома мали број.

Нама се на 100-200 сати налета сруши 1 авион. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia 6300
Ja iskreno mislim da treba povećati broj časova naleta pilotima kao prevenciju za ovakve nemile događaje. Ali trenutno problem nije samo u gorivu (kao pre) već i u broju vazduhoplova, jer kao što sam napomenuo, nama su sada ostali dvosed 18301 i jednosedi 18101, 18108 i 18102 koji je još na remontu, što znači da ako uskoro uključimo L-18 u dežurstva, do povratka 102 sa remonta za trenažu ostaje samo 301.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
BlackBerry 
Дефинитивно квар. Smile "Стручни" кадар је и овог пута одрадио "сјајан" посао. Па нека и даље запошљавају своју децу преко везе да им поправља опрему. Тако ће бити и у будуће док се не промени систем запошљавања цивила у војсци. Све док главни критеријум буде ко је чије дете а не стручност црно нам се пише.
Па замислите да имамо нуклеарно наоружање па до сада би 100 одлетели у ваздух поред таквих "кадрова".
Odakle tebi informacije da je kvar aviona uzrokovao tragediju? Kako tako nesto mozes da kazes kad cak ni komisija, koja ima uvid u ono sto ti ni ne znas da postoji, ne moze odmah da tvrdi tako nesto? Da nisi mozda slusao raznorazne price 'ocevidaca' i ljudi koji se 'razumeju'.
U komentarima na sajtovima Blica i B92 javlja se 'strucnjak' koji je cuo 'pumpanje kompresora i prestanak rada motora' kad je avion preletao Zemun Polje?!?! Zona letenja za uvezbavanje je bio reon aerodroma Batajnica i nije ni izasao iz tog kruga. Ko zna kako izgleda to uvezbavanje ili je mozda gledao ranije zna o cemu pricam. Znaci nije nadleteo Zemun polje ni u kom slucaju.
Sta je uzrok pada G-4 pre godinu dana, takodje pred ovaj ukleti aeromitg? Greska tehnicara ili kako ti kazes 'nesposobnih sinova koje su roditelji zaposlili' ili je nesto drugo u pitanju?
Ljudi, manimo se raznoraznih teorija i nagadjanja. Postoji uredjaj koji belezi parametre leta, postoji audio snimak razgovora pilot-toranj, jos ako postoji snimak leta (video snimak) onda nece biti dileme sta je uzrok pada i tragedije. Pustimo ljude koji su zaduzeni za istragu i taj nezahvalan posao da razjasne nama laicima sta se desilo stvarno.
Avioni su padali i padace. Ni jedan nije ostao gore. Zao mi je samo sto ljudi gube zivote.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Па или је грешка пилота или је квар или и једно и друго. Нема четврто.
Ја сам некако склонији да поверујем да је био квар.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

edit by cg_ac: bez linkova

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3768
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia c6
avioni nam nisu ni za k***c, ja sam se u to uverio jos 96, kad sam bio u vojsci u podgorici (golubovci), pilotu na prvom samostalnom letu otpao tocak pri uzletanju, rekli mu da se katapultira, nije hteo, vozao se dok nije skroz istosio gorivo i sleteo na trup.. za to sto je spasio avion, dobio sat od vojske.. iste godine sa aviona otpala betonska bomba i sravnila sa zemljom kucu u okolini podgorice.. avioni masni od ulja koje pisa na sve strani i ljudi lete na takvim avionima..sad ovo..  ja sam zavrisio za avioelektrotehnicara, isao na praksu u momu, pa kad sam cuo kolike su plate tim ljudima, nikad mi nije palo na pamet tamo da se zaposlim.. RIP
IP sačuvana
social share

Edit by Belgrade: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 01:00:57
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.