Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 00:40:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pa - pa PDV!  (Pročitano 11807 puta)
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Dakle patrijarh Pavle podržao inicijativu grupe nevladinih organizacija. Kamo lepe sreće da se crvka više bavi ovakvim konkretnim stvarima..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Patrijarh Pavle se za razliku od nekih i bavi stvarima od znacaja za drzavu.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Влада подржала укидање ПДВ за беби храну, одећу и опрему

БЕОГРАД, 12. јула 2007. (Бета) - Влада Србије подржала је данас иницијативу патријарха Павла о укидању пореза на додату вредност (ПДВ) за храну, одећу и опрему за бебе.

"За Владу Србије питање беле куге је једно од најважнијих питања од националног значаја и биће предузете све мере системског карактера како би оно коначно почело да се решава", рекао је након седнице владе министар просвете Зоран Лончар.

Према његовим речима, влада је одлучила и да се образује радно тело које ће се бавити решавањем свих питања везаних за проблем беле куге у Србији.

Министар трговине Предраг Бубало рекао је да је влада данас разматрала потписивање уговора о финасирању пројекта санације моста "Газела" у Београду између Јавног предузећа "Путеви Србије" и Европске инвестиционе банке (ЕИБ).

Мост је у толико руинираном стању да одлагања више не може да буде, казао је Бубало и изразио очекивање да је урађена последња верзија у преговорима са ЕИБ.

Говорећи о одморима, Бубало је казао да ће Влада Србије покушати да направи такав распоред одлазака њених чланова на годишњи одмор, како се у њеном раду не би осетила летња пауза.

Седнице владе неће се одржавати вероватно једну или две недеље, али то је минимум који би омогућио представницима владе коришћење права на годишњи одмор, рекао је он.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Став патријарха не може бити пресудан за одлуке Владе

НОВИ САД, 13. јула 2007. (Бета) - Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) најоштрије је данас осудила одлуку Владе Србије да подржи укидање ПДВ-а на опрему и храну за бебе после иницијативе патријарха Павла.

ЛСВ подсећа да су грађани и невладине организације идентичан захтев Влади Србије упутили још пре три недеље и предали иницијативу са 40.000 потписа, али је Влада њихов предлог одбила.

"Овај поступак владе указује на то да је Србија далеко од секуларне државе и да грађанске иницијативе, ма колико биле оправдане, не могу да добију подршку државних органа без благослова црквених великодостојника", пише у саопштењу.

ЛСВ је од Владе Србије затражила да се изјасни "да ли је мотив за подршку оваквој иницијативи стратешки план за борбу против беле куге или директно наређење Српске православне цркве".

"Сматрамо да је легитимно право патријарха да изнесе свој став о овој иницијативи, али тај став не сме никако бити пресудан у доношењу коначних одлука јер, колико се сећамо, по Уставу Србије, Србија је секуларна држава", саопштила је ЛСВ.

ЛСВ је раније подржала иницијативу невладиних организација за укидање ПДВ-а на опрему и храну за бебе.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Znaci... beba novo komponovanih bizmismena koje nose Dior benkice imace isti popust kao i bebe koje nose benkice iz Arilja ili Turske... ludilo...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Znaci... beba novo komponovanih bizmismena koje nose Dior benkice imace isti popust kao i bebe koje nose benkice iz Arilja ili Turske... ludilo...

Tu si u pravu, trebalo bi postaviti limite koji određuju šta je odeća, hrana, obuća i oprema za bebe i malu decu, a šta je luksuz. Recimo ograničiti cenovno koliko sme da košta benkica koja je oslobođena od poreza. Ili koji je konfekcijski broj za decu, a koji je za odrasle. Najbolje bi bilo da umesto otkrivanja tople vode pogledamo malo preko grane kako su to pitanje drugi rešavali. A uz to trebalo bi i dati povlastice majkama, recimo godina penzionih beneficija, dodatak za majku koja ne radi i dete do 5 godina (do 3. deteta).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
LG Frizider
Znaci LSV........i ne vladine organizacije.......
Pa oni su se zalagali za isto sta sad izmisljaju!
 Pa je l' bitno posle cije inicijative je doslo do rezultata!!! Patrijarh ih podrzao a oni se bonasaju kao teska @#$% nafilovana #$%**@ dok gmizu u @#$$###$# slona sa sve @#@#$$ na glavi!!!.........Njih treba na ostrvo, pa nek se tamo kolju, prave svoju drzavu, drze politicke govore............Sta mi sve gajimo u drzavi to je neverovatno, pa posle dodje onaj mentol umorni da nam kaze kako smo mi netolerantni  Smile..............................Uzgred, gde nestade umorni i sta mu znace ti iksevi kod nika? Hahaha
« Poslednja izmena: 13. Jul 2007, 19:26:03 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
PDV je jedan od problema mladih roditelja
Država kažnjava porodilje
Autor: S. Tanasić i dopisnici | 15.07.2007. - 00:01

Visoke cene hrane, odeće i opreme za bebe samo su jedan od razloga zašto se mladi ljudi u Srbiji sve ređe odlučuju za potomstvo. Vlada Srbije podržala je inicijativu nevladinih organizacija i patrijarha Pavla za ukidanje PDV-a na opremu za bebe. Međutim, ostaje još jedno veliko pitanje: zašto se ženama tokom porodiljskog odsustva ne isplaćuje nadoknada u visini plate, već samo 65 odsto?

Naime od 1. januara 2006, kada je stupio na snagu Zakon o zdravstvenom osiguranju, ženama se za porodiljsko odsustvo isplaćuje samo 65 odsto od plate.
Tako, recimo, ženi koja prima prosečnu platu koja u Srbiji iznosi oko 27.000 dinara tokom trudničkog bolovanja mesečno se uskrati oko 10.000 dinara. Kada se to pomnoži sa devet meseci, dolazimo do cifre od 1.000 evra koja se budućim majkama „uzme“ tokom trudnoće. Nevladine organizacije koje su pokrenule inicijativu za ukidanje PDV-a kažu da će se ubuduće ozbiljno baviti i ovim problemom i da će tražiti da nadoknada za trudničko bolovanje bude 100 odsto plate.
- O kakvoj beloj kugi mi govorimo ako trudnica nema punu platu, i to u periodu kada joj je potrebno mnogo toga. Razmišljamo i o ovoj inicijativi, ali nam je potrebna i veća medijska podrška - kaže za „Blic nedelje“ Anđelka Kotović, sekretar Udruženja za javno zdravlje, nevladine organizacije koja je učestvovala u prikupljanju potpisa za ukidanje PDV-a na hranu, odeću i opremu za bebe.
U Ministarstvu zdravlja nismo mogli da dobijemo odgovor da li će se razmatrati mogućnost da se izmeni odredba Zakona o zdravstvenom osiguranju koja se odnosi na trudničko bolovanje. Naime Ministar zdravlja Tomica Milosavljević je na odmoru, a državni sekretari u petak nisu bili u Beogradu.

Najnužniji troškovi

Krevetac - 4.000 / 20.000
Posteljina - 1.200
Kolica - 6.000
Nosiljka - 1.200
Ćebe - 800
Peškir - 300
Čarapice (tri para) - 200
Flašice (dva kom.) - 600
Pampers (98 kom.) - 1.300
Pavlovićeva mast - 70
Vlažne maramice - 150
Sapun - 50
Štapići za uši - 50

Ukupno 15.920 / 31.920

Jelena Đajić-Levajac
Dete dojim, a na ostalo trošim oko 4.000 dinara. Najskuplje su pelene. Kod nas ne postoji nikakva podrška države roditeljima. Smanjili su i porodiljsko na 65 odsto plate, a znamo koliko i trudnoća košta. Ipak, odlučila bih se na još jedno dete- zbog sebe.

Sanja Nikolić
Samo za „pampers“, vlažne maramice i kremu za bebu mesečno trošimo oko 4.000 dinara. Plus hrana, koja je najskuplja. Država bi trebalo da pomogne, minimum je ukidanje PDV-a. Ja lično decu rađam sebi, imam dobar posao, ali većini mladih su cene veliki problem.

Kristina Nestorovski
Za hranu, pelene, vlažne maramice, mesečno izdvajam oko 8.000 dinara. Najskuplje su pelene. Država ne stimuliše mlade, čak radi suprotno. Ja se više ne bih odlučila na rađanje ne samo zbog visokih cena, već je tu milion drugih razloga.

Lovćenka Kamber
Mesečno za hranu, kozmetiku i pelene potrošimo oko 150 evra, s tim što za garderobu mesečno izdvajamo oko 3.000 dinara. Mnogo bi nam značilo ukidanje PDV-a. Drugo dete je u planu, ali bismo se na to odlučili i pre da cene nisu toliko paprene.

Borislava Mandić
Mesečno za Vukana izdvajamo 200 evra. Najskuplje od svega su odeća i obuća. Pomoć koja stiže od Republike i Pokrajine je svakako dobrodošla, ali mislim da bi i opština mogla da izdvoji veća sredstva za mališane. Planiram drugu trudnoću, ali verovatno ne u skorije vreme.

Nikolina Dobrički-Sente
Živim u Nemačkoj, ali leto provodim u Subotici i šokirana sam cenama. Ovde trošim duplo više novca za dete. Samo za hranu i pokoji odevni predmet prošlog meseca platila sam preko 200 evra, dok bi me to u Frankfurtu koštalo 100.

Fatima Maksimović
Za jednogodišnju ćerku Aleksandru mesečno mi treba najmanje 10.000 dinara. Pelene su najskuplje. Čula sam da treba da se smanji PDV na dečju hranu i odeću i to bi bila pomoć mladim roditeljima. Za sada ne razmišljam o drugom detetu, ali kasnije sigurno.

Marija Živković
Moja ćerkica ima tek mesec i po dana i samo za „pampers“ treba više od 1.200 dinara. Pošto je dojim, ne moram da kupujem veštačku hranu. Mnoge dečje stvari su skuplje od stvari za odrasle. Ukidanja PDV-a je lepa vest i država mora da pomogne.

Milenija Ivanić
Moja ćerka ima 2,5 godina i neka gruba procena je da na nju dajem oko 5.000 dinara mesečno. Sve je skupo - hrana, odeća, obuća. Smanjenje PDV-a bi pomoglo svima koji se odluče da rađaju decu. Ukoliko država to stvarno omogući, razmišljam o drugom detetu.

Andrijana Jašarević
Mesečno za bebu trošim preko deset hiljada dinara, ne računajući garderobu. Najveća stavka su pelene, na koje ode dve-tri hiljade dinara. Odlučila bih se za još jedno dete kad bi cene za higijenu, kašice i garderobu bile duplo manje.

Sanja Ćirić
Imam dve bebe i za njih mesečno moram da izdvojim preko 20.000 dinara. „Pampers“ su najveći problem jer jedan komad košta oko 20 dinara, a naše dnevne potrebe su oko osam komada. Bez obzira na cene, rodiću i treće dete jer su deca najveće bogatstvo.

Izvor: Blic

Hm... ako smem da primetim, dobre stare pamucne pelene su izasle iz mode...  Smile
Bebci u plastici od rodjenja...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 117
OS
Windows 2000
Browser
Opera 8.50
smanjuju vrednost potenciometra..
IP sačuvana
social share
always a gentleman
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 
kombi je komentarisao
Citat
Citat
kraljevicu marko:
pa ja i pored svog stava prema vernicima(kukavicama) duboko cenim i postujem patrijarha ali jos malo koga u SPC
Шта си са овим хтео да кажеш?! Smile

ma samo sam ubacio neko moje vidjenje ljudi koji nemaju snage ni hrabrosti da prihvate cinjenicu da posle smrti sve se zavrsava, nema duse koja bezbrizno putuje u raj ili pakao. nema vecnog zivota, vec samo mrak i nista vise, gotovo....
naravno, nisam ja niko ko ce ikome da namece nesto. a i strahovi su normalna stvar. i normalno je i da se pokusa naci resenje i objasnjenje kako bi ih se resili i smatram da je to objasnjenje koje religija pruza objanjenje za kukavice. naravno ne moraju svi vernici da budu teske kukavice,a li se na tome zasniva cela vera.

iskreno, ja bih 100 puta vise zeleo da zavrrsim u najdubljem i najgorem delu pakla nego da me snadje ono sto mislim da ce me snaci cak i ako budem bio najplemenitiji covek na planeti.

ovo nije vezano za temu, ali si mi to pitanje postavio na temi o PDV-u, pa ti ovde odgovaram.
ako zelis, mozemo da prodiskutujemo o tome na drugom forumu za religiju.
« Poslednja izmena: 17. Jul 2007, 12:42:23 od Kraljevicu Marko »
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 00:40:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.