Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 10:29:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ozeniti/udati ...se za drugu vjeru...  (Pročitano 84625 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Tacnije.. obe vere su krajnje ne-evropske... Obe su semitske, a mi smo sve sem Semita... Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 24.0.1312.57
paaa ... govorimo o programiranju po kontinentima.
kada bi se samo MI vratili, bili bi smo proglašeni za divljake i bombardovani. ili vakcinisani.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 24.0.1312.57
I da se nadovezem na gottagovo pitanje.  Sta je vaznije, ljubav ili vera? 

Sve zavisi kako gledas na ljubav.
Ljubav, kao i vera je neobjasnjiva. Moze da se svede na hemijske/hormonske procese u glavi itd. Dakle veoma smo limitirani u objasnjenu takvih stvari.  Pa sad ne znam, ajd da koristim definiciju tipa, "osecam" nesto prema toj osobi, zelim da ta osoba bude pored mene do kraja zivota, osecam neku pripadnost toj osobi, ali naravno sve pod uslovom da je uzajamno (sto nikada ne mozemo da stvarno znamo jer nismo u Twatlight sazi)
I da se nadovezem na gottagovo pitanje.  Sta je vaznije, ljubav ili vera? 

ljubav u okviru vere.
A sta bi bilo da nema te vere, onda verujem da to granicenje ne bi bilo vazno. (Naravno ja samo pitam, jer se osecam slicno kao i vecina osoba, da mogu da budem sa osobom slicne ili iste veroispovesti)  Mislim da su agnosticki i u neku ruku ateisti vise popustivljiji po pitanju stupanja u vezu sa osobom koja ne deli njihovo misljenje.  Mozda zato sto nema toliko dogmi koje usporavaju progres.

Meni je interesantno da svaka vera/religija propagira ljubav, ali retko se to iskaze, i pravi primer je ovaj slucaj. Isto zavisi i koliko je invazivna vera/religija.  Islam je prilicno invazivan na gotovo svakom spektrumu, Pravoslavlje na jednoj strani jeste a na drugoj nije, a Katolicizam je opet vise slicniji Islamu (sto i nije cudno jer on je sam pomogao stvarnju Islama).

@dexion
Ja ti mogu reci da sam hodajuca kontradikcija.  Ne volim religije, nisam zastupnih istih, ne mrzim nikoga, prastam kada mogu, jesam Nacionalista, i nisam Nacionalista, jesam Srbin ali nisam Chetnik, jesam verski neopredeljen ali postujem Pravoslavlje do te mere da je postalo deo Srpskog identiteta, a istovremeno se zalazem za retroaktivno istrazivanje nashe proslosti i Staroslovenskih korena.  Dakle u prevodu ima mnogo stvari koje mi smetaju, i koje bih promenio u Srba, ali istovremeno ako zatreba branio bih i Pravoslavlje i Chetnike i sve one stvari koje cine Srbe i Srbiju  Srbima i Srbijom.

Mogu ti reci da kada se dodje do pitanja da li bi ili ne bi se vencao sa pripadnicom druge nacije ili vere bih rekao ne.  Ali nisam bio u takvoj situaciji, i ne znam ako je neko od sagovornika ovde bio u toj situaciji.  Jer koliko puta se desilo da sam govorio da nikada ne bih uradio ovo ili ono, ali zivot te uci drugacije.  Dakle, trenutno moj odgovor bi bio izricito NE, ali ko zna sta zivot donosi. I meni se zavrti glava od silnih pravila i mogucih faktora, i voleo bih da nema podela i da su ljudi ljudi, bez ikakvih odrednica, ali to je nemoguce. Cak i kada bi se tako nesto desilo, ja ne verujem da bi mogao da kazem evo odricem se svoje nacionalnosti i svojih predaka zarad ovoga ili ovoga.

Ako pogledamo realno, mesoviti brakovi su problematicni po obe osobe i po njihovu decu.  U Hrvatskoj na primer ima veliki broj onih koje ne vole Srbe, ali isto tako ima veliki broj onih koji ne vole Hrvate u Srbiji.  Sa zaslugom ili bez nje, u to necu da ulazim jer to je druga tema.  Dakle bilo bi za ocekivati da ce narod okolo da vrsi pritisak i da ce da nastane problem za sve povezano.  Sto si ozenio Hrvaticu, sto si se udala za Srbina itd.  Deca verovatno bi bila maltretirana.  Ja sad, ne zastupam izlive toga, ja sam onaj koji bi voleo da kaze da cu da odmerim svaku osobu po onome kako zasluzuje, a ne zbog toga sto pripada ovoj ili onoj grupi. I to je veoma tesko u danasnjem svetu, jos pogotovo na Balkanu, jer nije potrebno mnogo da izgubimo pravu smernicu i da se prepustimo stihiji, jer kao ljudi uvek pravimo sranje.

Meshoviti brakovi bi uspevali samo van zemalja gde su se dve osobe uzele.  U EU i USA mozes da imas gotovo bilo kakve kombinacije, i nikoga to nece biti briga (teoreticno receno) osim ako nisi blizu zajednice osoba iste vere ili nacije.

Na teritoriji ex-Yu, najbolje je ostati sa svojim narodom, jer tako barem bi bilo manje frikcije, ovako je to djavolja rabota koja unistava ne samo pojedinca, vec i njegovu decu.  Toliko od mene.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 24.0.1312.57
Siptari su siptari Jasi i to nema veze sa muslimanima,kao sto niti jedan musliman van bosne i okoline nema veze sa arapima i istokom.Ako se da primjetiti da svi siptari jedan drugom lice...prepoznaju se po malo vecem nosu i malo vecim usima.Ovo nije sala ako se covjek bolje zagleda u izgled istih,ali velika je razlika Nas Bosna,Srbija,Hrvatska to su skoro pa iste face.
Dalje,cim ljudi izadju malo van "ograde" vjera i nacija manje postaju bitne,cak sta vise najbolji prijatelji postaju ljudi koji do juce u "ogradi" bili su smrtni neprijatelji.

I gottago nije problem preci u pradjedovsku vjeru,nije problem muslimanima reci od koga su postali,problem je sto opet bi bosanac bio bosanac a srbin opet covjek iz Srbije...ako covjek covjek ne postuje,mrzi,uopste nema veze kako se zove ili iz koje vjere taj dolazi.

Sandric...volim tepati i uvek drzim ono sto sam obecao.Upravo sam pricao o teritoriji,cudi me kako se vrlo malo nas dici Jugoslavijom a fakat bili smo strah i trepet celom svetu.Jos jednom reci da mesani brakovi ne bi trebali postojati...i ebiga diras tamo o cemu izvini nista ne znas.Znam reci ces kako niti ne zelis,ali potpune osobe trebale bi znati,zeljeti znati sve i svasta o svakome.
Meni nikada nece predstavljati problem vjera,nacija,cetnik,handzar divizija,ustasa,nikada mi nece predstavljati problem koga cu zeniti ako je zena.Kazu u mijesanom braku dolazi do problema po pitanju izbora imena,krstiti dijete ili ne,obrezati cunu ili ne itd. razne gluposti ljudi pricaju a nikada nisu okusili sta znaci mijesan brak.
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 24.0.1312.57
@lapsus
Ti to kazes sada, i osim ako trenutno nisi ozenjen pripadnicom druge nacije ili religije ne verujem da bi mogao da iskazes to.  Dakle deo mene bi bio srecan kada bi to poslo za rukom nekome.  Pojedinac mora da odluci sta zeli, i da bude spreman da pretrpi i dobro i lose sto to dolazi sa tim.  Samo kao sto navodim, istorija Balkana je isprepletana haosom da ja retko kada vidim tu svetlu tacku.
Dakle ja ne znam koje si ti verske ispovesti, ali sta bi ti roditelji, rodjaci i okolina rekli kada bi se ozenio (osim ako vec nisi ozenjen) sa pripadnicom druge vere/nacije?  Jel bi oni nju prihvatili?  I cak sta vise, sta bi bilo da ona zeli ostati pri svojoj veri?  Jel bi ti to pasovalo?
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Safari 536.26.17
mob
Apple 15
Ni ja nisam probalal lezbo vezu, pa znam da me ne zanima.

Kako to?

Citat
Ljubav, kao i vera je neobjasnjiva. Moze da se svede na hemijske/hormonske procese u glavi itd. Dakle veoma smo limitirani u objasnjenu takvih stvari.  Pa sad ne znam, ajd da koristim definiciju tipa, "osecam" nesto prema toj osobi, zelim da ta osoba bude pored mene do kraja zivota, osecam neku pripadnost toj osobi, ali naravno sve pod uslovom da je uzajamno (sto nikada ne mozemo da stvarno znamo jer nismo u Twatlight sazi)

Zaljubljenost jeste hormonski proces.
Sto se tice ljubavi, kao sto rekoh... to je kao da imas listu stvari koje te privlace... Nekima se na toj listi nalazi da privlacnim nalazi osobe plavih ociju, neko izuzetno debele, nekima odredjene boje kose... Isto tako imas li listu stvari koje te ne privlace... Nekima se na toj listi nalazi i nacija ili vera, kao i npr. neprijatni dah iz usta.

Znaci... nesto te u startu odbije i ne ides dalje... nema te zaljubljenosti... a i zaljubljenost se izlize... treba ziveti sa nekim, a ne samo saosecati se...

Drugim recima... osobe koje imaju na listi i naciju\veru, nikada se nece u poziciji da se zaljublje u osobu koja ne odgovara tim standardima...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Znas kako Lapsuse...nemoj molim te da mi drzis predavanje o mesanim brakovima....molim te. Ti mene i moju familiju , uzu i blizu ne poznajes, niti znas gde sam zivela i odakle sam poreklom...I da izvines da mi se skines sa one stvari sa tom tvojom "ljubi bliznjeg svoga" filozofijom.
Ne podnosim kad mi se neko obraca toliko arogantno i bez ikakve veze o tome ko sam ja.
Kad ti kazem da necu nikada imati veze sa katolicima i muslimanima - stojim iza toga.
Kad ti kazem da sam udata za Srbina i da jee to bio jedan od kriterijuma - stojim iza toga.
I kad ti kazem da ne jedes govna i prestanes da me ubedjujes kao da sam mentalno retardirana ili obratno -stojim iza toga.
Nemoj da mi tepas.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 24.0.1312.57
Ni ja nisam probalal lezbo vezu, pa znam da me ne zanima.

Kako to?

Citat
Ljubav, kao i vera je neobjasnjiva. Moze da se svede na hemijske/hormonske procese u glavi itd. Dakle veoma smo limitirani u objasnjenu takvih stvari.  Pa sad ne znam, ajd da koristim definiciju tipa, "osecam" nesto prema toj osobi, zelim da ta osoba bude pored mene do kraja zivota, osecam neku pripadnost toj osobi, ali naravno sve pod uslovom da je uzajamno (sto nikada ne mozemo da stvarno znamo jer nismo u Twatlight sazi)

Zaljubljenost jeste hormonski proces.
Sto se tice ljubavi, kao sto rekoh... to je kao da imas listu stvari koje te privlace... Nekima se na toj listi nalazi da privlacnim nalazi osobe plavih ociju, neko izuzetno debele, nekima odredjene boje kose... Isto tako imas li listu stvari koje te ne privlace... Nekima se na toj listi nalazi i nacija ili vera, kao i npr. neprijatni dah iz usta.

Znaci... nesto te u startu odbije i ne ides dalje... nema te zaljubljenosti... a i zaljubljenost se izlize... treba ziveti sa nekim, a ne samo saosecati se...

Drugim recima... osobe koje imaju na listi i naciju\veru, nikada se nece u poziciji da se zaljublje u osobu koja ne odgovara tim standardima...
Pa da, ja ne kazem u startu, ali koliko je bilo mesovitih brakova tokom SFRJ? Znaci dok ja ili ti ili mozda neko od nas na forumu ima odredjeni osecaj, ne znaci da nema onih koji su presli preko tog osecaja ili jednostavno ga nikada nisu imali.  
Na primer, ajde da kazemo da naletis na muskarca koji ti je privlacan, dakle koji ti odgovara. I tako vidjate se jedno vreme, i shvatite, hej, ovo moze da uspe, i onda tek na kraju skapirate, e pa jeb' ga, mi smo druge vere/nacije.  To se deshava i danas.  Sta sada treba raditi?  Odvojiti se zbog vere i nacije ili ostati zajedno?  Ja govorim o tim slucajevima.  I kazem ne zelim da stupim u taj problem, jer kroz slicne stvari sam prosao u USA. Amerikanka, nije zaludjena verom, nema visoko misljenje o sopstvenoj naciji ali je opet patriota kada to zatreba, plava kosa i jos par stvari koje mi nisu bile privlacne, ali kada smo provodili vise vremena zajedno vise smo uvideli koliko smo slicni, a manje koliko smo razliciti.  Naravno sada smo samo prijatelji jer nas je zivotni put odveo na dve strane, i mozda je to i bolje, ko zna.

Mislim da je ovo nadasve teska tema, jer postoje faktori, postoji sijaset mogucnosti, i tek kada se suocimo sa tako necim mozemo da ili odolimo izazovu ili  da oberucke prihvatimo isti.

Ja shvatam sta ti kazes da u stopu znas kada neko ne odgovara, i kada ne zelis da imas posla sa nekim ko je druga vera/nacija, ali onda se ja pitam koliko je i to racionalno razmisljanje, cisto zbog toga sto, da zivimo na nekom drugom mestu, to ne bi vodilo toliko veliku ulogu.

A sto se tice lezzie action, nisi bila suvise u experimentalnoj fazi  Smile (ne podrzavam LGBT)
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 24.0.1312.57
@lapsus
Ti to kazes sada, i osim ako trenutno nisi ozenjen pripadnicom druge nacije ili religije ne verujem da bi mogao da iskazes to.  Dakle deo mene bi bio srecan kada bi to poslo za rukom nekome.  Pojedinac mora da odluci sta zeli, i da bude spreman da pretrpi i dobro i lose sto to dolazi sa tim.  Samo kao sto navodim, istorija Balkana je isprepletana haosom da ja retko kada vidim tu svetlu tacku.
Dakle ja ne znam koje si ti verske ispovesti, ali sta bi ti roditelji, rodjaci i okolina rekli kada bi se ozenio (osim ako vec nisi ozenjen) sa pripadnicom druge vere/nacije?  Jel bi oni nju prihvatili?  I cak sta vise, sta bi bilo da ona zeli ostati pri svojoj veri?  Jel bi ti to pasovalo?

Moja otac jeste i moja majka jeste...znaci oni su meni pokazali kako to izgleda biti ozenjen i biti udata za drugu vjeru.Nije mjesto niti vrijeme,niti zelim pisati kakav je to brak (mada je otac umro) vec 8 godina majka i dalje voli svoga srbina.Njen srbin nije zelio u srpsko groblje nego u gradsko da zajedno i njihove kosti budu.Ja ne zelim vjeru,moja vjera je osoba uz mene i nikada necu vise voljeti crkvu,dzamiju,sinagogu,popove,kardinale ili hodze vise od svoje zene i djece,to bi bila moja vjera.

Slusaj Sandra...ili molim te procitaj...arogantno ili ne tako je.Ti mozes nastupiti u milion stvari tako arogantno ja ne mogu u jednoj ti reci ono sto vec gore rekoh i sta sad? Ja zivio zivot ovakav a ti takav...ko su bili moji preci,vjeruj da su bili klani,vjeruj da su bili i bogati,vjeruj da je bilo svega kada su moj otac i majka se zeljeli uzeti ali odjebali sve i zivjeli svoj zivot iz ljubavi i sta sad? Zelis ubijediti sve kako je ispravno to sto mislis,ja ne ubjedjujem nikoga sta je ispravno nego pisem sta ZnAm.Kako ti gledas na svijet ja gledam malo drugacije i gdje je tu problem?U mome komsiluku zive svakakvi ljudi i citokrvni i mijesani i svake vjere i dan danas a rat je bio 4 godine.U mome gradu i nakon rata opet ljudi zene drugu vjeru i udaju se za drugu...valjda vise cijenimo ljudskost,vise cijenimo ljubav vise od bilo cega.Ovo ne mora znaciti da Ti to ne cijenis,ali mora znaciti da ne govoris kako ko treba razmisljati...Razmisljaj kako god zelis,uradi sa svojim zivotom sta god zelis,ali nemoj govoriti drugima kako da procerdaju svoj zivot.Da li sam ikada Tebi ili bilo kome napisao pogrijesila si sto si se udala za srbina? Ali ti si rekla da trebaju ljudi biti cistokrvni i srbin za srbina...u stavri zasto uopste pisem,necu ti tepati.
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 24.0.1312.57
@lapsus
Hvala na odgovoru, postujem isti.  Sad razumem odakle dolazis sa tvojim pogledom na stvari.  I mozda su tvoji roditelji bili od tih retkih koji su mogli da predju preko svega toga, i da zive koliko toliko normalan zivot. I to postujem. 
Ali kao sto vidis danas su te stvari sve teze i teze.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 10:29:57
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.