Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 21:21:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ozeniti/udati ...se za drugu vjeru...  (Pročitano 85254 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Uverenja  su dobrim delom odelo koje navlacimo tokom zivota. A menjamo boju tih istih odela, razne modele cipela ... ne nozimo celog zivota jedno isto. Isto su uverenja promenjljiva. Kao sto postoji um, intelekt, logika ... koje treba bar ponekada ukljuciti. Pa se zapitati ponekada da li je sve u redu sa tim i tim uverenjem?

Jedno od tih uverenja o kome se ovde potencira je vera. A ta ista vera kaze da smo stvoreni po Bozijoj slici. Ta ista vera kaze da smo dati od Boga. A s tom istom verom i uverenjem da se cini po Bozijoj volji se ide i ubijaju isti oni koji su isto stvoreni po Bozijoj slici. Ubijaju isti oni koji su dati od Boga. To kaze jedna vera, to kaze druga, teca ... Tu nesto nije u redu.

Mozemo se mi groziti stava nije bitno ... vazno da je covek. Grozite se i dalje. Samo opet se zaboravlja, svi smo mi ljudi, ali je tesko biti covek.

Kada se u neki sud nalije voda, dobice oblik tog suda. Ali to ne znaci samo tog suda. Ako se prelije u drugi, dobice oblik drugog. Ali ako se sud polomi, voda ce se slobodno razliti.

Pa izvolite birajte, na vama je, hocete se groziti zato sto ste u nekom obliku suda, uzivati u oblicju suda u kome ste ili se razliti.

Mozete reci svet ne dozvoljava. Ali se isto tako moze reci i svet je promenjljiv. Mozete reci Utopija ne postoji. ALi se moze reci da je na drugacijim osnovama ovaj svet, ovo bi bila za njih Utopija. Moze se reci sto bih nekome oprostio. O prastanju i vera kaze dosta toga.

Ili se tada u tim slucajevima, kada nama odgovara, zaboravlja na veru ...  Smile

Zivi bili, odjavljujem se sa teme. Moj naklon svim diskutantima.  Smile
« Poslednja izmena: 23. Feb 2012, 14:42:39 od Lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Apple 15
Stvar je u tome... sto je i kada biras prema veri samo tvoj izbor... podjednako si covek kao i onaj ko ne bira...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.56
mob
Nokia krntija
Citat
Ja se iskreno grozim tog stava - nije vazno koje je vere\nacije, vazno je da je covek...

Али то је на крају дана исправан став.

Човечанство је један велики врк ин прогрес. Упореди само оно из 10. и 20. века и види шта је човечанство постигло и колико је напредовало на социолошком и културолошком пољу. А то је само 1000 година. Пред човечанством је још бар 5 милијарди.
« Poslednja izmena: 23. Feb 2012, 15:29:13 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.61

Mozemo se mi groziti stava nije bitno ... vazno da je covek. Grozite se i dalje. Samo opet se zaboravlja, svi smo mi ljudi, ali je tesko biti covek.

Upravo to.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Apple 15
Super... ali da li taj imaginarni Covek moze da prihvati da su i drugi ljudi iako nemaju taj tzv. sirok stav?

Sta vise... meni se cini da je taj Covek jedno krajnje usmereno bice... my way or highway...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
Citat
To kaze jedna vera, to kaze druga, teca

Е, ако каже теча онда је то то Smile

IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Linux
Browser
Chrome 19.0.1041.0
mob
Nokia C5-00
my way or highway...

90% помисли, преко 50% каже... Буки каже, као, шта смо све постигли... Боље да смо уместо тога радили помало и на себи, овако смо како време пролази све гори, и све што осмислимо и направимо, све је то супер, док не кренемо да га користимо у....
Ма небитно, супер смо, пред нама је светла будућност, није важно...  Smile
Ја бих ето волео да смо мало бољи овако као људи, толерантнији, и још понеке пичкематерине...

Иначе, ова толеранција подразумева "Ради шта 'оћеш, мени не сметаш", а не нешто друго, па са тим у вези, из ове перспективе, ја не бих могао са другом вером...
А како би све то уопште изгледало да смо сви ми мало више људи, ко зна...

IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.61
Super... ali da li taj imaginarni Covek moze da prihvati da su i drugi ljudi iako nemaju taj tzv. sirok stav?

Sta vise... meni se cini da je taj Covek jedno krajnje usmereno bice... my way or highway...
To zavisi od Coveka i prihvatanja stavova drugih. Ako si egoista i smatras da si samo ti u pravu bices upravo to sto ti kazes tj. "My way or the highway". A nekako, ljudi koji su ljudi mogu i da prihvate da postoji i drugacije i da drugacije ne mora neminovno da znaci i lose...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 17.0.963.56

Prevod Smile

Vatra s ognjišta je grijala pet sjenki sa zidova,
A na zidu Zvezda crvena, Bijelo Dugme i Sveti Nikola

Pored kuće štala
U štali sjeno ispod sjena maljutka

Sestra se bila dobro udala
A u brata firma krenula
Al' otac je bio tmuran na dan Arhanđela Gavrila
Govorio je svečano riječima predaka

Mog dedu su jurili Turci, a vašeg Austrija
Ja sam bježo od ustaškog noža, od tada sam sjed
Opet je vrijeme da se Srpstvo brani puškom,
Stante djeco u red

Fazila je bila meka svila prava vila, samo bez krila
Babo joj je trgovo kožom od Visokog pa do Goražđa
U kući vazda osmjesi, baklava i puna tepsija
Imala je četiri brata, četiri vita jelena
Al' majka je suzna klanjala na prvi dan Bajrama

Babo je zborio mirno, kao stari hadžija
Mora se djeco braniti Bosna, naša jedina
Zagleda se tad u brata brat,
Nema sumnje počinje rat

Bila je noć i bila je hladna smještena vješta zasjeda
Akciju su vodila četiri brata, četiri vita jelena
Odjeknu lelek klancima, prosu se krv rijekama
Žive uhvatiše par momaka
Živog i brata Milana

Kontraofanziva kao što to biva bila je zestoka
Srpsku vojsku vodio je lično pukovnik Slavko Lisica
Noć se okrenu naopako, nema više ni svitanja
Po srušenoj čaršiji lutao je Milan
Tražeć brata rođena
Al' umjesto brata ispod jorgovana stajala je lijepa Fazila

Ti ideš sada samnom jasna su pravila
Tvoja braća drže moga brata
Slijedi razmjena
Ništa ti se neće desit ako budeš pametna

Al' ljubav udari često tamo gdje ne treba
I kad joj se čovjek najmanje nada
A kad ljubav udari strasno tu stiže i nesreća
I u plamenu sve obično strada

Pet dana je sjedila u uglu, kao pet stotina godina
Pet noći od straha pet jutara bez dodira
Šesti dan se u njima probudi luda bečtija
Šesti dan, kao san, ljubav se rodila
Blagi dodir usnama, jebena je sudbina

Zar ti je mala Turkinja mozak popila
Zar ti ništa ne znače srpstvo i Sveti Nikola
Zar da ti brata na kolac nabiju, govorila je rodbina
Zar ne znaš da je rat, đe ziviš ti
Ona ostaje samnom jeb'te se svi

I uzalud je stig'o haber da je spremna razmjena
Uzalud je babo slao novce
Vrati nam se jedina
Moja je ovdje zadnja, ja ne idem od Milana

Jer ljubav udari često tamo gdje ne treba
A kad ljubav udari strasno tu stiže i nesreća

Sve do zime nisu izlazili iz svog malog brloga
Prokleti da su Milan i Fazila i od Boga i od naroda
Kažu da ih je grijala neka đavolja ljubav vatrena
Kažu da je ta vrela ljubav jedne noći kuću zapalila
Gorio je strašan plamen iznad bosanskih planina

A vojska tvrdi da tjela nisu nigdje nađena
Neke babe su ih vidjele da lete poput anđela
Primila ih je Amerika javio je novinar Reutera
Ali nije znao tačno ko je dobio azil
Milan i Fazila il' Milana i Fazil

Jer ljubav udari često tamo gdje ne treba
A kad ljubav udari strastno tu stiže i nesreća

Podno planina i orlovih krila on je pio potok s izvora
----------------------------------------------------------

I kada neko kaze da Drina nije kriva,fakat uvijek je to bila i ostala.
Zasto iznova hvaliti neke ljude kada su mnogo puta do sada pohvaljeni...nekada pozelim pucati se nekim izrazima,ali na kraju ipak izbrisem pa kazem grah-pasulj-grascina onako ponaski.Pozelim uobliciti rijeci pa komplikovati (svatanje),na kraju odustanem kada prostim rijecima sve bude komplikovano do bola.

Ja se rodio (valjda su i ostali) i takav slinav,svakakav i nikakav ispao od neke zene izmedju njenih nogica.Vidi cuda mjeseci prolaze a ja k'o bukva,oni "neki ljudi" kazu reci mamaaaa,reci tataaaa,ja bukva sutim i na kraju izusti.Mozak k'o u pileta nikako da svati ma sta to govore? Elem rodio se tu gdje jesam,naravno nisu me pitali,da kojim slucajem jesu bio bih Klinton dijete,lakse je.Kako me ucili mama i tata tako me ucili i neka vjera,a da su drugi mama i tata oni bi opet ucili druga neka vjera.Elem kako starih svako neka govna u mene trpa,ovo moras znati pa ovo,pa ono,na kraju skontah pa dobro jesam ja to neka kokos koja samo kokodace potvrdno,snese jaje koje je po naredbi naucila kao svoju duznost u privedjivanju?
Naravno bas sam horoz-pijetao-cvrko...neko mi dao ime i prezime ja birao nisam,neko mi dao jezik a opet ja birao nisam,neko mi dao kozu ovakvu ma niti to birao nisam,i na kraju usadili u mene ono sto je njihovo...mame i tate i opet NaRaVnO ja moram misliti kao oni...
Kratko i jasno...vjera za vjeru kaze da su drugi pogani,ako je tako zasto Sila nebeska bez covjeka ne pomlati onu drugu NeVjErNiKe? Ljudi ljude ubijaju samo iz jednog cilja MoCi,gladi za tronom.Crkve,dzamije,sinagoge...sve to stoji tik jedna pored druge u Sarajevu,pa gledam ljudi zdravi udju unutra i zdravi izadju,pa pomislim ako je neka "herava-krivudava-zaostala-pokvarena-prljava" vjera,zasto njeni vjernici ne izadju kao takvi ...elem heravi?
Birajuci izmedju onoga sto su mi rekli da tako treba biti i onoga sto osjecam,naravno i zauvijek biram sebe i tu zenu sto je poput mene.Jer njena i moja nacionalnost nisu nase nego od onih koji se potrudise seksualnom zeljom vodjeni da dodjem na svijet i kazu to sto kazu.Da su bili drugaciji ko bi bili mi? Ali...ipak...vjerujemo necemu sto rekose OnI a nikako Mi...

Pogledam jutrom u ogledalo pa kazem sebi,valjda majmun bira majmuna,slon slona,konj kobilu...nekako fizionomija mi daje za pravo da biram covjeka...dok mozda za neke ljude drugi ljudi su poput slonova pa nebi da se ukrstaju jer ce roditi ajkulu...
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Apple 15
Sve je to lepo.. good for you... ali poenta je da ti zbog svog izbora nemas pravo da na mene gledas sa visine Wink

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 21:21:29
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.