Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 19:05:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 115
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: PAK-FA Sukhoi T-50  (Pročitano 270357 puta)
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N70
Citat
brate nemoj da pricas tako o necemu sto jos nisi ni vido,a ni prave TT podatke neznas,te podatatke znaju mozda dvadestak rusa i to je to kad bude izaslo sve na videlo onda ce mo da vidimo sta je i kako je i da donosimo zakljucke. Da li je bitan broj raketa koj avion nosi ili je bitno kakvi su mu TT podaci,avion moze na izgled da bude sranje a da svaki avion na svetu obori
pozdrav iz Moskve

Ma salim se.Al sama cinjenica,da ni ameri nisu bas zadovoljni F-22,da ga mnogi pljuju.Nosi 6 raketa,a Pak Fa 4.To me malo dovodi u dilemu!
Mozda je taj avion toliko dobar da mu vise od 4 rakete i ne treba,ali... Smile
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Sukhoi Fighter Starting Flight Tests

Dec 28, 2009

By Alexi Komarov

The prototype of Sukhoi’s fifth-generation fighter, known as PAK-FA or T-50, has started taxi trials with an aim to make first flight early in January, industry sources say.

First taxi trials were successfully performed at Sukhoi’s Komsomol-on-Amur KnAAPO manufacturing facility, where prototypes are being built. The PAK-FA development is still classified, so images of the stealthy fighter are expected to appear only after the first flight.

Earlier this month deputy prime-minister Sergei Ivanov also confirmed to media that flight trials of the T-50 were expected to be underway by the beginning of January.

Извор: Aviation Week
« Poslednja izmena: 28. Dec 2009, 20:06:52 od Ghost »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Jeste brate cinjenica je da ce nositi 4 raketa(koliko je verovati rusima to je pitanje)ali te 4 ce biti dalekog dometa a koliko ce on nositi za srednji domet i koliko ce nositi za blisku borbu to je pitanje. Mali broj raketa dalekog dometa mozda ce mu biti i najveca mana  videcemo sto se tice F22 njega pljuju zato sto moze jedino da im sluzi za ukras jer taj avion ima jednu veliku gresku umesto da bude nocna mora za neprijatelje on je nocna mora za amere,a ni letacke perfomanse mu nisu nista posebno koliko sam ja cuo
« Poslednja izmena: 29. Dec 2009, 01:02:57 od Su47Berkut »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
И на боковима има одсеке унутрашњег наоружања тако да ће носити још барем 2 ракете...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
nosice dovoljno...pa nisu valjada ludi da se zeznu na kolicini raketa u 21.veku!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N70
Jeste brate cinjenica je da ce nositi 4 raketa(koliko je verovati rusima to je pitanje)ali te 4 ce biti dalekog dometa a koliko ce on nositi za srednji domet i koliko ce nositi za blisku borbu to je pitanje. Mali broj raketa dalekog dometa mozda ce mu biti i najveca mana  videcemo sto se tice F22 njega pljuju zato sto moze jedino da im sluzi za ukras jer taj avion ima jednu veliku gresku umesto da bude nocna mora za neprijatelje on je nocna mora za amere,a ni letacke perfomanse mu nisu nista posebno koliko sam ja cuo

Da,slazem se.Al kako vreme odmice,sve se vise koriste rakete velikog dometa(i preko 400km).Od bliske borbe u buducnosti nema vajde!
Taj avion se ne pravi da bi traja 5-10 godina,vec je to buducnost Rusije.Daleko od toga da ga ja pljujem,jer ga ni ja,kao ni vi nisam video.
Sudeci po komentarima,i svemu sto sam cuo i ov F-22,i o Pak Fa,Pak Fa fizicki jako lici na F-22,a verovatno je dobar deo avionike kopiran sa njega.Plasim se da Pak Fa,ne bude kanta kao i F-22!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (karmic)
@sasa92

Jedino sto Ameri zameraju F-22 je cena. Ne vidim kako su to Rusi kopirali Americku avioniku (kamo srece da su se dokopali radara, ne treba im nista drugo). F-22 nije kanta jednostavno je preskup za ono sto nudi i sto Ameri nemaju jos uvek neprijatelja za njega, zato ga jos ne modernizuju i nema cak ni standardni nisan na kacigi koji je dobio i F-16. Ali kad tad ce modernizacija doci, a do tada vise im se isplati gomila F-35 i gomila F-16.

To sto nosi 4 rakete (ako je to slucaj) nije problem, za vazdusnu borbu mu i ne treba vise, a ako zatreba protiv slabijeg protivnika moci ce da nosi ispod krila kao i F-22, samo sto tada narusava nevidljivost, a vec se razvijaju i stelt bombe i projektili koji ce ici pod krila F-22 namenjeni za precizna dejstva, koji nece narusavati stelt, a kada F-22 odradi posao protiv PVO npr. onda nastupa masa F-16 i F-35 koja preorava teren.

Ako PAK FA bude bolji od F-35 i priblizan F-22 i ako se bude proizvodio (sto verovatno hoce) po neuporedivo nizoj ceni eto onda pravog i masovnog kontraodgovora Rusa.
« Poslednja izmena: 29. Dec 2009, 21:15:01 od stegonosa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N70
Like za post! Smile Smile Smile

Citat
Ako PAK FA bude bolji od F-35 i priblizan F-22 i ako se bude proizvodio (sto verovatno hoce) po neuporedivo nizoj ceni eto onda pravog i masovnog kontraodgovora Rusa.

Cuo sam negde,nekoj web strani,da Rusija(Putin je to rekao) zeli da pravi ofanzivno oruzje,ako zeli da  se priblizi americi,i odgovori na njihov antiraketni stit.Nije buklvalno,ali u tom fazonu.Odmah sam pomislio na Pak Fa Smile

Cinjenica je da se meni ovaj avion jako fizicki dopada.Voleo bih da Pak Fa bude ovakav,i da nosi naziv Su-50.
Kao peta generacija aviona!
« Poslednja izmena: 30. Dec 2009, 01:21:08 od sasa92 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Sto se tice radara americki im ne treba po nekim mojim saznanjima novi ruski radar ce biti nesto slicno sistemu s400 i po daljini otkrivanja ciljeva a i po otkrivanju stelt aviona tako da im radar ne treba,sto se tice f22 grdno se varas da je dobar nebi dobio naziv smrtonosni sanduk za pilota ili nesto slicno,ali u tom fazonu to sam  vec napiso gore mrzim da se ponavljam.

sto se tice tih stelt bombi i raketa rusi imaju jedan projekat bas tih raketa koje ulaze u serijsku proizvodnju 2013,amerima se gomila f35 protiv rusa ne isplati mnogo jer po najavi ruskih zvanicnika a sto je i logicno posto rusi imaju dve fabrike aviona za borbu protiv lakih lovaca 5 generacije sluzice migov i2000 koj se smatra mnogo boljim resenje od f35

sto se tice aviona pak fa on ce nadmasiti f35 i to mnogo a i f22 uz sva poboljsanja moze da mu se pokloni do zemlje i nista drugo ruski avion 5 generacije sto se tice aerodinamike  reptora prevazilazi  jer reptor se nemoze pohvaliti nekim dobriim sposobnostima leta ako ce mo iskreno i jos jedna otezavajuca okolonost koju nisi predvideo ameri nece smeti svog ljubimca da salji na sisteme s300 a kamobi da ce smeti na s400 sto znaci f 22 reptor ce pocistite sam sebe pa ce da dodju f35 i f 16 kojice isto sami sebe da pociste i to ti je to

i jos jednu stvar upamti bog je stvorio coveka da bude najpametnije bice na svetu,a ne neku masinu,e tu je americka greska u pravljenju aviona jer oni radi na kompijuterizaciji aviona a rusi na mozak pilota i na ekstra jakoj aerodinamicnost aviona.

jos ni jedan avion americke flote nije odradio kobru u potpunosti(ugao od 180stepeni)najvise su uspeli na nekom njihovom projektu  u koj su ulozili mnogo milijardi i to do ugla od 120 stepane,a ruski avion 3 generacije su 27 radi kobru od 180 stepeni sta ce onda sve moci pak fa videcemo samo ce biti bolji od reptora barem za 20%ako ne i vise i najverovatnije maximalna brzina pak fa bice 3maha sto je mnogo vise od reptora i ima duzi let i to odprlike za 80-100minuta pa se pomoli bogu dali ce reptor izdrazati sa migo 25 ili migom 31 (koji su najbrzi avioni na svetu sto im omogucava lako i efikasno da pobegnu reptoru i kad ovaj odustane da ga obore  lakse nego sto se moze ocekivati od tekvih avionima) duze od  pola sata jurnjave a kamobi sa pak fom i ne hvali nesto sto je jos malo pluskvanperfekat

sasa neznam kako ti je moga pak fa pasti napamet kada se radi o protiv raketnom stitu tu je logicno raketa TOPLJEV M (nato oznaka STATANA)najpametnija raketa sveta koju nemoze da obori ni sistem s 300V
nju ce tesko obarati  i novi ruski sistem S500 koj ulazi u  serijisku proizvodnju 2030 kao najavljuju rusi jer ova reketa ima dobar pogon ali nije ovde mesto da pricamo ni o raketnom stitu ni o balistickim raketama ovo je mesto za nase velicastvo suhoja T50

[Edit by samuraj77: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjeno Pravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]
« Poslednja izmena: 30. Dec 2009, 01:27:01 od samuraj77 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N70
Citat
migov i2000

Cek,cek...Sta je to MiG I2000??Pojasni.Ja o tome nista ne znam.Novi MiG-ov avion??

Joj druze,al bi ja voleo da su tvoje price realne.Al to bi onda bio savrsen avion,a rusija najmocnija drzava,bar sto se avijacije tice.Daj boze da si upravu!

Citat
sasa neznam kako ti je moga pak fa pasti napamet kada se radi o protiv raketnom stitu tu je logicno raketa TOPLJEV M (nato oznaka STATANA)najpametnija raketa sveta koju nemoze da obori ni sistem s 300V
nju ce tesko obarati  i novi ruski sistem S500 koj ulazi u  serijisku proizvodnju 2030 kao najavljuju rusi jer ova reketa ima dobar pogon ali nije ovde mesto da pricamo ni o raketnom stitu ni o balistickim raketama ovo je mesto za nase velicastvo suhoja T50

Kao alvion koji je vise za napd,nego za odbranu!Ali.... Smile
« Poslednja izmena: 30. Dec 2009, 01:29:42 od sasa92 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 115
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 19:05:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.