Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Apr 2024, 22:38:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pantrera  (Pročitano 1182 puta)
24. Jul 2010, 18:46:07
Pocetnik


Dirty Rotten Imbecil!

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.7
mob
Nokia 
antera je bio popularni hevi metal sastav iz Arlingtona, Teksas. Osnovan je 1981. i često svrstavan u podžanr gruv metal. Prvi komercijalni uspeh bend je ostvario albumom Cowboys from Hell. Tekstovi Panterinih pesama uglavnom govore o ljubavi, metalu i životnim pitanjima. Bend je završio svoju karijeru 2003. godine zbog nesloge. Sledeće godine je ubijen gitarista Dajmbeg Darel Abot dok je nastupao sa svojim novim bendom Damageplan.

Biografija

Negde u bespućima '80-ih godina ideja dva brata - Darel i Vini Pol Abot, s američkog juga prerasla je u nešto što se, dvadesetak godina kasnije naziva jednim od najboljih i najuticajnijih metal sastava ikada - Pantera. Ipak, deo karijere u kom su zajedno s prijateljima Reks Braun i Terens Li snimili nekoliko nepoznatih albuma s naglaskom na natapirane frizure, pao je u zaborav kad je na mesto vokaliste umesto Lija stao Fil Anselmo.

Zajedno s pomenutom trojkom, Fil je činio stalnu i udarnu postavu benda koja se nije menjala sve do razilaženja početkom ovog milenijuma. Prvi album s novim vokalistom Power Metal iz 1988. godine poslužio je samo kao nadimak njihovom muzičkom izričaju i kao odskočna daska za potpisivanje ugovora i objavljivanje njihovog službenog prvenca Cowboys from Hell iz 1990. Novi zvuk, eksplozivni koncerti, te dve udarne himne Cemetery Gates i naalovna Cowboys from Hell pomogli su im da dobiju status velike nadolazeće atrakcije. Odmah posle obilaženja sveta i snimanja kućnog videa na kom pokazuju svoju ljubav prema seksu, drogi, alkoholu i metalu ulaze u studio i snimaju veliki, sirovi i brutalni Vulgar Display of Power. Više ni na televiziji nisu mogli proći nezapaženo i veliki datumi (jedan od njih je i odsvirani koncert u Rusiji pred milion ljudi) ispisani su u njihovim karijerama i samo je bilo pitanje vremena kada će se početi vrteti po poznatijim top listama svetske muzike.

Posle samo šest nedelja snimili su zvukom jedinstven i moćan album Far Beyond Driven, sa hitovima kao 5 Minutes Alone, I'm Broken, Becoming, te prva obrada u njihovoj karijeri - Planet Caravan (Black Sabbath), koji su ih uveli na prvo mesto Bilbordove liste. Ne treba ni napominjati da su bili prvi sastav koji je tako ekstremnom muzikom uspeo u tome. U njihovim životima, ipak, nije se puno menjali. Duge i zabavne turneje, rasprodate dvorane širom Amerike i Evrope opet su ih 1996. dovele do vrata studija. Ovog puta, kao i svaki uspešan bend, dopustili su sebi malo eksperimentisanja, usporili su tempo i pomakli se od beskompromisne žestine prethodnog albuma, te dobili The Great Southern Trendkill. Ali, i uz takve promene stvorili su jedan od najžešćih i najboljih albuma godine koji je svojom mračnošću, demonskim vokalima i ogorčenom tematikom podelio kritičare i smanjio prodaju. Pored hitova Drag The Waters i War Nerve, pesme kao što su Suicide Note i Living Through Me pokazale su da droga uzima veliki zamah u životu Pantere i došlo je do prvih problema. Pričalo se o Anselmovom distanciranju od benda i njegovih članova i o raznim heroinskim slučajevima.

Tenzije među članovima Pantere i međusobna neslaganja stanku su razvukla na dugih i sušnih četiri godine, što je samo na kratko prekinuto izdavanjem live albuma Official Live: 101 Proof (1997.). Tri godine kasnije snimili su pomalo nostalgičan, ali isto tako odličan Reinventing The Steel, koji delimično zbog eksplozije novotalasnog metala, a delimično i zbog očekivanja koja je postavio Far Beyond Driven, nije postigao očekivani uspeh. Nova turneja i gostovanje na brojnim festivalima bilo je poslednje što smo videli od Pantere. Fil Anselmo se i dalje posvećivao raznim porojektima među kojima su medijsku pažnju ostvarili samo Down (pridružio mu se Reks Braun) i Superjoint Ritual, dok su se braća Abot klela na vernost svojoj Panteri, te novostvorenom grupom Damageplan nastavila gde su stali.

Iako se uvek pričalo da će ih neverovatna hemija koja je vladala među 'četvoro braće' vratiti zajedno na pozornicu i u studio, svaka nada umrla je 12. decembra 2004. Naime, tačno 24 godine posle ubistva Džona Lenona, zaluđeni obožavalac Pantere popeo se na pozornicu za vreme prve pesme na jednom od koncerata Damageplana i priredio krvoproliće u kom je brojnim hicima usmrtio Dajmbeg Darel Abota i nekolicinu prisutnih. Smrt gitarističkog gurua još je jednom, poslednji put, bacila svetlo na Panteru.
IP sačuvana
social share
VULGAR DISPLAY OF POWER
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Apr 2024, 22:38:40
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: anselmo fil

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.104 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.