Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 05:16:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Пао авион ВС  (Pročitano 9799 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 
Padali su i ranije , ali niko o tome nije smeo da prica , a hvala bogu , u to vreme je bilo para , pa su se mogli kupiti novi bez problema .
Na jednom sajtu , gde se sastaju bivsi piloti iz cele bivse Jugoslavije , postoji spisak sa svim udesima aviona , sa smrtnim posledicama , i bez njih . Kada pogledate taj spisak , videcete koliko se godisnje aviona rusilo , i koliko je pilota poginulo . Kada se leti , to je , na zalost , redovna pojava . Tada niko o tome nije smeo da prica , izgubljeni avioni su ubrzo zamenjeni novim letelicama , i nikom nista . Samo su porodice poginulih pilota trpele posledice .
Sada , kada se o svemu otvoreno govori , sve se i zna , a posto je situacija u zemlji i vazduhoplovstvu ocajna , svaki gubitak aviona je tragedija , bez obzira da li je pilot preziveo ili ne .
Da ima javasluka , nestrucnosti , i svega ostalog , ima . U to sam se uverio na svojoj kozi , doduse u vojnim vozilima , umalo sam poginuo zbog otkaza kocnica vozila koje je par dana pre toga bilo pregledano i proglaseno ispravnim , nedelju dana posle popravke kvara , drugom vozacu koji je sa istim vozilom otisao na teren se desilo isto , i prisebnoscu i pravilnom reakcijom se spasao , isto kao i ja .
Ali , pitanje je sta je ovde konkretno u pitanju . Ko zna . Verovatno to znaju samo ljudi u Ladjevcima , ili u Momi . Ili ce tek saznati kada budu izvukli avion iz jezera .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
BlackBerry 
bf_109
Da budem precizniji, svaki dan u proseku padne bar po jedna letelica (bilo avion,mlazni ili klipni ili helikopter). Imas sajtove koji to prate pa pogledaj malo.

A sto se tice da li Orao moze da sleti na 'stomak'- na ovom avionu to nije predvidjeno jer postoji velika verovatnoca da se avion prevrne i dodje do tumbanja a samim tim i do pogibije pilota.
Mada je u Banja Luci, 90-tih godina jedan Orao sleteo na 'stomak' bez nekih vecih ostecenja ali tada ni  sam pilot nije bio svestan da je sletao bez trapa.Avion je ubrzo posle toga ponovo leteo.
« Poslednja izmena: 03. Jun 2010, 19:52:17 od gerila37 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
bf_109
Da budem precizniji, svaki dan u proseku padne bar po jedna letelica (bilo avion,mlazni ili klipni ili helikopter). Imas sajtove koji to prate pa pogledaj malo.

moja greshka , nisam video da racunash i civilne . ali ako se rachunaju i civilni , onda bukvalno ima na stotine hiljada letelica , mozda i na milione  Smile .

uporedi procenat padova : broj padova / broj operativnih aviona i videcesh porazavajucu chinjenicu da je nashe vazduhoplovstvo medju najgorima na svetu  Smile . kad se tome doda da imaju i mali nalet , stvar dobija pravu dimenziju .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
BlackBerry 
Ma ja sve gledam, za mene je avion isti, bio civilni ili vojni.
Slazem se sa tobom sto se tice procenta padova u odnosu na operativne avione.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (lucid)
http://www.mod.gov.rs/#video

Moze se svasta zanimljivo saznati iz video materijala sa konferencije za stampu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 630
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia 
Kako je danas rečeno na B92, kružio je oko jezera da bi istrošio kerozin i onda se katapultirao a avion pao u jezero. Sad videćemo koliko će da trpi vodosnabdevanje, ali nekako mi sve više jača utisak da ćemo u red onih zemalja koje plaćaju drugima da im čuvaju nebo ako ne nabavimo nešto novije. Ovde ima ljudi koji su bolje upoznati ali rekao bih da su nam resursi toliko istrošeni da bi nabavaka morada da se obavi u narednih ?? godina? Ja ne vidim neki smisao ulagati u Mig 21 i ostalu starudiju  Smile
« Poslednja izmena: 03. Jun 2010, 21:02:35 od M70AB1 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Ljudi! Da su avioni stari - stari su!
        Da se odrzavaju - odrzavaju se, jer ne bi ni leteli bez toga!
        Da se desavaju kvarovi i novim avionima - desavaju se!
        Da je veca sansa da se kvare stari - veca je!
        Da se ljudi trude - trude se!
        Da ima javasluka - ima (ali po prirodi stvari u avijaciji manje nego drugde, rekao bih, jer je to veoma
                                        opasno)!
        Da je procenat aviona koji padaju kod nas veliki u odnosu na njihov broj - velik je!
        Da treba menjati stvari, tj. nabaviti novo - treba!
        Da ne znamo kako cemo to - ne znamo!
        Da se nadam da ce biti bolje - nadam se!
        Da nismo bas svi postali lopovi i muvare - nadam se!
        Da sam sretan sto je pilot ok - sretan sam!
        Da nisam sretan stoje avion pao - nisam!
        Da smo takvi kakvi smo, od glave do pete - jesmo!

Da necu da se sekiram zbog svega toga, jer i sam imam svojih problema, a zivot je jedan - necu vala!

Da to treba da resava onaj ko je za to odredjen - treba!
        Da lopove treba u aps - treba!
        Da ne treba pljuvati ljude bez veze - ne treba!
        Da nam fali "usrana motka" - fali!

itd, itd...

Da cu sad da popijem malo pivkane i odem da spavam - hocu!

Vo'zdra, laku nocu vam zelim! Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Je vois tout!

Zodijak
Pol
Poruke 395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
papalua za predsednika pod hitno!ako nista manje ja ga proglasavam svojim duhovnim vodjom velikim ajatolahom od kartona,princom od plastike,gurua od stapa i kanapa i beskrajno mudrog coveka! Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Podržavam predlog  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Како стоји Прва петолетка?
Они су радили хидраулику за Орао? Производњу и ремонт.

Било је тамо стручних људи, бојим се да су многи или постали вишак или отишли у пензију, ово је пре свега последица недостатка стручних кадрова.  Smile
« Poslednja izmena: 04. Jun 2010, 17:50:35 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 05:16:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.