Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Panika u redovima DOS-ove vlade, klupko se odmotava  (Pročitano 13799 puta)
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
BlackBerry bold 9000
điki je bio kao tito, dobar i pravedan, ali su zlikovci bili oko njega!
IP sačuvana
social share
Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ali ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!
Jovan Dučić

Boj se ovna, boj se govna, a kada ćeš onda živeti...
Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
То кажу и за Слобу.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
BlackBerry bold 9000
a ja bih pridodao i dr bogija...
IP sačuvana
social share
Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ali ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!
Jovan Dučić

Boj se ovna, boj se govna, a kada ćeš onda živeti...
Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
điki je bio kao tito, dobar i pravedan, ali su zlikovci bili oko njega!

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Nastavljamo!

Živković: Koji Popović, na koji đavo je on uticao u srpskoj vladi? Ni na šta. Legija, ni na šta. Ko je birao šefove policije? Ja sam ih birao, ja sam sedeo tu... nisam video ni Bebu, ni Legiju tamo.

Bećković: Piše da ste imali glupe predloge, da ste predlagali nekog Branka Crnog i ne znam koga, Gaju sa Kosova i da je zbog toga morao Beba da se pozabavi time i da nađe nekog pristojnijeg, tako piše.

Živković: To su takve gluposti da.. znači, ne samo njegove, nego imate seriju takvih gluposti.

Bećković: Ali, znači, govorimo o tome, znači, ne stižu ti podaci od Voje Koštunice nego stižu iz tih svedočenja. Šta će Čume u Spektri? Šta ima da dolazi da priča s Čumetom i Legijom? Zašto?

Korać: Olja, kakve veze Spektra.. to je agencija i to ugledna... iskazi ljudi… vi van konteksta ih prvo vadite, drugo, kakve to veze ima sa...

Bećković: Izvinite, ja ih vadim iz konteksta zvanog svedočenje Vladimira Popovića u slučaju atentata na Đinđića.

Korać: Samo da vas pitam, brat Radovana Karadžića je svaki čas dolazio u Koštuničin kabinet je li to dokaz da je Koštunica najbolji drug Karadžića i da ga je skrivao?

Bećković: Ne, ali ja vam upravo govorim to... ja vam govorim o tome, taj odnos kriminalaca, o tome govori Popović, a ne Koštunica. Pa, šta je Čume bio?

Korać: Ma, kakve veze vlada...?

Bećković: Šta je bio Legija?

Korać: Olja, to zaista.. neću da sedim u ovoj emisiji, o čemu vi pričate, kakve veze vlada s tim ima? Znate li vi šta je vlada?

Bećković: Dobro, ko ima veze? Ja vam kažem da nema veze, to nije optužba nikakve vlade...

Korać: Ja sam član te vlade, vi sad govorite o meni, to je uvredljivo...

Bećković: Vi se igrate sad, ali nema veze, ja ću vas pustiti da odigrate ples do kraja.

Korać: Koji ples?

Bećković: Da ja vas nešto optužujem, ja vam samo govorim… ja s vama pričam o tome da najveće optužbe izgovaraju dakle, ljudi iz vlade, a ne nikakav...

Korać: Kakve veze vlada...

Bećković: Ko ima veze?

Korać: Govorite o Kori Udovički, Matković, Gaši, profesoru Milovanoviću, o kome...?

Živković: Recimo, imate skoro u nekoj emisiji, mislim čak na ovoj televiziji, pitanje za nekoga da li je čudno što je Popović kao član vlade upoznavao Mihajlovića i Caneta. Kakav član vlade? Pa, nije svako ko je ušao tamo član vlade, član vlade je ministar, njega bira parlament i nije svako ko je nosio torbu Zoranu Đinđiću ili s kojim je Zoran Đinđić hteo da... voleo da popuši cigaru ili da popije viski u sedam posle podne, nije svako bio čovek koji je vrteo Đinđića oko malog prsta, bez obzira na to šta ko misli o sebi. Kako se pravi haranga na mrtvog Zorana, evo vam primer duvanske mafije. Znači, duvanska mafija... sad je jedina tema posle pokretanja te istrage u tome ko je dao nešto Canetu... Tema je vezana za Zoranovo vreme, te on se vozio tim avionom, te Beba kaže ovaj je dao njemu izveštaj o istrazi, ovaj kaže nisam. Šta je suština duvanske mafije? Da je ona optužena za krivično delo vršeno od 1996. do 1999, u vreme Miloševića i druga činjenica, da je ta istraga tri godine stajala u fioci Jočića. To su dve frapantne stvari, nema nikakve veze s Đinđićem, niti s Mihajlovićem, niti s Popovićem, niti s Koraćem, niti s bilo kim, ali neko je, a ova dvojica su pomogla u tome svesno ili nesvesno, napravio zamenu teza i sad se osuđuje vlada Zorana Đinđića po duvanskoj mafiji, a vlada Zorana Đinđića je uništila duvansku mafiju u Srbiji i ona je... šverc duvana 2001. bio je manji nego u celoj Evropskoj uniji u svakoj državi posebno i to je i dan danas tako. I to je klasična zamena teza.

Ikonić: Ja sam pisao nažalost o toj akciji, pa znam nešto više, nije akcija do 1999, akcija obuhvata period od 1995. do 2003.

Živković: Kažem za istragu koja se sada vodi.

Ikonić: Ali cela ta akcija...

Živković: To što ste vi pisali ne znači da znate više od mene koji se time bavio profesionalno, to je jedna stvar, druga stvar, rekao sam da se istraga bavi periodom od 1996. do 1999 jer tako piše i kod vas.

Ikonić: Nije, piše od 1995. do 2003, pogledajte, piše u NIN-u.

Živković: Pa, dobro, to nije tačno, tužilac se bavi od 1996. do 1999.

Ikonić: Upravo to da operacija policije koja je radila na akciji Mreža obuhvata period do 2003, tad je završila rad, 2003, i on obuhvata mnoge stvari, ali što isplivavaju stvari u javnost one koje su vezane za neki period, to je nešto drugo jer su to zvučna imena i po veličini rada su najveća. To je ono što svima smeta, ali ja se bojim da je nešto drugo u pitanju...

Korać: Izvinite, ko se bavio švercom 2001.?

Živković: I 2002.?

Ikonić:  U, ima, ima, i Subotić se bavi posle tog perioda.

Korać: Švercom cigareta?

Ikonić: Da.

Živković: U Srbiji nije bilo šverca posle 2001....

Ikonić: ...ste čitali, ja ne mogu sad da ponovim ono što smo našli...

Živković: A to, da čitamo NIN, pa da se informišemo? Čitajte vi ono što istraga... Nisam ja čitao razne ledene metke, treće metke, razne...

Bećković: Hajde da raščistimo tu stvar. Dakle, to se takođe navodi u izveštaju, a ima i... negde sam našla taj podatak da kad se 2001... kad je Đinđić osnovao Savet za državnu bezbednost, da ste vi bili jedan od tih, tu su sedeli i Mihajlović, ovaj, onaj, da ste vi bili jedan od tih koji je bio protiv toga da tu sedi Bracanović, bez obzira na to što je to bilo logično da on tu sedi. Ali, otkud tu, dakle, Bracanović? Evo, malopre ste...

Korać: Nije sedeo...

Bećković: Ne kažem u Savetu, nego ko je postavio Bracanovića? Vi kažete nije Legija...

Korać: Mi smo poraženi, posle pobune Crvenih beretki to je bio poraz politički, Đinđić je.. ja sam sedeo na tom sastanku upravo zato što nije bilo premijera u Srbiji, ja sam potpredsednik vlade, moja je dužnost bila, mene nije interesovao policijski posao ni u kom vidu. Ja sam otišao u MUP, tamo su sedeli Sreten Lukić, načelnik Javne bezbednosti, Goran Petrović, tadašnji načelnik DB-a, Mihajlović je došao, mislim da je bio u Holandiji, i Đinđić, mi smo čekali njega. Bila je dosta gadna atmosfera, to je bilo… pobuna još u Kuli, i onda je Đinđić došao iz SAD, svratio valjda kući, došao i onda je on prvo pitanje pitao Lukića - postoji li jedinica koja može da… ja sad sam svedok nečega, ja sad ovo mogu i na sudu da ponovim… Mihajlović je o tome govorio u knjizi, ali i ponovio je nedavno, ali nije baš sasvim do kraja ta priča takva kako je on ispričao. Znači, tačno je, i on je to napisao, da Đinđić, koji je uvek bio brz i veoma pametan, pita naravno ključno pitanje Lukića - ako oni sad krenu na Beograd, da li postoji jedna policijska jedinica koja može da se suprotstavi. Lukić je, iako vrlo teško bolestan i ne bi ga trebalo uvlačiti u priču, on je težak srčani bolesnik i u Hagu, on je rekao - gospodine predsedniče, ja moram da vas izvestim da ne postoji nijedna policijska jedinica koja je spremna da puca na Crvene beretke. Sada vidim da Zoran Mijatović, koji je bio načelnik beogradskog Centra državne bezbednosti do 5. oktobra, sada piše da je on mogao da komanduje hiljadama policajaca, kad je izašao tamo na autoput da im se obrati marširali su ga... Đinđić onda kaže naravno ključnu rečenicu - onda ja moram da idem na politički kompromis, i on onda odlazi u Kulu, vraća se, zakazuje se zapravo prvo hitna sednica vlade, Mijatović podnosi ostavku, on smenjuje Petrovića, načelnika, i odlazi u Kulu i to javnost dalje zna. Mihajlović sad tvrdi da je Đinđić prebrzo otišao, da je on hteo da mu objasni kako u stvari postoje...

Bećković: Nemamo jedinicu, ali smo spremni da uradimo....

Korać: On to u svakom slučaju nije rekao, istina je da nije rekao, nije rekao to pred premijerom, prema tome, šta je hteo da kaže.. .Znate, Srbi kažu - ali devojci sreću kvari, prema tome...

Ikonić: ...nebitno, ali mogu ja da postavim jedno pitanje? Šta ste vi kao zaključak na vladi povodom protesta, pošto još... ja sam ga u novinama nazvao pobuna, šta ste vi zaključili?

Korać: Napravljena je komisija koja nikada nije podnela izveštaj...

Ikonić: E, to sam hteo da pitam, šta je bilo s tom komisijom...

Korać: Koja je imala tri člana... molim vas Ikoniću da se ne pravimo naivni, ta pobuna je imala široku podršku i snažnu političku podršku, izjava da pekari ovako, ovi ovako… Mislim da je Živković večeras već o tome govorio. Znači, mi smo politički poraz doživeli, nemojte da se igramo, sad će neka komisija da nam objasni... Đinđić je znao da je politički poraz, on jedino nije dozvolio smenjivanje Mihajlovića jer to bi značilo da zaista onda oni vladaju Srbijom i tako dalje. Posle toga je Đinđić napravio Savet za državnu bezbednost i ja sam rekao - ja s čovekom koji je tada nametnut, to je Bracanović, ne Savić, Savić je bio načelnik DB-a, on čovek je iz Službe, ali to je nešto drugo. Znači, njegov zamenik je Bracanović, koji je pre toga vodio deo za prisluškivanje...

Bećković: Čekajte, ali otkud on tu? Već posle 5. oktobra... on je samo uznapredovao...

Korać: Olja, pretpostavljam da su me gledaoci odlično razumeli, u politici kao u šahu, nekada doživite poraz...

Bećković: Ne, vi govorite o porazu posle pobune JSO-a, a ja vas pitam... A zašto je postavljen posle 5. oktobra za VII upravu....

Korać: Zato što je pobedio Legija...

Bećković: 5. oktobra nije pobedio Legija valjda.

p.s. Stevie, dobar ti avatar Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
LG Frizider
Izvuceno iz konteksta by vanyo: (ali ne i izvuceno iz istine)

Beckovic: Piše da ste imali glupe predloge
Živković: Pa, dobro, tužilac se bavi od 1996. do 1999.
Bećković: Hajde da raščistimo tu stvar
Živković: To su takve gluposti da....imate seriju takvih gluposti.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Živković: ...šverc duvana 2001. bio je manji nego u celoj Evropskoj uniji u svakoj državi posebno i to je i dan danas tako.

Каква дилеја страшно...  Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Živković: ...šverc duvana 2001. bio je manji nego u celoj Evropskoj uniji u svakoj državi posebno i to je i dan danas tako.

Каква дилеја страшно...  Smile

Potpuno je u pravu. Prva uredba Đinđićeve Vlade je bila zabrana "tranzita" cigareta i naftnih derivata kroz Srbiju. Najčešći metod šverca je bila fora da šleper (pun cigareta) uđe u Dimitrovgradu u Srbiju, po lažnim papirama taj šleper je samo prolazio kroz Srbiju do krajnjeg korisnika u Ugljeviku (ili nekoj drugoj selendri u RS). Svi znamo da su te cigarete istovarane i prodavane u Srbiji.

Prema tome, ovo je potpuno tačno, sa dolaskom Đinđićeve Vlade, apsolutno je suzbijen šverc cigareta, tj. mi pušači smo cigarete (sa akciznom markicom) kupovali u trafici, a ne kod cigana na kartonskim kutijama.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zemun nije Beograd!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7696
Zastava Zemun, Serbia
OS
Nepoznat
Browser
SonyEricssonK700i R2AY
mob
Nokia N8-00
Bravo, prepricao si sadrzaj tvog omiljenog predmeta zvanog Insajder!
Uciteljica Brankica ima da ti da peticu!
Bavo, bavo!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Убедио си ме!!!  Smile  Smile  Smile

Сузбијен шверц "на мало", само су токови контролисани другачије. Уосталом, као што рече човек, оптужница обухвата шверц до 2003. али си ти изгледа емотивно везан за овог Живковића па не одустајеш никако...  Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Bravo, prepricao si sadrzaj tvog omiljenog predmeta zvanog Insajder!
Uciteljica Brankica ima da ti da peticu!
Bavo, bavo!

Ti nisi od reči. Pre neki dan si obećao da ćeš da častiš piće, ja sam pokušao da ugovorimo sastanak, nisi odgovorio.  Smile

A, za Brankicu i peticu, pa bolje bi bilo da počneš da gledaš Insajder, možda nešto novo naučiš. U "Velikoj Srbiji" nećeš saznati ništa pametno, osim citata iz testamenta V. Šešelja, ali kao što rekoh, ništa pametno.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.